Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 8-ojo turo apžvalga!!!

Kiaulės metai SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE prasidėjo nuo nerezultatyvaus, tačiau atkaklių kovų nepašykštėjusio turo. Turnyrinės lentelės lyderiai „Negeri“ nesunkiai 59:43 susitvarkė su medicinos studentais iš „MF“, likusiose keturiose rungtynėse nugalėtojai paaiškėjo tik lemiamo ketvirčio metu.

„KK Alkani“ palaužė šviesos tunelio gale nematančius „Zarasų“ krepšininkus (57:49), „Meridianas“ puikiose rungtynėse 66:63 atlaikė „O.P.A.“ komandos šturmą, „Tores“ 15:0 atkarpa šokiravo (43:62) „Visad gatavs“, o „BC Ponai“ rungtynių gale nepametė galvų (46:40) prieš geriausią gynybą šį sezoną demonstravusius vyrus iš Bendorėlių.

Sausio 6 dienos turo (8) rungtynių eiga, svarbiausi akcentai lėmę pergales ir pralaimėjimus tradicinėje SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS įvykių suvestinėje.

Kitas turas - sausio 13-tą dieną, o jo metu įdomių įvykių nusimato itin daug. „Inwido“ 2018 metais skleidė sparnus ir kiek netikėtai po 8 turų atsidūrė ketvirtoje turnyrinės lentelės pozicijoje, artimiausio turo metu „mėlynai – baltų“ begalinį pasitikėjimą bandys griauti vieni iš sezono favoritų „TG Sokol“. Puikus šansas „Inwido“ jau 2019 metų pradžioje pasimatuoti didesnio dydžio marškinėlius...

Ne ką mažiau įdomios rungtynės mūsų lauks 16:30, kai į dar vieną tarpusavio mūšį stos lygoje 10-tą sezoną žaidžiantys „Negeri“ bei vienu ilgiau čia užsibuvę „Broliai Šaunuoliai“. Vienų trofėjų lentyna vis dar tuščia, kiti ją pildo metai po metų, tačiau dabar tą reikėtų trumpam pamiršti. Abi komandos sezoną tęsia be pralaimėjimų, o jų dvikovos pastaruosius kelerius sezonus pasižymėjo aukšto lygio krepšiniu ir nemaža intriga. Viena aišku - po 9 turo lygoje bus likusi tik viena nepralaimėjusi ekipa.

MF – Negeri 43:59

Blankiai atakavę „MF“ krepšininkai, kaip ir 2018 metų gale, rungtynėse su „Inwido“ (37:50) sunkiai rinko taškus ir patyrė antrą nesėkmę iš eilės. Sezoną keturiomis pergalėmis pradėję studentai paskutinėse dvejose rungtynėse renka viso labo po 40 taškų (!)

Akivaizdu, kad šventinę pertrauką abi komandos išnaudojo tikrai ne derinių šlifavimui, todėl prasta susitikimo pradžia jokios nuostabos nekėlė. Sužaidus pusę pirmojo ketvirčio, švieslentėje degė skaičiai 4:4, dar po minutės jėgų santykis liko nepasikeitęs (6:6).

Įdomu tai, kad sužaidus penkias minutes, abi komandos kartu buvo suklydę lygiai tiek pat kartų kiek ir pelnė taškų - po aštuonis.

Po slogios pradžios pirmieji pabėgo „Negeri“ (12:6), pirmą kėlinį baigę rezultatu 12:7. „MF“ neužpuolė, tačiau, kaip pasakytų futbolo mėgėjai, „neįmuši tu, įmuša tau“, tą Arnoldas Juchnevičius ir Raimondas Sadkauskas ir padarė įsmeigę po tritaškį.

Antrąjį kėlinį „Negerų“ krepšininkai pradėjo rimtai nusiteikę, išvengė klaidų, draugiškai dalinosi kamuoliu - taip pranašumą padidindami iki 8 taškų (16:8). Ketvirčiui persiritus į antrą pusę, „MF“ atsiliko 11:24, tačiau sėkmingi epizodai gynyboje ir agresyvesnis žaidimas prie varžovų krepšio virto spurtu 9:0, leidusiu atsilikimą sumažinti net iki 4 taškų (20:24).

Artėjant didžiajai pertraukai „Negerų“ žaidimas kiek išsiderino, tačiau didesnių komplikacijų buvo išvengta. Arūnas Liudvinavičius, nežaidęs nuo pačių pirmųjų sezono rungtynių, grįžo ir, kėlinio gale pataikęs kelis svarbius metimus, leido pirmąją rungtynių dalį laimėti 28:22. Po ilgokos pertraukos vėl žaidęs gynėjas šį kartą iš viso pelnė 12-ka taškų ir su 17 efektyvumo balų buvo antras pagal komandai atneštą naudą aikštelėje žaidėjas.

Po didžiosios pertraukos ėmė šlubuoti sesijos nuotaikomis dabar gyvenančių studentų gynyba, tuo „Negerų“ gynėjai, prie kurių sėkmingai prisijungė ir Giedrius Kvakšys, iškart pasinaudojo ir įgijo dviženklę persvarą (35:25). Kėliniui baigiantis Tomas Balčius baigė kelias medikų atakas taškais, tačiau tai situacijos nepakeitė, daug lengvų taškų sulaukdami, „MF“ gynybos klaidų rinkę „Negeri“ pirmavo jau 45:32.

Sužaidus 30 minučių buvo aišku, kad, norėdami viską pasukti sau naudinga linkme, „MF“ krepšininkai ketvirtojo kėlinio metu bus priversti nertis iš kailio arba bent jau žaisti geriau nei iki šiol.

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui studentai kurį laiką dar laikėsi pagirtinai, tačiau vos tik „Negeri“ rasdavo būtų kontratakuoti ir pataikydavo iš toli, situacija aikštelėje radikaliai pasikeisdavo ir tik 35 minutes šiose rungtynėse pirmavusios komandos naudai.

Po Arūno Liudvinavičiaus tolimo metimo (57:39) „Negeri“ pirmavo rekordiniu 18-kos taškų skirtumu, kurį „MF“, bandę kovoti iki galo, spėjo kiek sumažinti.

„MF“ antrą pralaimėjimą šiame sezone lėmė prastas dvitaškių pataikymas (31,58%) bei prasta komunikacija gynyboje. „Negeri“ puikiai įvertindavo situacijas ir už kiekvieną klaidą baudė lengvais taškais. Pergalę pasiekusi komanda prastai atakavo iš toli (5/18), tačiau visi metimai tapo puikių atkarpų ar spurtų šaukliais.

Sausio 13 dieną „MF“ bandys grįžti į pergalių kelią rungtynėse prieš „Visad gatavs“, „Negeri“ šį sezoną nepralaiminčių komandų akistatoje bandys priešintis čempionams „Broliams Šaunuoliams“, kurie bent jau mėnesiui dėl traumų neteko po 18,33 taško šį sezoną renkančio Manto Kazlausko.

MF: Tomas Balčius 11, Paulius Andrijauskas 9 / Negeri: Raimondas Sadkauskas 20 (10 atk. kam.), Giedrius Kvakšys 14, Arūnas Liudvinavičius 12;

KK Alkani – Zarasai 57:49

Į pralaimėjimų liūną vis giliau klimpstantiems „Zarasams“ eilinį kartą „KK Alkanų“ riešuto kevalas pasirodė per kietas. Ežerų krašto atstovai prastai kovojo dėl atšokusių kamuolių (24-38) ir visai nepasinaudojo varžovų klaidomis (20 kld.).

Dvikovą „Zarasai“ pradėjo aktyviai ir iškart pabėgo į priekį 4:0. Tiesa, to energijos užtaiso pakako tik labai ribotą laiką, o nuo didesnių problemų daugiau per pirmą kėlinį taškų nepelniusį kolektyvą „saugojo“ angelai sargai, žaidę su kitos spalvos marškinėliais. Po košmariškos rungtynių pradžios „KK Alkani“ taškų taupyklę baudos metimais atidarė laikrodžiui pradėjus skaičiuoti šeštą minutę (2:4), o gale kėlinio pasinaudoję chaotiška varžovų gynyba šovė į priekį 8:4.

Prie etatinio komandos lyderio Deimanto Pavlovskio šį kartą drąsiai jungėsi Ovidijus Kriaunaitis, o vėliau ir kiti ekipos žaidėjai. Po Romuald Zemlianskij tritaškio „KK Alkani“ dar pirmavo 15:7, tačiau kiek raumenis gynyboje įtempę skirtumą sumažino iki 2 taškų (13:15) taip priversdami varžovus prašyti minutės pertraukėlės.

„Zarasų“ sėkmingas pasirodymas antrojo kėlinio gale tuo nesibaigė, gerai gynyboje padirbėjusi komanda vienu metu atsilikdama 4 taškais pelnė 10 taškų be atsako ir trečiojo kėlinio pradžioje jau pirmavo 27:20. Prie to, kad komanda išlipo iš duobės, puolime labiausiai prisidėjo Andrius Predkelis, Evaldas Mackevičius bei visos komandos atsidavimas stabdant varžovų atakas.

„Zarasai“ šį sezoną negali, o gal ir nemoka išlaikyti iniciatyvos, tą šį kartą pamatėme žymiai anksčiau nei tose trijose rungtynėse, kurias komanda pralaimėjo bendru 5 taškų skirtumu. Užteko kelis kartus pavėluoti gynyboje, prarasti kamuolį ir „KK Alkani“ po Vytauto Dzindulio ir Deimanto Pavlovskio dueto trenksmo tapo jau pirmaujančia susitikimo ekipa. Rezultato šuolis nuo (+7) iki (-7) per tokį trumpą laiką gerokai atsiliepė „Zarasų“ komandos krepšininkų psichologijai ir tolimesnei rungtynių eigai.

Trečiojo kėlinio laikui artėjant prie pabaigos „KK Alkani“ įgijo rekordinę 14-kos taškų persvarą, tačiau zarasiškiai taip ir liko galutinai nepribaigti, nes po Evaldo Mackevičiaus bei Arvydo Breidoko taškais pasibaigusių atakų „Zarasų“ kolektyvo deficitas sumažėjo iki 10-ties taškų (32:42).

„Zarasai“, vedami „combo“ gynėjų Andriaus Predkelio bei Evaldo Mackevičiaus, priešinosi, o ketvirtajam kėliniui įpusėjus ir Vytautui Mackevičiui pasižymėjus tritaškiu, atsilikimą sumažino iki 6 taškų (44:50). Toks pats atstumas komandas skyrė ir po Andriaus Predkelio analogiško atsakymo į „KK Alkanų“ žaidėjų taiklius baudos metimus (47:53).

Varžovus toliau nei per vieną metimą išlaikę „KK Alkani“ galiausiai numalšino visus „Zarasų“ vyrų pasispardymus ir į savo sąskaitą įrašė trečiąją pergalę (57:49) 2018/2019 m. sezone.

„Zarasai“ neblogai išnaudojo rezervinius žaidėjus (19 taškų), tačiau blankiausias sezono rungtynes sužaidė starto penketuko žaidėjas Miglius Dambrauskas (6 tšk., 2/10 metimai, -3 naud. bal.), tai buvo svarbus veiksnys, lėmęs dabar jau galima sakyti eilinę „Zarasų“ nesėkmę.

„KK Alkani“ sausio 13 dieną kausis su turnyrinės lentelės kaimynais, taip pat 3-3 santykį turinčiais „BC Ponais“, „Zarasų“ tą patį turą (9) lauks sunkios rungtynės su „Šaras sugriovė Marčėlą“. Ir vieniems, ir kitiems reikia kažką įveikti, todėl turėtų būti gana karšta.

KK Alkani: Deimantas Pavlovskis 18, Ovidijus Kriaunaitis 13, Vytautas Dzindulis (10 atk. kam.) ir Kęstutis Juonys po 10 / Zarasai: Andrius Predkelis 15 (11 atk. kam.), Evaldas Mackevičius 12;

Meridianas – O.P.A. 66:63

Įtemptos ir gražios rungtynės baigėsi rezultatyviausią (66) sezono dvikovą sužaidusio „Meridiano“ triumfu. Dvikovos gale „O.P.A.“ kilo iš pelenų, tačiau spurto 13:0 galiausiai buvo per maža. Antrąją pergalę iškovojęs „Meridianas“ po šešių rungtynių turi analogišką praėjusiam sezonui pergalių – pralaimėjimų santykį 2-4. „O.P.A.“ komandos situacija, lyginant su 2017/2018 m. sezonu, skiriasi kaip diena ir naktis, per 6 dvikovas iškovota vos viena pergalė, kai prieš metus buvo pasiektos net šešios. Praėjusį sezoną pastaroji komanda pradėjo 7 pergalių serija, tiesa, vėliau ją keitė analogiška (0-7) pralaimėjimų virtinė.

Etatinis lyderis Ramūnas Jozonis bei po blankaus sezono starto apie save vėl priminęs Artūras Pūkys dvikovą su „Meridiano“ vyrais pradėjo labai ryžtingai ir leido „O.P.A.“ pabėgti 8:3.

Pastaroji komanda su pirmaisiais sunkumais, pasireiškusiais stabdant varžovų išpuolius, susidūrė iš kart po pirmųjų žaidėjų keitimų. Po Artūro Pūkio 8-ojo taško „O.P.A.“ dar pirmavo 14:8, tačiau greitai prarado iniciatyvą bei leido varžovams išlyginti rezultatą (14:14).

„O.P.A.“ vyrams nerandant kelių prie varžovų krepšio, o prie savojo krepšio sparčiai renkantis asmenines pražangas, svarbų tritaškį pataikė Martynas Urbonatis (17:14). Kitoje aikštelės pusėje „Meridianui“ žygdarbių nuveikti nepavyko, o į aikštelę laiku įleistas Tomas Antanaitis varžovams pridėjo papildomos energijos, pataikė tritaškį, išprovokavo pražangą bei, galima sakyti, pats vienas leido išsilaikyti priekyje 20:17.

„O.P.A.“ kolektyvas šį sezoną turi ilgą suolą, tačiau ne visada pataiko su keitimais, šį kartą su Tomu Antanaičiu pataikė.

Pirmąjį kėlinį protingai žaidęs „Meridianas“ jau antrajame kiek nutrūko nuo grandinės bei ėmė piktnaudžiauti tolimais metimais, tiesa, šį kartą komanda gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių ir dėl to, kad nepataikė, per daug nenukentėjo. Priešingai, Almanto Stankevičiaus bei Roberto Davidovičiaus dueto nesulaikiusi „O.P.A.“ atkarpą pralaimėjo 0:11, jos puolimas visiškai sustojo ir galiausiai pirmoji susitikimo pusė buvo pralaimėta 32:37.

Po didžiosios pertraukos „Meridiano“ persvarą „O.P.A.“ kelis kartus pavyko sumažinti iki vieno metimo. Tritaškiu pasižymėjus Ramūnui Jozoniui 37:39, tačiau netrukus vėl viskas pakrypo gerą komandinį krepšinį visą trečią kėlinį rodžiusio „Meridiano“ naudai. Per kėlinį, po kurio deficitas šoktelėjo iki (-11), „O.P.A.“ prarado per daug kamuolių bei netaikliai atakavo iš žaidimo (2/16).

Lemiamo ketvirčio pradžioje vėl spindėjo „Meridianas“, optimalaus penketuko neradusi „O.P.A.“ dar jam neįpusėjus atsiliko rekordiškai dideliu 16-kos taškų skirtumu (43:59).

Justui Grubevičiui bei Ramūnui Jozoniui apsikeitus tritaškiais prasidėjo 35 susitikimo minutė, o „Meridianas“ dar pirmavo 62:48. „O.P.A.“ rankų nenuleido, kaip paaiškėjo vėliau, didelė rotacija, ilgą laiką jaukusi rungtynių planą, subrandino gana saldžių vaisių. Starto penketuko žaidėjai rungtynių gale atrodė šviežesni nei jų oponentai ir sėkmingai darbavosi abiejose aikštelės pusėse. Trys karaliai Ramūnas Jozonis, Artūras Pūkys bei Evaldas Pieslys į varžovų krepšį sumetė 13-ka taškų be atsako. Po tokio jų šou komandas skyrė vos taškas (61:62) likus žaisti vieną minutę. „O.P.A.“ spaudimas davė rezultato, o po varžovų klaidos lengvus taškus iš po krepšio pelnęs Ramūnas Jozonis galutinai perpildė „Meridiano“ kantrybės taurę, pakankamai rami komanda, paprašė minutės pertraukėlės ir jos metu vėl atsirado įtūžusių iš pykčio.

Po Ramūno Jozonio tritaškio 37 dvikovos minutę „Meridianas“ pirmavo 62:51, tačiau rengdami atsakomąjį išpuolį pritruko 24 sekundžių, bent jau taip nusprendė rungtynių arbitrai. Almantas Stankevičius atakavo paskutinę sekundę, kamuolį atkovojo jo ekipos bičiulis, tačiau, ar šioje vietoje „O.P.A.“ kolektyvui kamuolį atidavę dvikovos kontrolieriai neklydo, sunku pasakyti net peržiūrėjus vaizdo įrašą. Šis epizodas rezultatui tuo metu didelės įtakos neturėjo, tačiau ekipos žaidimas subyrėjo būtent po jo sekusios minutės pertraukėlės.

Prasidėjus paskutinei minutei šansų laimėti turėjo abi komandos, tačiau psichologinis pranašumas šį kartą buvo gerą atkarpą sužaidusių „O.P.A.“ krepšininkų pusėje. Šie spaudė varžovus, laikui ištirpus iki 14-kos sekundžių, perimti kamuolį bandęs Artūras Pūkys buvo nubaustas nesportine pražanga. Geriausiu turo žaidėju tapęs „Meridiano“ prisikėlimo šauklys Almantas Stankevičius pataikė vieną metimą (63:61). „O.P.A.“ prieš ekstra varžovų ataką dar spėjo paprašyti minutės pertraukėlės. Sudegus dar dviem sekundėms prieš beveik visą kėlinį tylėjusį rungtynių didvyrį Almantą Stankevičių vėl buvo pažeistos taisyklės, o šį kartą jo ranka nedrebėjo (65:61).

„O.P.A.“ neturėjo minutės pertraukėlių, Ramūnas Jozonis atakavo iš toli, tačiau „Meridiano“ vyrai net nesivargino nuo krepšio atitverti Donato Strakšio, šis puolėjas lengvai atkovojo kamuolį kaip tą darė jau ne kartą per savo karjerą bei pelnė gyvybiškai svarbius taškus 63:65.

Nenorėdami dar labiau komplikuoti situacijos, „Meridiano“ vyrai prieš lemiamą ataką paprašė paskutinės minutės pertraukėlės. Po dar vienos priverstinės „O.P.A.“ pražangos Almantas Stankevičius pataikė tik pirmąjį baudų metimą (66:63), tačiau po finalinio švilpuko, iki kurio buvo likusios tik dvi sekundės, paaiškėjo, kad to pakako, kad būtų išsaugotas pergalę garantavęs pranašumas.

Meridianas: Almantas Stankevičius 22 (20 atk. kam.), Darius Stankevičius 10 / O.P.A.: Ramūnas Jozonis 21, Artūras Pūkys 17 (12 atk. kam.);

Tores – Visad gatavs 62:43

Ketvirtą kėlinį 25:4 laimėję „Tores“ spėjo sutriuškinti „Visad gatavs“ ir 2019 metus pradėjo pakiliai. Po 8 turų į 8 vietą pakilę lygos senbuviai sužaidė rezultatyviausią sezono dvikovą (62), taip pat į savo krepšį praleido mažiausiai taškų (43).

Abi komandos į dvikovą rinkosi pakilių nuotaikų, tikriausiai švenčių metu pavyko nuplauti 2018 metais patirtų pralaimėjimų kartėlį, o nauji metai - puiki proga viską pradėti nuo švaraus popieriaus lapo.

Rungtynes kiek geriau pradėjo „Tores“ vyrai, sužaidus keturias pirmas minutes, po Aleksandr Lipnevič dvitaškio jie pirmavo 8:2. „Visad gatavs“ kolektyvui sustygavus gynybą vaizdas aikštelėje kiek pasikeitė, „Tores“ ėmė klysti, o rezultatas tapo lygus (8:8). Po Donato Balandžio dvitaškio „Visad gatavs“ 10:8 buvo iškišę galvą į priekį, tačiau po 8 šio kolektyvo klaidos Erikas Augūnas išlygino pirmojo ketvirčio rezultatą (10:10).

Žvelgiant į priekį galima pasakyti, kad rungtynėse pirmaujanti komanda keitėsi keturis kartus, septynis rezultatas buvo lygus, toks jis buvo (39:39) ir ketvirtojo kėlinio antrąją minutę, tačiau dabar apie viską iš pradžių, nes įdomių posūkių lygos senbuvių rungtynėse tikrai netrūko.

Iki antrojo kėlinio vidurio aikštelėje vyko kova taškas į tašką, rezultatas augo lėtai. Po „Visad gatavs“ minutės pertraukėlės prasidėjo pastarosios komandos spurtas 8:0 (19:13), o įstrigusios „Tores“ situaciją artėjant didžiajai pertraukai kiek stabilizavo tolimą metimą įsūdęs Aleksandr Lipnevič (16:19). Likus žaisti mažiau nei dvi minutes iki ketvirčio pabaigos rezultatas du kartus buvo lygus (19:19, 22:22), tačiau pora Vyganto Versocko tritaškių neleido „Tores“ galutinai atsitiesti (23:25).

Pirmoji trečiojo kėlinio dalis „Tores“ komandai buvo prasta, strigo atakos, taškai renkami buvo tik baudos metimais. „Visad gatavs“ tuo pasinaudojo ir 26 minutę po Dainiaus Strakšio tolimo metimo pirmavo rekordiniu 9 taškų skirtumu (34:25).

Visada pasiruošę greitai perėmė iniciatyvą, tačiau taip pat greitai ją ir prarado. Buvo vėl skubama atakuoti iš toli, metimai nekrito (0/7), gynyboje niekas nesutramdė Vladislav Budko bei Viktoro Azarkovo.

Artiom Lisovskij tritaškis „Tores“ deficitą padidino iki 5 taškų (39:34), tačiau neilgam - Aleksandr Lipnevič „uždarė“ kėlinį metimu su sirena 37:39.

Trečiąjį kėlinį chaotiškai baigusių „Visad gatavs“ vyrų žaidimas byrėjo ir toliau, tai leido „Tores“ jau lemiamo ketvirčio pradžioje įsiveržti į priekį 45:39. Pastaroji komanda varžovus pranoko baudos aikštelėje, tai davė ryškių rezultatų - po Vyganto Versocko taiklių baudos metimų visada pasiruošę dar buvo šalia (43:47), tačiau netrukus Viktoras Azarkovas smeigė tritaškį, o jo ekipa, susirinkusi visus atšokusius kamuolius po varžovų skubotų ir netaiklių metimų, ėmė šėlti.

Per likusias 6 minutes iki dvikovos pabaigos „Tores“ priminė tą seną, gerą ir brandžią ekipą, su kuria sunku būdavo žaisti ir lygos favoritams. Po 11-tą sezoną lygoje skaičiuojančios komandos dominavimo ir 15 taškų be atsako „Visad gatavs“ net nepastebėjo, kaip, bandydami gelbėtis tolimais metimais, dvikovą jau pralaimi 14-17 taškų skirtumu. Per 5 minutes pralaimėjimą 43:62 patyrusi komanda prametė 10 tolimų metimų, o du kamuolius puolime sugebėjo sugriebti tik tada, kai dvikovos rezultats nekėlė jokių abejonių.

Pagal bendrą pataikymo procentą iš žaidimo „Tores“ varžovus pranoko 45,30% prieš 29,30%, nugalėtojai, nepaisant mažesnės rotacijos, sugebėjo būti agresyvesni bei išsaugojo daugiau jėgų antrajai rungtynių pusei. „Tores“ po „Visad gatavs“ klaidų surinko net 19 taškų, tai reiškia, kad vienas prarastas kamuolys pastarajai komandai kainavo daugiau nei tašką į savąjį krepšį.

„Tores“ šį kartą nepiktnaudžiavo tolimais metimais, tačiau juos realizavo labai aukštu pataikymo procentu (40,00%) bei pataikė 6 iš 15. Šį sezoną „Tores“ iki šios dvikovos daugiausiai buvo pataikę 4 metimus iš 17.

Tores: Viktoras Azarkovas 17, Vladislav Budko 13, Erikas Augūnas 12 (12 atk. kam.), Aleksandr Lipnevič 10 / Visad gatavs:Vygantas Versockas 13, Donatas Balandis 10;

BC Ponai – RRKK&Bendorėliai 46:40

Iki šventinės pertraukos daugiausiai gynyboje vargo turėję Bendorėlių atstovai į savo krepšį šį sezoną praleido mažiausiai taškų (46), tačiau bendro rezultato tai nepataisė (0-6). Dėl pergalės vargti turėję „BC Ponai“ vis dėlto šventė trečią pergalę (3-3).

Praėjusį sezoną gerų atkarpų turėję Bendorėlių atstovai tarpsezonį išlaikė branduolį, pasipildė naudingai žaisti galinčiu vidurio puolėju, tačiau visa tai kol kas teigiamų rezultatų neduoda. Komanda toliau lieka be pergalių, ji viena tokia visoje lygoje, pats žaidimas taip pat nėra džiuginantis. Vietos puolimo schemose toliau neranda Mindaugas Martinonis bei Šarūnas Jankauskas. Komandai gyvybiškai svarbūs žaidėjai į „BC Ponų“ krepšį kartu sumetė tik 8 taškus, nors aikštelėje už juos ilgiau žaidė tik komandos lyderiai Valdas Vyšniauskis bei Augustinas Stropus. Žaidėjai, kurių atsigavimas tikrai leistų įsibėgėti „RRKK&Bendorėlių“ ekipai, šį kartą pataikė 3 metimus iš 15-kos, o jiems esant aikštelėje komanda pelnė mažiau taškų nei praleido į savąjį krepšį.

Eilinę nesėkmę patyrusi komanda neblogai išnaudojo situacijas puolime po varžovų prarastų kamuolių, tačiau silpnai kovojo dėl atšokusių kamuolių ir pritrūko didesnio rezervinių žaidėjų indėlio. Nuo suolo kilę žaidėjai stengėsi, tačiau tai reikiamo rezultato nedavė. Priešingai, kitoje barikadų pusėje nuo suolo kilęs Tadas Kaminskas pelnė 15 taškų (7 atk. kam.) ir su 16 naudingumo balų tapo geriausiu rungtynių žaidėju.

Kokybiško krepšinio atkarpų šiose rungtynėse nebuvo daug, tačiau intrigos ir noro kautis dėl pergalės buvo apstu. Pirmąsias keturias susitikimo minutes aikštelėje vyko atkakli kova, kai nei į vieną, nei į kitą pusę svarstyklės smarkiai nesviro, o per gana trumpą laiką keturis kartus rezultatas buvo lygus (2:2; 4:4; 7:7; 8:8).

Ilgą laiką su varžovais pečiais susirėmę Bendorėlių atstovai laikėsi pagirtinai, tačiau aikštelėje pasirodęs Tadas Kaminskas puikiai įsiliejo į „BC Ponų“ žaidimą ir svariai prisidėjo, kad jo komanda ketvirtį baigtų būdama priekyje 15:8.

Sausa atkarpa 0:7 „RRKK&Bendorėlių“ smarkiai nepaveikė ir antrą kėlinį šios komandos vyrai pradėjo solidžiai. Po dviejų Valdo Vyšniauskio tritaškių sužaidus porą minučių komandas skyrė vos taškas (14:15). Per likusį ketvirčio laiką kiek atsitiesusiai komandai tolimi metimai nekrito, tačiau stebuklų nerodė ir 3 taškų persvarą savo pusėje po dviejų kėlinių (23:20) išlaikę ponai.

Po didžiosios pertraukos „BC Ponai“ ėmė dažniau vaikiškai klysti, tokių dovanų laukę ir jas sėkmingai išpakavę varžovai visą laiką buvo šalia. Pagirtinai puolime žaidusio Valdo Vyšniauskio dėka 26 minutę „RRKK&Bendorėliai“ išlygino rezultatą 29:29. Šis varžovų vaikymasis pastarosios komandos žaidėjams kainavo nemažai jėgų, trumpam prarasta koncentracija virto „BC Ponų“ spurtu 7:0, o vėliau ir 5 taškų persvara (37:32) po trijų kėlinių.

Pažaboję 16-ka taškų jau trečiojo kėlinio viduryje savo sąskaitoje turėjusį varžovų lyderį Valdą Vyšniauskį „BC Ponai“ sėkmingiau rungtyniavo ir pirmoje lemiamo ketvirčio pusėje. Daug problemų Bendorėlių komandai kėlė Tadas Kaminskas. Būtent po jo 13-ojo taško „BC Ponai“ rungtynėms einant į pabaigą pirmavo 44:38.

Po Renaldo Barausko sudėtingo metimo Bendorėlių atstovai priartėjo 40:44, įtampa kilo, o iki finalinio švilpuko dar buvo likusi daugiau nei viena minutė. „BC Ponai“ kiek ilgiau užsibuvę prie varžovų krepšio degino laiką bei stodavo prie baudos metimų linijos. Po Tado Kaminsko baudos metimų 46:40, ir dar 42 sekundės vilties kėlinio gale rimtų bėdų puolime turintiems „BC Ponų“ varžovams.

„RRKK&Bendorėliai“ per 23 sekundes turėjo tris galimybes ataką užbaigti taškais, pirmą kartą Valdui Vyšniauskiui nepavyko pagauti kamuolio, antrą Rytis Varpučianskis perėmė kamuolį ir nesugebėjo pataikyti iš po krepšio, trečią atsikovojus kamuolį iš toli prametė Šarūnas Jankauskas. Tai buvo jo metimas.

Rungtynių pabaigoje (liko 13 sekundžių) trečią kartą prie baudos metimų linijos stojo Lukas Ušinskas. Lygoje debiutavęs gynėjas prametė abu (0/6), tačiau kamuolį atkovojusiems varžovams per likusį laiką rezultatyvios atakos sukurti nepavyko. Kaip ir visoje rungtynių eigoje komanda vėl nepasižymėjo geru kamuolio judėjimu.

BC Ponai: Tadas Kaminskas 15, Danielius Krikštaponis 11 / RRKK&Bendorėliai: Valdas Vyšniauskis 16;

Turo žaidėjas

 

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.