Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti

Pastarajai ekipai kuri yra priskiriama favoričių žaisti turnyro finale kategorijai ši savaitė buvo labai karšta, jai teko grumtis su pagrindinėmis konkurentėmis „KK Riešės“ bei „Reaktoriaus smogikų“ komandomis. Kaip sekėsi „Sportinis įgūdis“ klubui ir kitoms turnyro komandoms skaitykite oficialaus turnyro tinklalapio www.krepsinistau.lt parengtoje apžvalgoje.

LIEPOS 26 DIENOS RUNGTYNĖS

„Negeri“ – „Broliai Šaunuoliai“ 63:69 (19:20; 6:17; 19:12; 19:20)

Ketvirtoji savaitė VASAROS TAURĖS 2016 turnyre prasidėjo ilgą istoriją turinčių mėgėjų komandų akistata. Iki jos „Negeri“ buvo pralaimėję visus 4 susitikimus, „Broliai Šaunuoliai“ visus 3. Nuo 2009 metų SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE „Broliai Šaunuoliai“ savo oponentus jau buvo įveikę 5 kartus per 7 žaistas rungtynes. Pridėjus 2 pergales vasaros turnyre „Brolių Šaunuolių“ pergalių santykis prieš „Negerų“ kolektyvą iki šios akistatos buvo 7-2.

Šoklusis Steponas Markus liepos 26 dieną pirmasis prisilietė prie kamuolio, tačiau jo numuštą kamuolį pačiupo varžovų gynėjas Andrius Gaidys, o netrukos jo komandos draugas Linas Stripinis baudos metimais pelnė ir pirmuosius taškus šiose rungtynėse.

Dvikovos pradžioje abi komandos buvo susikaustę, netrūko klaidų ir netaiklių metimų. Po Andriaus Gaidžio metimo iš po krepšio „Negeri“ pabėgo į priekį 4:0. „Brolių Šaunuolių“ 6 iš eilės pramestų metimų seriją pirmasis nutraukė Laurynas Ralys 2:4. Iki kėlinio pabaigos likus trims su puse minutės minimaliai pirmavo „Negeri“. Ši komanda efektyviai dirbo gynyboje, puolime puikiai pasinaudojo progomis atakuoti iš toli, tvirtai žaidimo vadžias savo rankose laikė Andrius Gaidys.

Ketvirčio gale „Broliai Šaunuoliai“ turėjo 2 taškų deficitą 15:17, tačiau sėkmingai sužaidę paskutinę kėlinio minutę jį laimėjo 20:19.

Antrą kėlinį Darius Dūdėnas pradėjo taikliu dvitaškiu, o netrukus kamuolį perėmęs Steponas Markus į „Negerų“ krepšį sugrūdo „malūnėlį“ po antrą kartą šiose rungtynėse efektingu dėjimu pasižymėjusio puolėjo taškų šaunuolių persvara šoktelėjo iki 5 taškų 24:19. Linas Stripinis ryžtingai sužaidė iki galo „Negerų“ deficitas sumenko iki 3 taškų 21:24. Po lygių 12-kos minučių rungtynių kontrolęį savo rankas paėmė „Broliai Šaunuoliai“, kurie ištampė varžovų gynybą ant perimetro ir suteikė begalo daug progų baudos aikštelėje savo metimus išsimesti Dariui Dūdėnui. Po puikaus antrojo ketvirčio broliai pabėgo į priekį 37:25.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo abiems komandoms propoguojant aikštelėje gynybinį krepšinį. Justino Povilausko netaiklų metimą dėjimu pataisė Steponas Markus, komandai apsigynus savo taškus pelnė ir pats Povilauskas, o po taiklaus Lauryno Ralio metimo „Negeri“ suskubo prašyti minutės pertraukėlės. Kėlinio gale žaidimą sutvarkę „Negeri“ atsiliko 38:48, tačiau tuo viskas trečiajame kėlinyje dar nesibaigė. Tritaškį pataikė Gediminas Mateika, o komandos sėkmingą gynybą vainikavęs dar vienas tolimas metimas leido žaibiškai sumažinti skirtumą iki 4 taškų (44:48). Marius Krukonis privertęs varžovus pažeisti taisykles pataikė vieną baudos metimą, o jo komandai apsigynus nespėjo atlikti metimo. Kėlinys baigėsi rezultatu 49:44 pirmaujant „Broliams Šaunuoliams“.

Ketvirtą kėlinį abi komandos demonstravo atvirą krepšinį ir visą dėmesį skyrė darbams prie varžovų krepšio. Prasidėjus 33 rungtynių minutei nusimušė Dariaus Dūdėno taikiklis. „Broliams Šaunuoliams“ nepavyko rasti žmonių galinčių užbaigti atakas, to pasėkmė trumpam įstrigęs visas ekipos puolimas. Varžovų juoda atkarpa pasinaudojęs Arnoldas Juchnevičius pelnė 8 taškus ir leido savo ekipai išlyginti žaidimą, tačiau 5 minučių atkarpą 12:11 laimėjo jo ekipos varžovai. Geriau dėl atšokusių kamuolių kovoję „Broliai Šaunuoliai“ šį kartą ketvirtojo kėlinio metu sugebėjo atlaikyti varžovų šturmą ir pirmą kartą šią vasarą aikštelę paliko laimėję rungtynes 69:63.

„Broliams Šaunuoliams“ kurie šiose rungtynėse padarė mažiausiai klaidų (13) ir atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų (16) šią vasarą tai buvo rezultatyviausia dvikova grupės varžybose. Iki šiol komanda ne karto nebuvo pelniusi daugiau 58 taškų. „Negeri“ tikrai nėra geriausiai besiginanti ekipa turnyre, tačiau tai ką broliai liepos 26 rodė prie varžovų krepšio signalizuoja, kad ši komanda pamažu pagauna ritmą, nors iki geros muzikos dar labai toli.

„Negeri“: Arnoldas Juchnevičius 17 (4/8 tritaškiai), Andrius Gaidys 16, Linas Stripinis 13, Andrius Kvakšys 10 / „Broliai Šaunuoliai“: Darius Dūdėnas 25 (11 atk. kam.), Steponas Markus 16.

„Reaktoriaus smogikai“ – „SkyGym“ 70:53 (21:17; 23:9; 7:7; 19:20)

Be jokių komplikacijų grupės varžybose žygiuojantys „Reaktoriaus smogikai“ egzaminavo liepos 19 dieną pirmąją pergalę šią vasarą iškovojusią „SkyGym“. Šį kartą ekipai vėl pakako vieno geresnio ketvirčio, kad galutinai būtų išsklaidytos varžovų viltys apie pergalę.

Ignas Juškevičius dvikovą pradėjo taikliu metimu iš po krepšio nutraukusiu kelių nesėkmingų atakų abiems ekipoms seriją. „SkyGym“ gerai gynėsi ir po Karolio Laucės bei Viktoro Azarkovo metimų drąsiai įsiveržė į priekį 4:2. Iki gali viską pats padaręs Žygimantas Kosarevas rezultatą išlygino 4:4, tačiau niekas iš jo komandos draugų nespėjo prie „SkyGym“ gynėjo Viktoro Azarkovo 7:4. „Reaktoriaus smogikai“ gerai rungtynes pradėjusius varžovus pralenkė spurtavę 4:0 (8:7), tačiau po netaiklaus tritaškio praeitos atakos metu šansą pasitaisyti gavęs Ernestas Varakauskas grąžino minimalę persvarą „SkyGym“ 9:8.

„SkyGym“ laikėsi puikiai, baudos aikštelėje fantastiškai darbavosi Karolis Laucė, tačiau labiau įleisti šaknisjau pirmojo ketvirčio metu sutrukdė pasipylusios klaidos, kuriomis „smogikai“ neblogai pasinaudojo ir ketvirtį laimėjo 21:17.

Lygiai prieš savaitę (07.19) „Reaktoriaus smogikai“ buvo įveikę „Negerų“ komandą 76:54, tada komanda 26:9 užtikrintai laimėjo 3 rungtynių ketvirtį ir išprendė visus klausimus. Šį kartą istorija pasikartojo tik jau antrajame kėlinyje. „SkyGym“ gynyba byrėjo, „smogikai“ bėgo ir įpusėjus rungtynėms jau pirmavo 44:26. Ketvirčio pabaigoje pirmą metimą šią vasarą pataikęs Darius Petrikas pasižymėjo tritaškiu kaip reikalas nudžiugindamas savo komandos draugus.

„SkyGym“ trečio kėlinio metu varžovų gynybai jokių naujovių nepasiūlė, tačiau jų kibi, varginanti gynyba kaip reikalas iš vėžių išmušė į priekį pabėgusius praėjusios ir užpraeitos vasaros čempionus. Juškevičius ir Azarkovas apsikeitė taikliais metimais, o Eduard Rogačiov „smogikų“ persvarą padino dar 2 taškais 48:28. Per likusį kėlinio laiką „Reaktoriaus smogikų“ gretose pasižymėjo vienintelis Darius Petrikas pataikęs tritaškį. Kėlinys baigėsi taikiai 7:7 (51:33). Nesėkmingo čempionams ketvirčio metu kontaktas su varžovu skaudžiai baigėsi „smogikų“ puolėjui Žygimantui Kosarevui, tačiau visa laimė puolėjui nieko blogo netutiko ir jis prie komandos prisijungė jau ketvirtajame kėlinyje. Prarasti svarbų rotacijai žaidėją kai artėja svarbiausios turnyro rungtynės, net tokiai komandai kaip „Reaktoriaus smogikai“ būtų didelė prabanga.

Ketvirtas kėlinys kurį „Reaktoriaus smogikai“ pradėjo turėdami (+18) prasidėjo Luko Bankietos taškų injekcija, aukštaūgis 4 taškais padidino persvarą iki 22 taškų 55:33. Rungtynių kurių laimėtojas paaiškėjo po 2 kėlinių gale „SkyGym“ dar bandė grįžti į žadimą ir gana sėkmingai naudojosi „Reaktoriaus smogikų“ klaidomis. Po to kai prie dviejų iš eilės ekipos klaidų prisidėjo šį kartą aikštelėje vietos neradęs Mantas Statauskas, o Žygymantas Kosarevas numušė besileidžianti kamuolį „SkyGym“ ketvirtajame kėlinyje įsiveržė į priekį 20:19, tačiau tai buvo menka paguoda, rungtynės pralaimėtos 17 taškų skirtumu.

Rungtynių pabaigoje Ignas Juškevičius su Pauliumi Leščinsku bandė sukurti efektingą ataką, tačiau tam su trukdė varžovų puolėjas Ernestas Varakauskas, po dar vieno Juškevičiaus ir „SkyGym“ aukštaūgių susidūrimo jau kitoje aikštelės pusėje „Reaktoriaus smogikų“ „centras“ varžovams tikriausiai išsakė, ką galvoja apie jų bandymus kažką pakeisti, kai rungtynių baigis jau senai aiški. Ką pasakė aukštaūgis nepatiko Varakauskui, ir jis po finalinio švilpuko norėjo vyriškai su juo pašnekėti, tačiau tam kelią užkirto likę abiejų ekipų žaidėjai iš visų pusių apsupę „karštą“ vyruką.

„SkyGym“ kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 35-56, pataikė vos 25% baudos metimų. Komanda prastai metė ir tolimus metimus 4 iš 23, tačiau šioje vietoje kuo pasigirti neturėjo ir jų varžovai pataikę tiek pat ir pasinaudoję tik 4 bandymais mažiau (4/19).

„Reaktoriaus smogikai“: Ignas Juškevičius ir Eduard Rogačiov po 14, Žygimantas Kosarevas 12, Lukas Bankieta ir Darius Petrikas po 10 / „SkyGym“: Ernestas Varakauskas 18, Viktoras Azarkovas 14, Karolis Laucė 13 (14 atk. kam.).

„KK Riešė“ – „Sportinis įgūdis“ 93:71 (19:24; 20:15; 24:22; 30:10)

Tris pergales iškovojusi „Sportinis įgūdis“ karštą savaitę pradėjo rungtynėmis su „KK Riešės“ klubu. Prieš šią dvikova abi komandos lopydamos skyles skirtingose pozicijose į savo sudėtį įtraukė po vieną naują žaidėją. „KK Riešės“ komanda papildė „centras“ Paulius Joneliūnas, „Sportinis įgūdis“ įregistravo įžaidėją Dominyką Zupkauską.

Laurynas Kirlys pelnė greitus taškus ir jau dvikovos pradžioje išvedė „KK Riešę“ į priekį 2:0. Sekančios 4 komandų atakos baigėsi netaikliais tolimais metimais. Po Manto Šerkšno tritaškio savo taškų sąskaitą atidarė ir „Sportinis įgūdis“. Mantas Kadzevičius du kartus buvo išvedęs „KK Riešę“ į priekį, tačiau „Sportinis įgūdis“ nemažino apsukų ir kėliniui artėjant prie pabaigos susikrovė 7 taškų persvarą 22:15. Komandą į priekį stūmė greitos atakos ir patikimas veterano Dainiaus Novicko žaidimas ketvirčio gale. Puikų kėlinį „KK Riešės“ gretose sužaidęs Mantas Kadzevičius deficitą sumažino iki 5 taškų 19:24, o „KK Riešė“ sėkmingai apsigynysi dar turėjo progą labiau sumažinti skirtumą, tačiau Martynas Paliukėnas apmaudžiai prametė iš po krepšio.

Užpykęs dėl tokio metimo Paliukėnas antrą kėlinį pradėjo tritaškiu 22:24. „Sportinis įgūdis“ visą ketvirčio laiką puolimą statė ant žaidimo prie tritaškio linijos, varžovai perikiavo savo gynybą ir kėlinio gale jau pirmavo 37:35. Mantas Šerkšnas rezultatą išlygino 37:37, lygybė išliko ir tada kai du komandų debiutantai Zupkauskas ir Joneliūnas apsikeitė taikliais metimais 39:39.

Trečias kėlinys prasidėjo „KK Riešės“ išpuoliu, po Lauryno Kirlio tritaškio ir Augusto Šuliausko gražaus prasiveržimo komandas skyrė jau trys taškai 44:41. Mantas Šerkšnas prametė iš toli, tačiau „Sportinis įgūdis“ nusėmė kamuolį ir davė savo puolėjui progą pasitaisyti, kas antrą (6/12) tolimą metimą pataikęs Šerkšnas rezultatą išlygino 44:44. Mantas Kadzevičius išvedė „KK Riešę“ į priekį 46:44, tačiau gynyboje vėl be priežiūros paliktas Šerkšnas dar syki nubaudė varžovus tuo pačiu ginklu 47:46. Komandoms pradėjus puikiai pataikyti iš toli gerą atkarpą sužaidė „KK Riešė“. Ji įgijo 5 taškų persvarą, kurią jau visai netrukus niekais pavertė Dominyko Zupkausko ir Dainiaus Novicko duetas. Po 3 kėlinių komandas skyrė 2 taškai, pirmavo „KK Riešė“ (63:61).

Trys rungtynių kėliniai kurių metu nei viena komanda neįgijo užtikrintos persvaros leido tikėtis intrigos iki pat finalinio švilpuko, tačiau galingas ketvirtas Riešės atstovų ketvirtis viską apvertė aukštyn kojomis, dvikova pasuko visai kita kryptimi.

Ketvirtis prasidėjo Dominyko Zupkausko reidu per visą aikštelę 63:63, tačiau tada Augustas Šuliauskas pataikė iš toli ir išvedė „KK Riešę“ į priekį 66:63. Agresyvus žaidimas puolime, dažni baudos metimai leido Ervino Stankevič komandai žengti rimtą žingsnį į priekį, komanda atkarpą kėlinio pradžioje laimėjo 10:2 ir pabėgo į priekį 73:63. Žygimantas Šeštokas supratęs, kad vėl „Sportinis įgūdis“ ekipai būtinas jo sėkmingas žaidimas pataikė pora tritaškių, tačiau per tą atkarpą puolime sėkmingai žaidę varžovai taip pat atsakė 7 taškais 69:80. Nepaisant vis prastėjančio komandos žaidimo 2012 metų LKL snaiperio Žygimanto Šeštoko metimai kėlė pasigerėjimą, patyręs žaidėjas rasdavo būdų kaip įveikti vos akimirkai jo sugebėjimais suabejojusių gynėjų gynybą.

Po Gedimino Žygelio metimo iš vidutinio nuotolio „Sportinis įgūdis“ sumažino atsilikimą iki 9 taškų 71:80, tačiau tai buvo paskutinis jo ir jo ekipos draugų pasipardymas šiose rungtynėse. Komandos gynyba subyrėjo, o „KK Riešė“ spurtavo 13:0 (93:71). Sunku pasakyti kas taip smarkiai paveikė komandą prasidėjus 34 rungtynių minutei, tačiau jos puikus žaidimas subyrėjo kaip kortų namelis, greitai ir visai nepastebimai.

„KK Riešė“: Mantas Kadzevičius 24 (10 atk. kam.), Laurynas Kirlys 20, Martynas Paliukėnas 14, Paulius Joneliūnas 13 (10 atk. kam.), Augustas Šuliauskas ir Deimantas Pavlovskis po 11 / „Sportinis įgūdis“: Mantas Šerkšnas 24 (6/12 tritaškiai), Dominykas Zupkauskas 17, Žygimantas Šeštokas (13 atk. kam.) ir Dainius Novickas po 14.

LIEPOS 28 DIENOS RUNGTYNĖS

„Reaktoriaus smogikai“ – „Sportinis įgūdis“ 71:61 (16:14; 23:15; 17:11; 15:21)

Liepos 26 dieną eilines rungtynes laimėję „Reaktoriaus smogikai“ antrosiose savaitės rungtynėse susitiko su „Sportinis įgūdis“ klubu. Ši komanda kai „smogikai“ laimėjo prieš „SkyGym“, subyrėjusi ketvirtajame kėlinyje 71:93 buvo sutriuškinta „KK Riešės“ ekipos.

„Sportinis įgūdis“ rungtynes pradėjo aukštu starto penketu. Aikštelėje pasirodė Tomas Zdanavičius, Raimundas Ambrulaitis, Mantas Šerkšnas, Žygimantas Šeštokas ir Dominykas Zupkauskas. Po kelių nesėkmingų atakų pirmasis taškus pelnė Mantas Šerkšnas išvesdamas aktyviai rungtynes pradėjusį „Sportinis įgūdis“ klubą į priekį 2:0. Po Ilgesnės tylos prabilo ir „smogikai“, po Igno Juškevičiaus 4 taškų jie įsiveržė į priekį 4:2, o gerai veikusi gynyba netrukus leido pabėgti dar toliau 10:2. Varžovų spurtą 10:0 nutraukęs Žygimantas Šeštokas 4:10 išjudino savo komandą, kuri po Manto Šerkšno 4 taškų jau atsiliko tik 8:12. „Sportinis įgūdis“ ketvirtį baigė demonstruodamas aktyvią gynybą, su 2 taškų deficitu.

Antras kėlinys „Sportinis įgūdis“ komandai klostėsi pakankamai gerai. Komandą į priekį tempė veteranai Dainius Novickas bei Žygimantas Šeštokas. Kai atrodė, kad ši komanda užsikabina 2 tritaškius išeilės pataikė Žygimantas Kosarevas priversdamas varžovus netik prašyti minutės pertraukėlės bet ir griebtis už galvų. Kėliniui arėjant prie pabaigos „Sportinis įgūdis“ nepataikė patogių metimų ir prieš antrą dvikovos dalį jau turėjo  minus 10 (39:29).

Trečias kėlinys prasidėjo šiose rungtynėse velniškai gerai žaidusio Kosarevo dvitaškiu. Po puolėjo atsako įnetaiklų Zupkausko metimą „Reaktoriaus smogikų“ pranašumas jau 12 taškų 41:29. Mantas Šerkšnas skirtumą sušvelnino iki 10-ties, tačiau trumpam. Lukas Bankieta ir Žygimantas Kosarevas pataikė po tritaškį 47:31. Blankiausio „Sportinis įgūdis“ komandos ketvirčio gale taškais iš baudos aikštelės pasižymėjo Ignas Jackūnas, po kurio metimo rezultatas švieslentėje tapo 56:40.

Paskutinis ketvirtis prasidėjo „Sportinis įgūdis“ ekipos aukštiems vyrukams buksuojant po „smogikų“ krepšiu, savo ruoštu varžovų atsakymas 4 iš eilės pelnyti Andriaus Juknevičiaus taškai aštrių prasiveržimų metu 60:40. Po ilgesnės pertraukos pasižymėjęs Dainius Novickas pelnė pirmuosius savo ekipos taškus šiame ketvirtyje 42:60, tačiau į tai „smogikai“ žaibiškai atsakė 7:0 laimėta atkarpa 67:42. Po Tomo Zdanavičiaus efektingo dėjimo 44:67, iki dvikovos pabaigos buvo likusios daugiau nei 4 minutės. Po dar 6 šio aukštaūgio taškų „Sportinis įgūdis“ įsibėgėjo ir laimėjęs atkarpą 19:4 galutinį deficitą sumažino iki 10-ties taškų.

Po krepšiais turėdama Tomą Zdanavičių ir Raimundą Ambrulaitį „Sportinis įgūdis“ ekipa kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 27-43. Komanda varžovų krepšį iš žaidimo (dvitaškiai +tritaškiai) atakavo rekordiškai šią vasarą prastu procentu, todėl šis žaidimo komponentas ir nulėmė antrą iš eilės 3-0 grupės varžybas pradėjusios komandos pralaimėjimą. „Reaktoriaus smogikai“ po šios pergalės, laimėjo grupę ir tiesiausiu taikiniu pateko į pusfinalį. Komandai liko dvikova su „Broliais Šaunuoliais“ kuri „smogikų“ rezultatų neįtakos.

„Reaktoriaus smogikai“: Ignas Juškevičius 22 (13 atk. kam.), Žygimantas Kosarevas 21, Eduard Rogačiov 14 (11 atk. kam.) / „Sportinis įgūdis“: Žygimantas Šeštokas 14 (2/11 tritaškiai), Dainius Novickas 13, Mantas Šerkšnas 12 (0/6 tritaškiai), Tomas Zdanavičius 11.

„KK Riešė“ – „Broliai Šaunuoliai“ 108:73 (24:15; 19:20; 26:18; 39:20)

Rungtynėmis su „Broliais Šaunuoliais“ liepos 28 dieną „KK Riešė“ baigė savo pasirodymą grupės varžybose. Pirmą kartą „KK Riešė“ ir „Broliai Šaunuoliai“ susitiko dar 2013 metų vasarą ir ketvirtfinalyje pasidalino po pergalę, tačiau šaunuoliai pergalę pasiekė didesniu skirtumu, o tas ir lėmė, kad komanda pateko į pusfinalį, o vėliau ir laimėjo bronzos medalius. Pralaimėjimo pirmosios akistatos metu Ervinas Stankevič nepamiršo, nors komandoje vis keitėsi žaidėjai „KK Riešė“ visada norėjo būtinai įveikti „Brolius Šaunuolius“. Praėjusią vasarą 92:74 laimėtos grupės rungtynės bei pusfinalis 72:44, 2015/2016 metų SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE „KK Riešė“ taip pat 86:73 laimėjo grupės rungtynes bei 104:84 pusfinalį.

Šį kartą pirmoji rungtynių pusė „Broliams Šaunuoliams“ žaidėjo daug, tačiau „KK Riešė“ trečiojo kėlinio pradžioje perjungė bėgį ir nurūko į priekį varžovams primindama pastarųjų tarpusavio dvikovų scenarijų. Prieš užtikrintos Riešės atstovų pergalės 27 taškais prisidėjo buvęs „Brolių Šaunuolių“ vienas iš lyderių Deimantas Pavlovskis, kuris turnyro organizatorių buvo pripažintas ir geriausiu ketvirtosios savaitės turnyro žaidėju.

Steponas Markus atkovojo kamuolį, tačiau komanda sėkmingos atakos nesurengė ir gynyboje buvo priversta pražanga stabdyti varžovų greitą ataką. Po Lauryno Kirlio baudos metimų „KK Riešė“ įsiveržė į priekį 2:0. Ryškiausias veidas tarp brolių Darius Dūdėnas rezultatą išlygino 2:2, o varžovams kelis sykius nepataikius iš toli „Brolių Šaunuolių“ ekipai pavyko įsiveržti į priekį 4:2. Rezultatu 6:5 pirmaujant šaunuoliams jų atakos darėsi vis ilgesnės, perdavymai ir kiti sumanymai vis dažniau pasiklysdavo varžovų gynyboje. Tiesa viskas kuo geriausiai nesiklostė ir „KK Riešės“ klubui, kuris dar dvikovos pradžioje dėl kojos traumos neteko vieno iš lyderių Manto Kadzevičiaus.

Pasinaudojęs sumaištimi varžovų stovykloje Steponas Markus turėjo puikią galimybę dar labiau padidinti „Brolių Šaunuolių“ persvarą, tačiau šiam šokliam vyrukui lengviau kamuolį įdėti nei įmesti iš po krepšio, to pasėkmė du iš eilės pramesti patogūs metimai. Po antrojo kamuolį nugriebęs Paulius Joneliūnas puikiai padirbėjo gynyboje, o kitoje pusėje aikštės išprovokavęs varžovų pražangą pataikė baudos metimą bei išlygino rezultatą 6:6. „KK Riešė“ žaidė greitai, daug atakavo iš toli, puolime buvo jaučiamas laisvumas bei puiki žaidėjų tarpusavio komunikacija. Tomas Rumenciavas įsūdė tritaškį kuris truputį paįvairino „Brolių Šaunuolių“ puolimą, tačiau Laurynas Kirlys iškart atsakė tuo pačiu, neleidęs net pagalvoti varžovams apie ramybę po savuoju krepšiu.

Pirmas kėlinys kurį geriau pradėjo vieni baigė kiti baigėsi 24:15 pirmaujant „KK Riešės“ ekipai.

Antras ketvirtis „Broliams Šaunuoliams“ buvo šviesesnis nors prasidėjo jis labai ne kaip. Laurynas Kirlys prametė iš toli, tačiau kamuolį pačiupęs Paulius Joneliūnas jį sugrūdo į krepšį didindamas persvarą iki 11 taškų (26:15). Steponas Markus atsakė tritaškiu grąžindamas šaunuolius į vienženklią deficito zoną 18:26. „Broliai Šaunuoliai“ kandžiojosi iki pat didžiosios pertraukos, prieš kurią „KK Riešės“ ekipa dar spėjo pelnyti puikius taškus, kai Martynas Paliukėnas puikiai įžaidė kamuolį, o jo perdavimą Paulius Joneliūnas iškart pavertė taškais 43:35.

Steponas Markus trečią kėlinį pradėjo tritaškiu 38:43, tačiau gynyboje niekas nesuspėjo prie Deimanto Pavlovskio. Buvęs „savas“ atsakė tuo pačiu 46:38. Po dar vienos sėkmingos „Brolių Šaunuolių“ atakos jų deficitas sumažėjo iki 6 taškų, tačiau darbą kurį kėlinio pradžioje padarė Steponas Markus vienu rankos mostu nubraukė iš toli pataikęs Augustas Šuliauskas, šis vyrukas šiose rungtynėse sumėte visus metimus kuriuos ankščiau buvo prametęs (9/14 tritaškiai) 49:40. Po Pavlovskio greitų taškų 51:40, „Brolių Šaunuolių“ išpuolis šį kartą iš viršaus buvo taip pat sėkmingas 42:51, kamuolį į „KK Riešės“ krepšį per Joneliūną sukišo skrajojantis Markus. Nepaisant šios efektingos atakos įpusėjus trečio ketvirčio laikui „Broliai Šaunuoliai“ stokojo energijos gynyboje, o įsibėgėję vieni iš favoritų žaisti finale vėl (žaidė 2015 m.) susikrovė apčiuopiamą persvarą 69:53.

Ketvirtą kėlinį komandos visiškai pamiršo apie gynybą, Darius Dūdėnas prieš jaunimą taškų lentynėse išpradžių laikėsi labai gerai, tačiau vėliau „KK Riešė“ perjungė dar aukštesnę pavarą. Sužaidus 3 minutes favoritai pirmavo jau 83:59, įpusėjus ketvirčiui 91:63, o likus 2 minutėms 95:67.

Net 18 tolimų metimų iš 36 pataikę „KK Riešės“ žaidėjai grupės varžybas baigė dar viena užtikrinta pergale ir trečią kartą per šešias rungtynes pelnė daugiau nei 100-tą taškų. Ketvirtajame kėlinyje kai rungtynių rezultatas jau niekam nekėlė klausimų Steponas Markus ir jo varžovai spėjo dar pasismaginti efektingais dėjimais kas pridėjo ryškesnių spalvų šioms po 20 minučių pilkėti pradėjusioms rungtynėms.

„KK Riešė“: Augustas Šuliauskas 29 (9/14 tritaškiai), Deimantas Pavlovskis 27, Paulius Joneliūnas 21 (13 atk. kam.), Laurynas Kirlys, Martynas Paliukėnas 13 (12 rez. perd.) / „Broliai Šaunuoliai“: Darius Dūdėnas 24 (12/19 dvitaškiai), Steponas Markus 22, Laurynas Ralys 11.

„94“ – „SkyGym“ 89:62 (21:13; 21:15; 21:11; 26:23)

Liepos 26 dieną laisvą nuo rungtynių dieną turėję „94“ žaidėjai turėdami 2 pergales ir 2 pralaimėjimus užtikrintai laikėsi turnyrinės lentelės viduryje (4 vieta). Atsargoje turėdama dvi rungtynes komanda turėjo tik labai teorinius šansus kilti aukštyn arba leistis žemyn, kad viena iš tokių miglotų teorijų nepasitvirtintų „94“ šiose rungtynėse privalėjo įveikti „SkyGym“. Komandą kuri žiba retai, tačiau niekada nenuleidžia rankų.

Gerai dėl atšokusių kamuolių kovojusi „94” rungtynes pradėjo 4 iš eilės pelnytais Dominyko Palšio taškais ir įsiveržė į priekį 4:0. Komandoms įsibėgėti kurį laiką trukdė didelis klaidų skaičius, tačiau pirmieji pagreitį visgi įgavo „94’ kurie po Igno Rylos dėjimo jau pirmavo 11:4. „SkyGym“ ketvirčiui artėjant prie pabaigos pagerino žaidimą po lenta, tačiau pirmą 10-ties minučių atkarpą vistiek pralaimėjo 13:21.

Antro kėlinio pradžioje „94” spurtavo 5:0 (26:13). Taškais pasižymėti spurto metu pavyko Arnui Aniuliui, Domantui Juraičiui ir vieną baudos metimą pridėjusiam Artūrui Besevičiui. Tuščią atkarpą „SkyGym“ komandai pirmasis nutraukė Karolis Laucė. Aukštaūgis pataisė kolegos netaiklų metimą 15:26, o po dar vieno analogiško epizodo su tais pačiais atlikėjais „SkyGym“ deficitas sumažėjo iki 9 taškų, tačiau įpusėjus rungtynėms „94” jau pirmavo 42:28.

Trečias kėlinys prasidėjo abiejų komandų netaiklių metimų lavina, nuobodulį pirmieji išsklaidė 1994 metų krepšininkų kartą atstovaujantys vaikinai, kurie po Dominyko Palšio tritaškio jau pirmavo 49:30. Pusę kėlinio neblogai gynyboje dirbę „SkyGym“ kėlinio gale pražiopsojo varžovų spurtą 11:0 kuris lėmė dar labiau šoktelėjusį deficitą prieš lemiamą ketvirtą kėlinį 63:49.

Ketvirtą kėlinį labai aktyviai besireikšdamas puolime pradėjo Karolis Laucė, pagaliau jis priminė tą žaidėją kuris praėjusią vasarą „Verkių“ komandai rinko dvigubus dublius. Išlyginusi žaidimą „SkyGym“ varžovų dar labiau į priekį nepaleido, tačiau geriau iš toli pataikę bei mažiau klydę pergalę šventė jų varžovai. Kitose rungtynėse „SkyGym“ laukia akistata su „Negerais“, o „94”dėl trečios vietos grupėje kovos su „Sportinis įgūdis“ klubu? Būsimų finalo ketverto dalyvių akistata?

„94“: Ignas Ryla 21 (10/14 dvitaškiai), Arnas Aniulis ir Paulius Naraškevičius 16, Dominykas Palšis 15, Artūras Besevičius 13 (12 atk. kam.) / „SkyGym“: Karolis Laucė 17 (16 atk. kam.), Viktoras Azarkovas 15, Ernestas Varakauskas ir Marius Kazlauskas po 11.

TURNYRINĖ LENTELĖ

1 vieta: „Reaktoriaus smogikai“ 5/0

Liko rungtynės su „Broliais Šaunuoliais“. Kaip bepasibaigtų šios rungtynės „Reaktoriaus smogikai“ iš pirmosios vietos grupėje neiškris, tai reiškia, kad komanda automatiškai keliauja ir į pusfinalį.

2 vieta: „KK Riešė“ 5/1

Savo pasirodymą grupėje klubas baigė ir gali ruoštis ketvirtfinalio rungtynėms būdama 2 grupės komanda.

3 vieta: „943/2

4 vieta: „Sportinis įgūdis“ 3/2

Rungtynėmis tarp „94” ir „Sportinis įgūdis“ komandų baigsis grupės varžybų etapas. Laimėję dvikovą liks treti, pralaimėję keturi. Kiti variantai čia neįmanomi.

5 vieta: „Broliai Šaunuoliai“ 1/4

6 vieta: „SkyGym“ 1/4

7 vieta: „Negeri“ 0/5

Mėgėjų ekipos „Broliai Šaunuoliai“, „Negeri“ ir „SkyGym“ pasidalins 5-7 pozicijas. „Broliai Šaunuoliai“ žais su „Reaktoriaus smogikais“, „Negeri“ ir „SkyGym“ tarpusavyje. Jeigu pergales pasieks ir „Broliai“ ir „SkyGym“ aukščiau vienu laipteliu (5 vietoje) liks „SkyGym“. Jeigu pergalę pasieks „Negeri“ ir „Broliais Šaunuoliai“ į 7 vietą kris „SkyGym“, „Negeri“ liktu šešti, „Broliai Šaunuoliai“ penkti. Jeigu laimės „SkyGym“, o „Broliai Šaunuoliai“ pralaimės jie liks 6.

Jeigu laimės „Negeri“, tačiau pralaimės „Broliai Šaunuoliai“ trys komandos turės vienodą pergalių skaičių 1/5, toks pats santykis bus ir jų tarpusavio rungtynėse, todėl teks skaičiuoti tarpusavio rungtynių rezultatus. „Broliai Šaunuoliai“ šiuo atveju savo rezultato įtakoti jau negali ir viskas priklausys nuo to kokiu taškų skirtumu laimės „Negerų“ ekipa.

{jcomments on}

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.