Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti

Oficialus VASAROS TAURĖS 2015 tinklalapis www.krepsinistau.lt pristapo prieš turnyrinę apžvalgą, kurioje yra grupių prognozės, įžvalgos ir visų ekipų pristatymai.

„A“ GRUPĖ BE RYŠKAUS FAVORITO

„A“ grupėje savo jėgas išbandys pajėgias sudėtis vasarai surinkusios „Fabinių“, „KK Riešės“ ir „Asseco – VKM“ komandos, šioje grupėje rungtyniaujančius taip pat matysime ir „Brolius Šaunuolius“, kurie 2012-2014 metais nebuvo priskiriami prie pagrindinių pretendentų į finalo ketvertą, tačiau sugebėdavo pasinaudoti gerai susiklosčiusiomis aplinkybėmis ir jau tris kartus pateko tarp keturių geriausių ekipų. Savo vertę iš naujo vėl bandys įrodinėti „BC Pagiriai“ bei viena iš seniausiai egzistuojančių komandų VASAROS TAURĖS 2015 turnyre – „Negeri“. Pergalių labai įdomioje ir sunkiai nuspėjamoje grupėje taip pat sieks metus gyvuojanti „(Ne)Rimta Komanda“ bei prieš kelias savaites dienos šviesą išvydęs „Verkių“ kolektyvas. Šioje grupėje visų turnyro mėgėjų laukia daug intriguojančios kovos tiek turnyrinės lentelės viršuje, tiek apačioje.

Favoritai ant „lapo“: Tapti grupės nugalėtojais prentenduoja bent keturios komandos, o intriguojančios varžytuvės gali būti tokios atkaklios, kad pirmą vietą čia gali lemti net ir įmestų-praleistų taškų santykiai tarpusavio rungtynėse. Popieriuje rimčiausiai atrodo „KK Riešė“ ir „Fabiniai“, tačiau vieni turi trumpą suolą, tai gali atsiliepti, jei vienas ar kitas svarbus žaidėjas vasarą turės ir kitų reikalų, o antri turi savybę „paslėpti“ savo potencialą, į rungtynes nesirinkti optimalios sudėties, patys neretai tapdami sau „priešais“. Jei šios komandos visose rungtynėse turės lyderius, kova dėl pirmosios vietos „A“ grupėje turėtų vykti būtent tarp jų.

Favoritų skalpų medžiotojai: Kietu riešutėliu ne tik likusioms komandoms, bet ir favoritams be abejonių bus „Asseco – VKM“ kolektyvas. Jaunimas vasarą dažniausiai turi daug laisvo laiko, kurį skiria krepšiniui, todėl komplektacijos bėdų, jei prisijungs ir vyresnieji priekinės linijos žaidėjai, nebus. Papildomo stimulo šiai ambicingai komandai pridės tai, kad daugelis šios komandos žaidėjų yra baigę sporto mokyklas ir pasirengę ne tik sau, bet ir kitiems įrodyti savo vertę.

Slaptas planas „iššokti“ aukščiau 4 vietos: Pagal turimą sudėtį „Broliai Šaunuoliai“ privalo užimti ketvirtą vietą, tačiau žinodami subrendusios, 10-ties metų istoriją turinčios komandos charakterį, šia vieta komanda neapsiribos. Jei komandai pavyks „slysti“ ir sulaukti dovanėlių, kai varžovai į rungtynes atvyksta be lyderių, „Broliai Šaunuoliai“ gali šauti net iki 1-2 pozicijos. „Dovanėlių“ tikėtis galima, tačiau komandai jų laukti nevertėtų, nes per 3 vasaras nė sykio pusfinalių nepraleidusią komandą visi varžovai vertins rimtai. Darius Jovaiša, Darius Dūdėnas, Gediminas Bliujus, Deimantas Pavlovskis, Gediminas Povilauskas ir daugelis kitų yra puikūs žaidėjai, tačiau sunku tikėtis, kad „Broliai Šaunuoliai“ be sėkmės faktoriaus varžovams turint geriausius žaidėjus bus pajėgūs apžaisti daugiau nei vieną iš geresnius šansus turinčių komandų. Grumtis su „KK Riešės“ aukštaūgiais komandai tikrai pristigs jėgų ir ūgio baudos aikštelėje, su „Asseco – VKM“ - greičio, o „Fabiniai“ „broliukams“ taip pat nėra itin parankus varžovas.

"A" grupėje užėmus ketvirtą vietą "Brolių Šaunuolių" lauktų sudėtingas žygis eilinio finalinio ketverto link

Rimčiausi pretendentai į 5 vietą: Ketvirta vieta „A“ grupėje „BC Pagiriams“ bei „Verkiams“ nėra misija neįmanoma, tačiau labiau tikėtina, kad būtent tarp šių labai įdomias sudėtis surinkusių kolektyvų vyks pagrindinė kova dėl 5 vietos ir geriausios startinės pozicijos kovojant vėliau dėl MINI VASAROS TAURĖS 2015. „Verkiai“ turi 4 rimtus priekinės linijos žaidėjus Karolį Laucę, Ernestą Varanauską, Marių Kazlauską ir Algirdą Rakšnį, tačiau tik vieną labiau patyrusį ir žinomesnį gynėją – Tadą Gimžauską. „BC Pagiriai“, atvirkščiai, po krepšiu galės remtis tik vienu labiau patyrusiu aukštaūgiu Valdemar Lodziato, tačiau gali pasigirti puikiai suformuota gynėjų ir lengvųjų puolėjų grandimi. Nerijus Pigaga, Lukas Buitkus, Justas Urmanavičius ir Karolis Ruselevič yra pajėgūs savo miestelio komandą pakelti bent iki 5 pozicijos.

Justas Urmanavičius atiduos visas jėgas tam, kad su "BC Pagiriais" skaitytusi visi varžovai

Daugiausiai „A“ grupėje mįslių kelia „Negerų“ komandos galimybės: Kur bedalyvautų 6 metus gyvuojanti „Negerų“ komanda ji visur sugeba įsitvirtinti bent tarp vidutiniokų. Šią vasarą komandos pirminėje sudėtyje yra tik 8 žaidėjai. Dviejų komandos naujokų, Tomo Martinkaus ir Šarūno Drupo, žaisiančių po krepšiais galimybės mums yra mažai žinomos, jų sugebėjimų iki pat pirmų rungtynių tikriausiai iki galo nežinos ir likę komandos žaidėjai, todėl, į kurią turnyrinės lentelės pusę rezultatai „numes“ šį kolektyvą, sunku pasakyti. Komandos žaidimas suksis vėl apie Gediminą Mateiką, Giedrių Kvakšį ir Liną Stripinį. Yra tikimybė, kad komandai gerai startavus jos tikslas iš „pažaisti“ persikvalifikuos į naują - laimėti kuo daugiau, o tada komandos vadovas į ekipos sudėtį gali pakviesti dar vieną kitą pastiprinimu galintį tapti žaidėją. Sugebėjimo į dienos šviesą „ištraukti“ žaidėjus, kurie yra nežinomi, o vėliau užsitarnauja savo vardą, „Negerų“ vadovui gali pavydėti daugelis mėgėjiškų komandų „vadybininkų“.

Tikslas - netapti „patrankų mėsa“: Komanda įregistravo 13-ka žaidėjų ir skųstis trumpu suolu negalės, noro kautis nestokojantis „(Ne)Rimta Komanda“ kolektyvas nei super žvaigždžių, nei  ateities žaidėjų neturi, todėl pasiekti įspūdingų laimėjimų komandai veikiausiai nepavyks. Varžytis su jaunesniais, greitesniais ir taiklesniais varžovais šiam kolektyvui bus nelengviau nei SEKAMDIENIO KREPŠINIO LYGOJE, tačiau būtina kiekvienose rungtynėse kelti tikslą pasirodyti geriau nei anksčiau.

Krepsinistau.lt prognozė: „KK Riešė“ – 1, „Asseco – VKM“ – 2, „Fabiniai“ – 3, „Broliai Šaunuoliai“ – 4, „BC Pagiriai“ – 5, „Verkiai“ – 6, „Negeri“ – 7, „(Ne)Rimta Komanda“ – 8;

„A“ GRUPĖS INTRIGOS

Ar „(Ne)Rimta Komanda“ iškovos bent vieną pergalę? „(Ne)Rimta Komanda“ – komanda, kurią sudaro draugai ir kolegos, juos galima vadinti mėgėjais tarp mėgėjų. Ekipos žaidėjai iki šiol didelių pergalių nepasiekė nei atskirai žaisdami įvairiose miesto lygose, nei kartu, kai debiutavo SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE ir per 12 rungtynių šventė 2 pergales. Ryškių žvaigždžių net tarp mėgėjų neturinti komanda visus bandys sužavėti komandiniu žaidimu ir gera nuotaika, nepriklausomai nuo parodyto rezultato, tačiau ar komanda įveiks bent vieną grupės varžovą, lieka didele mįsle „A“ grupėje.

Kuri komanda kels didžiausią pavojų komandoms, kurioms žadamos 1-4 vietos „A“ grupėje? Jei „(Ne) Rimta Komanda“ turės tikslą laimėti bent kartą, tai „Verkiai“, „BC Pagiriai“ bei „Negeri“ yra pajėgūs sudrumsti vandenis taip, kad kažkuri iš komandų, turinčių plaukti į ketvertuką, grupėje liks ir žemiau. Norėdamos patekti tarp keturių geriausių komandos turi demonstruoti kovingą žaidimą bei laukti favoritais laikomų komandų atsipalaidavimo. „Verkiams“ ir „Negeriems“ įsisprausti tarp 4 geriausių gali trūkti ilgesnio suolo, o „BC Pagiriams“, turintiems tik kelis labiau patyrusius, - meistriškumo. Kuri iš šių trijų komandų bus arčiausiai ketvertuko, išlieka viena iš didžiausių grupės intrigų.

Kaip baigsis „KK Riešės“ ir „Brolių Šaunuolių“ dvikova? „KK Riešė“ VASAROS TAURĖS turnyre debiutavo 2013 metų vasarą. Jaunos ir ambicingos komandos žygį ketvirtfinalyje tuomet sustabdė antrą kartą iš eilės į finalo ketvertą patekę, o vėliau ir trečią vietą laimėję „Broliai Šaunuoliai“. Ketvirtfinalio susitikimai tarp šių komandų 2013 metų vasarą buvo labai įdomūs ir atkaklūs. Pirmą dvikovą 76:62 laimėjo „Broliai Šaunuoliai“, o antrojoje į atlapus kibę jaunuoliai pasiekė revanšą 63:66, tačiau ne tokiu skirtumu, kokio reikėjo. Jei „KK Riešės“ komandoje nuo debiuto 2013 metų vasarą likę žaidėjai prisimins nuoskaudą, „Brolių Šaunuolių“ lauks labai sunki akistata, kuri gali lemti ir vieną iš aukščiausių pozicijų „A“ grupėje.

Ar kuri nors komanda sugebės laimėti visas grupės rungtynes? Keturių jau įvykusių VASAROS TAURIŲ turnyrų metu laimėti visas grupės rungtynes yra pavykę 6 komandoms. Debiutinio turnyro metu tai padarė vėliau čempionais tapę „SKM – Užmiršti talentai“ (6/0), 2012 metais taip pat nugalėtojais tapę „Venipak“ (7/0), 2013 – finale susitikusios „Dredų – Pilsnerio“ (7/0) ir „KK Lesyklos“ (7/0) komandos, o 2014 – „KK Reaktorius“ (6/0) ir „Platinum 94“ (6/0). Įdomu tai, kad per keturis kartus nugalėtojų taurę kėlusi komanda nėra pralaimėjusi nė vienų turnyro rungtynių. „A“ grupėje žygiuoti be „minusų“ daugiausiai galimybių turi „KK Riešė“, „Fabiniai“ ir „Asseco – VKM“.

ŽVAIGŽDĖ

Alytaus „Dzūkijos“ (LKL) komandos gynėją Martyną Paliukėną, šį sezoną demonstravusį gerus statistinius rodiklius, galime laikyti ryškiausia žvaigžde tarp visų žaidėjų, kurie žais „A“ grupėje. Pernai už „BC Medelyną“ žaidęs vienas geriausiai besiginančių „Lietuvos krepšinio lygos“ (LKL) žaidėjų rinko po 25,20 taško, atkovodavo po 4,80 kamuolius, atlikdavo po 7,60 rezultatyvius perdavimus bei, perimdamas dar po 5,00 kamuolius, rinko po 30,60 efektyvumo balus. Žaidėjas darbštus, imlus, dirba kryptingai, todėl sezoną praleidęs tarp geriausių, šią vasarą gali sukurti dar iškalbesnių pasirodymų. „KK Riešės“ lyderiu tapti turintis gynėjas šioje komandoje žais su savo broliu Tautvydu, kurio taip pat laukia šviesi ateitis. Martyno Paliukėno gynybinius sugebėjimus visai nesenai įvertino ir „BasketNews.lt“ apklausoje dalyvavę LKL krepšininkai, kurie „Dzūkijos“ gynėją pripažino geriausiai besiginančiu lygos krepšininku. Šis pripažinimas buvo netikėtas, už jį balsavo 23% dalyvavusių apklausoje, o už „KK Riešės“ nugarų liko tokie žaidėjai kaip Robertas Javtokas, Evaldas Kairys ir Artūras Jomantas.

Martynas Paliukėnas šią vasarą turės galimybę aikštelėje kamuoliu dalintis su broliu Tautvydu

ATEITIES ŽAIDĖJAI

„Asseco – VKM“ jaunuolių desantas – Augustinas Šuliauskas, Tomas Zdanavičius, Tautvydas Paliukėnas iš „KK Riešės“ – visi jie yra daug žadantys ateities žaidėjai, jei vertintume perspektyvas žaisti aukščiausiu lygmeniu mėgėjų krepšinyje ar net galimybę save išbandyti ir profesionalaus krepšininko kelyje. Du 1999 metais gimę žaidėjai, kurių laukia šviesi ateitis, rungtyniaus „BC Pagirių“ komandoje, tačiau jiems teks dar daug dirbti, kad būtų pasiektas bent dabartinis jau paminėtų būsimų oponentų žaidimo lygis. Pernai kelias rungtynes už „BC Pagirius“ žaidęs, o vienose iš jų pasirodęs labai pakiliai Justinas Leganovič yra dalyvavęs talentingiausiems vaikams skirtame projekte „Samsung karta“. Į šį projektą buvo surinkti talentingiausi vaikinai iš visos Lietuvos. Antrasis Pagirių miestelio talentas yra ŠMKA auklėtinis, taip pat 1999 metais gimęs 198 cm ūgio Ramūnas Bosakas. Birželio 22 dieną „BasketNews.lt“ sudarė talentingiausių 16-mečių TOP10, kurio 7 vietoje galima matyti ir šį krašto puolėją. Dešimtukas buvo sudarytas konsultuojantis su įvairių krepšinio mokyklų treneriais, vertinant ne tik dabartines galimybes, tačiau ir potencialą.

Ramūnas Bosakas yra vienas iš talentingiausių jaunųjų lietuvos žaidėjų

PRAĖJUSIOS VASAROS FINALINKIŲ DVIKOVA KELS DIDŽIAUSIĄ SUSIDOMĖJIMĄ „B“ GRUPĖJE

Į „B“ grupę negailestingi VASAROS TAURĖS 2015 turnyro burtai suvedė praėjusios vasaros finalinkus „Reaktoriaus smogikus“ (buvo „KK Reaktorius“) ir „Paysera“ (buvo „BC Medelynas“), nors daugelis sutinka, kad šios komandos kovos dėl pirmosios vietos „B“ grupėje bei geriausios startinės pozicijos prieš ketvirtfinalius, nesinorėtų nuvertinti ir likusių dviejų puikius starto penketus turėti kiekvienoje dvikovoje galinčių komandų „Sietuvos 23“ ir „94“. Su šitomis keturiomis pripažinimą jau pelniusiomis komandomis kovos „Sex & Beer”, „Rezultatas“ ir „Boblbee.lt“.

Dėmesio centre: Į dvikovą tarp „Reaktoriaus smogikų“ ir „Paysera“ komandų grupės varžybose turėtų susirinkti gausiausias per visą pirmą turnyro etapą žiūrovų būrys. Nuostabos tai neturėtų kelti, nes čia susitiks komandos, sukūrusios puikų reginį praėjusią vasarą VASAROS TAURĖS 2014 finalo susitikime. Komandoms stojus prie starto linijos ir laukiant „šūvio“, skelbiančio startą, šių dviejų ekipų šansai laimėti „B“ grupę yra didžiausi. „Reaktoriaus smogikai“ savo sudėtyje turės visus svarbiausius senbuvius, pagalbos sulauks iš praėjusią vasarą daug prie čempionų titulo prisidėjusius „profus“ Karolį Petrukonį ir Osvaldą Olisevičių, taip pat prie komandos prisijungė patikimas metikas Laurynas Kirlys. Ateitis atrodo labai šviesi ir graži, tačiau popieriuje esančios „Paysera“ pavardės atrodo nemažiau grėsmingos. Praėjusią vasarą „Lietuvos krepšinio lygoje“ (LKL) žaidę Darius Tarvydas ir Martynas Paliukėnas komandai negalėjo padėti svarbiausiose kovose dėl visiems suprantamų priežasčių, jų komandos pradėjo pasiruošimą sezonui, todėl Vilius Jastremskas šią vasarą komandą komplektavo atsisakydamas ryškiausių savo žvaigždžių, o į jų vietą pakvietė „Nacionalinės krepšinio lygos“ (NKL) komandų gynėjus ir ryškų pėdsaką šį sezoną „Sostinės krepšinio lygoje A“ palikusį Gydį Radzevičių. Lygiavertė sudėtis leidžia tikėtis, kad „Paysera“ visų grupės rungtynių metu bus rungtynių favoritai ir neišbarstys taškų kaip artimiausi konkurentai.

Linas Valatkevičius iš "Reaktoriaus smogikų" dvi vasaras iš eilės laimėjo VASAROS TAURĘ

 

„94“ ir vėl kovos dėl aukščiausių pozicijų grupėje: Praėjusią vasarą tada dar „Platinum 94“ besivadinusiai ekipai buvo žadama antroji vieta grupėje, tačiau komanda jau pirmosiose grupių varžybose 77:62 palaužė „Sanarių“ kolektyvą, kuris į savo sudėtį buvo įtraukęs ne vieną garsų bei talentingą žaidėją ir vėliau nesuklupę laimėjo „B“ grupę. Šią vasarą komandos sudėtis yra panašaus pajėgumo, o tai reiškia, kad su šita išskirtinai iš 1994 metais gimusių žaidėjų suformuota komanda skaitytis teks ir „Paysera“, ir „Reaktoriaus smogikų“ komandoms. Į grupės favoritais laikomą „Payserą“ šią vasarą persikėlė „94“ komandos lyderis Gytis Radzevičius, todėl bus įdomu stebėti, kaip šiam žaidėjui seksis pralaužti buvusių bendražygių gynybą, o jiems savo ruožtu stabdyti praėjusios vasaros rezultatyviausią komandos žaidėją. Norėdama įveikti favoritus, o gal net ir „neprasileisti“ nuo kitų, „94“ ekipa turi rungtynėse kuo dažniau sulaukti grėsmingiausio savo aukštaūgio Augustino Jankaičio bei pernai taip ir neišbėgusio į aikštelę Simono Jermolajevo. Labai keista, kad šią vasarą į savo sudėtį kolektyvas neįtraukė po 10,75 taškus rinkusio (6,50 atkovoti kamuoliai) ir patikimai rungtyniavusio 203 cm ūgio „centro“ Ryčio Petrulio.

Iš „Sietuvos 23“ šią vasarą tikėtis galima visko: Praėjusią vasarą „Sietuvos 23“ komandai trūko aukštaūgių, SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE ši komanda taip pat galėjo pasirodyti geriau: išbarsyti taškai starte, kai į dvikovas nesirinko visi svarbiausi komandos vyrai. Jei „B“ grupės rungtynėse pavyzdingai dvikovas lankys tik Tadas Gečys, Tomas Matuliukštis ir likę jų klasiokai, kuriems įprastai numatomas epizodinis vaidmuo, komanda gali nepasiekti net turnyrinės lentelės pirmosios pusės, tačiau, jei netingės vieną vakarą per savaitę krepšiniui skirti Deividas Aukštuolis, Evaldas Rastenis, Tomas Jasiulis ir Paulius Macijauskas, ši komanda tikrai gali priskaldyti varžovams ne vieną vežimą malkų. Nereikėtų pamiršti, kad ilgai tikro „centro“ neturėjusi, o vėliau Tomą Jasiulį prikalbinusi komanda šią vasarą savo sudėtyje turės ir 210 cm ūgio milžiną Praną Skurdauską, kurį baudos aikštelėje sulaikyti nebus lengva net grupės favoritų ekipoms. Mįsle turnyrui neprasidėjus galima laikyti ir Evaldo Rastenio sportinę formą. Gynėjas dominavo visą sezoną, tačiau vėliau patyrė rankos traumą ir tik kaip žiūrovas galėjo stebėti savo atstovaujamų komandų pasirodymus finaliniuose susitikimuose. Jei „Sietuva 23“ laimėjo paguodos turnyrą ir be savo rezultatyviausio žaidėjo, tai „VGTU“ komanda, netekusi lyderio, „Sostinės krepšinio lygoje A“ liko be apdovanojimų. Rimta paspirtimi į MINI taurę nenusiteikusiems kristi „sietuviečiams“ turėtų tapti ir universalus žaidėjas Žygimantas Kosarevas, šią vasarą pasiryžęs padėti būtent šiai ekipai.

Priešintis lyderiams ir laimėti tarpusavio rungtynes bus trijų likusių ekipų tikslas „B“ grupėje: „Rezultatas“ į savo sudėtį įtraukė šį sezoną ne Lietuvoje praleidusį aukštaūgį Nikolajų Majevskį, taip pat turi neblogus metikus Simoną Rambyną, Viktorą Azarkovą, Justą Meidų ir talkininkų. Patirtimi bei lygiaverčių keitimų galimybėmis ši komanda pranoksta dvi likusias. Jei šios ekipos „neišblaškys“ vasaros vėjai, ji grupėje iškovos penktą poziciją, o gal pakils iki ketvirtos. Kiek labiau mėgėjų krepšinyje yra žinomi vos keli „Sex & Beer” ekipos žaidėjai. Vilius Ankėnas, Ugnius Stulginskas, Paulius Jasukaitis ir Mindaugas Sutkus rungtyniaudami pavasario čempionatuose ar „C“ lygose rodė gerą statistiką. Kaip savo meistriškumą pavyks atskleisti jiems, kiek pagalbos suteiks kiti „paslaptingieji“, pamatysime tik prasidėjus turnyrui. „Boblbee.lt“ (buvo „Startas“) pernai tapo puikiu pavyzdžiu fakto, kad komandos nebūtinai turi užimti tą vietą kuri yra prognozuojama. Komandai septynių komandų „C“ grupėje buvo žadamas autsaiderių vaidmuo, tačiau komanda laimėjo pora rungtynių ir užėmė net 4 vietą leidusia patekti į aštuntfinalį. Iš mažai kam žinomų žaidėjų sudaryta komanda išsiskyrė neblogu komandiniu žaidimu, beto jei buvo palankūs ir turnyro burtai. „C“ grupėje žaidė ryškūs favoritai „KK Reaktorius“ bei „Fabiniai“, už likusius truputį pranašesnė „Sietuvos 23“ komanda, vilniečiam nepažystama „SK Raja“ iš Druskinkų, pirmus žingsnius krepšinyje žengęs „KK Avedus“ kolektyvas ir „Blue Bridge“ panorę atgaivinti įmonės darbuotojų komandą. „Boblbee.lt“ artimiausiems konkurentams nusileidžia turimų žaidėjų meistriškumu, tačiau juos pranokti gali susižaidimu. Visi pagrindiniai praėjusią vasarą komandoje žaidę žaidėjai liko, o 2014/2015 metų sezone drauge kaupė patirtį „Sostinės krepšinio lygoje C“. Šią vasarą pakartoti prieš metus vykusį žygi komandai bus sunkiau, bet visiškai nurašyti komandos kurioje kiekvienas žaidėjas žino savo vietą negalima.

Krepsinistau.lt prognozė: „Paysera“ – 1, „Reaktoriaus smogikai“ – 2, „94“ – 3, „Sietuva 23“ – 4, „Rezultatas“ – 5, „Sex & Beer“ – 6, „Boblbee.lt“ – 7;

„B“ GRUPĖS INTRIGOS

Kas laimės praėjusių metų finalininkų akistatą? „Paysera“ (buvo „BC Medelynas“) 2014 metų vasarą žaidė krepšinį aukščiausiu lygiu, tačiau Viliaus Jastremsko suburtai komandai iki finalinių rungtynių nepavyko išlaikyti į savo profesionalius klubus išvykusių lyderių ir svarbiausiose turnyro rungtynėse teko 57:65 pripažinti „KK Reaktoriaus“ (dabar „Reaktoriaus smogikai“) pranašumą, nors įpusėjus rungtynėms, komanda dar turėjo 15 taškų pranašumą. „Reaktoriaus smogikai“ šią vasarą turės vos vieną naujoką, t.y. Lauryną Kirlį, o pavadinimą pakeitusios „Paysera“ ekipos sudėtyje matysime ne tik kelis VASAROS TAURĖS turnyruose dar nematytus veidus, tačiau ir tuos žaidėjus, kurie yra vedę į pergales kitas ekipas. Tarpusavio dvikova tarp šių komandų „B“ grupėje sulauks didžiausio dėmesio, o neprasidėjus turnyrui abiejų ekipų šansus laimėti galima lyginti vienodai.

Kas geriausiai pasirodys tarp „mėgėjų“? „Sex & Beer”, „Rezultatas“ ir „Boblbee.lt“ turnyre remsis tik mėgėjų lygose žaidimo patirtį iki šiol kaupusiais žaidėjais, šių komandų lentynės „B grupės turnyrinėje lentelėje kelia ne mažesnę intrigą nei 1 vietos dalybos. Pagal pirminę sudėtį rimčiausiai atrodo „Rezultatas“, tačiau savo žodį tars ir du likę „mėgėjų“ kolektyvai.

Ar „Sietuvos 23“ rezultatai augs proporcingai padidėjusiam centrimetrų kiekiui baudos aikštelėje? Debiutavę VASAROS TAURĖS 2014 turnyre „Sietuvos 23“ žaidėjai „C“ grupėje tarp 7 komandų užėmė 3 vietą į priekį praleisdami tik „KK Reaktorių“ ir „Fabinius“, tačiau aštuntfinalyje 71:94 neatsilaikė prieš „KK Riešę“, kuri grupėje „A“ taip pat užėmė 3 poziciją. Per 7 žaistas praėjusios vasaros dvikovas „Sietuva 23“ nė sykio nelaimėjo kovos dėl atšokusių kamuolių, o tą faktą, kad komandai labiausiai trūko aukštaūgių, pripažino ir vienas iš komandos lyderių Deividas Aukštuolis. Šią vasarą komandai turėtų padėti Tomas Jasiulis (195 cm) ir Pranas Skurdauskas (210 cm), todėl komanda pagal išankstines prognozes turėtų pasirodyti geriau. Ar rezultatai įgavus jėgos ir centimetrų baudos aikštelėje augs kaip ant mielių, parodys jau pirmoji grupės varžybų dalis.

2012 metų vasarą nugalėtojais tapusioje komandoje žaidė Pranas Skurdauskas (stovi 2 iš kairės) ir Deividas Aukštuolis (tupi 2 iš kairės)

Ar „94“ kolektyvas taps turnyro tamsiuoju arkliuku? Pernai komanda „Platinum 94“ daugelio manymu netikėtai laimėjo „B“ grupės varžybas, tačiau ketvirtfinalyje tai pat netikėtai 68:74 nusileido „Broliams Šaunuoliams“. Panašaus pajėgumo sudėtį išlaikiusi komanda sužibėti gali ir dabar, tačiau, ar jai pavyks tapti tamsiuoju arkliuku ne tik grupėje, bet ir visame turnyre, išlieka labai didelė intriga.

MILŽINŲ DESANTAS „B“ GRUPĖJE

Jei aukščiausi komandų žaidėjai pavyzdingai rinksis į visas turnyro dvikovas „B“ grupės varžybose, galime išvysti net 6 mikro dvikovas, kuriose savo pranašumą baudos aikštelėje sieks įrodyti krepšinio mėgėjams puikiai žinomi vidurio puolėjai, per savo karjerą spėję žaisdami krepšinį užsidirbti ne vieną tūkstantį litų, eurų ar dolerių. Antrą vasarą iš eilės „Reaktoriaus smogikų“ marškinėlius vilkės 212 cm ūgio Karolis Petrukonis. Padėjęs komandai pasiekti pirmą trofėjų ir žaidęs labai naudingai, „centras“ šį sezoną rungtyniavo Estijoje, kur su Tartu „TU/Rock“ komanda ne tik laimėjo šalies taurę, tačiau ir tapo Estijos aukščiausios lygos čempionu. Buvęs Lietuvos jaunių rinktinės narys ir ŠMKA auklėtinis po studijų JAV yra žaidęs Vilniaus „Perlo“, „Lietuvos Ryto“, Panevėžio „Techaso“ bei Utenos „Juventus“ komandose. Kaip ir Karolis Petrukonis, VASAROS TAURĖS 2015 rungtynėse antrą vasarą iš eilės turėtų pasirodyti ir 210 cm ūgio milžinas Paulius Joneliūnas, tiesa, jis šį kartą gins naujos komandos garbę. Į „Paysera“ persikėlęs „centras“ praėjusiais metais už „WTST“ komandą sužaidė 6 rungtynes, pelnydavo po 13,33 taško (11,00 atkovotų kamuolių) ir rinko po 23,33 naudingumo balus. Paulius Joneliūnas per savo netrumpą karjerą yra vilkėjęs ne tik įvairių Lietuvos krepšinio komandų marškinelius, tačiau ir bandęs laimę užsienyje. „Sietuva 23“ komandos marškinėlius šią vasarą ketina užsivilkti ir 210 cm ūgio milžinas Pranas Skurdauskas, kuriam tai bus jau 4-tasis VASAROS TAURIŲ turnyras. Pirmą kartą rengto turnyro metu Skurdauskas epizodiškai padėjo „Venipak“ komandai, laimėjusiai bronzos medalius, o po metų žaidė daugiau ir padėjo šiai komandai laimėti 2012 metų turnyrą. VASAROS TAURĖS 2013 turnyre patyręs aukštaūgis demonstravo geriausią sportinę formą per trejus metus: „VKM88“ komandai rinko po 17,00 taškų (14,33 atkovoti kamuoliai) bei surinkdavo po 25,67 naudingumo balus. Kažkada didelio dėmesio iš krepšinio trenerių, ekspertų ir įvarių komandų skautų sulaukęs 1988 metais gimęs „centras“ per savo karjerą yra žaidęs „Lietuvos krepšinio lygoje“ (LKL), Austrijos, Juodkalnijos ir Italijos antros lygos komandose. Sezoną pradėjęs Mažeikių „Mažeikiai“ (LKL) komandoje Pranas Skurdauskas persikėlė į Vilniaus „Vilniaus“ (NKL) ekipą. Pirmą vasarą vilkintį „94“ komandos marškinelius galime išvysti ir 2010 metų Europos jaunučių (U-16) vicečempioną 206 cm ūgio Augustiną Jankaitį, kuris, savo karjerą pradėjęs „Nacionalinės krepšinio lygos“ (NKL) komandose, šiemet antrus metus iš eilės epizodiškai rungtyniavo Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“ (LKL) eikipoje. Jauniausias (gimęs 1994 metais) „centras“ mikro dvikovose prieš labiau patyrusius oponentus galės įrodyti savo vertę ir tinkamai pasiruošti ateinančiam sezonui.

VETERANAI

Šią vasarą aikštelėje gali pasirodyti 8 žaidėjai, kurie yra gimę 1980 metais ir ankščiau. Žaidėjai, pasiekę 35 metų amžių, yra laikomi tikrų tikriausiai veteranais, o dvi ryškiausios asmenybės tarp jų žais vienoje komandoje. Į „Paysera“ ekipos sudėtį yra įtraukti praėjusios vasaros finalinės dvikovos metu „BC Medelynui“ atitinkamai 22 ir 12 taškų surinkę Arnas Kazlauskas (turnyre rinko po 14,40 taško) bei Dainius Novickas (25,13). Vilniaus „Sakaluose“, „Lietuvos Ryte“, Lenkijoje, Austrijoje, Graikijoje, Ukrainoje ir Čekijoje žaidęs 204 cm ūgio Arnas Kazlauskas tikriausiai yra labiausiai patyręs viso turnyro žaidėjas, kuris bet kuriose rungtynėse gali tarti labai svarų žodį ir tapti pergalės kalviu. Ne mažesnę patirtį, tačiau tarp mėgėjų, yra sukaupęs ir Dainius Novickas, kurį galima laikyti gyva Lietuvos mėgėjų krepšinio legenda. Tikriausiai pats net suskaičiuoti negalintis, kelių komandų garbę yra gynęs, žaidėjas VASAROS TAURĖS turnyruose jau du kartus yra tapęs vicečempionu, o 2013 metais su „KK Lesykla“ tapo turnyro nugalėtoju ir buvo pripažintas naudingiausiu finalų žaidėju. Per tris vasaras vis dar pergalių trokštantis veteranas yra surinkęs 547 taškus (24,86 vid.).

 

Arnas Kazlauskas "Paysera" labiauiai patyręs viso turnyro žaidėjas

VISŲ 15 – KOS KOMANDŲ PRISTATYMAS

Popieriuje galingai atrodanti „Paysera“ bandys iškelti į viršų čempionų taurę.

VASAROS TAURĖS 2014 turnyre Viliaus Jastremsko suburta „BC Medelyno“ komanda demonstravo aukščiausio lygio krepšinį, tačiau finale pralaimėjo „KK Reaktoriui“ ir, matyt, neišpildė sau keliamų tikslų – laimėti turnyrą. Atkaklus, užsispyręs ir maksimalių tikslų siekiantis komandos vadovas Vilius šią vasarą į VASAROS TAURĖS 2015 turnyrą „meta“ naują „Paysera“komandą. Naujas pavadinimas, pasikeitusi sudėtis, tačiau lygiai toks pats favoritų kaip ir pernai statusas šią komandą „persekios“ viso turnyro metu. Komanda suformuota kruopščiai, subalansuotos visos pozicijos, o jaunystės ir patirties junginys vasaros gale gali išpildyti Viliaus Jastremsko svajonę pagaliau laimėti VASAROS TAURĖS turnyrą. Reikėtų prisiminti, kad šio krepšinio mėgėjo suburta komanda finalą pralaimėjo ne tik pernai, tačiau ir 2012 metais („Išjunk šviesą“ finale pralaimėjo „Venipak“ ekipai). Tie, kurie žino tik dvi Lietuvos komandas – Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“ – pažvelgę į „Paysera“ sudėtį, tikrai neras žinomų veidų, tačiau tie, kurie krepšiniu domisi rimčiau, turėtų būti nekartą matę po įvairaus dydžio krepšinio aikšteles lakstančius ne vieną ir ne du šios komandos krepšininkus. Vyresni VASAROS TAURĖS mėgėjai turėtų prisiminti pastaruosius sezonus „Nacionalinėje krepšinio lygoje“ (NKL) rungtyniaujantį puolėją Arną Kazlauską, kuris yra ne vieną sezoną vilkėjęs ir Vilniaus „Lietuvos Ryto“ komandos marškinėlius. Šis patyręs veteranas turi pakankamai parako ir universalią „Paysera“ priekinę liniją sudarys su praėjusią vasarą „WTST“ komandoje žaidusiu 210 cm ūgio „centru“ Pauliumi Joneliūnu. Šiems patyrusiems aukštaūgiams konkurenciją dėl minučių ir pagalbą po krepšiais bandys teikti vasaroti iš JAV į tėvynę grįžtantis Michailas Bedulskis bei anksčiau jau Viliaus kuruotose komandose žaidęs Rokas Garlauskas. Savo šanso gali sulaukti ir Michailo Bedulskio jaunėlis brolis Martinas. Į pirminę komandos paraišką buvo įtrauktas ir „Nacionalinėje krepšinio lygoje“ (NKL) „siaučiantis“ Antanas Udras, tačiau šio žaidėjo trauma ar vasaros planai pakoregavo „Paysera“ sudėtį ir vietoje jo į sudėtį buvo įtrauktas ankščiau paminėtas Paulius Joneliūnas. Išskyrus pastarąjį tikrąjį vidurio puolėją, visi kiti komandos aukštaūgiai gali žaisti ir sunkaus krašto, ir „centro“ pozicijose, todėl būsimiems „Paysera“varžovams gali tekti rautis nuo galvos plaukus bandant „sutramdyti“ tokias rimtas aukštaūgių pajėgas. Nepaisant fakto, kad šiuo metu krepšinyje labai vertinami universalūs žaidėjai galintys žaisti tiek po krepšiu, tiek toliau nuo jo, vis dar išlieka tendencijos, kad komandos svarbiausi žaidėjai yra įžaidėjas ir vidurio puolėjas. Surinkęs tokią priekinę liniją Vilius Jastremskas neturėjo kito pasirinkimo ir į komandą pasikvietė du jaunus, talentingus atakų organizatorius Tomą Galecką ir Dominyką Zupkauską. Abu žaidėjai yra laikomi vienais iš talentingiausių savo kartos žaidėjų Lietuvoje ir šį sezoną patirties sėmėsi „Nacionalinės krepšinio lygos“ (NKL) varžybose. Tomas Galeckas su Molėtų „Ežerūno – Kario“ komanda tapo lygos vicečempionu, o Dominykas Zupkauskas su Vilniaus „Perlo – MRU“ komanda laimėjo šios lygos reguliarų sezoną. Gerais įžaidėjais ir aukštaūgiais „Paysera“ neapsiribojo ir po savo vėliava pakvietė žaidėjus, kurie kitose komandose galėtų tapti taškų rinkimo lyderiais, o čia bus priversti dalintis žaidimo minutėmis ir konkuruoti dėl jų tarpusavyje. „Ilgarankis“ universalusis Ignas Ryla, žmogus, kuriam krepšinio niekada nebus per daug – Dainius Novickas, kasmet progresuojantis Gytis Radzevičius, atakas dėjimais ir tritaškiais mėgstantis baigti Matas Budginas, Lukas Poniškaitis ir Tadas Rinkūnas, tai garsiausios pavardės, kurios aikštelėje užims „2“ ir „3“ numerio pozicijas. Savojo šanso šią vasarą turėtų sulaukti ir tokie žaidėjai kaip Modestas Juonys, Andrius Sazonovas, Edgaras Petraškevičius, o gal ir pats komandos idėjinis vadas Vilius Jastremskas, nes tikriausiai šie žaidėjai į galingos komandos sudėtį buvo įtraukti ne tam, kad gražiai atrodytų sėdėdami ant atsarginių suolelio. Jei komanda į visas turnyro rungtynes žiūrės rimtai, ją sustabdyti bus beveik neįmanoma, tačiau tikriausiai daugelis šios komandos žaidėjų puikiai supranta, kad kartais, norint laimėti viską, reikia ir fortūnos palaiminimo, o kuris žaidėjas bus rezultatyviausias ir efektyviausias komandoje, šią vasarą sunkiai atspėtų net patys geriausi orakulai.

Tadas Rinkūnas šį sezoną tapo NKL snaiperiu, o vasarą nutarė pagelbėti "Paysera" komandai

Ar trečias kartas nemeluos „KK Riešės“ ekipai ir ji pateks į finalo ketvertą?

VASAROS TAURĖS turnyre „KK Riešė“ visada siekia aukščiausių tikslų, tačiau pusfinalyje jai dar nėra pavykę sudalyvauti. Ervinas Stankevičius prieš VASAROS TAURĖS 2015 startą daug dirbo ir po „mėlynai – baltų“ vėliava priglaudė ne vieną pajėgų žaidėją. Ryškiausia komandos žvaigždė be abejonės bus pernai „BC Medelyno“ gretose puikiai pasirodęs Martynas Paliukėnas, kuris savo talentą jau spėjo parodyti ir aukščiausios „Lietuvos krepšinio lygos“ (LKL) ekspertams, treneriams ir gerbėjams. Šoklus, puikiai žaidimą skaitantis ir gynyboje sunkaus darbo nevengiantis atakuojantis gynėjas daugeliui savo varžovų turėtų laužyti čiurnas ir gadinti nervus, tačiau kiek ilgai jis galės „vasaroti“, šiuo metu pasakyti sunku. Kaip keistųsi komandos žaidimo kreivė, jei jis negalėtų pagelbėti komandai turnyro metu, pasakyti sunku, tačiau tikrai aišku, kad į viršų ji tokiu atveju nekiltų. Įdomu tai, kad šią vasarą Martynas aikštelėje turėtų praleisti nemažai laiko žaisdamas drauge su savo jaunesniu broliu Tautvydu, kuris šį sezoną debiutavo Trakų „Trakų“ komandoje (NKL). Jau dabar galima akcentuoti tai, kad šis brolių tandemas neabejotinai bus geriausias per visą VASAROS TAURIŲ turnyrų istoriją. Jei broliukai lankysis „KK Riešės“ rungtynėse kaip pavyzdingi mokiniai pamokas, visas komandos puolimas bus „konstruojamas“ būtent apie juos ir šis sprendimas tikrai pasiteisins. Labai grėsmingai šią vasarą turėtų atrodyti ir komandos priekinė linija, kurią sudarys patyręs ir tvirtas vyrukas Vitalijus Lukša, „KK Riešės“ marškinėlius jau vilkėjęs SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS čempionas Martynas Rakauskas ir jo komandos draugas Tomas Zdanavičius. Visgi vertinant objektyviai ir nenuvertinant šių trijų aukštaūgių rimčiausia „korta“ komandos vairininko Ervino Stankevičiaus rankose bus „centras“ Alvydas Žarskus. Šis 207 cm ūgio vaikinas buvo dominuojantis aukštaūgis tiek 2013, tiek 2014 metų turnyruose. Jei komandai retai galės padėti visi aukštaūgiai ir broliai, daug darbo teks atlikti Vytautui Cicėnui ir Lukui Motiejūnui, kurie mėgėjų krepšinyje yra vertinami dėl gebėjimo laiku pataikyti svarbius tolimus metimus. Atakų organizatorių funkcija „KK Riešės“ kolektyve bus patikėta šį sezoną (NKL) Vilniaus „Vilniaus“ komandoje žaidusiam bei progresą padariusiam Augustinui Šuliauskui bei 2014/2015 metų SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS sezone geriausią rezultatyvių perdavimų vidurkį turėjusiam Andriui Gaidžiui, kuris šį sezoną krepšinio paslapčių mokėsi „LSU“ komandoje pas nusipelniusį trenerį Edą Nickų. Turėdama tokią sudėtį „KK Riešės“ ekipa turi kelti maksimalius tikslus, o, ar pavyks įsiveržti į turnyro grandų gretas, sužinosime tik įsibėgėjus turnyrui, tačiau jau dabar aišku, kad norint žengti bent į finalą, komandai reiks rinktis į visas svarbiausias rungtynes, išvengti nereikalingų traumų ir, pasitaikius pirmai galimybei, į sudėtį įtraukti dar 1-2 komandinio stiliaus žaidėjus, kurie galėtų išplėsti komandos rotacijos galimybes.

„BC Pagiriai“ lengvų pergalių nedalins net ir favoritams.

„BC Pagirių“ komanda praėjusią vasarą debiutavo VASAROS TAURĖS turnyre ir, patekusi į mirtininkų grupę „A“, kurioje, be jų, varžėsi dar 7 komandos, užėmė 6 vietą. Komanda per 7 žaistas rungtynes iškovojo tik 2 pergales, tačiau daugelį maloniai nustebino kovingumu ir demonstruojamu brandžiu krepšiniu. Pagirių miestelio komandoje didžiausia našta 2014 vasarą krito ant gynėjų Justo Urmanavičiaus, Nerijaus Pigagos, puolėjo Karolio Ruselevič ir „centro“ Arvydo Dakinevičiaus pečių. Trys pirmieji taps „BC Pagirių“ žaidimo ašimi ir šią vasarą. Nerijus Pigaga ir Justas Urmanavičius tikriausiai aikštelėje rungtyniaudami kartu dalinsis įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijas, o Karolis Ruselevič bandys išnaudoti savo greitį kontratakose. Vienintelį tikrą praėjusios vasaros aukštaūgį Arvydą Dakinevičių turėtų deramai pakeisti „centras“ Valdemaras Lodziato, o antrosios linijos žaidėjams į pagalbą ateis gynėjas Lukas Buitkus. Pirmasis 200 cm ūgio aukštaūgis yra puikiai žinomas mėgėjų krepšinio pasaulyje, o šiemet su „VSC – Elektros projektų“ komanda triumfavo „Sostinės krepšinio lygos C“ čempionate. Antrasis gynėjas per paskutinius pusantrų metų padarė milžinišką pažangą: debiutavo ne tik „Sostinės krepšinio lygos A“ čempionate, tačiau ir „Regionų krepšinio lygoje“ (RKL) žaidusioje Pabradės komandoje. Jaunas žaidėjas, susiklosčius palankioms aplinkybėms, net gali tapti komandos lyderiu. Jei komandos lyderiai drausmingai lankysis rungtynėse ir sulauks tinkamos paramos iš likusių „pagiriečių“, rezultatai turėtų būti bent jau ne prastesni nei 2014 metais. Patirties, nors ir nedidelės, krepšinio aikštelėje turi beveik visi komandos žaidėjai, daug tikėtis galima iš jaunųjų Manto Leonavičiaus, Ramūno Bosako ir Justino Leganovičiaus. Pastarasis VASAROS TAURĖS 2014 turnyre debiutavo būdamas vos 14 metų ir per 3 žaistas rungtynes rinko po 7,33 taško, o daugiausiai dėmesio sulaukė po pergalingai pasibaigusių rungtynių su „Tores“ komanda 79:50, kai surinko 20 taškų.

Nerijus Pigaga praėjusią vasarą sugebėjo tapti turnyro geriausiu savaitės žaidėju

Naujokai „Verkiai“ bandys iškovoti kuo daugiau pergalių ir kaups patirtį.

Tiek turnyro organizatoriams, tiek būsimiems varžovams naujai susibūrusi „Verkių“ komanda turnyro pradžioje užmins daug mįslių. Pagal amžių gana jauna komanda žaidimą turėtų „konstruoti“ apie „centrus“ Marių Kazlauską (205 cm) ir Karolį Laucę (202 cm) bei labiausiai patyrusį komandos žaidėją puolėją Algirdą Rakšnį (198 cm). Pirmasis žaidėjas VASAROS TAURĖS 2014 turnyre atstovavo „BC Easy Shot“ komandą, o šį sezoną ne tik žaidė SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS debiutantų „Žalio Oro“ komandoje, tačiau krepšinio paslapčių mokėsi ir „Lietuvos sporto universitete“ (LSU). Milžinišką potencialą, gerą metimą turintis aukštaūgis nei SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE, nei VASAROS TAURĖS 2014 turnyre nebuvo tinkamai išnaudojamas komandos draugų, todėl šią vasarą brandesnėje komandoje jo meistriškumas turėtų atsikleisti žymiai geriau. Karolis Laucė šį sezoną vilkėjo „Sakalų“ (VKL c lyga) komandos marškinėlius ir sezoną baigė savo sąskaitoje turėdamas 13,5 atkovoto kamuolio ir 12,8 taško vidurkius, o Algirdas Rakšnys nebuvo statistas „Sostinės krepšinio lygos B ir IT“ lygose. Rimta paspirtimi šiai trijulei renkant taškus ir kovojant dėl kamuolių turėtų būti Ernestas Varakauskas,šį sezoną rungtyniavęs „SK Kilk – paskoliukas.lt“ komandoje. Tvirtai sudėtas krašto puolėjas bus vyriausias ekipos žaidėjas, kurio patarimų prireiks, kai komandos jaunuoliai, susidūrę su varžovų kieta gynyba, ims karščiuotis. „Verkių“ komandos vairas šią vasarą bus patikėtas įžaidėjui Tadui Gimžauskui, kuris moka ne tik puikiai dalinti rezultatyvius perdavimus, tačiau prireikus pats gali veržtis bei pataikyti tolimus metimus. Jaunas, talentingas gynėjas šį sezoną puikiai pasirodė SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE, kurioje antrą sezoną iš eilės gynė „ŠKK Šnapių“ komandos garbę. Likę komandos žaidėjai patirtimi mėgėjų krepšinyje pasigirti negali, tačiau visada išlieka galimybė, kad atsiskleis tas, iš ko mažiausiai galima tikėtis. Pirminėje komandos sudėtyje vos 10 žaidėjų, todėl tikėtina, kad komanda gali ieškoti pastiprinimo. Jei taip nenutiks, trumpas suolelis tikrai gali tapti nemažu potencialą turinčios komandos trūkumu.

Apginti titulą – „Reaktoriaus smogikų“ tikslas Nr. 1.

Jei per ketverius metus anksčiau kaip „KK Reaktorius“ geriau žinoma „Reaktoriaus smogikų“ komanda SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE pasiekdavo jei ne finalą, tai bent pusfinalį, tai nuo 2011 metų VASAROS TAURĖS turnyre pusfinalį pavyko pasiekti tik kartą, t.y. pernai. Trečias kartas nemeluoja, o ketvirtas garanuoja? Taip. „KK Reaktorius“ (dabar plius „smogikai“) laimėjo ne tik pusfinalį, bet ir finalą. Triumfas VASAROS TAURĖS 2014 turnyre buvo pirmasis ir paskutinis pasitikus šią vasarą, nes „KK Reaktorius“ SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 2014/2015 metų sezono finalą vėl, kaip ir du anktesnius, pralošė 2 taškais, skirtumas tik tas, kad komanda kiekvieną kartą pralaimėjo vis kitai komandai, šį kartą – „KK Išjunk šviesai“, kuriai ant čempionų lentynos pavyko palikti įrašą antru bandymu. Jei kartą tapai „KK Reaktoriaus“ komandos žaidėju, tai visiems laikams, nebent tave komanda išlydėtų į pensiją arba tu supykdytum komandos vadovus dėl netesėto žodžio ar kitų vidinių susitarimų nesilaikymo. Komandą laikinai palikti leidžiama emigrantams, kito sezono rungtynių pasiilgti turintiems bei sunkias traumas patyrusiems žaidėjams, todėl šią vasarą joje vėl žais visi komados pagrindiniai žaidėjai, kurie nėra išvykę arba nesigydo traumų. Tiesa, užmetus akį į komandos sudėtį, joje nematyti žmogaus, kuriam vieninteliam yra tekusi garbė kelti čempionų taurę – Gedimino Lukšio (kopinės medų). Efektyviausias „Reaktoriaus smogikų“ šio sezono žaidėjas Ignas Juškevičius, po traumos sveikstantis Ignas Jackūnas, žmogus, negailintis nei varžovų, nei savo kelių, Viktor Daukša bei milžinišką pažangą per metus padaręs Manvydas Statauskas po krepšiais vėl turėtų sulaukti rimtos paramos iš 212 cm milžino Karolio Petrukonio. Pernai komandoje debiutavęs aukštaūgis rinko po 14,43 taško (9,71 atkovoto kamuolio) ir komandoje išbuvo iki pat sezono pabaigos. „KK Reaktoriui“ pirmą čempionų titulą padovanojęs žaidėjas šį sezoną tapo Estijos čempionu. Po debiuto praėjusią vasarą komandoje liko ir dar vienas svarbus žaidėjas Osvaldas Olisevičius. Finalo MVP tapęs puolėjas komandai rinko po 31 tašką (29 įmėtė finale), o šį sezoną debiutavęs „Lietuvos krepšinio lygoje“ (LKL) žaidusioje Pasvalio miesto komandoje taip pat pasirodė neprastai, o kartą net tapo Vilniaus „Lietuvos Ryto“ komandos duobakasių ir savaitės lygos žaidėju. Tiek „3”, tiek 4” numerio pozicijoje galintis žaisti perespektyvus 1993 metų kartos Lietuvos žaidėjas dalintis minutėmis turės su Linu Vitkausku, Eduard Rogačiov ir Žilvinu Rubliausku. Jei Osvaldas Olisevičius „Reaktoriaus smogikams“ padės rečiau nei praėjusią vasarą, didesnė atsakomybė tarp puolėjų kris ant Eduardo Rogačiovo pečių, kuris 2014/2015 metų sezono pabaigoje demonstravo puikų tritaškių pataikymo procentą. Vadovauti komandos atakoms dažniausiai turėtų neprastą sezoną tarp mėgėjų turėjęs Linas Valatkevičius, kuriam dažniau suteikti poilsio nei pats ilsėtis turėtų Tadas Brazys. Sužinojęs, kad komandoje šią vasarą nebus Ginto Petriko ir Gedimino Lukšio, atakuojančio gynėjo pozicijoje žaidžiantis Mantas Statauskas turėjo labai apsidžiaugti dėl sumažėjusios konkurencijos šioje grandyje, tačiau, komandai sukirtus rankomis su 2014/2015 metų vienu iš naudingiausių ir rezultatyviausių SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS žaidėju Laurynu Kirliu, „Reaktoriaus“ senbuvis ilgam gali sėsti ant suolo. Jau grupės varžybose komandos lauks ne vienos svarbios rungtynės, todėl, jei bus iškelti aukšti tikslai, ekipos naujokas turėtų žaisti nemažiau nei 30 minučių, o Mantui Statauskui, nusileidžiančiam meistriškumu, teliks kantriai laukti savojo šanso. Visgi jei komanda gausiai rinksis ir nutars draugiškai dalintis laiką, sunku pasakyti, kaip pratęs daug žaisti Laurynas Kirlys jausis gaudamas pažaisti 20-25 minutes ir dažniau veiksmą stebėdamas iš šalies. Komanda ginti čempionų titulo stoja tikrai nesusilpnėjusi, todėl, jei nusiteikimo netrūks kaip iki 2014 metų vasarą, ją galime vėl matyti tarp finalo dalyvių.

"Reaktoriaus smogikų" vadovas Darius Petrikas netik rūpinasi komandos reikalais, bet ir pats palaiko sportinę formą

„Broliai Šaunuoliai“ bandys pateisinti stabiliausios „vasariškos“ komandos titulą.

„Broliai Šaunuoliai“ birželio pradžioje atšventė komandos 10-ties metų jubiliejų. Per šį laikotarpį komanda yra žaidusi dabar neegzistuojančioje „Vilniaus mėgėjų krepšinio lygoje“, tačiau skambiausių pergalių iškovojo vos tik debiutavusi SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE. Debiutinį sezoną komanda tapo čempionais, o kitą (2009/2010 m.) pralaimėjo finale, vėliau šioje lygoje komandos pasiekimų kreivė krito, kilo ir vėl krito. Šį sezoną „Broliai Šaunuoliai“ tapo SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS reguliaraus sezono nugalėtojais, tačiau jau aštuntfinalyje „BC Dugno“ buvo išmesti į paguodos turnyrą, kuriame pasirodymą baigė pirmoje stadijoje užsidirbdami pirmą per 10 metų techninį pralaimėjimą. Jei ekipos pasirodymus sekmadieniais galima prilyginti pasivažinėjimą amerikietiškais kalneliais, tai debiutavusi VASAROS TAURĖSE 2012 metais ji važiuoja tiesiai ir per tris metus nė sykio nepraleido finalo ketverto. Tiesa, komanda tik vieną 2013 metų mažąjį finalą baigė pergale ir po ilgesnės petraukos vėl „sumedžiojo“ trofėjų. Komanda bronzos medalius iškovoti galėjo ir pernai, tačiau tikriausiai tinkamai neįvertino vos penkiese į mažojo finalo susitikimą atvykusių „Sanarių“. Komandos žaidimas iki šiol vasarų metu sukdavosi apie Darių Dūdėną ir Darių Jovaišą. Puikių rungtynių sužaidė Tomas Ryliškis, Aurimas Kleveckas bei dar keli didesnį vaidmenį komandoje vaidinę žaidėjai. Žaidžiant pilną sezoną komandai neretai trūkdavo gero įžaidėjo, to negalima pasakyti apie VASAROS TAURIŲ varžybas. Tik vasarai prisijungiantis Gediminas Bliujus ir 2013/2014 metų sezoną komandoje debiutavęs Marius Krukonis šią spragą užkamšė laiku ir vietoje. Šią vasarą į komandos sudėtį naįtraukta naujų veidų, yra tik iki skausmo pažįstami, primiršti ir atrasti šį sezoną. Prie pastarųjų galime priskirti už „Dresus – Pilsnerius“ daug vasarų žaidusius, o pernai su „BC Medelynu“ iki finalo nužygiavusius Deimantą Pavlovskį ir Gediminą Povilauską, kurie šią vasarą „Brolius Šaunuolius“ padarys stipresne komanda nei ji buvo 2012-2014, kai patekdavo į ketvertuką. Abu žaidėjai, du kartus žaidę VASAROS TAURĖS finaluose, yra pajėgūs, jauni ir talentingi, tačiau tie, kurie akyliau seka jų pasirodymus įvairiose lygose, sutiks, kad dėl neaiškių priežasčių svarbiausiose kovose Deimantas Pavlovskis neretai perdega ir žaidžia blankiau nei įprastai, o Gediminas Povilauskas apskritai pasislepia už komandos draugų ir pats tampa savo šešėliu. Jei „Broliai šaunuoliai“ darniai rinksis į visas rungtynes, o lyderiai demonstruos tokią sportinę formą, kokios iš jų tikimasi, ir vėl prie favoritų nepriskiriama komanda gali pasiekti finalo ketvertą, tai taptų unikaliu pasiekimu.

Draugų komanda „Rezultatas“ sieks pergalių ir gerai praleisti laiką.

Nepaisant to, kad Andrius Araminas, Simas Krištanas, Mantas Marozas, Giorgi Mačavariani ir Viktoras Azarkovas praėjusią vasarą buvo subūrę „Judam“ komandą, VASAROS TAURĖS 2015 turnyre jėgas išbandysiantį „Rezultato“ kolektyva galima laikyti naujadaru. „Tores“ ir „Judam“ komandose žaidęs „Rezultato“ iniciatorius Viktoras Azarkovas kiekvieną vasarą rinko nemažesnį nei 11 taškų vidurkį, o šį kartą taikliarankis, kiekvieną Baltupių krepšinio aikštelės kampą žinantis „vijurkas“ pragrindine našta tarp gynėjų ir lengvųjų kraštų renkant taškus bus priverstas dalintis su Justu Meidumi ir ryškiausia komandos persona Simonu Rambynu. Abu šie žaidėjai tiek šį sezoną, tiek anksčiau yra buvę ne vienos komandos lyderiais ir daugiausiai taškų renkančiais metikais, tačiau reiktų sutikti, kad kaip žuvys vandenyje „C“ lygų lygmenyje besijaučiantys krepšininkai nevisada tokius rezultatus demonstruoja išbandę save kitame lygyje, kadangi daugelis komandos laukiančių varžovų turi patikimų gynėjų, šių žaidėjų VASAROS TAURĖS 2015 turnyre lauks tikrai rimti iššūkiai. Jei minėta trijulė iš Pauliaus Krištaponio, Simo Krištano ir Manto Marozo sunkiai sulauks konkurencijos, dalinantis minutes ir įtaką aikštelėje, tai iš Svajūno Matulėno galima laukti ne tik konkurencijos, bet ir rimtos pagalbos. Jaunas lengvasis kraštas šį sezoną rungtyniaudamas įvariose „c“ miesto lygose ir pavasario čempionatuose rinko nuo 9,00 iki 13,00 taškų vidurkį ir rodė ganėtinai gerą taiklumą. Apibendrinant šios komandos „lengvosios“ artilerijos galimybes, galima pasakyti, kad tai nemažai metikų turinti komanda, kuri daug atakų baigs tolimais metimais, o tai, kaip seksis panaudoti ginklus, priklausys ir nuo to, kaip komandai seksis įžaisti kamuolį. Komandos trūkumas tas, kad ji neturi tikro  į vietas visus puolimo komponentus sustatyti galinčio įžaidėjo. Abejoti, kad 70-80% visų komandos pelnomų taškų rinks gynėjai ir lenvieji krašto puolėjai, neverta, tačiau, koks bus komandos bendras vidurkis, priklausys ir nuo aukštaūgių. Konstantinas Stech (190 cm), Donatas Vitkauskas (199 cm) ir Andrius Araminas (197 cm), net ir sužaidę labai geras rungtynes, tikriausiai neišgąsdins nė vienos „B“ grupės komandos, net ir prie favoritų nepriskiriama „Boblbee.lt“ turi kaip pasipriešinti, todėl, jei „Rezultatas“ nenori kiekvienose rungtynėse būti „malami“ arba „traiškomi“ baudos aikštelėje, turi rimtai pagalvoti, kaip surikiuoti gynybą būtent baudos aikštelėje, galbūt pravartu į ketvirto numerio poziciją statyti Simoną Rambyną, kuris pasižymi pakankamai gera kova dėl atšokusių kamuolių, o galbūt bandyti išnaudoti savo greitį, kai favoritai penketuke turės aukštus, tačiau lėtesnius aukštaūgius. Užbaigiant šios komandos pristatymą galima paminėti dar du į sudėtį įtrauktus žaidėjus, kurių pasirodymas ir galimybės šią vasarą kelia daug mįslių. Pirmasis Giorgi Mačavariani nesenai operavosi koją, todėl tikriausiai aikštelėje išvis nepasirodys, o antrasis komandos priekinę liniją sustiprinti galintis tvirtai sudėtas vyrukas Nikolajus Majevskis, turėjęs gerus statistikos rodiklius įvariose miesto lygose 2013/2014 metų sezone, šį sezoną buvo pradingęs iš Vilniaus miesto mėgėjų krepšinį stebinčių radarų ir jo dalyvavimas kelia nemažai abejonių. Jei krašto puolėjas pasirodys aikštelėje vilkėdamas „Rezultato“ marškinėlius, komandai tai bus į naudą, nes šis 195 cm ūgio aukštaūgis greičiausiai net būdamas gynyboje neidealios sportinės formos su tokiais žaidėjais kaip Karolis Petrukonis, Arnas Kazlauskas, Augustinas Jankaitis ar Pranas Skurdauskas galėtų pasivaržyti išnaudodamas savo jėgą ir tvirtą kūną, kuo nepasižymi kiti šią vasarą debiutuojančios komandos aukštaūgiai.

Vienos kartos atstovų kolektyvas „94“ gali tapti šios vasaros tamsiuoju arkliuku.

Po „Platinum 94“ vėliava susibūrę 1994-1995 metų kartos talentai savo jėgas VASAROS TAURĖS turnyruose pirmą kartą išbandė praėjusią vasarą. „B“ grupėje žaidusi komanda laimėjo 7 komandų grupę ir iš karto pateko į turnyro ketvirtfinalį, kuriame 68:74 po atkaklios kovos turėjo pripažinti „Brolių Šaunuolių“ pranašumą. Jauna ir ambicinga ekipa grupės varžybose būsimuosius savo skriaudikus įveikė 61:54. Iš 9 komandos žaidėjų, pasirodžiusių aikštelėje, net 6 rinko dviženklį taškų skaičių, o tai, kad komandoje iniciatyvos galėjo imtis praktiškai visi, tapo šios komandos varomąja jėga. Šią vasarą pavadinimą sutrumpinusioje komandoje žais 5 žaidėjai, komandos marškinėlius vilkėję ir pernai. Į komandos sudėtį šią vasarą įtrauktas „centras“ Simonas Jermolajevas (202 cm) komandos paraiškoje buvo ir pernai, tačiau aikštelėje taip ir nepasirodė. Šią vasarą komandoje „94“ nematysime dviejų rezultatyviausių komandos krepšininkų Gyčio Radzevičiaus (20,20 taškų), kuris persikėlė į „Paysera“ komandą, bei Artūro Makovskio (14,00 taško), kuris šią vasarą nėra įtrauktas į jokios komandos pirminę sudėtį, taip pat komandoje nežais Agnius Savičiūnas ir vidurio puolėjas Rytis Petrulis. Iš tų, kurie liko, daugiausiai galima tikėtis iš įžaidėjo ir komandos iniciatoriaus Pauliaus Naraškevičiaus bei puolėjo Dominyko Palšio. Rimta paspirtimi komandai siekiant aukščiausių tikslų turėtų būti snaiperis Domantas Juraitis bei puolėjai Tomas Michnevičius ir Vladas Kolesnik. Tuo, kad komandos žaidimas neapsiribos vien senbuvių pastangomis, tikėtis tikrai neverta, komandos naujokai Arnas Arlauskas ir Laurynas Zurza jau yra įrodę savo vertę 2013 metų vasarą, kai atitinkamai vilkėjo „BC Ramiai“ ir „WTST“ komandų marškinėlius. Komandos vadui Pauliui Naraškevičiui „konstruoti“ ekipos žaidimą turėtų padėti įžaidėjas Armandas Kempinas, o komandos gynybos ir puolimo jėga po krepšiais turėtų tapti 206 cm ūgio „centras“ Augustinas Jankaitis. Jei šis „Lietuvos krepšinio lygoje“ (LKL) žaidžiančios Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“ komandos aukštaūgis reguliariai lankysis rungtynėse, didelių sunkumų po krepšiais „94“ neturėtų sulaukti netgi kovodama su pajėgiausiomis komandomis. Išskirtinis 10 žaidėjų į pirminę sudėtį įtraukusios komandos bruožas tas, kad visi žaidėjai yra gimę 1994 metais.

Pasistiprinę klasiokai iš „Sietuva 23“ komandos bus kietas riešutėlis visoms turnyro komandoms.

„Sietuvos“ progimnazijos kartų turnyre žaidę „23” kartos absolventai debiutavo VASAROS TAURĖS 2014 turnyre grupėje laimėję 4 kartus per 6 susitikimus, ketvirtfinalyje „Sietuvos 23” žaidėjai 71:94 buvo priversti pripažinti „KK Riešės“ pranašumą. Komandos žaidimas 2014 metų vasarą sukosi apie keturis „velenus“, t.y. Evaldą Rastenį (27,29 taškai), Deividą Aukštuolį (18,57), Paulių Macijauską (12,50) ir Tomą Matuliukštį (7,71). Likusiems šešiems komandos žaidėjams turnyras tapo šuliniu, iš kurio galima buvo pasisemti patirties. Pirmo blyno neprisvilinusi „Sietuva 23” komanda 2014/2015 metų sezone žaidusi SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE pasivažinėjo amerikietiškais kalniukais ir galiausiai tapo paguodos turnyro nugalėtojais (9 vieta iš 32 dalyvių). Jei komanda į visas rungtynes būtų rinkusi optimalią sudėtį, nelemtos traumos sezono gale nebūtų patyręs po 28,36 taškus rinkęs Evaldas Rastenis, galbūt komanda būtų keliavosi net iki finalo ketverto pagrindiniame SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS turnyre. Sezono metu be traumą nelaiku patyrusio lyderio geru žaidimu vėl išsiskyrė Deividas Aukštuolis, puikią sportinę formą sezono gale demonstravęs Tomas Matuliukštis, naudingiausiu finalo žaidėju tapęs Paulius Macijauskas, milžinišką pažangą padaręs Tadas Gečys ir vienintelis tikrasis aukštaūgis Tomas Jasiulis, kuris prie komandos prisijungė tik jau sezonui prasidėjus. Drąsiau nei praėjusią vasarą aikštelėje jautėsi ir kiti komandos žaidėjai, todėl į VASAROS TAURĖS 2015 turnyrą grįžtanti komanda žada sudaryti rimtą konkurenciją visiems. Jei rankos traumos padariniai nekamuos Evaldo Rastenio, o likę žaidėjai drausmingai rinksis į kiekvieną dvikovą, „raudonieji“ gali priskaldyti tiek malkų, kad varžovams jas išvežti gali nepakakti net vežimo. Deividas Aukštuolis ir Evaldas Rastenis yra savo vertę Vilniuje jau nekartą įrodę gynėjai, sėkmingai galintys dalinti perdavimus ir rinkti taškus. Įžaidėjo arba atakuojančio gynėjo poziciją jie sėkmingai gali dalintis su Tomu Matuliukščiu, kuris moka kilti nuo suolo, o jei kuris nors iš pagrindinių žaidėjų neatvyktų, nesikratytų atsakomybės ir galėtų užimti vietą starto penkete. Atakuojančio gynėjo poziciją prireikus galės užimti ir vienas iš dviejų komandos naujokų Žygimantas Kosarevas. Šį sezoną ne vieną medalį iškovojęs valingas ir fiziškai stiprus žaidėjas dar turi ką įrodinėti, nes šį sezoną jo žaidimo kreivė, nors ir kilo į viršų, bet ne taip, kaip buvo galima tikėtis iš milžinišką potencialą turninčio „Vilniaus krepšinio mokyklos“ (VKM) absolvento. Šią vasarą dažniau sau labiau įprastoje „3” numerio pozicijoje galės praleisti ir Paulius Macijauskas, kuris jau įprato prie to, kad gynyboje tenka tvarkytis su varžovų priekinės linijos žaidėjais. Prireikus komanda gali drąsiai „statyti“ šį žaidėją ir po krepšiu taip įgydama greičio persvarą puolant. Jei praėjusią vasarą komanda neturėjo tikrų aukštaūgių, o 2014/2015 sezono metu turėjo tik vieną – Tomą Jasiulį, tai šią vasarą viskas bus kitaip. Komandoje liko ne tik anksčiau minėtas 195 cm ūgio Jasiulis, tačiau ją dar ir papildė daugeliui puikiai žinomas „centras“ Pranas Skurdauskas (210 cm), kuris 2012 metų vasarą triumfavo su „Venipak“ ekipa VASAROS TAURĖS turnyre. Šie du vyrukai turėtų padėti komandai priešintis bet kuriam sutiktam šios vasaros varžovui. Iš 8 likusių komandos žaidėjų daugiausiai nerimo oponentams gali kelti puolėjas Tadas Gečys, taip pat laisvai atakuoti negalima leisti Robertui Kriaučiūnui, kuris neretai sugeba pataikyti neįtikėtinus tritaškius tinkamu laiku ir vietoje. Kitiems žaidėjams, jei komandos lyderiai per daug neatostogaus, dar teks pasitempti norint gauti daugiau žaidybinio laiko.

Paulius Macijauskas šią vasarą galės daugiau laisko žaisti sau įprastose pozicijose

Ketverių metų darbą vainikavę SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS bronzos medaliais „Fabiniai“ bandys „pasisavinti“ dar vieną trofėjų.

Ketverius metus gyvuojanti „Fabinių“ komanda ketvirtą savo sezoną SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE baigė turėdama mažojo finalo nugalėtojams skirtą taurę bei bronzos medalius. Išbėgti į aištelę VASAROS TAURĖS 2015 turnyre planuoja 6 prie pirmo komandos trofėjaus „užkariavimo“ prisidėję žaidėjai. Komandai tai bus trečiasis vasaros turnyras ir antrasis iš eilės. Ir 2012, ir 2014 metų vasarą Fabijoniškių atstovai baigė toje pat turnyro stadijoje – pralaimėjo ketvirtfinalį. Tie, kurie nuolat stebi ir domisi mėgėjų krepšiniu Vilniaus mieste, sutiks, kad „Fabinių“ šios vasaros sudėtis yra pajėgesnė nei ta, kuri gegužės 31 dieną laimėjo SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 2014/2014 metų mažąjį finalą. Prie taškus galinčių rinkti ir kamuolius skirstyti gynėjų Dariaus Kibildžio ir Simo Liepinaičio prisijungė SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS vicečempionas Paulius Leščinskas, šį sezoną su įvariomis komandomis jau laimėjęs ne vieną trofėjų. Tai, kad visi šie žaidėjai gali užimti atakuojančio gynėjo ir įžaidėjo poziciją, bus didelis komandos privalumas, tačiau sunku pasakyti, kaip šiems žaidėjams seksis dalintis žaidimo minutes, jei visi noriai rinksis į visas dvikovas. Nė vienas iš jų nėra pratęs ilgai sėdėti ant suolo, todėl kažkuriam iš jų teks susitaikyti su neįprastu vaidmeniu ir komandos labui pažaboti asmenines ambicijas. Atakuojančio gynėjo poziciją taip pat su universaliuoju trio dažnai teks dalintis vienam iš „Fabinių“ lyderiui Laimonui Brazauskui bei vienu iš sezono atradimų mėgėjų krepšinyje tapusiam Mindaugui Pukelevičiui, kuris visai neseniai su „VTDK“ komanda laimėjo „Sostinės krepšinio lygos“ organizuotas „Spring 15“ pirmenybes ir ten rinko po 11,00 taškų. Tiesa, abu žaidėjai gali sėkmingai žaisti ir lengvojo krašto pozicijoje taip dar labiau padidindami „Fabinių“ rotacijos galimybes. Tapo įprasta, kad prie kažkurios iš VASAROS TAURIŲ komandų jau trečią vasarą prisijungia nemažą patirtį ir taiklią ranką turintis puolėjas Laurynas Ralys, kuriam dėl minučių skaičiaus tikriausiai teks konkuruoti su Audriumi Drabavičiumi. Komandos kapitonas Simas Liepinaitis ir Egidijus Mažeika, pajutę medalių kvapą, nuosekliai rinko komandą, todėl komandai neturėtų trūkti universalumo ir jėgos ir po krepšiais. Egidijus Mažeika, Mindaugas Mikailionis, komandos naujokai Povilas Kaminskas ir Steponas Markus nesileis stumdomi, o, sulaukę pagalbos iš daugelį sezonų iš eilės puikią sportinę formą rodančio Ugniaus Lunecko, galės mesti iššūkį visų komadų aukštaūgiams. Komandoje yra registruotas ir Vytautas Šulskis, kuris praėjusią vasarą komandai gelbėjo du kartus ir per tas dvikovas rungtyniavo itin naudingai. Šiaulių „Šiauliai“ (LKL) kapitonas vasarą atostogaus, tačiau tikrai galima tikėtis vieną kitą kartą išvysti jį vilkint „Fabinių“ komandos marškinėlius. Šis puolėjas tokio rango turnyre gali nesunkiai užimti ne tik sau labiausiai įprastas pozicijas, tačiau taip pat sėkmingai žaisti įžaidėju ar vidurio puolėju. Organizuoti atakas jam nebūtų naujovė, nes tą jis darydavo būdamas „VKM“ auklėtiniu, o stumdytis po krepšiais jam leidžia ne tik ūgis, bet ir puikūs fiziniai duomenys. Galima paminėti, kad „Fabiniai“ surinko geriausią sudėtį per visą komandos gyvavimo laikotarpį ir turėtų būti vieni iš savo grupės lyderių. Ar komandą matysime „perlipančią“ ketvirtfinalio etapą, sunku pasakyti, nes istorija nenoromis rodoo, kad popieriuje turimą potencialą šiai komandai nevisada pavyksta perkelti į aikštelę.

Šilto ir šalto krepšinio aikštelėse matęs Laurynas Ralys "Fabinių" markinėlius užsivilks antrą kartą

„(Ne)Rimta Komanda“ vasarą grūdins plieną ateities rezultatams.

Praėjusią vasarą VASAROS TAURĖS 2014 turnyre debiutavo „Blue Bridge“ komanda, o jos gretose rungtyniavo 5 dabartiniai „(Ne)Rimta komanda“ žaidėjai. Iš komandos garbę gynusių SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 2014/2015 metų sezone vasarą nepoilsiaus 6 žaidėjai. Komanda neturi ryškių žvaigždžių ar varžovams gerai žinomų veidų, todėl komandos stiprybė turėtų būti darnus komandinis žaidimas bei drausmė. Iš komandos marškinėlius jau vilkėjusių žaidėjų labiausiai išsiskiria komandos idėjinis vadas Darius Petrauskis (11,89 taško) ir puolėjas Povilas Mikšys (10,90 taško ir 7,50 atkovoto kamuolio), tačiau savo žodį tarti gali ir likę Edgar Viršilo, Arūnas Jonikas, Marius Šiaulys ar Tomas Šiaulys. Aukščiausiam ir tvirčiausiam komandos aukštaūgiui Edgar Viršilo turėtų talkinti trys komandos naujokai Karolis Ambrazaitis, Jonas Novakas ir Aivaras Artiškevičius. SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE už „Bet Koks“ žaidęs Karolis Ambrazaistis šį sezoną rinko po 9,00 taškus ir atkovodavo po 6,80 kamuolio, Aivaras Artiškevičius neblogai po krepšiais darbavosi jau praėjusią vasarą (žaidė „Blue Bridge“), o Jonas Navakas yra buvęs svarbus gana žinomų komandų „Stekas“, „VSC – Elektros projektai“ žaidėjas ir savo patirtimi turėtų prisidėti prie „(Ne)Rimta Komanda“ rezultatų. „Blue Bridge“ komandoje 2014/2015 metų sezone „Sostinės krepšinio lygos IT“ pirmenybėse žaidė ir kiti komandos naujokai Deividas Šaltis, Šarūnas Jankauskas, Aivaras Liutvinas bei Mindaugas Maraulas, o tas faktas, kad dauguma komandos žaidėjų vienur ar kitur žaidė kartu, byloja, kad tai turėtų būti vienas kito galimybes puikiai žinančių kolegų, draugų ir bendraminčių junginys. Ar jis virs pergales nešančia „sistema“, nemačius komandos žaidžiant sunku pasakyti.

„Sex & Beer” kolektyvas bandys nustebinti ne tik originaliu pavadinimu, tačiau ir geru žaidimu.

Pažvelgus į šių VASAROS TAURĖS 2015 debiutantų sudėtį galima susidaryti nuomonę, kad komandos varomoji jėga bus „centras“ Vilius Ankėnas bei antrosios linijos žaidėjų meistriškumas. Ryškių žvaigždžių kaip turnyro favoritai neturintys „Sex & Beer” turės nusiteikti sunkiai dirbti gynyboje, draugiškai dalintis kamuoliu ir kaip „liūtai“ pulti kovoti dėl atšokusių kamuolių bet kokioje situacijoje. Be jau paminėto Viliaus Ankėno didžiąją dalį taškų komandai turėtų rinkti ne vienus metus pavasario čempionatuose puikią statistiką rodantis, o sezono metu ją rašantis statistas Mindaugas Sutkus, patyręs, stabilus ir niekada nepasiduodantis Paulius Jasukaitis bei nuolat tobulėjantis jaunasis Ugnius Stulginskas, kuriam šį kartą gali tekti išbandyti save ir kitame amplua – žaidžiant arčiau krepšio. Jauniausias komandos narys šį sezoną SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE žaidė už „BC BaC“ ir rinko po 22,00 taškus. Ugniui Stulginskui sausio 18 dieną surinkusiam 53 taškus pavyko pasiekti antrą sezono rodiklį pagal pelnytus taškus vienose rungtynėse. Ryškų pėdsaką gindamas „BC Bokalaurų“ komandos garbę šį sezoną lygoje paliko ir Paulius Jasukaitis. Legvasis kraštas per 17 rungtynių 12 kartų rinko 20 ir daugiau taškų, o sezoną baigė su 21,71 taško vidurkiu. Rimto indėlio komanda gali sulaukti ir iš gynėjo Elono Pokanevič, kuris dar „VKL pavasario čempionate“ žaisdamas www.naudinga.eu komandoje atlikdavo po 5,3 rezultatyvius perdavimus ir pelnydavo po 18,8 taško. Mėgėjų krepšinyje patirties turi ir dar keli komandos žaidėjai Ignas Vilkelis, Ovidijus Gailius, Remigijus Guiga, Mindaugas Tarasevičius, Gytis Klusas bei Vilius Radavičius, o 195 cm ūgio puolėjas Dovydas Jasevičius yra epizodiškai žaidęs „Regionų krepšinio lygoje“ (RKL) už Šilutės „Lūšis“ ekipą. Žmonių, galinčių imtis iniciatyvos, netrūksta, telieka draugiškai dalintis kamuoliu, agresyviai kovoti dėl atšokusių kamuolių ir neblogų rezultatų ilgai laukti iš šių naujokų nereiks.

Paulius Jasukaitis "Sex & Beer" ekipoje labiausiai  patyręs žaidėjas

„Boblbee.lt“ šią vasarą negalima laikyti krepšinio „pirmokais“.

VASAROS TAURĖS 2014 turnyre debiutavusi „Starto“ (senasis pavadinimas) komanda išankstinėse prognozėse buvo neįvertinta. Tai įpykdė iš mažai žinomų žaidėjų sudarytą kolektyvą ir jis nukeliavo iki aštuntfinalio, kur, deja, 50:87 buvo sutriuškintas „Fabinių“. Pirmas blynas neprisvilo, todėl komanda debiutavo „Sostinės krepšinio lygos  C“ pirmenybėse ir ten netapo pastumdėliais. Iš 14-kos į pirminę komandos sudėtį įtrauktų vyrukų 10 komandos sudėtyje buvo ir praėjusią vasarą, o 2014/2015 metų sezone „Boblbee.lt“ garbę gynė 11 žaidėjų, kuriuos matysime ir šią vasarą. Komandos sudėtis nepasikeitusi, todėl susižaidimo ir tarpusavio susikalbėjimo neturėtų trūkti, visgi šią komandą varžovai vertins labiau ir norint pakartoti praėjusios vasaros rezultatus teks išlieti dar daugiau prakaito. VASAROS TAURĖS 2014 turnyre komandos vežimą smarkiausiai traukė Artūras Romanovskis (14,29 taško), Vitold Voitukovič (10,33), Eduard Gebenis (7,14 taško ir 11,71 atkovoto kamuolio) bei Irmantas Čiginskas (6,83). Nedaug kas pasikeitė ir komandai jėgas išbandžius „Sostinės krepšinio lygoje“. Etatiniai taškų lyderiai Artūras Romanovskis ir Vitold Voitukovič vėl buvo rezultatyviausi, o Eduardas Gebenis puikiai išnaudojo savo ūgį ir ilgas rankas rinkdamas atšokusius kamuolius, Irmantas Čiginskas taip pat sužaisdavo puikių rungtynių. Šie keturi žaidėjai, kurių rankose komandos žaidimas buvo praėjusią vasarą, gali sulaukti pagalbos iš kelių žaidėjų, kuriems tai bus debiutinis tokio tipo turnyras. Laurynas Kunavičius, Karolis Kasperovičius ir Justinas Ašmonas 2014/2015 metų sezoną „Boblbee.lt“ ekipai pelnydavo nuo 6,10 iki 10,50 taško. Pažvelgus į komandos statistiką „Sostinės krepšinio lygoje“ galime daryti išvadą, kad tai bus komanda neblogai kovojanti dėl atšokusių kamuolių (49,9 vid.), mokanti blokuoti varžovų metimus (4,50 vid.), tačiau turinti gerinti ne tik pataikymą iš žaidimo, tačiau ir nuo baudos metimų linijos. Pagal atkovotus, perimtus kamuolius bei blokuotus metimus šį sezoną „Boblbee.lt“ pranoko net „C lygos“ karūną užsidėjusius „VSC – Elektros projektai“ žaidėjus.

Artūras Romanovskis iš "Boblbee.lt" stovyklos bus labiausiai medžiojamas varžovų gynybos

„Asseco – VKM“ ambicingas jaunimas, patyrę „veteranai“ ir trofėjus kaip magnetas traukiantis Martynas Tamulevičius.

„Asseco – VKM“ kolektyvas dienos šviesą išvydo visai nesenai, tačiau daugelis komandos žaidėjų drauge ne vienus metus vilkėjo „Vilniaus krepšinio lygos“ (VKM) marškinėlius įvairiuose turnyruose ir lygose ir gerai pažįsta vienas kitą. Galima sakyti, jog ši komanda tęs „VKM88” komandos (žaidė 2012 ir 2013 metų vasaromis) tradiciją, kai vasaros metu gerai praleisti laiką vėl susibėga buvę seniausios krepšinio mokyklos Vilniaus mieste auklėtiniai. Komandos pagrindą sudaro 1996 metais gimę vaikinai, tačiau pirminėje komandos sudėtyje matyti ir gerokai vyresnių žaidėjų. Sutapimas ar ne, tačiau trys iš keturių, gimusių ankščiau nei 1996 metais, yra priekinės linijos žaidėjai. Darius Mikalauskas (203 cm) šiemet su „Fabiniais“ laimėjo SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS bronzos medalius, Regimantas Šaulys (198 cm) taip pat nėra naujokas, o su „Sadolin“ komanda šiemet net dvi miesto „B“ lygas laimėjusį Gediminą Kierą galima laikyti labiausiai medžiotu vasaros žaidėjų rinkos žaidėju. Šis geru metimu iš vidutinių nuotolių pasižymintis aukštaūgis (203 cm) jau yra tapęs VASAROS TAURĖS 2011 nugalėtoju ir kitus kartus neblogai pasirodęs su „VKM88” komanda. Šio linksmų plaučių vyruko patarimų besiklausantys jaunuoliai turėtų nepamiršti, kad parako dar daug turinčiam aukštaūgiui reikėtų negailėti kamuolių, kai jis užsiima gerą poziciją baudos aikštelėje. „Asseco – VKM“ priekinė linija daugiausiai sunkumų turėti grupės rungtynėse, kai teks žaisti su „KK Riešės“ ekipa. Šiokios tokios pagalbos „veteranai“ po krepšiu gali tikėtis iš Algirdo Vaškelio, tačiau 200 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas dar nėra dominuojantis žaidėjas ir pagalba bus tik simbolinė. Jei tarp aukštaūgių, net jei jie į visas rungtynes rinksis pavyzdingai, didelės konkurencijos komandoje nebus, tai kitose pozicijose sunku nuspėti, kas pateks į starto penketą. Labiausiai iš visų atakuojančių gynėjų ir lengvųjų krašto pozicijoje galinčių pasireikšti žaidėjų išsiskiria atletiškas Vytautas Saulis, fiziškai stiprus Rytis Meškauskas ir prireikus įžaidėju galintis būti Margiris Normantas, kuris praėjusią vasarą praleido su Lietuvos U-18 rinktine. Savojo šanso taip pat sulauks Povilas Brazauskas, Kristupas Totoris, Dominykas Tučis ir Karolis Bakanauskas. Į 1996 metais gimusių žaidėjų rotaciją bandys patekti ir ketveriais metais vyresnis Martynas Tamulevičius. Minučių iš jaunuolių atimti bandysiantis žaidėjas yra pavojingas metikas, galintis pataikyti svarbius tolimus metimus. Martynas niekada nebuvo svarbus įvairių komandų, kuriose žaidė, žaidėjas, tačiau sugebėjo ne kartą atsidurti būtent toje komandoje, kuri laimi medalį. Ar žaidėjas patenka, kur reikia? Ar jį kaip pergalių talismaną laiku pasirenka komanda? Šie klausimai kelia nemažai mįslių visiems. Ne tik patirties, tačiau ir daug talento turinčioje komandoje yra daug žaidėjų, galinčių greitai bėgti, mesti tritaškius ar sunkius metimus per rankas besibaigiant atakų laikui. Atakų organizatoriai komandoje keturi, tačiau jau dabar aišku, kad nei Nojumi Vaišnoru, nei Pauliumi Širviu, nei Justu Jankausku „Asseco – VKM“ taip nepasitikės kaip vienu iš šio vasaros atradimu turnyre tapti galinčiu Margiriu. Komanda puikiai subalansuota, turinti daug lygiaverčių keitimų bei platų rotacijos pasirinkimą, todėl iš jos reikėtų tikėtis tikrai daug, o žinodami, kad tai labai jauna komanda, jos rezultatai gali būti įvairūs kaip ir seniau savo jėgas bandžiusių jaunų komandų.

Gediminas Kieras ir "VKM" du neatskiriami dalykai VASAROS TAURĖSE

Po metų pertraukos į turnyrą grįžta „Negerų“ kolektyvas.

Šešerius metus gyvuojantis „Negerų“ kolektyvas 2014/2015 metų SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS reguliarų sezoną baigė 3 vietoje, tačiau ketvirtfinalyje turėjo pripažinti „Fabinių“ pranašumą dviejų rungtynių serijoje. Ši vasara, kurią komanda praleis krepšinio aikštelėje, bus ketvirtoji. Iki šiol „Negeri“ ilsėjosi tik praėjusių, 2014 metų, vasarą, tačiau keli komandos vyrukai, kaip ir komandos vadovas, buvo prisijungę prie „BC Spartos“ ekipos, kuri per 7 žaistas rungtynes šventė 3 pergales ir savo pasirodymą baigė aštuntfinalyje. Geriausią pasiekimą komanda pasiekė trečiu bandymu, kai 2013 metais nukeliavo iki ketvirtfinalio, kur 57:82 ir 77:101 pralaimėjo „VKM88“ komandai. Į pirminę komandos sudėtį yra įtraukti vos 8 žaidėjai, todėl, savaime suprantama, aukštų tikslų komandos iniciatorius savo žaidėjams nekels. Trumpas suolas tikrai nebus komandos privalumu, tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gerą, - visi galės žaisti ir nesukti galvos dėl minučių skaičiaus. Fakto, kad komandos apetitas gali augti bežaidžiant, atmesti negalime, todėl komandos sudėtyje įsibėgėjus turnyrui gali atsirasti dar vienas kitas žaidėjas. Komandos žaidimas puolime turėtų suktis apie komandos senbuvius Gediminą Mateiką, Giedrių Kvakšį ir šį sezoną komandoje debiutavusį tvirtą vyruką Liną Stripinį. SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE su Gediminu Astrausku ir Povilu Kaminsku dėl minučių konkuravęs puolėjas rinko po 12,89 taško, atkovodavo po 8,44 kamuolio ir buvo vienas iš komandos kertinių žaidėjų. Ši trijulė gali sulaukti nemenkos pagalbos iš įžaidėjo Jauniaus Sarapo, kuris komandoje jau yra žaidęs 2013 metų vasarą, Mariaus Dubinko bei Arūno Liudvinavičiaus. „Mažųjų“ grandies galimybės leistų komandai grupėje balansuoti ties viduriu, tačiau, ar komanda išsilaikys ten ar kris žemyn, priklausys nuo to, kaip greitai naujoje komandoje adaptuosis Šarūnas Drupas (195 cm) ir Tomas Martinkus (196 cm), kurie bus priversti pagelbėti po krepšiais juodo darbo nebijančiam kolegai Linui Stripiniui. Abu komandos sunkieji kraštai krepšinio pasaulyje žinomi nedaug, todėl jų sugebėjimai tiek turnyro gerbėjams, tiek būsimiems komandos varžovams kels daug mįslių. Pirmasis, atlikdamas epizodinį vaidmenį, su „Trasalio“ komanda 2011 metais tapo „Sostinės krepšinio lygos C“ vicečempionu, o antrasis 2013/2014 metais „IT“ lygoje rinko po 15,80 taško. Žaidėjas prieš daug metų buvo ir Šilutės „Šilutės“ komandos narys, todėl bent jau treniruotėse turėjo iš ko semtis patirties, kuri turėtų praversti šią vasarą. Apibendrinant galima pasakyti, kad „Negerų“ komandos nurašyti prieš rungtynes negalima, juk neretai neturinčios ką prarasti komandos sužaidžia labai gerai.

Linas Stripinis VASAROS TAURĖS 2015 bus "Negerų" ekipos svarbiausias žaidėjas

Nuotraukų šaltiniai: www.krepsinistau.lt, www.vmks.lt, www.lkl.lt ir www.nklyga.lt 

{jcomments on}

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.