Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti

TURNYRINĖ LENTELĖ:

Sužaidus 28 rungtynių iš visų 49 kurios įvyks „A“ ir „B“ grupėse pralaimėjimų dar nepatyrė „A“ grupėje rungtyniaujančios „Fabinių“ (4/0) ir „KK Riešės“ (4/0) komandos, kurių tarpusavio dvikova numatyta rugpjūčio 4 dieną, paskutinio grupių varžybų turo metu. „B“ grupėje be kluptelėjimų žygiuoja „Paysera“ ir „KK Reaktoriaus“ smogikai laimėję taip pat po 4 kartus. Nepralaimėjusių komandų skaičius iki 3 sumažės liepos 23 dieną, nes būtent tada numatyta šių praėjusią vasarą finale santykius besiaiškinusių komandų akistata. „A“ grupėje neblogą pamatą yra pasidėjusi „BC Pagirių“ komanda (2/1), kuri jau įveikė 4-5 vietą besidalinančias „Brolių Šaunuolių“ (2/2) ir „Asseco – VKM“ (2/2) ekipas. Daugiausiai dvikovų 8 komandų grupėje sužaidę „Verkiai“ – šešti. Jie laimėjo dvi ir pralaimėjo tris dvikovas. Per 4 žaistas rungtynes pergalių neiškovojusios „Negerų“ ir „(Ne)Rimta Komanda“ ekipos dalinasi 7-8 vietą ir kolkas varžosi dėl blogiausios grupių etapo komandos titulo. „B“ grupėje šiuo metu gana netikėtai be pergalių lieka vienintelė „Sietuva 23” komanda (0/3). „Sex & Beer” ekipa laimėjo kartą pralaimėjo tris, po pergalę ir du pralaimėjimus į savo sąskaitą spėjo įsirašyti „94”, „Boblbee.lt“ ir „Rezultatas“.

REAKTORIAUS SMOGIKAI – 94 89:70 (28:21; 23:10; 12:19; 26:20)

Liepos 14 dienos 4 rungtynių turas prasidėjo „B“ grupės lyderių „Reaktoriaus smogikai“ ir savo žaidimo dar ieškančios „94” akistata. „94” komanda į dvikovą atvyko be aukščiausio savo žaidėjo Augustino Jankaičio (206 cm), tuo tarpu „Reaktoriaus smogikai“ pirmą kartą šią vasarą sulaukė Karolio Petrukonio apsilankymo VASAROS TAURĖS 2015 turnyro rungtynėse. Kėlinio pradžioje po Igno Juškevičiaus 4 taškų be atsako „smogikai“ pabėgo į priekį 6:2, tačiau netrukus tritaškiu pasižymėjęs Arnas Arlauskas „94” vyrykų padėtį „pataisė“ sumažindamas atsilikimą iki minimumu 5:6. „94” komandai sunkiai sekėsi stabdyti „Reaktoriaus smogikų“ atakas, po Lauryno Kirlio antrojo tritaškio įpusėjus ketvirčiui šios komandos pranašumas šoktelėjo jau iki 8 taškų 18:10. Išgirdę pirmą pavojaus signalą 1994 metų kartos atstovai spurtavo 6:0 ir kėliniui artėjant prie pabaigos prie varžovų priartėjo per vieną metimą 16:18. Per likusias 3 minutes geriau vėl sekėsi „reaktoriečiams“ kurie pirmą ketvirtį laimėjo 28:21. Antrą ketvirtį „94” komandai ir toliau nesisekė stabdyti varžovų atakų, o vis dažniau stringančios pačių atakos leido VASAROS TAURĖS 2014 laimėtojams baigiantis pirmajai rungtynių daliai susikrauti 17 taškų persvarą, kurią iki 20 kilstelėjo su kėlinio sirena pataikytas Lauryno Kirlio tritaškis 51:31. Visiškai praradę rungtynių kontrolę „94” komandos žaidėjai trečią kėlinį pradėjo susikaupę, o po Arno Arlausko tritaškio skirtumas akimirksniu sumažėjo iki 17 taškų 34:51. Šis „94” puolėjas šio kėlinio metu „švystelėjo“ dar pora tolimų metimų ir daugiausiai jo indėlio dėka komanda trumpam išlipo iš duobės. Ketvirčiui einant prie pabaigos iš Arno Arlausko „geltonus“ lyderio marškinėlius perėmęs Paulius Naraškevičius vis dažniau ėmė terorizuoti varžovų gynybą ir sparčiai rinkti taškus, po Igno Juškevičiaus dvitaškio „Reaktoriaus smogikų“ pranašumas šoktelėjo iki 16 taškų 63:47, tačiau po Naraškevičiaus tolimo metimo kėlinio gale „94” netik ketvirtį laimėjo 19:12, bet dar ir bendrą atsilikimą sumažino iki 13 taškų 50:63. Į kovą pakilę visas rungtynes atsiliekančių vaidmenį turėję jaunuoliai lemiamo ketvirčio metu pametė žaidimo gijas, kurias pavyko užčiuopti po didžiosios pertraukos. Paulius Naraškevičius, kaip tikras lyderis dar bandė sukurti nedidelę intrigą, keldamas daug bėdų varžovų gynybai, tačiau atviras krepšinis šį vakarą buvo parankesnis daugiau žaidėjų panaudojusiai „Reaktoriaus smogikų“ komandai.

Pergalę šventusi komanda padarė 18 klaidų, jų varžovai tik 7, tačiau šis mažas pralaimėjimas skaičių suvestinėse nebuvo labai reikšmingai nes 12 kamuolių „pavogę“ vyrukai iš „94” pralaimėjo varžovams pagal visas kitas statistikos kategorijas. „Reaktoriaus smogikai“ šį kartą pataikė 12 tolimų metimų iš 22 bandymų (54,55%). Tai geriausias, taikliausiai šią vasarą tritaškius metančios komandos pasiekimas VASAROS TAURĖS 2015 turnyre.

REAKTORIAUS SMOGIKAI:Laurynas Kirlys 17, Eduard Rogačiov 16, Linas Vitkauskas 15, Ignas Juškevičius 12, Karolis Petrukonis 11. 94:Paulius Naraškevičius 31 (8/9 baud. met., 7/9 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai), Arnas Arlauskas 18 (4/11 tritaškiai).

ASSECO – VKM – FABINIAI 60:72 (13:22; 14:13; 17:18; 16:19)

Ambicinga „Asseco – VKM“ komanda turnyrą pradėjo nedemonstruodama tokio žaidimo kokio iš jos buvo laukiama. Dvikova su galinga „Fabinių“ komanda jaunimui turėjo tapti puikia proga reabilituotis, tačiau tuo pasinaudota nebuvo – patirtas dar vienas pralaimėjimas. Rungtynes užtikrinčiau pradėjo „Fabiniai“ 5:0, tačiau į jų spurtą „VKM“ auklėtiniai atsakė 7 taškais be atsako įsiverždami į priekį 7:5. Po Pauliaus Leščinsko ir šį vakarą prie „fabų“ prisijungusio Vytauto Šulskio metimų persvarą susigrąžino labiau patyrę 9:7. Po Regimanto Šaulio dvitaškio „Asseco – VKM“ rezultatą išlygino 9:9, tačiau tuo visas komandos galių demonstravimas šį ketvirtį ir baigėsi. Laimonas Brazauskas ir Paulius Leščinskas pelnė po 4 taškus, po po jų surengo spurto „Fabiniai“ nutolo 17:9. Kėlinio gale savo komandos garbę sėkmingai apginti pavyko Vytautui Sauliui po kurio keturių taškų iš eilės pranašumas sumažėjo iki 7 taškų. Antrą kėlinį žaidimas išsilygino. „Fabiniams“ pirmaujant 33:22 tritaškį pataikęs Margiris Normantas pradėjo komandos spurtą 5:0, taip sumažindamas „Asseco – VKM“ atsilikimą iki vienženlio 27:33. Steponas Markus laikrodžiui skaičiuojant paskutines kėlinio sekundes dar pasižymėjo metimu iš po krepšio 35:27, o „Vilniaus krepšinio mokyklos“ auklėtiniai prametė iš toli. Kristupas Totoris trečią ketvirtį pradėjo tolimu metimu 30:35, tačiau gerėjantis jo komandos puolimas didesnių pokyčių rezultatui nesuteikė, nes „Asseco – VKM“ apsiginti nuo varžovų atakų sekėsi sunkiai. Laurynas Ralys, Steponas Markus ir Vytautas Šulskis pataikė po tritaškį, pastarasis pridėjo antrą, taip „Fabinių“ puolimas įgavo dar didesnį pagreitį. Margiris Normantas ketvirčio gale bandė imtis iniciatyvos ir tai jam labai gerai pavyko, po 2 tritaškių iš eilės 42:51. Pirmaudami 53:44 „Fabiniai“ geriau pradėjo ir ketvirtą kėlinį, po Mindaugo Pukelevičiaus tritaškio šios komandos pranašumas šoktelėjo iki 12 taškų 58:46, negana to skausmingai susidūrimas baigėsi ir „VKM“ komandos aukštaūgiui Regimantui Šauliui, kuris susimušė ranką. Po Ryčio Meškausko sunkaus metimo „Asseco – VKM“ deficitas sumažėjo iki 10 taškų 48:58, tačiau „Fabiniai“ spurtavo 10:0 (68:48) ir padėjo galutinį tašką šiose rungtynėse.

„Fabiniai“ šiose rungtynėse suklydo 20 kartų („VKM“ tik 9), tačiau atliko 19 rezultatyvių perdavimų (varžovai 9). Geresnis komandinis žaidimas ir persvara baudos aikštelėje tapo raktais „Fabiniams“ į eilinę pergalę.

ASSECO – VKM:  Margiris Normantas 17 (10 atk. kam.), Kristupas Totoris 13 (3/9 tritaškiai). FABINIAI:Laurynas Ralys 14, Vytautas Šulskis (10 atk. kam.) ir Paulius Leščinskas po 13.

PAYSERA – SEX & BEER 88:82 (24:19; 22:16; 28:18; 14:29)

Dvikova tarp „Payseros“ kuri į dvikovas šią vasarą renkasi gausiai ir išretėjusios „Sex & Beer” prasidėjo Igno Rylos dvitaškiu. „Oranžiniai“ pirmavo nuo pat pirmo metimo, tačiau „Sex & Beer” visa laiką buvo šalia ir bandė įgelti. Po Ugniaus Stulginsko tolimo atsakymo į tokios pat verties „Payserą“ ataką „sekso ir alaus“ ekipa įsiveržė į priekį 8:7. Po truputį įsibėgėjant dvikovai vieni iš „B“ grupės ir viso turnyro favoritų viską sudėliojo į savo vietas ir pirmą ketvirtį laimėjo 24:19. Įdomus faktas, kad 5 taškų persvara, kurią „Paysera“ įgijo per 10 minučių buvo mažiausia per šią vasarą jau žaistas ekipos rungtynes. Įpusėjus antrajam ketviričiui „Sex & Beer” atsiliko 23:34. Komandą po to kai nesportine pražangą buvo sustabdytas varžovų puolėjas Gytis Radzevičius užklupo dar vieni nenumatyti sunkumai. Užpykęs, kad buvo sustabdytas kieta pražanga „Paysera“ vienas iš lyderių pelnė savo komandai 7 taškus ir padino pranašumą iki 18 taškų 41:23. Remigijus Guiga pataikė tritaškį, po jo prasidėjo „Sex & Beer” spurtas 7:0 (30:41). Nesėkmingų atakų vilkstinę „Payserai“ nutraukė iš toli pataikęs Tomas Galeckas 44:30, tačiau po dar vieno Remigijaus Guigos tritaškio ir jo komandos draugo lengvo metimo iš po krepšio „sekso ir alaus“ deficitas ištirpo iki 9 taškų 35:44. Trečią kėlinį geriau pradėjo „Paysera“, kurią į priekį tempė Paulius Joneliūnas ir Ignas Ryla 55:41. Remigijui Guigai pataikius dar vieną tritaškį 9 savo tašką kėlinyje pelnė ir „Sex & Beer” ekipa. Visgi jei renkant taškus dar pavykdavo nustebinti „Paysera“ gynybą, tai apsiginti patiems sekėsi labai sunkiai. Luko Poniškaičio ir Gyčio Radzevičiaus sėkmingo žaidimo dėka „oranžiniai“ prieš ketvirtą kėlinį susikrovė 21 taško persvarą 74:53. Lemiamas ketvirtis prasidėjo atradimu. Tris dvikovas be taškų aikštelę palikdavęs „Paysera“ krašto puolėjas Modestas Juonys pataiko du tritaškius 80:55, tačiau toliau 9 minutes matome aikštelėje „Paysera“ komandai nebūdingus dalykus. Komandos atakas pavyksta užbaigti tik Ignui Rylai, kurio pastangos ir gynyboje neleidžia visiškai įsisiautėti jo komandos varžovams, kurie bėga, meta daug lengvų metimų bei puikiai pataiko iš toli. Rungtynių pabaigoje 21 taško persvarą išbarstę „Paysera“ žaidėjai pirmauja jau tik 88:75, tačiau įdomybės tuo nesibaigia ir „Sex & Beer” dvikovą baigia spurtu 7:0 bei pralaimi šią dvikovą labai garbingu rezultatu 88:82.

„Sex & Beer” šiose rungtynėse tolimus metimus metė 48,15% taiklumu (13/27), atliko 20 rezultatyvių perdavimų („Paysera“ – 17) ir pagerino komandinį rezultatyvumo rekordą. Komandos gynėjas VASAROS TAURĖS 2015 turnyrą pradėjęs tuščia dvikova su „Reaktoriaus smogikais“ ketvirtosiose rungtynėse surinko 23 taškus ir pataikė 7 tolimus metimus iš 12-kos pasiekdamas šios vasaros turnyro rekordą.

PAYSERA:Ignas Ryla 16, Gytis Radzevičius 15, Lukas Poniškaitis 14, Paulius Joneliūnas 13 (10 atk. kam.), Dominykas Zupkauskas 12. SEX & BEER:Vilius Radavičius 25 (4/8 tritaškiai), Remigijus Guiga 23 (7/12 tritaškiai), Donatas Gurauskis 15, Ugnius Stulginskas 11.

VERKIAI – (NE)RIMTA KOMANDA 66:32 (17:6; 10:2; 20:13; 19:11)

Iki šios dvikovos „(Ne)Rimta Komanda“ pergalių darnebuvo pasiekusi, vos vieną per tris dvikovas šventė ir „Verkiai“. Kai komandos pergalėmis nėra persisotinusios galima laukti atkaklios kovos, tačiau šį kartą laukusiems intrigos teko nusivilti. Abi komandos dvikovą pradėjo vangiai ir niekaip negalėjo pelnyti savo pirmųjų taškų. Bėgioti nuo vieno krepšio prie kito, be jokio tikslo pirmam pabodo „Verkių“ gynėjui Tadui Gimžauskui, jis prasiveržimo metu pelnė du taškus ir išvedė Verkių atstovus į priekį 2:0. Aktyviai pradėjo dvikovą ir šios komandos lyderis puolėjas Karolis Laucė. Aukštaūgiui pirmą kartą atsižymėjus baudos metimu rezultatas tapo 3:0. Po biškį įsibėgėjant „Verkiams“ savo pirmą metimą pataikė ir „(Ne)Rimta Komanda“ gynėjas Darius Petrauskis, taip išlyginadamas rezultatą 3:3. Po Karolio Laucės dvitaškio 5:3 „Verkiai“ galutinai sudėliojo prioritetus gynyboje ir varžovams nepalikę jokių šansų rinkti taškus ėmė diktuoti savo sąlygas. „(Ne)Rimtai Komandai“ atsiliekant 6:8 „Verkiai“ surengė tris kontratakas iš eilės, o tritaškį metimą pridėjus Tadui Gimžauskui šios kokmandos pranašumas kėlino gale šoktelėjo iki dviženklio 17:6. Antrą kėlinį „(Ne)Rimta Komanda“ puolime vėl neturėjo „dantų“, tačiau aštrūs „nagai“ gynyboje leido pristabdyti varžovų atakas. Per daugiau nei 9 minutes antrajame ketvirtyje „(Ne)Rimta Komanda“ žaidėjai sukrapštė tik 2 taškus, „Verkių“ kraitis buvo gausesnis, tačiau taip pat nedžiuginantis – 7 taškai. Kėlinio gale tritaškį pataikius „Verkių“ puolėjui Algirdui Rakšniui rezultatas šios komandos naudai šoktelėjo iki 19 taškų 27:8. Po didžiosios pertraukos komandų rezultatyvumas išaugo, tačiau tendencijos išliko tokios pačios, kaip ir per pirmas 20 minučių, o tai reiškė, kad trečio kėlinio metu „Verkių“ komanda savo akcijas pakėlė dar 7 taškais (20:13) ir prieš ketvirtą, formalumų kėlinį pirmavo 47:21. Ketvirtą kėlinį „Verkiai“ pradėjo užtikrintai ir 9 jo minutes tvirtinę savo pozicijas prasidėjus paskutiniai dvikovos minutei pirmavo 64:25. Visas rungtynes stumdyti „(Ne)Rimta Komanda“ žaidėjai kaip ir prieš savaitę dvikovos gale pasinaudojo varžovų atsipalaidavimu ir spurtavo 7:0 (32:64). Visgi tai buvo maža paguoda, po Ernesto Varakausko metimo komanda pralaimėjo 32:66 dar vieną šios vasaros dvikovą.

Abi komandos šiose rungtynėse tragiškai metė tolimus metimus. „Verkiai“ 5/22 (22,73%), jų varžovai 3/14 (21,43%). Dvikovą pralaimėjusi komanda varžovams pralaimėjo visuose statistikos stulpeliuose iškyrus vieną, kurioje buvo užfiksuota lygybė. „(Ne)Rimta Komanda“ ir „Verkiai“ atliko po 13 rezultatyvių perdavimų.

VERKIAI:Karolis Laucė 18 (13 atk. kam.), Tadas Gimžauskas 14, Ernestas Varakauskas 10. (NE)RIMTA KOMANDA: Povilas Mikštys 16.

(NE)RIMTA KOMANDA – BROLIAI ŠAUNUOLIAI57:112 (15:27; 10:24; 16:42; 16:19)

Patyrę krepšinio vilkai iš „Brolių Šaunuolių“ komandos jau nuo pat rungtynių pradžios varžovams ėmė nurodinėti, kiek taškų galima imesti ir kiek teks „prasileisti“. Po 20 minučių lengvo pasivaikščiojimo nei vieno VASAROS TAURIŲ finalo ketverto nepraleidusi „Brolių Šaunuolių“ komanda susikrovė 26 taškų persvarą 51:25. Daugelis komandų turėdamos tokį pranašumą dvikovos gale trypia kojomis į parketą iš džiaugsmo, tačiau šią vasarą iki šių rungtynių šlubavę „broliai“ tuo nepasitenkino ir po didžiosios pertraukos kaip reikalas pasismagino, sužaidami rezultatyviausią šios vasaros kėlinį (pelnė 42 taškus), nors pirmos ketvirčio minutės bylojo apie „(Ne)Rimta Komanda“ komandos atgimimą. Du tritaškius pataikiusi ekipa sužaidus dvi minutes po didžiosios pertraukos atsiliko 31:59, tačiau po Mariaus Krukonio 5 taškų be atsako reikalai ėmė blogėti. „Broliai Šaunuoliai“ turėdami pilną teisę eksperimentams ir kūrybinei laisvei ėmė smagintis tolimais metimais, jie krito retai, tačiau Gediminas Povilauskas arba kiti „broliai“ atkovodavo kamuolius taip leisdami kartoti metimus tiek kartų, kiek reikia taškams pelnyti. Po Dariaus Jovaišos solo kėlinio viduryje, kuris pažymėtas 11 taškų be atsako „Brolių Šaunuolių“ persvara pasiekė rekordinę 36 taškų ribą 70:34, kuri besibaigiant rungtynėms netik, kad nesumažėjo bet šoktelėjo iki 55 taškų.

„Broliai Šaunuoliai“ efektyvumu aikštelėje varžovus pranoko penkis kartus (150-30), jei veiksmą perkelti ant žalios vejos, futbolo susitikimą „(Ne)Rimta Komanda“ būtų pralaimėjusi 0:5. Sunku tikėtis sėkmės kai tu dvitaškius meti 33,33% taiklumu, tokiu kaip varžovai meta tritaškius.  

(NE)RIMTA KOMANDA: Povilas Mikšys 15 (10 atk. kam.), Darius Petrauskis ir Šarūnas Jankauskas 13, Tomas Šiaulys 10. BROLIAI ŠAUNUOLIAI: Darius Jovaiša 30 (8/9 dvitaškiai), Darius Mimas 21, Gediminas Povilauskas 15 (25 atk. kam., 12 rez. perd.), Marius Krukonis ir Aurimas Kleveckas po 13, Ričardas Jaksebaga 12.

BC PAGIRIAI – KK RIEŠĖ 63:70 (16:18; 9:14; 24:20; 14:18)

Tai, kad grupės varžyboms persiritus į antrą pusę „KK Riešei“ teks rimtai pakovoti dėl pergalės su „BC Pagiriais“ gal ir galima buvo numatyti, tačiau to, kad abi komandos prasidėjus ketvirtai turnyro savaitei žengs be pralaimėjimų prognozavo tikriausiai tik tie, kas iš sporto įvykių analizių, spėjimų ir staigmenų darosi sau antrą algą. „KK Riešė“ į dvikovą su „Brolių Šaunuolių“ ir „Asseco – VKM“ skalpus jau nuėmusius Pagirių vaikinus atvyko be brolių Paliukėnų, tačiau su Vitalijumi Lukša, kuris po „trys prieš trys“ turnyrų, pagaliau rado laiko duoklę atiduoti Riešės gyvenvietės vardą garsinančiai komandai. Kai susitinka nepralaimėję visada būna karščiau arba bent šilčiau nei įprastai, kol pataikomas vienas kitas metimas pradedantis viską rikiuoti į tam tikrą eilę. Šį kartą komandos dvikovą pradėjo nuo gynybos. Metimui iš geresnės padėties pirmasis progą gavo ir ją išnaudojo Lukas Buitkus 3:0. Gerą „KK Riešės“ gynybą dvikovos pradžioje į 4 taškus pavertė Augustas Šuliauskas 4:3. „KK Riešė“ gynyboje netik statė sienas, tačiau ir vieną po kito „dėjo“ stogus. Po vieno iš jų Nerijaus Pigagos metimas buvo įskaitytas, o „plius“ Pagirių gynėjas gavo teisę dar ir mesti baudos metimą, po jo „BC Pagiriai“ įsiveržė trumpam į priekį 6:4. Kėliniui einant prie pabaigos vis tvirčiau aikštelėje jautėsi „KK Riešė“, tačiau Luko Buitkaus pastangos pasiteisino ir „BC Pagiriai“ šiam gynėjui pelnius 4 taškus iš eilės atsilikimą sumažino iki 2 taškų 16:18. Prasidėjus antram kėliniui „KK Riešė“ pirmavo jau 28:19. Saldžių vaisių pirmaujanti komanda nusipelnė už aktyvią gynybą. „BC Pagirių“ lyderis renkant taškus Lukas Buitkus pataikė dvitaškį 21:28, tačiau Vitalijaus Lukšos dvitaškis su varžovo pražanga „BC Pagirių“ ekipai leido džiaugtis nedaug 31:21. Valingi, kovingi ir neturintys ką šį kartą prarasti „BC Pagirių“ žaidėjai surengė labai gražią ataką, kai po Nerijaus Pigagos perdavimo Karol Ruselevič neliko nieko kitko, kaip sumažinti „BC Pagirių“ atsilikimą 23:31. Po kelių blyksnių vėl už varžovus aukščiau iššoko daug dėmesio gynybai skyrusi „KK Riešė“, kuri vedam Vytauto Cicėno kėlinį baigė būdama priekyje 32:25. Trečias ketvirtis prasideda abiejų komandų nesėkmingomis atakomis. Pirmasis po didžiosios petraukos pasižymi Lukas Buitkus. Po jo antro metimo 29:34, o „BC Pagiriai“ tuo nepasitenkina ir pratesia spurtą iki atkarpos 7:0 (34:34). Atsakydamas į Karol Ruselevič 5 taškus Vitalijus Lukša pataiko dvitaškį 36:34 leidžiantį „KK Riešei“ vėl būti „vedančiais“. Riešės atstovai demosntruoja ketvirčio antrojoje pusėje agresyvesnį puolimą, geresnę gynybą, baudos aikštelėje taip pat matome šios komandos pranašumą, kuris įvertintas 8:6 laimėta atkarpa. Ketvirtas kėlinys prasideda Augusto Šuliausko tolimu šūviu pro šalį , tačiau gynyboje komanda vėl sužaidžia kaip moka geriausiai ir turi šansą pasitaisyti 54:49. „BC Pagiriai“ kaip ir visą rungtynių laiką ketvirtą kėlinį bando kabintis į pergalę, tačiau deja šį kartą varžovų veiksmai sunkiau skaitomi, o pačių žaidimas nevisada susiklijuoja į taškus uždirbti galinčią ataką. Dar kartą šiose rungtynėse „užbuksavus“ Valdemarui Lodziato „BC Pagiriai“ priversti grįžti į gynybą, o už tai, kad viskas vykdoma pavėluoltai Lukas Motiejūnas, tarytum „budelis“ nubaudžia tritaškiu. „KK Riešė“ šį kartą tenkinasi pergale mažesniu skirtumu, nei komanda per šią vasarą įprato, o „BC Pagiriai“ pirmą kartą aikštelę palieka nugalėti.

Justas Urmanavičius ir Valdemar Lodziato šį kartą surinko atitinkamai (-4) ir (-3) naudingumo balus. Du svarbūs komandos žaidėjai sužaidė kolkas prasčiausią šios vasaros dvikovą. Augustas Šuliauskas per rungtynes išmesdavo 5-6 tritaškius jų pataikydams bent po du. Šį kartą „KK Riešės“ gynėjui varžovai leido išmesti 10 metimų, tačiau tikslą pasiekė vos vienas. „BC Pagirių“ komandai šį kartą trūko atsarginių indėlio, jei „KK Riešės“ rezervas kilęs nuo suolo pelnė 27 taškus (14 atk. kam.), tai „BC Pagirių“ atsarginių kraityje trečiojoje dvikovoje šią vasarą 0 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai. Nesėkmingai ši dvikova susiklostė „KK Riešės“ vidurio puolėjui Alvydui Žarskui. Aukštaūgis patyrė kojos traumą dar dvikovos pradžioje ir daugiau aikštelėje nepasirodė. Po rungtynių „KK Riešės“ komandos štabas  informavo, kad „centras“ šią vasarą komandai jau nepadės. Neoficialiomis www.krepsinistau.lt žiniomis komandą netrukus papildys neprastesnių sugebėjimų aukštas vyrukas, kurio debiutas turėtų įvykti sekančiose „KK Riešės“ rungtynėse.

BC PAGIRIAI: Lukas Buitkus 30, Nerijus Pigaga 17. KK RIEŠĖ: Andrius Gaidys 14, Vitalijus Lukša 13 (10 atk. kam.), Tomas Zdanavičius 12 (12 atk. kam.), Lukas Motiejūnas 11, Augustas Šuliauskas ir Vytautas Cicėnas po 10.

FABINIAI – NEGERI 99:59 (18:10; 32:17; 19:10; 30:22)

„Fabiniai“ SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS ketvirtfinalyje įveikė „Negerų“ ekipą kuri reguliaraus sezono metu liko 3 vietomis aukščiau, tačiau šį kartą pasvartymų apie  revanšą, to siekiančiai komandai neturėjo likti jau po pirmo kėlinio kurį „fabai“ laimėjo 18:10. Dvikova prasidėjo abiem komandos sunkiai susikuriant progų metimams. Pauliui Leščinskui pataikius dvitaškį 2:0 „Fabiniai“ trumpam pabėgo į priekį. Linas Stripinis pataisęs komandos draugo metimą rezultatą išlygino 2:2, o po jo metimo iš po krepšio 4:2 „Negeri“ įsiveržė į priekį. Rezultatą 4:4 išlygino Povilas Kaminskas, suklaidinęs Liną Stripinį su kuriuo visai nesenai abu gynė tos pačios „Negerų“ komandos garbę. Po „Fabinių“ spurto 6:0 „Negerų“ žaidimas visiškai išsiderino 4:8. Abi komandos labai skubėjo į peklą pirmiau tėvo, daug klydo, o nepavykus kotratakoms ir varžovams spėjus į gynybą bandydavo savo laimę pozicinių atakų loterijoje. Antras kėlinys prasidėjo chaotiškais gerai pažystamų komandų veiksmais. Pirmasis po trumpos pertraukėlės pasižymėjo tritaškį pataikęs Paulius Leščinskas 21:10. Linas Stripinis dar kartą sugrąžino „Negerų“ kolektyvą į vieno skaitmens deficito „zoną“ 12:21, tačiau „Fabinių“ atkarpa 9:2 leido įleisti šaknis ketvirtosios pergalės plotuose. Daug paprasto žaidimo, trumpų perdavimų bei puikiai išnaudojamos situacijos leido „Negerus“ jau 2015 metais kartą nuskriaudusiai „Fabinių“ komandai įgyti saugią ir sąlygas diktuoti leidžiančią persvarą 47:27. Tarytum to nebūtų gana Simas Liepinaitis „sudegina“ likusias sekundes kėlinyje ir padavęs kamuolį Pauliui Leščinskui, nusipelno iš jo plaukštelėjimo delnu, už gerą perdavimą, nes pastarasis kėlinį baigia taikliu tolimu metimu 50:27. Jei SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse „Negeri“ sugebėjo atkurti intrigą, tai šį kartą teko komandai tenktinis tuo, kad po didžiosios pertraukos pavyko sustabdyti bent varžovų atakų laviną, kuri leido jiems gyvenimą dar „pasisaldinti“ 9 taškais „plius“ į savo kraitį. Abiejų komandų žaidėjai gynyboje neprimena stulpų, medžių arba kitų nejudančių objektų, kaip pavyzdžiui Gedimino pilis, tačiau visada susiklosčius aplinkybėms su didesniu malonumu, pasitenkinimu bei noru propoguoja puolimu pagrystą krepšinį, taip nutiko ir šį kartą. Abi komandos žinodamos savo lemtį visą dėmesį skyrė atakoms, metimams ir greitiems perdavimas, to pasekmė 52 taškai per abi ir dar labiau padidėjusi „A“ grupėje dar nenugalėtų Fabijoniškių atstovų persvara.

„Negeriems“ šį kartą trūko agresyvumo. Nepaisant to, kad komanda iš žaidimo atakavo pakenčiamai (26/73) jei nepavyko išvengti fiasko. Kova dėl atšokusių kamuolių pralaimėta 51:30, rezultatyvių perdavimų „padalinta“ 8 prieš 28. Įdomu tai, kad šiose rungtynėse du žaidėjai žaidė prieš komandas kurių marškinėlius vilkėjo dar visai nesenai. Povilas Kaminskas į „Negerų“ krepšį sumetė 16 taškų, Arnoldas Juchnevičius į „Fabinių“ 17 (5/13 tritaškių).

FABINIAI: Paulius Leščinskas 33 (11 atk. kam.), Povilas Kaminskas  16 (14 atk. kam.), Laimonas Brazauskas 11, Simas Liepinaitis ir Steponas Markus po 10. NEGERI: Linas Stripinis 23 (12 atk. kam.), Arnoldas Juchnevičius 17.

ASSECO – VKM – VERKIAI 76:68 (20:20; 22:19; 19:10; 15:19)

Paskutinėse savaitės rungtynėse galima buvo laukti intrigos  vien dėl tokios priežasties, kad abi komandos šią vasarą pasižymi labai nestabiliu žaidimu ir niekada nežinai, kurią rungtynių atkarpą jos sužais gerai. Karolis Bakanauskas ir Ernestas Varakauskas iš „Verkių“ dvikovą pradėjo tritaškiais 3:3. Marius Mazlauskas dvitaškiu 5:3 išvedė „Verkius“ į priekį, tačiau Ryčio Meškausko solo leido „Asseco – VKM“ greitai išlipti iš nedelės duobelės. Po atakuojančio gynėjo 4 taškų „Vilniaus krepšinio moklyklos“ auklėtiniai įsiveržė į priekį 7:5, tačiau Marius Kazlauskas dvitaškiu tuoj pat rezultatą išlygino. Lygiam ketvirčiui einant į pabaigą Tadas Gimžauskas 17:15 tritaškiu išvedė Verkių atstovus į priekį. „Asseco – VKM“ išpradžių nepataikė metimo iš po krepšio, o vėliau apsigynę surengė rezultatyvią ataką, kurią Kristupas Totoris baigė taškais su varžovo pražanga, po šio „VKM“ gynėjo baudos metimo jaunimas minimaliai priekyje 18:17. Darius Mikalauskas „Asseco – VKM“ persvarą padidino iki 3 taškų 20:17, o atkarpą kurios metu niekas negalėjo pelnyti taškų vainikavęs Ernestas Varakauskas tritaškiu nubrokė kelių minučių „VKM“ pastangas pabėgti 20:20. „Verkiai“ apsigynė ir kėlinį galėjo baigti tardami savo žodį, tačiau atakos taikliu metimu nepavyko ir komandoms antrą kėlinį teko pradėti nuo nulio. Antrą kėlinį labai kovingai pradeda Marius Kazlauskas, jo pastangos gynyboje duoda vaisių, o po „centro“ dvitaškio „Verkiai“ priekyje 22:20. Karolis Laucė prideda dar vieną dvitaškį 24:20, tačiau per rankas pataikydamas tritaškį Karolis Bakanauskas varžovų greitai sukrautą 4 taškų persvarą mažina iki minimumo 23:24. Tadas Gimžauskas būdamas neprastesnis metikas, taip pat pabando laimę tolimu metimu ir „Verkių“ persvara vėl 4 taškai (27:23). Įpusėjus antram kėliniui švieslentėje jau degė lygus rezultatas 33:33 ir komandos dar kartą šiose rungtynėse viską teko pradėti iš naujo. „Asseco – VKM“ pasinaudojo atkarpa kai „Verkių“ žaidėjams gynyboje trūko dėmesio ir koncentracijos ir surengė spurtą 8:0, kurį nutraukė tik Ernesto Varakausko tritaškis 36:41. Pajutęs, kad šiandien gali pataikyti puolėjas truputį paskuba ir nieko nelaukęs sekančios atakos metu švysteli dar vieną tritaškį, šį kart pro šalį. Karolis Laucė padėtį greitai pataiso po jo tritaškio „Verkius“ nuo varžovų skiria tik 2 taškai 39:41. Darius Mikalauskas privertęs prasižengti varžovų vieną iš puolėjų pataiko vieną baudos metimą 42:39, o dar vienas atkaklus kėlinys baigiasi abiejų komandų žaidėjams aikštelėje priimant tikrai negeriausius sprendimus, kurie baigiasi klaidomis ir prarastais kamuoliais. Po didžiosios pertraukos tritaškiu pasižymi Kristupas Totoris 45:39, o „Verkių“ puolimui įstrigus „Asseco – VKM“ prideda dar 4 taškus įgydami rekordinę 10 taškų persvarą 49:39. Karolis Laucė vienu baudos metimu iš dviejų, pelno pirmuosius „Verkių“ taškus trečio ketvirčio metu 40:49, tačiau išsiderinusi komandos gynyba nuliame, kad „Asseco – VKM“ po 30 minučių sugebėję pakreipti visus įvykius sau naudingu kampu, likus vienam kėliniui yra arčiau pergalės 61:49. Sužaidus kelias minutes ketvirtajame kėlinyje pirmaujantys savo pranašumą padidino dar labiau 72:51 palikdami varžovams minimalius šansus pakovoti dėl pergalės. Marius Kazlauskas dėjimu per Darių Mikalauską su pražanga pažadino savo komandą iš miego ir pradėjo didžiausią rungtynių spurtą 15:0, prie kurio svariai prisidėjo netik jis pats, bet ir kiti etatiniai „Verkių“ lyderiai Laucė bei Varakauskas. Po to kai varžovai „ištiesė nugarą“ iniciatyvą praradusios „Asseco – VKM“ komandos pranašumas tapo vos 6 taškais 72:66. Per likusią rungtynių minutę „Verkiai“ nieko nepakeitė ir pralaimėję atkarpą 2:4 turėjo pripažinti varžovų pranašumą, kurie smarkiai juos pranoko tik trečio kėlinio metu.

Po šių rungtynių abi komandos rikiuojasi už „A“ grupės TOP4 ribos ir norėdamos į jį patekti turės įdėti nemažai pastangų gerinant savo žaidimą. „Asseco – VKM“ šiose rungtynėse pataikė 11 tritaškių, juo mesdami net 40,74% taiklumu, būtent tolimi metimai ir tapo lemiamu veiksniu leidusiu pasiekti pergalę.

ASSECO – VKM: Rytis Meškauskas 23, Kristupas Totoris 20, Karolis Bakanauskas 17. VERKIAI: Karolis Laucė 22 (13 atk. kam.), Ernestas Varakauskas 15, Marius Kazlauskas 13, Tadas Gimžauskas 12.

VASAROS TAURĖS 2015 TURNYRO 4 SAVAITĖS REKORDAI:

Daugiausiai naudingumo balų: Gediminas Povilauskas „Broliai Šaunuoliai“ (50).

Daugiausiai pelnytų taškų: Paulius Leščinskas „Fabiniai“ (33).

Daugiausiai atkovotų kamuolių: Gediminas Povilauskas „Broliai Šaunuoliai“ (25).

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų: Gediminas Povilauskas „Broliai Šaunuoliai“ (12).

Daugiausiai perimtų kamuolių: Vytautas Saulis „Asseco – VKM“ (6).

Daugiausiai blokuotų metimų: Darius Mikalauskas „Fabiniai“ ir Vytautas Cicėnas „KK Riešė“ (4).

Daugiausiai pataikytų tritaškių: Remigijus Guiga „Sex & Beer” (7).

DIDŽIAUSI KOMANDŲ REZERVAI (LABIAUSIAI IŠSISKIRIANTYS DAR NEŽAIDĘ VASAROS TAURĖS 2015 RUNGTYNIŲ) ŽAIDĖJAI:

Darius Kibildis „Fabiniai“, Ramūnas Bosakas „BC Pagiriai“, Deimantas Pavlovskis „Broliai Šaunuoliai“, Gediminas Kieras „Asseco – VKM“, Žilvinas Rubliauskas „Reaktoriaus smogikai“, Dainius Novickas „Paysera“, Artūras Romanovskis „Boblbee.lt“, Simonas Rambynas „Rezultatas“, Pranas Skurdauskas ir Paulius Macijauskas „Sietuva 23”.

{jcomments on} 

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.