Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti

Keturis kartus iš eilės (2012-2015 metais) į turnyro finalo ketvertą patekę „Broliai Šaunuoliai“ šią vasarą lieka be pergalių, juos rezultatu 62:54 įveikė ir „SkyGym“. Oficialus VASAROS TAURĖS 2016 tinklalapis www.krepsinistau.lt trumpai apžvelgia visas trečiosios savaitės turnyro dvikovas.

„94“ – „KK Riešė“ 70:73 (17:9; 24:18; 15:22; 14:24)

Abiems ekipoms liepos 19 dienos rungtynės buvo jau ketvirtosios šią vasarą, iki jų „94“ bei „KK Riešė“ buvo pralaimėjusi tai pačiai „Reaktoriaus smogikų“ komandai. „94“ pralaimėjo 85:94 turnyro starte, „KK Riešė“ 65:71 suklupo lygiai prieš 7 dienas (liepos 12).

Rungtynės tarp dviejų pajėgių komandų buvo įdomios, papildomos intrigos jose atsirado „94“ užtikrintai sužaidus pirmą ketvirtį 17:9. Po 10 minučių į priekį įsiveržusi komanda demonstravo puikią gynybą po savuoju krepšiu, rizika leisti „KK Riešės“ žaidėjams dažniau atakuoti iš toli taip pat puikiai pasiteisino, nes tritaškiai vienas po kito skriejo pro šalį. Pirmą kėlinį abi komandos daugiausiai rengdavo pozicines atakas, kantriai grįždavo į gynybą tik pavieniais atvejais suteikdamos progas varžovams kotratakuoti.

Po Arno Arlausko tolimo metimo „94“ klubo persvara šoktelėjo iki 6 taškų 15:9, tačiau per likusį kelinio laiką (2 minutes) nuo didesnių nemalonumų „KK Riešę“ gelbėjo sėkmė, pirmaujančios komandos žaidėjai netik kelis kartus prametė iš patogių padėčių, tačiau nesugebėjo padidinti skirtumo ir baudos metimais kurių per paskutinę kėlinio atkarpą metė net 4. Laurynui Kirliui paskubėjus mesti iš toli, jo komandos draugai nespėjo į gynybą, tuo pasinaudojęs Paulius Naraškevičius „94“ pranašumą kilstelėjo iki 8 taškų 17:9. Ketvirčio gale „KK Riešė“ turėjo laiko savo atsakymui, tačiau nei Augustui Šuliauskui, nei Martynui Paliukėnui nepavyko pelnyti taškų.

Antrą kėlinį „94“ pradėjo vaikiška klaida išsmetant kamuolį, o Gediminas Povilauskas taikliu metimu iš po krepšio „KK Riešės“ atsilikimą sumažino iki 6 taškų 11:17. Kai atrodė, kad Riešės atstovai pagaliau įsibėgės iš toli pasižymėjo Arnas Arlauskas, dvitaškį pridėjo Ignas Ryla taip dar labiau pagerindami savo situaciją 22:11. Komandoms keičiantis sėkmingomis atakomis „94“ išlaikė turėtą persvarą, o po Naraškevičiaus tritaškio ir Arno Aniulio metimo iš po krepšio dar labiau nutolo 30:16 priversdami Erviną Stankevičių stabdyti rungtynes minutės pertraukėlės pagalba.

Po minutės pertraukėlės „KK Riešę“ į priekį tempė savo metimus pataikęs Arvydas Gydra, tačiau gynyboje sustabdyti „94“ ekipos energingą puolimą buvo per sunku. Po 2 kėlinių tvirčiau žemę po kojomis jautė „94“ žaidėjai 41:27.

Antrą rungtynių dalį „KK Riešė“ pradėjo nesėkminga ataka, o kamuolį atkovojęs Arnas Aniulis pradėjo „94“ kolektyvo ataką kuri baigėsi Igno Rylos tritaškiu leidusiu įgyti jo komandai rekordinį 17 taškų pranašumą 44:27. Matydamas, kad jo komanda skesta ir toliau, iniciatyvos pabandė imtis Mantas Kadzevičius ir jam tai sekėsi labai gerai. Po gynėjo gero perdavimo Arvydas Gydra privertė varžovus pažeisti taisykles ir pataikęs abu baudos metimus sumažino atsilikimą iki 15 taškų 29:44. Paulius Naraškevičius „94“ klubo atakoms įstringant vis dažniau pasižymėjo tritaškiu, jo komandos persvara tapo rekordine dar kartą šiame ketvirtyje 47:29 (+18). „KK Riešė“ į eilinį varžovų bandymą dar labiau nutolti šį kartą atsakė Manto Kadzevičiaus iš eilės pelnytais 8 taškais 37:47. Ilgą laiką rungtynių kontrolę turėję „94“ krepšininkai ją prarado ir buvo priversti prašyti minutės pertraukėlės. Po jos kelios ekipos atakos baigėsi taikliais tritaškiais, tačiau prie Kadzevičiaus vėl prisijungė Arvydas Gydra pelnęs iš eilės 5 taškus „KK Riešės“ kariaunai. Permainingas trečiasis kėlinys baigėsi „KK Riešės“ deficitui sumažėjus nuo 14 iki 7 taškų 49:56.

Trečio kėlinio viduryje varžovus už gerklės pačiupę „KK Riešės“ žaidėjai aktyviai deficitą mažino ir ketvirtajame kėlinyje, „94“ komandos žaidime pasireiškė nuovargis. Rungtynėms einant į pabaigą iš trečio kėlinio pradžioje turėtų 18 taškų pranašumo „94“ komandai jau nebuvo likę beviek nieko 67:68, o po Arvydo Gydros taiklių baudos metimų 69:68 jau pirmavo „KK Riešė“. Net 38 rungtynių minutes pirmavusi „94“ komanda nesurengė gyvybiškai svarbios atakos, o prie baudos metimo atžymos dar kartą stojęs Gydra vėl pataikė abu metimus 71:68, „94“ paprašė minutės pertraukėlės.

Po jos turėdama 3 taškų persvarą „KK Riešė“ prie baudos metimo linijos delegavo Arną Arlauską, 6 iš 9 tritaškius šiose rungtynėse pataikęs puolėjas sumetė abu metimus 70:71. Ervinas Stankevič pasinaudojo likusia minutės pertraukėle norėdamas su savo kariais aptarti veiksmus karščiausiomis rungtynių sekundėmis. Kamuolį po varžovų krepšiu gavęs Laurynas Kirlys išprovokavo pražangą ir praktiškai nepaliko laiko varžovų atakai. Gynėjas pataikė tik pirmąjį baudos metimą 72:70, tačiau kamuolį po krepšiu atkovoję jo komandos draugai neleido varžovams įgyti progos išmesti kamuolį. Pasibaigus rungtynėms Arnas Aniulis dar užsidirbo techninę pražangą, kurią Deimantas Pavlovskis nieko netrukdamas pavertė dar vienu tašku 73:70.

Nepaisant prastesnio nei esame įpratę matyti Igno Rylos žaidimo „94“ sužaidė labai solidžias rungtynes. Neturėję keitimų šios komandos žaidėjai į varžovų krepšį įsmeigė 13 tritaškių iš 19. Per 6 metus VASAROS TAURĖS turnyruose iki šiol nei vienai komandai nebuvo pavykę tolimų metimų mesti 68,42% taiklumu, todėl skaudus pralaimėjimas nuo šiol bus paženklintas turnyro rekordu.

„94“: Arnas Arlauskas 22 (6/9 tritaškiai), Paulius Naraškevičius 16, Ignas Ryla ir Arnas Aniulis po 12 / „KK Riešė“: Arvydas Gydra 29 (5/10 tritaškiai, 11 atk. kam.), Mantas Kadzevičius 14, Martynas Paliukėnas 13, Deimantas Pavlovskis 10.

„Reaktoriaus smogikai“ – „Negeri“ 76:54 (19:7; 11:21; 26:9; 20:17)

Liepos 14 dieną pergalę iš savo rankų paleidę (pralaimėjo 79:80 „Sportinis įgūdis“) „Negeri“ čempionų titulą ginančiai „Reaktoriaus smogikų“ komandai priešinosi tik du kėlinius. Trečią kėlinį užtikrintai sužaidę rungtynių favoritai šventė 3 pergalę šią vasarą ir 12 prieš „Negerų“ ekipą (įskaičiavus VASAROS TAURĖS ir SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS dvikovas nuo 2010 metų).

Dvikovą geriau pradėjo „Reaktoriaus smogikai“, tačiau po Arnoldo Juchnevičiaus tritaškio ir greitos atakos kurią užbaigė Andrius Gaidys „Negerų“ situacija ėmė gerėti 5:8. Komandoms apsikeitus sėkmingomis atakomis pranašumas kuriuo pirmavo čempionai kurį laiką liko nepakitęs 10:7. „Negerų“ baudos aikštelėje buvo labai daug skylių, tą išnaudoję varžovai kamuoliais maitino Igną Juškevičių po kurio 6 taškų be atsako prasidėjo „Reaktoriaus smogikų“ spurtas 9:0 (19:7). Geros varžovų atkarpos kėlinio pradžioje bei pabaigoje „Negerų“ neišgąsdino ir jie antrą kėlinį aikštelėje jautėsi vis užtikrinčiau. Tikriausiai po 11 pralaimėjimų per 6 metus „Negeri“ puikiai pažysta savo priešą aikštelėje ir puikiai suprato kuo gali baigtis kiekviena sėkminga varžovų atakų banga.

Marius Staniulis puikiai įsiliejęs ir į vasarojančių „smogikų“ sudėtį (žaidėjas komandoje praleido 2015/2016 metų sezoną, tačiau vasaros turnye jam debiutas) išnaudojo progą, perėmė kamuolį bei savo paties sukurtą ataką baigė taikliu metimu 21:7. Į žaidėjo kuris džiugina savo atsidavimu tiek puolime, tiek gynyboje išpuolį metimu iš vidutinio nuotolio atsakė ir „Negerų“ debiutantas šią vasarą Andrius Gaidys 9:21. Pastarasis gynėjas bandė didinti savo komandos atakų tempą, tačiau kol komanda nepradėjo sėkmingai gintis jokio rezultato nedavė. „Negeri“ atliko daug rizikingų perdavimų, tačiau sugebėję išvengti klaidų palaipsniui gerino savo gynybą ir už tai buvo apdovanoti dar iki didžiosios pertraukos. Iki jos likus nepilnoms 3 minutėms „Reaktoriaus smogikai“ pirmavo 27:17, tačiau ketvirčio gale „Negeri“ spurtavo ir atsilikimą sumažino iki 2 taškų 28:30.

Po didžiosios pertraukos „Reaktoriaus smogikai“ susikaupė, pagerino gynybą, atsirado greitos atakos. „Negerų“ gynyba padidėjus varžovų puolimo greičiui ėmė trūkinėti, kol galiausiai Eduard Rogačiov į priekį vedami varžovai nurūko į priekį nepavejamai. Po 30 minučių komandas jau skyrė 19 taškų. „Negerų“ situacija po šio klaikaus kėlinio abiejose aikštelės pusėse galėjo būti žymiai blogesnė, tačiau į priekį nuolat bėgę varžovai darė daug klaidų bandydami atakas užbaigti efektingai. Šis kėlinys puikiai iliustravo, kad „Negeri“ keliolikos minučių gerą darbą gali sugriauti sužaidę vos kelias blankias minutes. Norėdama siekti geresnių rezultatų komanda privalo maksimaliai žaisti visą rungtynių laiką, nors ir tai negarantuoja sėkmės. Už chaotišką žaidimą trečio kėlinio metu nemažą atsakomybę turėtų prisimti „Negerų“ komandą tik prieš šį turnyrą papildę naujokai Rokas Treinys bei Dominykas Garuckas. Abu žaidėjai sunkiai komunikavo su komandos draugais puolime, į krepšį metė vos tik gavę kamuolį, o tai kaip reikalas išbalansavo ekipą kuri neatkovodama kamuolių puolime leido varžovams dažnai kontratakuoti. Mesti į krepšį reikia, tačiau tik tada kai esi užtikrintas savo metimu ir nėra bent trijų geresnių atakos tęsinių. Gynyboje šie vyrukai taip pat sunkiai skaitė varžovų sumanymus. Keistai atrodo, kad abu jie iš žaidimo metė po 5 kartus (1/5), o 5 metimus pataikęs Andrius Gaidys gavo progų vos 6 metimams.

Ketvirtas kėlinys prasidėjo įpykusio Gediminos Mateikos 4 taškais be atsako, komandos senbuvis matyt nebuvo patenkintas savo komandos draugų veiksmais trečio kėlinio gale ir pyktį ant varžovų išlieko gana sėkmingai 41:56. „Negeri“ su kiekviena minute aikštelėje ėmė jaustis vis laisviau, matyt ši komanda labai nori iškovoti pirmąją pergalę, kad nuo tos minties daugeliui žaidėjų užspaudžia smegenis ir rungtynės tampa nevaldomos. Kai ši komanda paleidžia varžovus į priekį ir žino, kad pergalė jau išslydo iš rankų pradeda žaisti daug geriau ir ramiau. Aišku išlieka ir tas faktorius, kad pranašumą susikrovę varžovai atleidžia vadeles gynyboje.

Po Mariaus Staniulio tritaškio 73:49 „smogikų“ persvarai šoktelėjus iki 24 taškų „Negeri“ nuleido rankas, du baudos metimus pataikęs Dominykas Garuckas dar sumažino atsilikimą iki 22 (51:73), o Dariui Kibildžiui ir Arnoldui Juchnevičiui apsikeitus tritaškiais pasiteikė tik rezultatas, tačiau ne skirtumas 76:54.

„Reaktoriaus smogikai“ laimėję 3 dvikovas toliau žygiuoja pergalingai, „Negerų“ kurie pralaimėjo jau 4 kartus per likusias grupės rungtynes lauks „Broliai Šaunuoliai“ ir „SkyGym“, o būtent tarp šių trijų ekipų ir nusimato kova dėl 5-7 pozicijų. Nelaimėję bent kartą prieš šias komandas „Negeri“ vargu ar vėliau dar turės progą iškovoti pirmąją pergalę šią vasarą.

„Reaktoriaus smogikai“: Eduard Rogačiov 17, Ignas Juškevičius 16, Žygimantas Kosarevas 14, Lukas Bankieta 10 / „Negeri“: Andrius Gaidys 12, Gediminas Mateika ir Arnoldas Juchnevičius po 10.

„SkyGym“ – „Broliai Šaunuoliai“ 62:54 (17:16; 11:12; 15:8; 19:18)

Paskutinėse liepos 19 dienos rungtynėse akis į akį susitiko po 2 pralaimėjimus patyrusios ir pergalės džiaugsmo šią vasarą dar nepatyrusios komandos. Dariaus Dūdėno metimai leido „Broliams Šaunuoliams“ geriau pradėti dvikovą 4:2, tačiau po Tomo Malimenkovo tolimo metimo 5:4 į priekį įsiveržė ambicingai nusiteikę „SkyGym“ atletai kurie tą taško pervarą išlaikė iki pat pirmo kėlinio pabaigis 17:16.

Antrą kėlinį geriau pradėjo jau „SkyGym“, po Ernesto Varakausko metimo ekipa padidino savo kapitalą iki 3 taškų 19:16, o „Broliams Šaunuoliams“ nieko nenuveikus prie „SkyGym“ krepšio Karolis Laucė debiutavęs šiose rungtynėse Karolį Ruselevič apdovanojo gražiu perdavimu 21:16. Matydami, kad varžovai rengia rimtą pabėgimą „Broliai Šaunuoliai“ suskubo žaidimą pergrupuoti minutės pertraukėlės pagalba. Sujudimas po jos 4 iš eilės pelnyti taškai 20:21. Į pirmą varžovų pabėgimą laiku suregavę „Broliai Šaunuoliai“ nerezultatyvų ketvirtį laimėjo minimaliai 12:11, o tai reiškė, kad po pirmųjų 20-ties minučių klausimų liko daugiau nei komandos pateikė atsakymų 28:28.

Po didžiosios pertraukos į aikštelę įžengusios komandos pasižymėjo chaotišku žaidimu bei darė daug klaidų. Pirmi nusiramino ir į priekį šovė „SkyGym“, kurių gretose pasižymėjo Marius Kazlauskas ir Karol Ruselevič 32:28. „Brolių Šaunuolių“ greito regavimo būrys vėl neleido varžovams pabėgti ir pelnė 4 taškus be atsako 32:32. „SkyGym“ surengus dar vieną spurtą prie kurio smarkiai prisidėjo Tomas Malimenkovas „Brolių Šaunuolių“ žaidimas galutinai subyrėjo, po trečio kėlinio komandas jau skyrė 7 taškai 43:36.

Atsiliekančių puolimas strigo ir ketvirto kėlinio pradžioje kai visų iš eilės aikštelėje esančių žaidėjų metimai bent po kartą skriejo pro šalį, tiesa su sunkumais prie varžovų krepšio kurį laiką susidūrė ir „SkyGym“ vyrukai, kurių atkarpą be taškų pirmasis nutraukė tritaškį įsūdęs Viktoras Azarkovas 46:36. Po Lauryno Ralio tritaškio kamuolį atkovojęs Simas Liepinaitis jį pasiuntė į krepšį grąžindamas brolius į dviženklio deficito zoną 38:46.

„SkyGym“ puikiai kovojo dėl atšokusių kamuolių puolime, neblogai gynėsi, tačiau vos tik dažniau iniciatyvos imdavosi „1x1“ atakas užbaigti pradėję Liepinaitis ir Dūdėnas jų gyba sutrūkinėdavo. Po Gedimino Bliujaus tritaškio klaidų liūnę skendusių „Brolių Šaunuolių“ puolimas tapo ivairesnis, tačiau pora Tomo Malimenkovo tritaškių, sėkminga atkarpa Giorgi Mačavariani leido „SkyGym“ neleisti varžovams pajusti, kad jie gali atsitiesti. Atsilikdami 45:58 „Broliai Šaunuoliai“ paprašė minutės pertraukėlės, po jos sėkmingai dvi atakas iš eilės sužaidęs Simas Liepinaitis leido sumažinti šaunuoliams deficitą iki 10-ties taškų 50:60. „SkyGym“ kelias atakas iš eilės nepelnius taškų pasižymėjo Laurynas Ralys, šį kartą pabandęs varžovų gynybą pralaužti iš po krepšio 52:60, tačiau gynyboje niekas nesuskubo prie pirmą metimą iš žaidimo pataikiusio (1/7) Karolio Laucės 62:52. Rungtynių gale taikliu metimu pasižymėjo Tautvydas Beleškevičius 54:62, tačiau tai buvo menka paguoda, „Broliai Šaunuoliai“ pralaimėjo trečią kartą ir po trijų turnyro savaičių toliau išlieka prasčiausią puolimą turnyre rodančia ekipa (55,67 taško). Žaidimo prie varžovų krepšio neatrandanti komanda pagal dvitaškių ir tritaškių taiklumą lenkia vos po vieną komandą. Tiesa varžovai žaisdami prieš nuolat pusfinalį šiame turnyre pasiekiančią komandą atsipalaiduoti negali, nes jos puolimo rodiklis matuojamas pelnytais taškais 70 taškų atžymą buvo pralenkęs tik vieną vasarą iš keturių (72,20 tšk. 2015 metais).

„SkyGym“: Tomas Malimenkovas 19, Karolis Ruselevič 12 / „Broliai Šaunuoliai“: Darius Dūdėnas 16 (15 atk. kam.), Simas Liepinaitis 15, Laurynas Ralys 14.

{jcomments on}

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.