Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti

Po rugpjūčio 7 dieną pasibaigusio grupių varžybų etapo savo pasirodymą tęs 12 komandų, labai simboliška, tačiau būtent rugpjūčio 12 dieną šią vasarą ir startuos „Vasaros taurės 2014” aštuntfinaliai, kuriuos įveikusios komandos jau rugpjūčio 13 dieną mes iššūkį keturioms pajėgiausioms turnyro komandoms po grupių etapo. Šioje aštuntfinaliam ir ketvirtfinaliams skirtoje apžvalgoje sužinosite kurių komandų krepsinistau.lt nuomone šansai žaisti pusfinaliuose rugpjūčio 19 dieną yra geriausi.

FABINIAI (5 reitingo vieta) – STARTAS (12 reitingo vieta)

Tai bus vienintelis aštuntfinalis kurio metu susitiks ekipos kurios grupės varžybose žaidė toje pačioje grupėje. „Fabiniai“ grupės „C“ varžybas baigė su vienu pralaimėjimu, kurį patyrė rungtynėse su reitingo po grupės varžybų lyderiais „KK Reaktoriumi“, „Startas“ per 6 žaistas rungtynes pergalės džiaugsmą patyrė du kartus. Jei pergalė 61:45 prieš „KK Avedus“ tikrai nestebino, nes „Starto“ kolektyvas netik buvo geriau susižaidęs už varžovus bet ir buvo didesnio meistriškumo komanda, tai laimėtos pirmosios rungtynės turnyre prieš „SK Raja“ kolektyva 63:55 tapo gana nemažu pirmojo turo netikėtumu. Būtent ši pergalė ir „Blue Bridge“ komandos pralaimėjimas „Sietuvai 23” paskutinėse „C“ grupės varžybose ir leido „Startui“ patekti į sekantį turnyro etapą.

Komandos viena prieš kitą žaidė rugpjūčio 5 dieną, vadinasi nuo tos dvikovos kurią „Fabiniai“ laimėjo labai įtikinamai 82:59 aštuntfinalių dieną bus praėjusi lygiai savaitė. Grupės dvikovoje „Startas“ 50-36 laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, bei atliko trimis rezultatyviais perdavimais daugiau nei pajėgūs varžovai (12-9), tačiau tai buvo vienintelės statistikos kategorijos kur „Fabiniai“ neturėjo persvaros pasibaigus rungtynėms į kurias komanda pirmą kartą per vasarą susirinko vangiai.

„Fabiniai“ renka po 91,80 naudingumo balo ir 84,80 taško per rungtynes, tuo tarpu „Startas“ surenka atitinkamai 30,67 naudingumo balus ir 53,17 taško, kadangi šios komandos turnyrą pradėjo vienoje grupėje šie skaičiai iškalbingai nori paskleisti žinią, kad šioje aštuntfinalio poroje matysime dvi skirtingo rango komandas, netik meistriškumu bet ir patirtimi.

„Starto“ komanda (pagal krepsinistau.lt prognozes) „B“ grupėje turėjo būti turnyrinės lentelės gale ir apie kitą etapą tik pasvajoti, todėl šios iš mažai kam žinomų krepšinio mėgėjų sudarytos komandos pasirodymą šią vasarą jau galima laikyti puikiu rezultatu, tuo tarpu „Fabinių“ komandai pasiektas aštuntfinalis tikrai nėra kelionės tikslas, veikiausiai tai tik tarpinė stotelė, kelionės į finalo ketvertą link.

Ko reikia išvengti „Fabiniams“, kad šis iš pažiūros lengvas etapas netaptu galvos skausmu? Pirmiausiai tai komanda turėtų gausiai susirinkti į dvikovą ir jei nusiteikti kuo optimaliau, per pirmą rungtynių pusę atitrūkus nereikėtų vargintis per likusią rungtynių dalį bei atsirastų galimybė pasitreniruoti rungtynių sąlygomis prieš ketvirtfinalį. Ar „Starto“ komanda gali išpausti kažką daugiau nei yra jų galimybių ribos? Nors komanda pakankamai agresyviai ir sėkmingai kovoja dėl atšokusių kamuolių, norėdama mesti rimtesnį iššūkį varžovams jie turėtų gerinti savo pataikymo procentą tiek iš dviejų taškų, tiek iš trijų taškų zonos, šie komponentai pas „Startą“ vieni prasčiausių lygoje.

„Fabinių“ komandoje lyderiu aštuntfinalyje neskaitant kelių tik epizodiškai žaidžiančių komandos narių gali būti bent 12 žmonių, „Starto“ komandoje ryškiau išsiskiria vos trys žaidėjai ir visi jie yra priekinės linijos žaidėjai: Artūras Ramanovskis, Eduardas Gebenis ir Vitold Vaitikovič. „Fabiniai“ visą gynybą sukoncentravę ties šiai trimis turnyro naujokų žaidėjais „Starto“ komandos efektyvumą sumažintu iki minimumo. „Starto“ komandos vadovą Irmantą Čiginską prieš aštuntfinalį turėtų labai neraminti dar vienas varžovų ginklas – tolimi metimai, juo Fabijoniškių atstovai netik, kad mėgsta naudotis, tačiau jį įvaldę labai gerai.

Krepsinistau.lt prognozė: „Fabinių“ vadovas Egidijus Mažeika ir jam labai patalkinęs Simas Liepinaitis šią vasarą surinko tikrai pajėgią sudėtį, kuri leidžia tikėtis, kad turėdama tokius žaidėjus kaip Vytautas Šulskis, Laimonas Brazauskas, Darius Kibildis, Vitalijus Danilovas, Laurynas Ralys, Laurynas Kirlys ir daugelį kitų naudingų ir reikalingų žaidėjų komanda pirmą kartą per savo istoriją yra labai arti finalo ketverto kažkuriame turnyre. „Startas“ – „Fabiniai“ 10% - 90%. Jei „Fabiniai“ neatsipalaiduos ir norės parodyti, kad netik gali žaisti bet ir žaisti labai gerai, tuo metu „Starto“ lauks pažeminima 30-45 taškų skirtumu, jei bus daug rotacijos, atsipalaidavimo turnyro debiutantai turnyrą baigti turėtų nuslileisdami iki 20 taškų skirtumu. Dvikova turėtų būti gana rezultatyvi, nes „Fabiniai“ žaidimu labiau mėgsta mėgautis atakuodami varžovų krepšį nei kantriai plušėdami gynyboje.

Ketvirtfinalis: Šios poros nugalėtojų kovoje dėl patekimo į pusfinalį lauks SANARIAI (4 reitingo vieta). Jei „Sanarių“ varžovu ketvirtfinalyje taps „Starto“ kolektyvas, tai bus viena didžiausių sensacijų per visą „Vasaros taurių“ istoriją, jei taip nutiktų „Fabiniai“ galėtų kaltinti tik patys save, dėl atsipalaidavimo ar prasto susirinkimo į varžybas, tokių dovanėlių iš jaunos ir ambicingos Deivido Kumelio suburtos komandos „Sanariams“ tikėtis nereikėtų, todėl „Starto“ senasacijos atveju „Sanariai“ 99,9% patektų į pusfinalį. „Vasaros taurės 2014” įvykius nušviečiantis portalas krepsinistau.lt užtikrintai prognozuoja, kad ketvirtfinalyje kovos „Fabinių“ ir „Sanarių“ komandos.

„Sanarių“ komanda turnyrą pradėjo triuškinančiu pralaimėjimu 62:77 „Platinum94” komandai, o vėliau žygiavo tik pergalingai. Pasibaigus grupių etapui galime pasakyti, kad nesusirinkimas į pirmą dvikovą ir varžovų neįvertinimas „Sanariams“ kainavo mažiausiai vieną poziciją aukščiau galutinėje komandų reitingo rikiuotėje po grupių varžybų.

„Sanariai“ pagal efektyvumą, renkamus taškus ir daugelyje kitų statistikos rodiklių lenkia „Fabinius“, kurie juos pranoksta tik pagal tolimų metimų pataikymą ir blokuotus metimus.

„Sanarių“ vadovas Deividas Kumelis prieš turnyrą į komandos paraišką įtraukė daug žinomų veidų, kurie yra žaidę netik Vilniaus „Lietuvos Ryto“ dublerių komandose, tačiau ir yra rungtyniavę arba dabar rungtyniauja „Lietuvos krepšinio lygoje“ (LKL). Visgi dėl nesužaistų rungtynių limito komandai ketvirtfinalyje galės padėti tik 10 žaidėjų iš paraiškoje įtrauktų 20 – ties. Apie pasirengimą naujam sezonui NKL ir LKL klubai dar viešai nešneka, todėl galima tikėtis, kad „Fabiniams“ galės padėti Vytautas Šulskis, o „Sanariams“ gyvybiškai svarbūs žaidėjai Alvydas Žarskus ir Tomas Lekūnas, kurie kitą sezoną žais „Trakų“ (NKL) komandoje. Praėjusią vasarą šis kluba prasidėjus pasirengimo stovyklais, neleido savo žaidėjams rungtyniauti „Vasaros taurės“ varžybose, kaip bus šiemet parodys laikas, tačiau šis faktorius tikriausiai labai įtakotų tik „Sanarius“, kurie netekę Alvydo Žarskaus liktu su vieniteliu priekinės linijos žaidėju Laurynu Patašiumi, kuris beveik visą praėjusį sezoną praleido dėl kojos traumos ir dabar pats yra savo paties šešėlyje. Epizodinius vaidmenis komandoje atliekantys Eivydas Saulius ir Martynas Tamulevičius, taip pat nėra tie žaidėjai kurie galėtų tarti svarbų žodį ketvirtfinalio dvikovoje, todėl „Sanarių“ likimas galima sakyti yra žaidėjų 2014/2015 metų sezonui pasirinktų klubų valdybos rankose.

Grupės varžybose „Fabiniams“ po 29,0 taško rinko Laurynas Kirlys, kuris neoficialiomis žiniomis dėl atostogų kelionės gali praleisti netik aštuntfinalio, tačiau ir ketvirtfinalio dvikovą, tokiu atveju taškų naštą ant savo pečių turėtų nešti tokie žaidėjai kaip Laimonas Brazauskas ar Arnoldas Juchnevičius. „Fabiniai“ savo ginklų arsenale gali ketvirtfinalyje atrasti daug nepanaudotų rezervų. Vieni iš tokių yra Laurynas Ralys, Simas Liepinaitis, Audrius Drabavičius, Vitalijus Danilovas ar net pats ekipos vadovas Egidijus Mažeika. „Sanarių“ komandoje taip pat nėra lyderių, po 15 ir daugiau taškų pelno: Alvydas Žarskus, puikiai į komandos žaidimą įsitraukę skrajojantis Matas Budginas ir iš toli labai pavojingai atakuojantis Lukas Poniškaitis, LKL patirties turintis snaiperis Žygimantas Šeštokas, vieni iš geriausių savo kartos žaidėjų Tomas Lekūnas ir Deividas Kumelis.

Krepsinistau.lt prognozė: „Fabiniai“ – „Sanariai“ 49% - 51% ši ketvirtfinalio pora (jei „Startas“ nenustebins pasaulio) yra labai intriguojanti ir kuri komanda keliaus toliau pasakyti labai sunku. Čia abi komandos bus nusiteikusios ir motyvuotos, o viską lems tik mažos detalės, net tokios kaip vieno ar kito žaidėjo neatvykimas. Rungtynės turėtų baigtis „Sanarių“ pergale 5-8 taškais, tačiau tik tokiu atveju, jei komandos žaidėjų nepašauks jiems už žaidimą pinigų mokantys klubai, be Alvydo Žarskaus, Tomo Lekūno „Sanariai“ tikrai prarastų šios poros favoritų vardą ir veikiausiai turėtų pripažinti po atkaklios kovos „Fabinių“ pranašumą iki 10 taškų persvara.

WTST (6 reitingo vieta) – BC SPARTAS (11 reitingo vieta)

„BC Sparta“ grupės varžybose laimėjo 50% savo dvikovų. „BC Easy Shot“ ir „Meridianas“ nebuvo toks varžovas kuris keltų grėsmę tokio pajėgumo komandai, komandai vietą aštuntfinalyje garantavo pergalė prieš „KK Maidaną“, šią komandą įveikę „BC Spartos“ žaidėjai netik paliko šią VKM auklėtiniu pagrindu sudarytą komandą už aštuntfinalio borto, bet ir ją taip išgąsdino, kad jaunimas net nesusirinko į paskutines grupės varžybas su „Meridianu“. „WTST“ komanda „A“ grupėje kurioje visi žaidė viena dvikova daugiau nei „B“ ir „C“ grupėse laimėjo sunkiau ar lengviau visas dvikovas iškyrus vieną, komanda 76:101 pralaimėjo tada be pralaimėjimų žygiavusiam „BC Medelynui“ kuris būtent ketvirtfinalyje ir taps šios porps nugalėtojų varžovu.

„BC Sparta“ mėgsta žaisti greitai, kai tai pavyksta komanda gali lengviau rinkti taškus, kai varžovų gynyba neleidžia kontratakuoti šiai komandai puolime kyla rimtų problemų. „WTST“ komanda varžovus netik lenkia 5 reitingo pozicijomis po grupės kovų, tačiau ir pranoksta daugelyje statistikos kategorijų, „BC Sparta“ atsigriebia pagal triškių pataikymą (skirtumas labai minimalus) bei atkovotus kamuolius, tačiau kovos po lenta sureikšminti nereikėtų, kai geriau pataikai tenka mažiau dirbti, kad gautum antrus šansus, o dar ir sunku būtų palyginti „WTST“ ir „BC Spartos“ gyvavimą „A“ ir „B“ grupėse kuriose tikrai buvo juntamas pajėgumų skirtumas.

Aštuntfinalyje ir jei įveiks šį barjerą ketvirtfinalyje nuostolių turės abi komandos, tačiau „BC Spartos“ komandai jie atslieps pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo metu labiau. Dėl nesužaisto 3 rungtynių limito grupėje komandai negalės padėti patyręs Darius Čiūta, gana naudingu tapti galintis Giedrius Kvakšys, puikiai aikštelę matantis Marius Dubininkas bei net po 33,5 naudingumo balus rinkęs Ernestas Ambroševas, kuris tapo naudingiausiu paskutinės grupių varžybų savaitės žaidėju. „WTST“ komandai dėl šios priežasties nepadės tik Modestas Gilys, o jo trūkumas atsilieps tik ketvirtfinalyje.

„BC Sparta“ bus priklausoma nuo to ar žais Povilas Kaminskas, jei jis žais bent kažkiek po krepšiu spragos bus užkamšytos, tačiau antram pagal naudingumą komandos žaidėjui tikrai bus nelengva grumtis su Pauliaus Joneliūno ir Gedimino Kiero tandemu. „WTST“ bandys nukenksminti pavojingiausią varžovą ir tai jei viekiausiai pavyks, todėl „BC Spartos“ laukia tikrai pragariškos rungtynės, tiek renkant taškus, tiek ginantis, visgi komandai nerimauti nėra ko, nes ji neturi ko prarasti, įtampa veiks varžovus, tačiau ar ji gali paveikti tokius žaidėjus kaip Laurynas Samėnas ar pergalingą metimą „Sekmadienio krepšinio lygos“ finale pataikiusį Žymantą Armoną? Ataskymas tvirtas ir aiškus – ne.

Krepsinistau.lt prognozė: Aštuntfinalį įveikti gali tik viena komanda ir ją didesnius šansus turi tapti „WTST“ ekipa, kuri pernai net ir su gerokai kuklesniu žaidėju rezervu šį etapą įveikė gana užtikrintai įveikdama tikrai neprastai žaidusią „BC Versus“ komandą. „WTST“ – „BC Sparta“ 90% - 10%. Procentinė pergalės tikimybės išraiška galėtų pasikeisti „BC Spartos“ naudai tik jei „WTST“ komandos gretose nebus kelių svarbių žaidėjų. Jei kažko iš turinčių teisę žaisti nebus pas „spartiečius“ jų galimybės užmegzti kovą ir bent iš arčiau pamatyti vartus į ketvirtfinalį taps lygios nuliui.

Ketvirtfinalis: „BC Spartos“ ir „WTST“ komandų žaidėjai tikriausiai nelabai apsidžiaugė pamatę, kad pateko ant vienos atkrintamųjų varžybų medžio šakos su BC MEDELYNU (3 reitingo vieta), kuris „A“ grupės varžybose gerino rezkordus, smaginosi rezultatyviomis atakomis ir tik paskutinėse grupių varžybose nusileido „KK Riešės“ kolektyvui ir buvo priverstas kristi į trečią reitingo poziciją. Krepsinistau.lt prognozuoja, kad antrasis ketvirtfinalio susitikimas tikrai vyks tarp jau šią vasarą „A“ grupėje savo jėgas išbandžiusių „WTST“ ir „BC Medelyno“ ekipų. „WTST“ dvikovą pralaimėjo 76:101 ir dabar stengsis pasiekti revanšą, nors tai padaryti bus begalo sunku tokios galimybės nereikėtų atmesti, bet ir šioje ketvirtfinalio dvikovoje didžiausias klaustukas yra kurie žaidėjai dėl klubų kuriuose žais ateinantį sezoną reikalų negalės padėti savoms komandoms. „BC Medelynui“ vieno kito žaidėjo nebuvimas didelės žalos nepadarytų, kaip „WTST“ komandai pavyzdžiui Lauryno Samėno ar Pauliaus Joneliūno netektis. Pirmasis žaidėjas tik rungtynių dieną su „BC Medelynu“ prisijungė prie komandos ir dar nebuvo toks naudingas ir pavojingas, kos yra sužaidęs 5 rungtynes „A“ grupėje, kovingas žaidėjas jei bus rungtynėse šį kartą „BC Medelynui“ tikrai gerokai labiau apsunkins reikalus.

Michailas Bedulskis, Gediminas Povilauskas, Deimantas Pavlovskis, Ignas Ryla, Arnas Kazlauskas, Dainius Novickas, Darius Tarvydas ir Martynas Paliukėnas yra 8 žaidėjai kurie gali sudaryti pačius įvairiausius penketukus, vieno ar dviejų iš jų nebuvimo gal ir nepajaustume, tačiau kas būna, kai nesusirenka pagrindiniai komandos žaidėjai matėme rungtynėse su „KK Riešės“ komanda, kai komanda pralaimėjo 75:93, o jos negelbėjo net tai, kad toje dvikovoje žaidė ekipos lyderis ir naudingiausias viso turnyro žaidėjas Darius Tarvydas.

Krepsinistau.lt prognozė: Nors ir čia galime tikėtis pamatyti  rezultatyvias ir akiai malonias rungtynės priešingai nei numatomoje dvikovoje tarp „Sanarių“ ir „Fabinių“, čia favoritas yra labiau matomas „BC Medelynas“ – „WTST“ 70% - 30%, reikia tikėtis, kad ketvirtfinalyje galės rungtyniauti pajėgiausių sudėčių komandos ir vėl išvysime įdomų krepšinio spektaklį, kurį kurs didžiausias būrys aukščiausio meistriškumo žaidėjų vienu metu atsidūręs aikštelėje.

BROLIAI ŠAUNUOLIAI (7 reitingo vieta) – BC AFTERPARTY (10 reitingo vieta)

Tiems kas nepalaiko jokios „Vasaros taurės 2014” dalyvių komandos, o nori pasimėgauti intriguojančia, kieta vyriška kova krepsinistau.lt rekomenduoja aštuntfinalio dvikovą tarp turnyro debiutantų „BC Afterparty“, kurių gretose yra ne vienas žaidėjas ankstesnes vasaras gynęs kitų komandų garbe bei „Brolių Šaunuolių“, kurie užpraeitą vasarą pateko į finalo ketvertą, tačiau ten pralaimėjo abu kartus, o pernai daugelio nuostabai pakartojo žygį stipriausių komandų ketveriukės link ir pasipuošė bronzos medaliais.

„BC Afterparty“ grupėje šventė 4 pergales ir patyrė tris nesėkmes, tačiau komandai nepavyko įveikti nei vienos į atkrintamasias varžybas patekusios komandos. „Broliai Šaunuoliai“ turnyrą pradėjo laimėdama 4 išeilės rungtynes, tačiau susitikusi su jaunomis ir bėgančiomis „Platinum94” ir „Sanarių“ komandomis prieš jas buvo priversti nusimti kepurę. Du pralaimėjimai parodė, kad komanda tikrai turi silpnų vietų, tačiau jos nėra tokios pažeidžiamos, kad padariusi išvadadas komanda savo trūkumus sumažintu iki minimumo.

Šios poros rungtynėse labai didelį vaidmenį atliks komandos žaidėjų emocinė būsena, sutapimas ar ne, tačiau šią vasarą abiejų komandų žaidėjai gana dažnai apeliuoja į teisėjų švilpukus ir kartais sunkiai susitvarko, tokiose dvikovose bereikalingos emocijos gali tapti pražūtingomis.

Abiejų komandų žaidėjai nevengia kietos kovos po krepšiais. Labai panašius statistikos rodiklius ekipos demonstravo ir grupės rungtynėse. Pagal naudingumą „BC Afterparty“ varžovus lenkė vos 0,79 balo, o pagal pelnomus taškus komandų atotrūkis dar mažesnis „Broliai Šaunuoliai“ pelnydavo po 72,33 taškus, jų būsimi varžovai tik 0,04 taško mažiau. Nors komandos rodė indentiškus praktiškai rodiklius pagrindinėse dviejose statistikos kategorijose, kad jos visiškai indentiškos pasakyti tikrai negalima. „Broliai Šaunuoliai“ yra vyresni už varžovus, tačiau tai negarantuoja, kad „BC Afterparty“ juos labai lengvai apibėgs, tai jau buvo galima pamatyti dvikovoje su „KK Maidanu“, kai gerokai už varžovus vyresni „Brolių Šaunuolių“ žaidėjai, sporto mokyklų auklėtinius netiks apibėgo bet ir pralenkė. Tikriausiai čia svarbų vaidmenį suvaidino, sveikesnis gyvenimo būdas kurį renkasi vyresnio amžiaus sportininkai.

Nuostoliai dėl nesužaistų rungtynių limito: Abiejų komandų gretose bus tokių žaidėjų kurie nepadės komandai dėl nesužaisto rungtynių limito leidžiančio žaisti aštuntfinalyje, nekalbėsime apie tuos kurie nežaidė išvis, bet paminėsime tuos kurių buvimas tikrai galėtų pasitarnauti komandai. „Broliai Šaunuoliai“ lyginant su praėjusia vasara neturės dviejų puolėjų Tomo Ryliškio ir Tautvydo Beleškevičiaus abu jie praėjusią vasarą komandai buvo labai svarbūs ir naudingi, kiti žaidėjai kuriems ant kaklo praėjusių metų rugpūčio gale buvo kabinami bronzos medaliai likę komandoje ir jei padėti galės. Prie „Brolių Šaunuolių“ ekipos šią vasarą prisijungė praėjusios vasaros vienas iš naudingiausių žaidėjų su „KK Lesykla“ nugalėtoju tapęs Janas Jurgo, tačiau puolėjas veikiausiai dėl asmeninių priežasčių sunkiai rado laiko padėti naujai ekipai, nors noro jei padėti tikrai turėjo. Su šiuo patyrusiu puojėju „Brolių Šaunuolių“ komanda turėtų šansų netik perlipti aštuntfinalio barjerą, tačiau ir apginti savo pasiekimą iškovotą „Vasaros taurės 2013” turnyre. „BC Afterparty“ komandoje dvi rimtos netektys, po vienas tik rungtynes sužaisti spėję Vincentas Aleksandravičius ir Modestas Krasauskas, tikrai praverstų šiame etape, labiausiai kai reikia pataikyti iš toli, be šių žaidėjų rimtesnę grėsmę prie tritaškio linijos kelia tik Žygimantas Kulda ir dar taikliau už jį metantis 40% Paulius Malinauskas. Komandai pasisekė, nes varžovų gretose iš toli pataikyti stabiliai galinčių metikų yra vos vienas Darius Jovaiša.

Didelio rezultatyvumo šioje dvikovoje laukti būtų labai sunku, todėl net ir vienas tritaškis ar atkovotas kamuolys gali viską pasukti kitu kampu.

„Brolių Šaunuolių“ komandoje šią vasarą kaip ir pernai geriausiai sekasi Dariui Jovaišai ir Dariui Dūdėnui, kurie ir pagal taškus ir pagal naudingumą yra geriausi komandoje. Puolime po krepšiais gerai rungtyniauja Aurimas Kleveckas ir Karolis Kvederavičius, tačiau gynyboje abu žaidėjai mėgsta gauti bereikalingas pražangas, kurios svarbiose dvikovose tikrai nereikalingas. Šią vasarą „Broliai Šaunuoliai“ rungtyniauja su dviems skirtingais įžaidėjais, kai reikia žaist pozicinį krepšinį geriau sekasi Gediminui Bliujui, kai reikia žaist greitai Mariui Krukoniui.

„BC Afeterparty“ komandoje ryškių lyderių, kaip pas „brolius“ Dūdėnas ir Jovaiša nėra. Po 10 ir daugiau taškų pelno Dominykas Rakauskas, Rytis Meškauskas, Žygimantas Kulda ir Vytautas Saulis. Naudingai sužaisti netik gali, o paskutiniu metu tą ir daro Danielius Kovalskis.

Krepsinistau.lt prognozė: Tikslų garsiai nedeklaravo nei viena, nei kita šios poros komanda, tačiau tokios komandos tikrai neturėtų tenkintis tuo ką pasiekė ir turėtų kovoti mažiausiai dėl pergalės, kas mums leidžia laukti atkaklios ir nuožmios kovos. Abi komandos dar nesužaidė geriausių savo rungtynių, todėl neaišku, kuriai gali puikioji diena ateiti būtent tada kai vyks aštuntfinaliai. Abi jos vertos žengti toliau, o krepsinistau.lt nuomonę tai padaryti minimaliai šansų daugiau šiemet turi „BC Afterparty“, kurių aštrus žaidimas veržiantis prie varžovų krepšio „Brolių Šaunuolių“ gynybai gali būti sunkiai įkandamas, tas matėsi ir paskutinėse grupės rungtynėse su jaunomis bėgančiomis komandomis. „Broliai Šaunuoliai“ – „BC Afterparty“ 45% - 55%. Patirties tokių rungtynių kaip komanda daugiau turi „Broliai Šaunuoliai“ ir jei rungtynės bus taškas į tašką jie gali „ištraukti“ galą, tačiau jei varžovai pabėgtų dvikovos pradžioje juos vytis kainuos daug jėgų. Pergalę šioje poroje pasiekusi komanda neturėtų pelnyti daugiau nei 65 taškų, o skirtumas taip pat neturėtų būti didesnis nei 10 taškų.

Kas laimėtojų laukia ketvirtfinalyje? Ilsėtis laiko nebus, sekančią dieną pergalę pasiekusios komandos lauks dvikova su „B“ grupėje visas rungtynes laimėjusia PLATINUM94 (2 reitingo vieta) ekipa. „BC Afterparty“ komandai tai būtų pirmoji dvikova su antra reitingo komanda, tuo tarpu „Broliai Šaunuoliai“ jau yra šią vasarą pripažinę jaunosios krepšininkų kartos pranašumą, „Platinum94” juos įveikė 61:54, tačiau jei neprasta labai antra rungtynių pusė „Broliai Šaunuoliai“ galėjo įsirašyti pergalę tose rungtynėse. „Platinum94” už būsimus varžovus prasčiau meta tolimus bei baudos metimus ir prasčiau dalinasi kamuoliu, beveik visą kitą geriau daro „Platinum94”.

Tiesiausiu keliu į ketvirtfinalį žengusios komandos silpnų vietų varžovai dar neužčiupė arba minusai nėra tokie dideli, kad sustrukdytų komandai laimėti. „Platinum94” komanda turi aiškų lyderį Gytį Radzevičių, puikiai rungtyniauja ir pats komandos vadovas Artūras Makovskis. Po 10 ir daugiau taškų šiai komandai renka Dominykas Palšis, Agnius Savičiūnas, Donatas Juraitis, Tomas Michnevičius ir Rytis Petrulis, vos 0,2 taško iki 10 trūksta ir atakų varikliukui Pauliui Naraškevičiui, visgi visi šie žaidėjai gali žaisti ir geriau, kodėl to nepadarius jau rugpjūčio 13 dieną?

Jauna komanda varžovams bus pavojinga ir tuo, kad jos žaidėjai yra labai skirtingo stiliaus ir kas ataką komanda gali išbandyti vis kitus būdus savo taškų kraičio kaupimui.

Krepsinistau.lt prognozė: Šio ketvirtfinalio baigtį nežinant tikslaus antrojo dalyvio prognozuoti nėra sunku, 60% - 40% tikimybė, kad pergalę švesti komandai kuri pateks iš aštuntfinalio. Priežasčių ilgai ieškoti nereikia, labiau patyrusios ekipos lengviau susitvarkys su įtampa. Nors emocijų nevengia ir „Broliai Šaunuoliai“ ir „BC Afterparty“ ypatingai paskutiniu metu „Platinum94” žaidėjai Dominykas Palšis ir Artūras Makovskis yra labai emocionalūs ir nevengia ginčų dėl neskirtų pražangų beveik po kiekvieno kontakto žaidime, kuris baigiasi ne jų komandos naudai. Jei rungtynės bus įtemptos, šių žaidėjų laiku nesuvaldytos emocijos gali komandai kainuoti bilietą tarp keturių pajėgiausių turnyro ekipų.

SIETUVA23 (8 reitingo vieta) – KK RIEŠĖ (9 reitingo vieta)

Praėjusią vasarą „KK Riešė“ nukeliavo iki ketvirtfinalio ir jame turėjo pripažinti po atkaklios kovos „Brolių Šaunuolių“ pranašumą, šią vasarą komanda tikrai nesiruošia žengti žingsnio atgal, o tai, kad neatsitiktu komandai aštuntfinalyje privaloma įveikti „Sietuvos 23” komandą, kurios gretose rungtyniauja „Vasaros taurės 2012” nugalėtojas Deividas Aukštuolis, kurio iniciatyva šią vasarą turnyre matome ir „Sietuvos“ progimnazijos auklėtinių komandą.

„KK Riešė“ ir „Sietuva23” grupėje patyrė po dvi nesėkmes bei užėmė trečiasias vietas, visgi komandų kalibrai su kuriomis komandos jau varžėsi grupėje yra skirtingi, todėl „KK Riešės“ ekipos „užsigrūdinimas“ jau yra didesnis. „Sietuva 23” 72:88 nusileido geriausiai komandai po grupių varžybų „KK Reaktoriui“ bei 75:90 „Fabiniams“, nors aukščiau likusioms komandoms nusileista 15,5 taško vidurkiu sakyti, kad „sietuviečiai“ tose rungtynėse nekovojo ir žaidė prastai negalima, žinant ir tai, kad komandoje vos keturi žaidėjai kurie nėra naujokai Vilniaus krepšinyje. „KK Riešė“ grupėje „A“ pralaimėjo „WTST“ komandai 75:84 bei gana netikėtai turėjo pripažinti „BC Versus“ komandos pranašumą 54:61. Visgi „KK Riešė“ pateikė ir vieną staigmeną įveikdama 93:75 į pirmą reitingo vietą besitaikiusę „BC Medelyno“ komanda. Gal daugelis sakys, kad varžovai nesusirinko į dvikovą pajėgios sudėties, tačiau varžovų problemos tikrai ne Riešės atstovų bėdos.

Abiejų komandų žaidimas puolime yra labai skirtingas. „KK Riešė“ daugiau remiasi puolėjais, kurių stipriausi žaidimo komponentai, grumtynės po krepšiais ir metimai renkami prasiveržimų metu, „Sietuva 23” turi taip pat agresyviai po krepšiu „įsisukti“ galinčių žaidėjų, tačiau stipriausias komandos ginklas metikai ir jų tolimi metimai, jei aštuntfinalio rungtynėse „Sietuva 23” pataikys bent 8 tolimus metimus, kas garantuoja net 24 taškus, „KK Riešės“ gynyba gali turėti rimtų rūpesčių. Deividas Aukštuolis, Evaldas Rastenis, Paulius Macijauskas ir kiti ekipos žaidėjai jau grupės varžybose apsiprato su tuo, kad bet kuriose rungtynėse jie neturės ūgio persvaros, tačiau tai netapo bėda nes komanda kovą dėl atšokusių kamuolių neretai laimi kovingumo dėka, „KK Riešė“ turi tvirtų vyrukų tokių kaip Gediminas Juozapavičius ar Vitalijus Lukša, todėl ir vėl „Sietuvos 23” gynyba turės padirbėti iš peties.

Abi komandos neturi nuostolių, tai reiškia, kad visi kas žaidė grupėje gali žaisti ir aštuntfinalyje.

 Lyderiai: „KK Riešės“ komandoje ryškaus lyderio nėra, o atskirose rungtynėse gali išauti vis kitas žaidėjas, visgi iškyrus Vitalijų Lukšą, Luką Motiejūną ir Žygimantą Kosarevą ekipa neturi daugiau stabilių žaidėjų, kurie galėtų sėkmingai rungtyniauti kiekvienoje dvikovoje. „Sietuva23” komandoje priešingai yra aiškus lyderis Evaldas Rastenis bei trys jo talkininkai: Deividas Aukštuolis, Tomas Matuliukštis ir Paulius Macijauskas, likę šių keturių muškietininkų draugai truputi mažiau patyrę krepšinio aikštelėse žaidėjai.

„KK Riešės“ komandos atrodytų laukia paprasta užduotis sustabdyti keturių žmonių komandą, tačiau taip tik atrodo, po krepšiu „sietuviečių“ smarkiai nelaužė, nei „Fabiniai“, nei „Reaktorius“, kurie tikrai turį daugiau pajėgų, nei „KK Riešė“, o visiškai sustabdyti Evaldo Rastenio šią vasarą dar nesugebėjo niekas, todėl sunku tikėtis, kad tą padarys „KK Riešė“ kurios gynyboje dažnai atsiranda spragų. Aišku Riešės atstovai gali bandyti taikyti prieš Rastenį dvigubą gynybą, tačiau tada laisvės įgaus kiti.

Krepsinistau.lt prognozė: Mūsų laukia tikrai įdomios rungtynės, nors tikrai didesnė dalis turnyro mėgėjų mano, kad „KK Riešė“ nušluos nuo kelio aukštesnių nei 194 cm ūgio žaidėjų neturinčią „Sietuvą 23”, tačiau jie tikriausiai pamiršo arba nematė, kaip puikiai šią vasarą atakuoja Evaldo Rastenio į priekį vedama komanda. Kova bus, o 55% - 45% tikimybė, kad ketvirtfinalyje matysime Riešės atstovus tik todėl, kad jie rungtynių baigti galinčių lemti žaidėjų ant suolelio turės daugiau. Dar vienas klausimas kuris labai intriguoja prieš šios poros rungtynes yra, kokios yra „Sietuvos 23” lyderio galimybių ribos, jis su kamuoliu išdarinėje tokius dalykus, kuriuos šią vasarą sugeba daryti retas kuris turnyre žaidžiantis gynėjas. „Raudoniesiems“ pakeliui į ketvirtfinalį trūksta vieno aukštesnio, po krepšiu biški atsakomybės nuo kitų nuimti galinčio žaidėjo.

Įveikusi aštuntfinalio barjerą komanda ketvirtfinalyje susikaus su geriausia turnyro komanda po grupės varžybų „KK Reaktoriumi“. O dabar trumpai pakalbėsime, ko šią vasarą verti yra nuolatiniai „Vasaros taurių“ ir „Sekmadienio krepšinio lygos“ dalyviai.

Komanda grupėje užtikrintai laimėjo visas dvikovas, net ir žaisdama dažnai viena koja, komanda per tris prieš tai vykusias vasaras dar nė karto nėra patekusi į finalo ketvertą, todėl šį kartą turėtų būti labai motyvuota, apie tai byloje ir puikus komandos mikroklimatas, kurio anksčiau trūkdavo, kai komanda imdavo pralaimėti.

Pagal statistiką „KK Reaktorius“ su 107,17 balo yra antras turnyre po grupių etapo, o pagal pelnomus taškus trečias 90,5 taškai. Pirmoje vietoje lygoje komanda yra pagal atkovotus kamuolius, o žinant, kad ekipa meta gana taikliai skaičiai byloje, kad jų būsimi varžovai tikrai turės išnaudoti kuo daugiau pirmų šansų nes pasigailėjimo ir antrųjų bus mažai.

Komandoje daug gerų žaidėjų, kurie komandoje žaidžia jau ne pirmą turnyrą ir visi jie gali žaisti žymiai geriau nei tai darė iki šiol, visgi visas varžovų dėmesys turės bus sutelktas į du ekipą tik vasarą susiprinusius žaidėjus Osvaldą Olisevičių ir Karolį Petrukonį, kurie netik padaro daug naudos komandai, tačiau ir suteikia stabilumo bei ramybės. Nei „KK Riešė“, nei „Sietuva 23” neturi tokių žaidėjų kurie galėtų pristabdyti šiuos du „legionierius“. Aišku visada galima bandyti taikyti dvigubą ar net trigubą gynybą, tačiau parodykite bent vieną „reaktorietį“, kuris nepatakytų laisvas?

Krepsinistau.lt prognozė: Garsiai apie didelius tikslus šią vasarą nekalbėjęs Darius Petrikas ir jo komanda pateks pirmą kartą per komandos netrumpą istoriją į vasarinio turnyro pusfinalį, kad tai įvyks tikimybė 70% - 30% ir nesvarbu, kas „užlips“ ant „KK Reaktoriaus“ jau paruošto trečiadieniui grėblio.

{jcomments on}

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.