Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti

Apžvalgoje labai trumpai pristatome visas 6 šiomis dienomis vykusias rungtynes.

BLUE BRIDGE – SIETUVA23 60:93 (Donatas Adomonis 15, Antanas Daukantas 12 (13 atk. kam.) / Evaldas Rastenis 35, Deividas Aukštuolis 18 (11 rez. perd.), Paulius Macijauskas 15, Tomas Matuliukštis 10).

Šios rungtynės „Blue Bridge“ komandai buvo žūtbūtinės, tuo tarpu „Sietuvai23“ paskutinis pormalumas prieš aštuntfinalį. Kovą abi komandos pradėjo labai vangiai, tačiau užmigdę varžovus „Sietuvos“ progimnazijos 23 laidos auklėtiniai antrojoje pusėje pirmo kėlinio sugebėjo sužaisti užtikrinčiau ir įsiveržti į priekį 14:7. Net du lyderius Rastenį ir Macijauską pataupę pirmajame ketvirtyje antrą klasiokų komanda sužaidė kaip iš natų ir už savo nugarų paliko dėl išlikimo kovojančius „Blue Bridge“ žaidėjus 42:22. Po didžiosios pertraukos atsiliekanti komanda nesugebėjo atsitiesti, o galimybę rungtynes baigti padoresniu rezultatu, nei triuškinantis pralaimėjimas sutrukdė didelis klaidų skaičius, nors „Sietuvos23“ komanda kuri visiškai neturi tikrų priekinės linijos žaidėjų ir leido varžovams karaliauti atkovotų kamuolių grafoje 28-34. Pergalę pasiekusi komanda „C“ grupėje nusileido tik „Fabiniams“ ir „KK Reaktoriui“ bei pelnytai užėmė trečiąją vietą.

KK REAKTORIUS – KK AVEDUS 101:41 (Manvydas Statauskas 21, Tadas Brazys 14, Karolis Petrukonis (17 atk. kam.) ir Mantas Statauskas po 13, Gediminas Lukšys ir Eduard Rogačiov po 11, Darius Petrikas 10 / Linas Zasimavičius ir Žygimantas Petryla po 13).

Jei buvo manančių, kad „KK Reaktorius“ savo rankose turėdamas pirmą vietą grupėje ir visų komandų reitinge suklups, visi turėjo savo blogas mintis apmastytį jau po pirmo kėlinio kurį turnyro lyderiai laimėjo 32:8. „KK Avedus“ nieko negalėjo padaryti prieš galingą varžovų puolimą nors pati pirmaujanti komanda tikrai sau leido didelę prabangą nepataikyti net iš po krepšio. Antras kėlinys „KK Avedus“ komandai buvo ir vėl nieko gero nežadantis, o po jo skirtumas iššaugo net iki 45 taškų. Po didižiosios petraukos daugiau nei užtikrintai priekyje atsidūrę „reaktoriečiai“ gerokai stabtelėjo ir trečią kėlinį laimėjo vos 18:15, tačiau per ketvirtą dar radę motyvacijos toliau „skriausti“ spilnesnį susikrovė 60 taškų pranašumą.

JUDAM – KK RIEŠĖ 55:72 (Andrius Juknevičius 17, Vytautas Arčikauskas ir Giorgi Mačavariani po 11, Viktoras Azarkovas 10 / Žygimantas Kosarevas 21, Lukas Motiejūnas, Vitalijus Lukša, Rokas Balbierius po 12).

Abi komandos šiose rungtynėse turėjo savų uždavinių. „KK Riešės“ kolektyvui buvo būtina pergalė kovojant dėl trečios pozicijos grupėje, tuo tarpu „Judam“ komandai tai buvo paskutinė galimybė trinktelėti durimis prieš paliekant šios vasaros turnyrą. Abi komandos tikrai nežaidė kokybiško ir akiai malonaus krepšinio, tačiau dvikova buvo gana intriguojanti ir įdomi, o tai labiausiai yra į ašuntfinalį nepatekusios „Judam“ komandos nuopelnas, kuri varžovams sudarė sąlygas susistyguoti stygas prieš aštuntfinalį ne „daužant“ varžovą, o kovojant pakankamai ekstremaliomis sąlygomis.

BC AFTERPARTY – TORES 71:59 (Dominykas Rakauskas 19, Žygimantas Kulda 16, Rytis Meškauskas 13, Danielius Kovalskis 12 / Adas Praprovas 17, Vladislav Budko 12, Erikas Augūnas 10).

Valanda ankščiau „KK Riešė“ pergalingai baigė savo paskutinę dvikovą, todėl „BC Afterparty“ komandai norint grupės varžybas baigti aukštesnėje pozicijoje nei ketvirtoji buvo būtina pergalė. Aktyviai dvikovą pradėję jos favoritai jau po 10 minučių privertė „Tores“ komandą juos vytis 23:15, o po dar 20 minučių kurių metu „Tores“ sugebėjo aplyginti žaidimą savo naudai 41:31. Pirmos pergalės siekusi „Tores“ ekipa ypatingai gerai išnaudojusi savo aukštus žmones po didžiosios petraukos atgijo ir varžovų pranašumą sumažino dvigubai iki 5 taškų. Ketvirtas kėlinys mums žadėjo įdomią kovą ir intrigą rungtynių pabaigoje, tačiau „BC Afterparty“ ją nors ir nelengvai sugebėjo išklaidyti ir palikti pirmą kartą per 4 vasaras „Tores“ ekipą visiškai sausą.

BC AFTERPARTY – WTST 65:77 (Dominykas Rakauskas 17, Žygimantas Kulda 16, Paulius Malinauskas 12 / Žymantas Armonas 24, Laurynas Samėnas 23, Gediminas Kieras 14 (11 atk. kam.)).

„BC Afterparty“ puikiai kovojo dėl atšokusių kamuolių, neblogai pataikė tolimus metimus, tačiau labai prastas pirmasis kėlinys, kurį komanda pralaimėjo 3:21 nulėmė, kad per likusius tris kėlinius varžovus vytis bandžiusi komanda jų taip ir nepavijo. Nors išskyrus pirmą ketvirtį „BC Afterparty“ puolimas beveik nestrigo, aštrūs „WTST“ gynėjai Armonas ir Samėnas gynyboje rastavo per daug spragų.

BC VERSUS 65:61 (Kasparas Rimšelis 19 (10 atk. kam.), Tadas Abišala 15, Jonas Rudys 14 (14 atk. kam.) / Justas Urmanavičius 21 (11 atk. kam.), Nerijus Pigaga 17, Karolis Ruselevič 14 (12 atk. kam.)).

Abi komandos viso turnyro metu, kaip ir šiose rungtynėse demonstravo tikrai neprastą žaidimą, tačiau norint laimėti daugiau rungtynių trūko komandoms ilgesnio suolelio, sėkmės, o kartais ir ramybės. Šią dvikovą abi komandos pradėjo panašiu ritmu, po pirmo kėlinio 16:14 pirmavo „BC Versus“, tačiau jau antrajame „BC Pagiriai“ pranašumą sumažino iki minimumo 30:31. Nors dideliu atotrūkiu 9 taškų įgytos Pagirių atstovų persvaros po trijų kėlinių nepavadinsi, pagal abiejų komandų žaidimo kreivę, viskas atrodė kitaip. „BC Pagriams“ 9 taškai turėjo garantuoti geresnį gyvenimą, tačiau visą vasarą iki galo kas dvikovą kovoję „BC Versus“ veteranai susigriebė ir iš natų sužaidę ketvirtį pasiglemžė iš varžovų pergalę.

{jcomments on}

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.