Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti

Oficiali turnyro svetainė www.krepsinistau.lt pristato dviejų iš trijų turėjusių vykti rungtynių apžvalgas bei prognozuoja, kaip komandoms susiklostys MINI VASAROS TAURĖS 2015 turnyro finalo ketvertas.

„BOBLBEE.LT“ Į MEDALIŲ DALYBAS ATVYKS PO LENGVOS PERGALĖS KETVIRTFINALYJE

Irmantas Čiginskas gana lengvai pranėrė tarp „(Ne)Rimta Komanda“ aukštaūgių ir dvitaškiu metimu pirmasis išvedė „Boblbee.lt“ ekipą į priekį 2:0. Jo komandos draugams sėkmingai pavyko sužaisti ir prie savojo krepšio, tačiau bandymas padidinti persvarą baigėsi klaida. „(Ne)Rimta Komanda“ ekipos žaidėjai nuo pat dvikovos pradžios atrodė susikaustę, tikriausiai komandą paveikė tai, kad ji pirmą kartą žaidė „playoffs“ rungtynes. Darius Petrauskis aikštelės viduryje užsidirbo nesportinę pražangą, o Paulius Karūnas iš šios situacijos išpaudė 3 taškus (5:0). „(Ne)Rimta Komanda“ pirmą realesnį šansą pelnyti taškus gavo tada, kai Edgar Viršilo buvo sustabdytas pražangomis. „Centras“ pataikė abu baudos metimus ir atsilikimą sumažino 2:5. Komanda sėkmingai apsigynė, o Jonas Navakas dvitaškiu iš vidutinio nuotolio deficitą sumažino iki minimumo 4:5. Nepaisant visų pastangų „Boblbee.lt“ varžovams lygiai kovoti leido tik pirmas 6 ketvirčio minutes, vėliau komanda įsibėgėjo ir susikrovė 7 taškų persvarą 17:10. Komandą smarkiai į priekį „truktelėjo“ du laiku pataikyti žaibiški Irmanto Čiginsko tritaškiai.

Antro kėlinio pradžioje Povilas Mikšys per dvi atakas „(Ne)Rimta Komanda“ ekipai surinko 3 taškus ir varžovų pranašumą sumažino iki 4 taškų 13:17. „Boblbee.lt“ netrukus pasinaudojo skylėmis varžovų gynyboje ir padino savo pranašumą iki 8 taškų 21:13. Nors apsiginti komandai sekesi sunkiai iki didžiosios petraukos nestrigęs puolimas leido įpusėjus rungtynėms pirmauti 37:28.

Jonas Navakas ir Povilas Mikšys po didžiosios pertraukos nebijojo imtis iniciatyvos ir dažniausiai kėlė po krepšiu didelę grėsmę „Boblbee.lt“ ekipos gynybai, tačiau mažas „mažiukų“ indėlis neleido žengti koja, kojon. Irmantas Čiginskas ir Vitoldas Voitukovič terorizavo „(Ne)Rimta Komanda“ gynybą ir prieš lemiamą ketvirtį jau turėjo gana saugią 12 taškų persvarą 55:43. Ketvirtą kėlinį pirmaujantys pradėjo labai užtikrintai, o jo gale dar ir atšaldę varžovų norą sumažinti skirtumą šventė pergalę rezultatu 77:59 (17:10; 20:18; 18:15; 22:16).

Pergalę atvėrusią pusfinalio vartus „Boblbee.lt“ pasiekė sužaisdama rezultatyviausią šios vasaros dvikovą, taip pat komanda pasiekė dvitaškių (55,81%) ir tritaškių (44,44%) atiklumo rekordus. „(Ne)Rimta Komanda“ davo ruoštu 42-30 laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (16-13) bei pasekusi varžovų pavyzdžiu pagerino tritaškių patikymo rekordą (35,00%).

„Boblbee.lt“ į pergalę vedė neįtikėtinas rungtynes sužaidęs gynėjas Irmantas Čiginskas. Jis pataikė 6/9 tritaškius ir surinko 24 taškus. Gerai netikėtumu tapusį žaidėją papildė 21 tašką surinkęs Vitold Voitukovič bei 11 taškų prie svarbiausios kolkas vasaros pergalės prisidėjęs Paulius Karūnas. „(Ne)Rimta Komanda“ kolektyve labiausiai pastebimi buvo priekinės linijos žaidėjai Jonas Navakas ir Povilas Mikšys, pelnę atitinkamai 23 ir 22 taškus bei kartu atkovoję 22 atšokusius kamuolius. Darius Petraukos pataikęs 4 tritaškius iš 10 surinko 12 taškų.

„NEGERI“ IŠBARSTĖ PRANAŠUMĄ, NETEKO SVARBAUS ŽAIDĖJO, TAČIAU LAIMĖJO MŪŠĮ

„Verkiai“ ketvirtfinalio rungtynes pradėjo pramesdama du iš eilės tritaškius, kartą iš toli prametė ir Arnoldas Juchnevičius, kuris komandai apsigynus išvedė „Negerų“ ekipą į priekį 2:0. Tadui Gimžauskui prametus dar vieną tolimą metimą „Negeri“ vėl sėkmingai apsigynė, tačiau Arūnas Liudvinavičius įsigudrino pramesti laisvas iš po krepšio. Abiejų ekipų žaidėjai visas atakas stengėsi baigti tritaškiais. Pirmuoju pataikiusiu tapo Tomas Martinkus, po kurio „bombos“ raudonieji įsiveržė į priekį 5:0. „Negerų“ gynybą „Verkiai“ pirmą kartą įveikė tik kėlinio gale, kai Marius Kazlauskas dėjimu pataisė komandos draugo nesėkmingą metimą 2:9. Mikro dvikovą po krepšiu pralaimėjęs Linas Stripinis netrukus atsirevanšavo varžovams, kai privertęs prasižengti pataikė baudos metimą ir padidino persvarą iki 8 taškų 10:2. Vangus kėlinys tokiu rezultatu ir baigėsi.

Antrą ketvirtį Giedrius Kvakšys pradėjo tritaškiu 13:2, tačiau Tadas Gimžauskas taip pat pagaliau prisitaikė 5:13. Po Arnoldo Juchnevičiaus tritaškio „Negeri“ įgijo rekordinę 11 taškų persvarą 16:5. Ernestas Varakauskas pratesė taiklių tolimų metimų atkarpą 8:16, tačiau gynyboje „Verkiu“ reikalai kuo toliau tuo labiau prastėjo. Visiškai vienas krašte paliktas Giedrius Kvakšys nieko negalvojęs pelnė dar du lengvus taškus 18:8. Prasidėjus 13-tai rungtynių minutei Haroldą Zenkovą „nedraugiškai“ sustabdęs Arnoldas Juchnevičius užsidirbo nesportinę pražangą 9:18. Varžovams leidęs „atkirpti“ tašką nuo persvaros puolėjas savo klaidą gynyboje pataisė su dideliu kaupu, po jo 2 tritaškiu iš eilės „Negeri“ pasileido į priekį 24:9. „Verkiai“ matydami, kad pusfinalis pamažu ima tolti, nors rungtynės dar neįpusėjo paprašė minutės pertraukėlės. Tragiškai rungtynių pradžia susiklostė „Verkių“ lyderiui Karoliui Laucei. Dvigubus dublius rinkęs grupės varžybose aukštaūgis niekaip negalėjo pelnyti taškų, o gynyboje pralaimėjo atkarpą Linui Stripiniui, kuris iš eilės pelnė savo komandai 7 taškus 31:9. Po Tado Gimžausko metimo „Negerų“ persvara sumažėjo iki 20-ties taškų 11:31, tačiau dar kartą prie tritaškio linijos laisvas paliktas Tomas Martinkus „įsudė“ eilinį „Negerų“ tritaškį antrajame kėlinyje 34:11. „Negeri“ ketvirčio gale buvo pasiekę 26 taškų persvarą, tačiau kėlinį baigė turėdami truputį kuklesnę 23 taškų 36:13.

Karolis Laucė savo pirmus taškus pelnė tik įpusėjus trečiajam kėliniui, po jo metimo iš duobės lipti pradėję „Verkiai“ priartėjo 24:40, pajutęs daugiau laisvės šis žaidėjas varžovų gynybą „pažemino“ ir dar kartą 26:40, o po Tado Gimžausko metimo su varžovų pražanga komandas skyrė tik 12 taškų 28:40. Arnoldas Juchnevičius pataikė reikalinga tritaškį 43:28, tačiau „Verkių“ žaidimas ėmė kelti vis didesnę grėsmę. Praradusiems visiškai iniciatyvą „Negeriems“ iš 23 taškų prieš ketvirtą kėlinį liko tik 15 (50:35).

Ketvirtą kėlinį „Verkiai“ ir toliau varžovams lipo ant kulnų. Gera gynyba, atsiradusios greitos atakos leido komandai kėlinį pradėti spurtu 7:0 (42:50). Šis spurtas dar labiau įkaitino įtampą tarp abiejų komandų žaidėjų, o vienu momentu kietos vyriškos grumtynės netgi virto „peštynėmis“. Giedrius Kvakšys dalyvavęs keliose mikro dvikovose trinktelėjo Algirdui Rakšniui į nugarą, o šis neliko skolingas ir „Negerų“ žaidėjusiam spėjusiam jau surinkti 14 taškų „užvažiavo“ per veidą. Teisėjai už šį veiksmą norėjo skirti abipusę nesportinę pražangą, tačiau jiems einat pasitarti „peštukai“ dar nutarė pasišnekėti, todėl jiems buvo skirtos diskvalifikacinės pražangos. Haroldas Zenkovas baudos metimu skirtumą sumažino iki 7 taškų 43:50, o komandai sėkmingai žaidžiant ir toliau Marius Kazlauskas varžovams paliko ir 5 taškus 45:50. Visgi „Verkiai“ paviję varžovus ir sugrąžinę intrigą nežaidė kaip reikėtų esant tokiam rezultatui ir likus dar pusei kėlinio. Komanda skubėjo mesti tritaškius, neatkovojo kamuolių. Linas Stripinis pacentracęs įmetė iš po krepšio 52:45, komada apsigynė ir galėjo ataką užbaigti lengvais taškais, tačiau Gediminas Mateika padarė labai jau vaikišką klaidą mesdamas iš po krepšio (sužingsniavo). Ernestas Varakauskas dvitaškiu „Verkių“ atsilikimą sumažino vėl iki 5 taškų 47:52, tačiau Tomas Martinkus šį varžovų puolėjo darbą pavertė niekais 54:47. „Negeri“ tempė laiką ir ilgai užsibūdavo prie varžovų krepšio, bet tik tada kai kamuolys po aikštelę buvo skirstomas saugiai. Vienas neatsargus perdavimas baigėsi Haroldo Zenkovo „pavogtu“ kamuoliu ir lengvais taškais varžovams net nespėjus grįžti į gynybą 49:54. „Verkiai“ bandydami „įkibti“ dar smarkiau, varžovus stabdė pražangomis, o šie baudos metimus metė tik vidutiniškai. Arūnui Liudvinavičiui pataikius vieną iš dviejų 55:49. Svarbų tritaškį pataikęs Ernestas Varakauskas „Verkiams“ sugrąžino paskutinę viltį 52:55. „Negeriems“ sekanti ataka buvo galima sakyti lemtinga, pirmiausiai Linas Stripinis pataikė baudos metimą, „Verkiai“ iškart prasižengė, nors galėjo bandyti gintis iki galo. Po antro netaiklaus kamuolį atkovojo Gediminas Mateika. Gynėjas baudos metimu padidino pesvarą iki 5 taškų 57:52, o „Verkiai“ savo atakos tritaškiu neužbaigę vėl buvo priverti prasižengti. Arnoldas Juchenevičius prametė abu baudos metimus, tačiau „Verkių“ du bandymai pasižymėti tritaškiais taip pat nebuvo sėkmingi. Laimėję dvikovą 57:52 (10:2; 26:11; 14:22; 7:17) „Negeri“ keliauja į pusfinalį, o „Verkių“ komandai galima padėkoti už neblogą debiutą.

Nugalėtojams po 14 taškų šiose rungtynėse pelnė Giedrius Kvakšys, Arnoldas Juchnevičius ir Tomas Martinkus. Dar 13 pridėjo (18 atk. kam.) Linas Stripinis. „Negerų“ puolėjas šiose rungtynėse surinko 22 naudingumo balus ir buvo pripažintas šio MINI turnyro etapo MVP. „Verkių“ komandai 14 taškų surinko Ernestas Varakauskas, 13 Tadas Gimžauskas.

„SIETUVA 23“ PASIDAVĖ BE KOVOS

„Sietuva 23“ komanda ketvirtfinalio dvikovai nesurinko 5 žaidėjų ir iki rungtynių pradžios likus valandai pranešė, kad negalės žaisti rungtynių su „Sex & Beer”. Komanda turėjusi galimybių per tris mėnesius laimėti antrą iš eilės paguodos turnyrą užsidirbo techninį pralaimėjimą 0:20, o „Sex & Beer” gali džiaugtis atsiradusia galimybe pakovoti dėl pirmo titulo.  

MINI VASAROS TAURĖS 2015 FINALO KETVERTO PROGNOZĖS

Rugpjūčio 13 dieną VASAROS TAURĖS 2015 pusfinalių dieną pradės MINI taurės komandos. Dėl pirmą kartą rengiamo turnyro čempiono titulo susigrums „Asseco – VKM“, „Sex & Beer”, „Boblbee.lt“ ir „Negerų“ ekipos. Pagrindinis šio turnyro favoritas yra „Asseco – VKM“ kolektyvas, tačiau kaip parodė ketvirtfinaliai didelį norą laimėti turės ir likusios komandos, kurių šansai laimėti yra labai lygūs.

„Asseco – VKM“ netik turi gerą sudėtį, daug jaunatviškos energijos, tačiau ir geriausiai pasirodė grupių varžybų etape. Po šio etapo „Vilniaus krepšinio mokyklos“ auklėtiniai ir keli legionieriai automatiškai pateko į pusfinalį, tada kai 73:74 nesugebėjo įveikti „Brolių Šaunuolių“ ir nepateko į TOP8 etapą pagrindiniame turnyre. Komanda šią vasarą praktiškai visas rungtynes žaidė be 2-3 svarbių žaidėjų ir jei į paskutines dvi turnyro rungtynes sugebės susirinkti optimalios dudėties atrodys išties galingai. Jauna komanda moka paspausti varžovus, būtent šis komponentas turėtų neretai pasitarnauti komandai žaidžiant prieš visas likusias finalo ketverto dalyves. Nei viena komanda neturi puikiu kamuolio valdymu pasižyminčių gynėjų, todėl dažnai pralaimėtų „Asseco – VKM“ gynėjams mikro dvikovas net aikštelės viduryje.

Pagrindiniai favoritai laimėti MINI turnyro aukso medalius „Asseco – VKM“ pusfinalyje susitiks su „Sex & Beer”. Ši komanda prieš turnyrą tikėjosi tikriausiai geresnių rezultatų, tačiau dabar gali džiaugtis, kad grupės varžybose vienintelė įveikta komanda „Sietuva 23“ neatvyko revanšinei dvikovai taip praleisdama „sekso ir alaus“ kolektyvą į pusfinalį. „Vilniaus krepšinio lygos“ (VKL) vasaros turnyre ši komanda neįveikė aštuntfinalio etapo, todėl patekti į finalą įveikiant „Asseco – VKM“ bus tikrai užduotis prilygstanti dideliam žygdarbiui.

Už „Sex & Beer” nežaidė keli į sudėtį įtraukti svarbūs žaidėjai, taip pat komanda neturės finalo ketverte ir Pauliaus Jasukaičio, kurio sėkmingas žaidimas ir lėmė komandai vienintelę aikštelėje iškovotą pergalę. Galite sakyti ką norite, bet „Asseco – VKM“ pralaimėti „Sex & Beer” žaidėjams gali tik tokiu atveju, jei paseks „Sietuvos 23“ pavyzdžiu. Margiris Normantas, Darius Mikalauskas, Rytis Meškauskas, Vytautas Saulis ir daugelis kitų tikriausiai ne kartą ir ne du yra žaidę ir didesnės svarbos dvikovas prieš tikrai rimčiau organizuotas komandas.

Kitame pusfinalyje susitiks pirmą pergalę tik grupės varžybų finiše pasiekusi „Negerų“ komanda kuri ketvirtfinalyje 20 minučių turėjo atlaikyti „Verkių“ komandos šturmą 57:52 ir labai gerą komandinį krepšinį šią vasarą parodę „Boblbee.lt“ vyrukai. Didesnė komandos ir atskirų žaidėjų patirtis leidžia tikėtis, kad „Negeri“ per 6 gyvavimo metus pagaliau pasieks bent paguodos turnyro finalą, tačiau labai rimtai į turnyrą žiūrinti „Boblbee.lt“ komanda net ir nusileisdama meistriškumu tikrai nesudės ginklų. Tuo labiau, kad gana lengvai ketvirtfinalyje peršoktas „(Ne)Rimta Komanda“ barjeras tikrai nebuvo komandai dar šios vasaros svarbiausia kova. „Negeri“ rungtynėse su „Verkiais“ parodė, kad gali atrodyti ir labai pakiliai ir tragiškai, komanda susikrovusi ketvirtfinalio rungtynėse 26 taškų persvarą ją išbarstė antrojoje rungtynių pusėje ir negalime sakyti, kad viskas komandai baigėsi sėkmingai. Su „Verkiu“ puolėju Algirdu Rakšniu susipešęs Giedrius Kvakšys dėl diskvalifikacijos praleis pusfinalio dvikovą.

Dedant tašką: „Asseco – VKM“ viską savo rankose laikanti turnyro favoritė, „Negeri“ po sunkių pusfinalio ir finalo rungtynių banguotą vasarą baigs su sidabro medaliais, o „Sex & Beer” sugebės rimčiau pasipriešinti tik mažajame finale, tačiau bronzą ant kaklo kabinsis „Boblbee.lt“. 

ASSECO – VKM (šansai laimėti turnyrą 40%)

Svarbiausi žaidėjai: Rytis Meškauskas (18,86 tšk.), Margiris Normantas (16,50 tšk.), Kristupas Totoris (13,75 tšk.), Vytautas Saulis (12,67 tšk.), Darius Mikalauskas (10,50 tšk. ir 11,00 atk. kam.) ir Karolis Bakanauskas (9,00 tšk.).

NEGERI (šansai laimėti turnyrą 30%)

Svarbiausi žaidėjai: Linas Stripinis (17,38 tšk. ir 12,13 atk.kam.), Arnoldas Juchnevičius (15,17 tšk.), Giedrius Kvakšys (11,14 tšk.), Tomas Martinkus (9,25 tšk.) ir Gediminas Mateika (9,00 tšk.).

BOBLBEE.LT (šansai laimėti turnyrą 20%)

Svarbiausi žaidėjai: Vitold Voitukovič (12,40 tšk.), Justinas Ašmontas (10,50 tšk.), Karolis Jatulevičius (9,80 tšk.), Artūras Ramanovskis (9,50 tšk.) ir Irmantas Čiginskas (9,00 tšk.).

SEX & BEER (šansai laimėti turnyrą 10%)

Svarbiausi žaidėjai: Vilius Radavičius (14,00 tšk.), Remigijus Guiga (14,00 tšk.), Žygimantas Čiurinskas (9,80 tšk. ir 7,00 atk. kam.), Ugnius Stulginskas (8,60 tšk.) ir Jonas Savickas (8,50 tšk.).

{jcomments on}

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.