Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti

Turo puošmena galima būtų laikyti dvikovą tarp „Judam“ ir „BC Pagirių“ komandų, kur laimėtojui išaiškinti prireikė ir pratęsimo. Didžiausią staigmeną šią savaitę pateikė „BC Versus“ žaidėjai, netikėtai įveikę „KK Riešę“.

Po šios savaitės kovų jau galima daryti ir nedideles įžvalgas turnyrinėse lenetelėse. „A“ grupėje ir toliau dominuoja tris pergales pasiekusi „BC Medelyno“ komanda, taip pat pralaimėjimų skonio dar nepajuto „BC Afterparty“ komanda, laimėjusi dvejas rungtynes. Saugią trečią vietą užima „WTST“ (2/1), kurie šią savaitę nusileido „BC Medelynui“, po pergalę ir du pralaimėjimus jau įsirašė „KK Riešė“, „Judam“, „BC Pagiriai“ ir „BC Versus“, be pergalių ir toliau lieka abejas rungtynes pralaimėjusi „Tores“ komanda.

„B“ grupėje be pralaimėjimų žengia „Broliai Šaunuoliai“ (2/0) ir „Platinum94” komandos, po pergalę ir pralaimėjimą turi „Sanariai“, „KK Maidanas“ ir „BC Sparta“. Tarp šių trijų ekipų veikiausiai ir matysime didžiausią kovą dėl vietos ketvertuke. „BC Easy Shot“ ir „Meridiano“ komandos per tas rungtynes, kurias jau sužaidė, kol kas nepademonstravo nieko tokio, kas galėtų joms leisti tikėtis vietos aštuntfinalyje.

„C“ grupėje lyerių pozicijas užima „KK Reaktorius“ (4/0) ir „Fabiniai“ (2/0). Šios komandos ne tik sudėtimis, tačiau ir demonstruojamu žaidimu aikštelėje, pranoksta likusias 5 grupės komandas. Po pergalę ir pralaimėjimą yra įsirašiusios „Sietuvos 23” ir „Starto“ komandos, šansų žengti toliau nepraranda ir „SK Raja“ (1/2), o likusių dviejų ekipų „KK Avedus“ (0/3) ir „Blue Bridge“ (0/2) padėtis yra gerokai komplikuota, skirtumas tik tas, kad „Blue Brigde“ komandą kol kas dar žaidė tik prieš grupės lyderius.

Komandoms, kurios jau yra sužaidusios po 3 rungtynes, naujų žaidėjų registracija yra apmokestinama turnyro nuostatuose numatyta tvarka. Taip pat nuo kitos savaitės komandoms žaidžiant ketvirtas savo rungtynes grupėje į „juodajį“ sąrašą pateks ir žaidėjai, kurie dėl nuostatuose numatytų nesužaistų 3 rungtynių grupėse, neteks galimybės ginti komandų garbę prasidėjus atkrintamosioms varžyboms.

Turnyro oficialus puslapiswww.krepsinistau.lt savaitinėje apžvalgoje pateikia visų liepos 8, 9 ir 10 dienos rungtynių trumpus aprašymus.

KK REAKTORIUS – STARTAS 97:57 (Osvaldas Olisevičius 32 (11/13 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai), Mantas Statauskas 19, Karolis Petrukonis 14 (13 atk. kam.), Linas Valatkevičius 11 / Artūras Romanovskis 17, Irmantas Čiginskas ir Vitold Voitukovič po 10).

Vieno iš naudingiausių turnyro žaidėjo Osvaldo Olisevičiaus vedamas „KK Reaktorius“ ir toliau nuo kelio šluoja visus, kurie pasitaiko jų kelyje. Liepos 8 dieną jų trečia auka tapo „Starto“ komanda, kuri debiutinėse rungtynėse prieš „SK Raja“ buvo iškovojusi pergalę. Nuo pat pirmo kėlinio grupės lyderiai žaidė įjungę aukštą pavarą puolime ir per 10 pirmų minučių susikrovė 16 taškų pranašumą. Antrajame kėlinyje „Startą“ užspaudę „reaktoriečiai“ prieš antrą rungtynių dalį jau pirmavo 53:25 ir likusiems kėliniams paliko vos kelis klausimus, vienas iš jų, ar pavyks komandai surinkti 100 taškų. Užduotis nebuvo įvykdyta. Įtikinamą varžovų pranašumą pripažinti turėjusią „Starto“ ekipą, kuri „KK Reaktoriui“ nusileido beveik visose statistikos kategorijose, galima pagirti už tai, kad komanda iki pat rungtynių pabaigos nekėlė baltų vėliavų bei už tai, kad šios komandos žaidėjai nedrebino kinkų susidūrę su tikrai aukštesnio meistriškumo komanda.

JUDAM – TORES 53:42 (Andrius Araminas 13 (15 atk. kam.), Viktoras Azarkovas 11, Vilius Vaišvila 10 / Marek Pščolovski 13, Zbigniev Dubovski 11).

Antroji liepos 8 dienos dvikova vyko tarp pergalių savo sąskaitoje dar neturinčių komandų, todėl jau prieš rungtynes buvo aišku, kad tik viena iš jų tęs pralaimėjimų seriją. Dvikovą komandos pradėjo itin prastai. Per pirmojo kėlinio 4 pirmąsias minutes taškus pelnyti pavyko vieninteliam „Judam“ ekipos žaidėjui Andriui Araminui, kuris pataikė dvitaškį su varžovų pražanga, tačiau ekstra šansu nepasinaudojęs išvedė savo komandą į priekį tik 2:0. Vaizdu aikštelėje pirmieji „šlykštėtis“ ėmė „Tores“ komandos žaidėjai, kurie pirmieji paprašė minutės pertraukėlės ieškodami rakto, kaip „atrakinti“ varžovų krepšį, nes visi iki tol mesti metimai skriejo pro šalį. Po pertraukėlės komandos apsikeitė taikliais metimais, tačiau ir vėl porą minučių niekaip negalėjo pelnyti taškų. Kėliniui artėjant prie pabaigos komandos veikiausiai prisiminė, kad neįmetęs į krepšį nelaimėsi, todėl atsirado šioks toks sujudimas. Greičiau gedimą savo puolimo mechanizme rado „Judam“ komanda, kuri pabėgo į priekį nedidele persvara, tačiau netrukus jų pavyzdžiu pasekę „Tores“ žaidėjai kėlinį baigė turėdami vos taško deficitą 8:9. Antrąjį kėlinį komandos aikštelėje jautėsi laisviau, tačiau lyginant su daugeliu dvikovų, kurios šią vasarą jau vyko, jų puolimas buvo vis dar katastrofiškas. Po 20 minučių labiau rankiniui būdingu rezultatu 24:18 priekyje buvo „Judam“ komanda. Trečiąjį kėlinį „Tores“ nutarė pasivyti varžovus ir tai jiems sekėsi visai gerai, tačiau kelias minutes geriau žaidę „Judam“ išlaikė po dviejų kėlinių turėtą 6 taškų persvarą. „Tores“ nėra iš tų komandų, kurios pasiduoda neišgirdusios paskutinio teisėjų švilpuko, todėl bandė aktyvios gynybos dėka sustabdyti varžovų puolimą, tačiau po krepšiu šansų vis mažiau gavę „Judam“ vaikinai atrado naują ginklą – tolimus metimus, kurie galutinai pribaigė sunkiai šiose rungtynėse ir taip alsavusią varžovų komandą. Geriausiai šiose nerezultatyviose rungtynėse jautėsi „Judam“ komandos aukštaūgis Andrius Araminas, ne tik pelnęs 13 taškų, tačiau ir sugriebęs 15 aktovotų kamuolių.

BC AFTERPARTY – BC PAGIRIAI 75:43 (Žygimantas Kulda 21, Marijonas Radžiūnas ir Rytis Meškauskas (12 atk. kam.) po 13, Paulius Malinauskas 11 / Arvydas Dakinevičius 15).

„BC Afterparty“ komanda šiose rungtynėse buvo nusiteikusi pasiekti įtikinamą pergalę ir iš pat pradžių varžovų triuškinimą pradėjo nuo gynybos. „BC Pagirių“ žaidėjai sunkiai rasdavo kelių prie varžovų krepšio ir po 10 minučių jau atsilikinėjo 8:21. Antrąjį kėlinį pirmaujanti komanda tapo šiek tiek atlaidesnė varžovams gynyboje, o Arvydo Dakinevičiaus vedama „BC Pagirių“ komanda, sužaidusi rezultatyviausią kėlinį, neleido padidinti apsukų puolime. Po dviejų banguotų kėlinių komandas skyrė 16 taškų. Po didžiosios pertraukos „BC Afterparty“ nutarė gintis aktyviau, tai pareikalavo didelių „BC Pagirių“ komandos žaidėjų pastangų, nes kaunantis su galinga varžovų priekine linija baigėsi ir vienintelio ekipos aukšatūgio Arvydo Dakinevičiaus energijos užtaisas. Varžovų gynybai nemenką grėsmę kėlęs vidurio puolėjas išsikvėpė ir ėmė nepataikyti net iš gana patogių padėčių. Iki dvikovos pabaigos likus visam ketvirtam kėliniui „BC Afterparty“ pranašumas jau niekam nekėlė abėjonių. Pusė kelinio aktyviai vėl besigynusi komanda iškovojo antrą pergalę šią vasarą iš eilės, o „BC Pagiriai“, sužaidę dvi dvikovas, pergalių į savo sąskaitą dar neįsirašė.

SANARIAI – MERIDIANAS 127:69 (Matas Budginas 40 (14/17 dvitaškiai), Lukas Poniškaitis 36 (10/18 tritaškiai, Alvydas Žarskus 24 (18 atk. kam.), Deividas Kumelis 19 (11 rez. perd.) / Justas Grubevičius 15, Algirdas Kazbaras 12, Simonas Fergelis 10).

Liepos 8 dienos paskutinėse rungtynėse susitiko be pergalių žygiuojančios „Sanarių“ ir „Meridiano“ ekipos. Jau rungtynių pradžioje kaip reikalas įsismaginę „Sanarių“ jaunuoliai nepaliko jokių šansų savo oponentams ir sparčiai rinkdami taškus per pirmą kėlinį susikrovė 21 taško persvarą. Antrajame kėlinyje visas „Sanarių“ dėmesys buvo nukreiptas į varžovų krepšio bombordavimą įvairiais būdais, todėl gynyboje „Meridianas“ galėjo atrasti spragų ir jomis neretai pasinaudodami šį ketvirtį pralaimėjo tik 18:24. Po didžiosios pertraukos „Meridianas“ toliau sėkmingai žaidė puolime, tačiau apie gynybą per du paskutinius kėlinius kažką teigiamo pasakyti būtų labai sunku, nes komanda praleido net 72 taškus. Šioje dvikovoje labai naudingai rungtyniavo po krepšiais karaliavęs Alvydas Žarskus ir komandos draugams perdavimus dalinęs Deividas Kumelis, tačiau dar įspūdingiau pasirodė dėjimais varžovų gynybą daužęs ir 40 taškų surinkęs Matas Budginas bei 36 taškus daugiausiai tolimais metimais surinkęs Lukas Poniškaistis, kuriam pavyko pataikyti 10 tolimų metimų iš 18 ir pakartoti „Vasaros taurių“ rekordą.

BC SPARTA – PLATINUM94 62:93 (Mindaugas Staniulis 15, Karolis Andrejevas 10 / Gytis Radzevičius 28, Vladas Kolesnik 17 (12 atk. kam.), Tomas Michnevičius, Domantas Juraitis ir Rytis Petrulis po 11).

Gytis Radzevičius rungtynių pradžioje kaip aštriausias peilis pjaustė visus „BC Spartos“ komandos gynybos tinklus. Puolėjas rinko taškus efektyviais prasiveržimais, o jei varžovai ir pasitaikydavo jo kelyje, būdavo priversti prasižengti. Lyderio sėkmingo žaidimo dėka „Platinum94“ jau po 10 minučių pirmavo 26:15, o antrajame kėlinyje, į ekipos žaidimą įsijungus ir kitiems nariams, šios ekipos persvara šoktelėjo iki 25 taškų. Po didžiosios petraukos „BC Spartai“ pavyko sustabdyti varžovų greitą puolimą, tačiau patiems kažką nuveikti puolime sekėsi labai sunkiai ir prieš paskutinį kėlinį „Platinum94” pergalė jau nekėlė jokių abejonių. Formalų kėlinį abi ekipos išnaudojo sėkmingam varžovų krepšio puolimui, o pirmus tris kėlinius varžovų talžyta „BC Sparta“ jį net laimėjo 28:27. Rungtynių pabaigoje įspūdingu dėjimu eilinius savo taškus pelnęs Gytis Radzevičius sukūrė gražiausią dienos rungtynių epizodą.

BC MEDELYNAS – WTST 101:76 (Darius Tarvydas 30 (10/12 dvitaškiai), Deimantas Pavlovskis 18, Dainius Novickas 15, Arnas Kazlauskas 14 / Julius Kubertavičius 20, Paulius Joneliūnas 18 (14 atk. kam.), Laurynas Samėnas 16, Linas Laukis 10).

Šiose rungtynėse susitiko „A“ grupėje be pralaimėjimų žygiavusi „WTST“ komanda ir dar įtikinamiau tiek pat dvikovų (dvejas) laimėjusi „BC Medelyno“ komanda. Jau pačioje rungtynių pradžioje „BC Medelynas“ pabėgo į priekį 5:0 ir varžovams pranešė, kad šį kartą jiems bus velniškai sunku kovoti dėl pergalės, priežastis labai akivaizdi – Vilius Jastremskas prieš rungtynes prieš rimčiausią varžovą šią vasarą surinko labai pajėgią sudėtį. Per pirmą kėlinį „WTST“ sunkiai sekėsi ne tik pulti, tačiau ir stabdyti varžovų greitą gynybą, dėl to 15:27 pralaimėtas pirmasis raundas. Antrąjį ketvirtį žaidimas taip pat vyko pagal vienos komandos taisykles, o skirtumas, kuriuo „WTST“ atsiliko, pakilo net iki 25 taškų. Trečiąjį kėlinį „WTST“ pradėjo sausa atkarpa 4:0, po dvitaškį pataikė agresyviau varžovų baudos aikštelėje pabandę sužaisti Paulius Joneliūnas ir tik šiose rungtynėse prie ekipos prisijungęs gynėjas Laurynas Samėnas, tačiau netrukus savo pirmus taškus antroje rungtynių pusėje pelnė ir „BC Medelynas“. Laurynas Samėnas pataikė tolimą metimą, tačiau tuo pačiu jau sekančioje atakoje atsakė Darius Tarvydas ir skirtumo svarstyklės liko ties „BC Medelyno“ 23 taškų persvara, o 4 tašką šiame kėlinyje pelnęs Gediminas Povilauskas jį po „WTST“ komandos klaidos lygioje vietoje atstatė iki 25. Nepaisant akivaizdžios varžovų persvaros ir turėto žaidybinio pranašumo, „WTST“ komandos žaidėjai šio kėlinio antrojoje pusėje nepalūžo, priešingai, sužaidė geresnių atkarpų už „BC Medelyną“ ir prieš ketvirtąjį kėlinį sumažino savo atsilikimą iki 21 taško. Nors ketvirtas kėlinys esant tokiam pranašumui buvo tik formalumas, „BC Medelynas“ nemažino apsukų bei nuolatos bandė didinti pranašumą, visgi savojo žaidimo du pirmus kėlinius ieškoję ir trečiame pagaliau radę „WTST“ žaidėjai taip pat nevaikščiojo nuleidę rankų ir keldami gana rimtą pavojų varžovų gynybai sužaidė pakankamai smagų kėlinį, nors varžovams leido rungtynes laimėti tuo pačiu pirmoje dalyje susikrautu 25 taškų skirtumu. Rungtynių pabaigoje „BC Medelyno“ komandai buvo atsiradusi rimta grėsmė pirmą kartą šią vasarą dvikovą baigti nepelnius 100 taškų, tačiau Arnas Kazlauskas pataikė 4 tolimą savo metimą šiose rungtynėse ir pratęsė smagią komandos tradiciją varžovams atseikėti bent 100 taškų.

FABINIAI – KK AVEDUS 116:39 (Laurynas Kirlys 26, Laimonas Brazauskas 23, Darius Kibildis 15 (5/9 tritaškiai), Arnoldas Juchnevičius 13, Laurynas Ralys 12 / Linas Zasimavičius 10).

„KK Avedus“ komanda pajėgią sudėtį šią vasarą surinkusiems ir į varžybas gausiai besirenkantiems „Fabiniams“ tapo lengvu grobiu. Gera kova dėl atšokusių kamuolių, puiki gynyba ir žaibiškos kontratakos jau po pirmo kėlinio leido vieniems iš grupės lyderių pabėgti į priekį 23:8, o visus komponentus dar labiau pagerinusi komanda po antrojo kėlinio jau turėjo 41 taško persvarą 55:14. Po didžiosios pertraukos „Fabiniai“ varžovų gynyboje smarkiai „nedusino“, tačiau ir tai „KK Avedus“ atakoms didelių postūmių nedavė. Visgi komandai trečiojo kėlinio metu pavyko surinkti daugiau taškų nei per pirmus du, tačiau tai menkai turėtų guosti, kai ir vėl buvo praleista 30 taškų, taip pat įvykiai klostėsi ir ketvirtąjį kėlinį: „KK Avedus“ sunkiai rinko taškus, neturėjo antrų šansų atakoms, o „Fabiniai“ net ir nepersistengdami viską darė mažiausiai tris kartus geriau ir efektyviau bei ketvirtį laimėdami 30:10 iškovojo jau antrąją įtikinamą pergalę šią vasarą. Virš „KK Avedus“ komandos po šių rungtynių jau ėmė kauptis juodi debesys, komanda pralaimi trečiąją dvikovą vidutiniškai 44 taškų skirtumu, žaidimo kreivė nekyla taip, kaip norėtųsi, o likusiose trejose varžybose „C“ grupėje laukia taip pat pergalių alkani varžovai „Startas“ ir „Blue Bridge“ bei vieni iš grupės lyderių „KK Reaktorius“. Panašu, kad norėdami susikurti bent menkiausius šansus patekti į antrą etapą. „KK Avedus“ žaidėjai turi laimėti bent dvejas dvikovas, tačiau ir jų dar gali pritrūkti.

BC VERSUS – KK RIEŠĖ 61:54 (Remigijus Golubevas 25, Mindaugas Lastauskas 13, Kasparas Rimšelis 10 / Lukas Motiejūnas 27).

Jei 7 pirmosiose savaitės dvikovose pergales šventė tos ekipos, kurioms ir buvo privalu laimėti, gana netikėtą „BC Versus“ pergalę prieš „KK Riešę“ galima vadinti viena iš didžiausių šios vasaros sensacijų. Veteranų ir jaunimo dvikovą geriau pradėjo pirmieji, suveikė jų gera gynyba. Spurtavę 6:0 „BC Versus“ vyrai įpusėjus pirmajam ketvirčiui galėjo jaustis padėties šeimininkais, tačiau apie tai, kad komandą lydėjo sėkmė, sakyti tikrai negalima, komanda prametė nemažai metimų iš dėkingų padėčių. „KK Riešės“ vaikinai tikriausiai nesitikėjo tokio aktyvaus pasipriešinimo iš jau dvi dvikovas prieš tai pralaimėjusių varžovų, tačiau tai ir buvo jų klaida. Komandos metimai skriejo pro šalį, o „BC Versus“ žaidėjai, puikiai atsitverdavę varžovus, susrinkdavo gynyboje visus kamuolius. Pirmasis ilgai užsitęsusį taškų badą efektingu dėjimu nutraukė Žygimantas Kosarevas, tačiau „KK Riešės“ komandos reikalai nuo to nė kiek nepasitaisė. Puikiai su varžovais gynyboje susidoroję „BC Versus“ vyrai diktavo madas pirmajame kėlinyje ir po 10 minučių priekyje buvo 16:6. Antrąjį kėlinį virš „KK Riešės“ komandos susitelkę juodi debesys ėmė sklaidytis, komanda pagaliau rado būdų įveikti gerai organizuotą gynybą, tačiau „BC Versus“ puolime taip pat nestrigo ir po dviejų ketvirčių ne tik neišbarstė turėtos persvaros, bet ją dar ir padidino iki 12 taškų. Matydami, kad varžovai nusiteikę rimtai ir galima turėti bėdų, jaunuoliai po didžiosios petraukos ima žaisti efektyviau išnaudodami savo stipriausias savybes: greitį ir veržulmą, tai vyresniems oponentams sudaro sunkumų ir prieš ketvirtąjį kėlinį komandas jau skiria tik 3 taškai. „KK Riešės“ pagyvėjusį puolimą labai smarkiai lėmė keli svarbūs laiku ir vietoje pataikyti tolimi metimai. Ketvirtojo kėlinio pradžioje abi komandos stringa prie varžovų krepšio, tačiau pirmiausia sėkmė nusišypso „BC Versus“ komandos žaidėjams, kurie, po metimo iš po krepšio, padidina savo pranašumą iki šiek tiek saugesnio 5 taškų. Šios persvaros ilgai savo rankose išlaikyti veteranams nepavyksta, kibiai gindamiesi „KK Riešės“ žaidėjai verčia juos klysti ir greitai sumažina pranašumą iki vieno taško. Likusias 7 rungtynių minutes aikštelėje vyksta tikras nervų karas, komandų sėkmingas atakas nuolat keičia pražangos bei klaidos, kadangi komandų žaidimo tempas nėra didelis, „BC Versus“ žaidėjams toks rungtynių scenarijus labiau tinka ir jie priverčia varžovus dar labiau nervintis ir netgi kyla nedidelis Vytauto Cicėno ir Tado Abišalos apsistumdymas, į kurį net panoro įsitraukti ir daugiau „KK Riešės“ ekipos narių. Teisėjai į tokius įvykius reguoja abiems „peštukams“ skirdami abipuses technines pražangas. „BC Versus“ nuo šios kėlinio atkarpos vis dažniau stojo prie baudos metimų linijos bei niekam netrukdomi didino savo persvarą bei nuskambėjus finaliniam švilpukui į savo sąskaitą įsirašė pirmą pergalę šią vasarą. Puikiai šiose rungtynėse pasirodė vyriausias rungtynių žaidėjas Remigijus Golubevas, kuris varžovams atseikėjo 25 taškus (7/7 baudos metimai, 9/14 dvitaškiai).

BC EASY SHOT – KK MAIDANAS 32:72 (Povilas Jacikevičius ir Justinas Butkevičius po 9 / Martynas Rakauskas 20, Laurynas Jasionis 10).

Pirmosiose liepos 10 dienos rungtynėse susitiko be pergalių buvusios „BC Easy Shot“ ir „KK Maidano“ komandos, nors dvikovos akivaizdžiais favoritais buvo laikyti jaunuoliai iš „KK Maidano“ komandos, netikėtai pirmą kėlinį 13:11 sugebėjo laimėti ūgiu ir gabumais nusileidę jų varžovai. Pirmajame kėlinyje „BC Easy Shot“ komanda, kurios žaidime vyravo daug žaidybinio broko, sugebėjo varžovus įvelti į gana chaotišką savo žaidimą, dėl to jaunimas net ir paprasčiausiose situacijose dažnai klydo ir skubėdavo. Nutarę, kad žaidžiant pagal varžovų norimas taisykles nieko gero neišeis, jau antrojo kėlinio pradžioje jaunieji „KK Maidano“ krepšininkai ėmė įrodinėti savo pranašumą bei kuo toliau, tuo labiau dominavo abejose aikštelės pusėse ir prieš antrąją rungtynių dalį įsiveržė į priekį 33:19. Atsitiesti „BC Easy Shot“ dar turėjo galimybių, tačiau komandos žaaidėjai ir toliau bandė dažniausiai viską daryti po vieną, nesistengdami įtraukti į puolimą likusių komandos narių, dėl to beviltiškai 3:20 pralaimėtas trečiasis ketvirtis. Nors didelę pervarą susikrovę „KK Maidano“ žaidėjai paskutinį ketvirtį net nebandė varžovų „dusinti“ aktyvioje gynyboje, jiems ir toliau nesisekė rinkti taškų ir atrasti būdų sumažinti didelį deficitą, kuris besibaigiant rungtynėms pasiekė 40 taškų ribą. Šią savaitę dideliais skirtumais pralaimėjo ir daugiau ekipų, tačiau jų žaidime buvo matyti mažytės idėjos ir mintys, to tikrai pasigedome antrąjį pralaimėjimą patyrusios „BC Easy Shot“ komandos žaidime.

JUDAM – BC PAGIRIAI 69:78 (Andrius Juknevičius 27, Viktoras Azarkovas 12 / Arvydas Dakinevičius 30 (12 atk. kam.), Justas Urmanavičius 22 (10 atk. kam.)).

Intriguojančiomis dvikovomis šią vasarą pasidžiaugti kol kas galime itin retai, todėl dvikova tarp „Judam“ ir „BC Pagirių“ komandų turėjo praskaidrinti nuobodulį stebint dvikovas, kai viena iš komandų įtikinamai laimi rungtynes. Abiems komandoms pergalė buvo labai reikalinga, nes joms prieš turnyrą tikrai nepasisekė su burtais, jos buvo nublokštos į mirtininkų grupės vardą gavusią „A“ grupę. Tikrai nesumeluosime pasakę, kad tiek „Judam“, tiek „BC Pagiriams“ išgyventi šioje grupėje bus velniškai sunku, o tikėtis, kad abi šios komandos pateks į kitą etapą netgi naivu. Pirmąjį kėlinį gana gerai kamuolį įžaidinėjusi „Judam“ komanda, vedama Andriaus Juknevičiaus, laimėjo 21:16, tačiau jau antrajame, susidūrusi su aktyviai veikusia „BC Pagirių“ gynyba, ėmė buksuoti, visgi Pagirių atstovai kažko įstabaus patys irgi nenuveikė, todėl pranašumas, kurį turėjo „Judam“ po kėlinio, sumažėjo vieninteliu tašku. Po didžiosios pertraukos ir toliau vyko bekompromisė dviejų panašaus pajėgumo komandų dvikova, o daugiausia geresnio susižaidimo dėka „Judam“ prieš ketvirtą kėlinį galėjo lengviau atsipūsti – jie pirmavo 53:46. Visos linksmybės ir įdomumas prasidėjo ketvirtajame kėlinyje. Puikią gynybą surikiavusi „BC Pagirių“ komanda nuo pat ketvirtojo kėlinio starto pradėjo sparčiai vytis varžovus, prie šio komandos atsigavimo prisidėjo Justo Urmanavičiaus ir Arvydo Dakinevičiaus duetas, nenuostabu, nes būtent šiuos žaidėjus galime įvardinti kaip labiausiai patyrusius komandos narius. Kėlinio pabaigoje šaunų darbą nuveikę „BC Pagirių“ komandos žaidėjai buvo ne tik panaikinę varžovų turėtą 7 taškų persvarą, tačiau jau pirmavo 66:61. Visgi komandai rungtynių gale pritrūko sėkmės. Viktoras Azarkovas pataikė tritaškį 64:66, Nerijui Pigagai ir Edvinui Dambrauskui tuo pačiu nepavyko atsakyti, o prie baudos metimų linijos pasiųstas antroje rungtynių pusėje vis svarbesnę „Judam“ komandos lyderio rolę perėmęs Viktoras Azarkovas išlygino rungtynių rezultatą. „BC Pagiriai“ turėjo šansą pergalę išplėšti paskutiniu bandymu, tačiau „Judam“ gynyboje išdėstė visas pajėgas ir ši dvikova tapo pirmąja šią vasarą, kur laimėtojui nustatyti prireikė pratęsimo 66:66. Pratęsimą „BC Pagiriai“ pradeda per vieną ataką pramesdami du tolimus metimus, tačiau kitoje aikštelės pusėje prameta tritaškį ir Vitoras Azarkovas. „BC Pagiriai“ skuba į ataką, tačiau varžovai laiku sugeba atsirasti savo aikštelės pusėje ir ji įstringa. Nors kamuolį „BC Pagiriai“ atsikovojo ir gavo papildomą galimybę išsiveržti į priekį, vienas iš ekipos žaidėjų suklysta priversdamas savo komandos draugus grįžti į gynybą. Gintis moka ne tik „Judam“, tačiau ir jų varžovai, todėl sužaidus pirmąją pratęsimo minutę rezultatas švieslentėje lieka nepakitęs 66:66. Šį rezultatą pirmajam pavyksta pakeisti du baudos metimus realizavusiam „Judam“ lyderiui Andriui Juknevičiui 68:66, tačiau antruoju bandymu prisitaikęs Nerijus Pigaga pataiko labai svarbų tritaškį po ilgesnės pertraukos sugrąžindamas vieno taško persvarą į „BC Pagirių“ rankas. „Judam“ komandos bėdos tuo nesibaigė, Azarkovas prameta antrą iš eilės savo tolimą metimą, o be jokių sunkumų kamuolį atkovojęs Arvydas Dakinevičius pradeda savo komandos draugų ataką, kurią pelnydamas du taškus užbaigia Justas Urmanavičius 71:68. Papildomam kėlinukui persiritus į antrąją dalį „BC Pagirių“ gynyba „Judam“ komandai ir toliau sunkiai įveikiama, o patys „BC Pagiriai“, žaisdami labai drausmingai ir atsakingai, nutraukia dviejų pralaimėjimų seriją ir švenčia pergalę vienose iš atkakliausių ir įdomiausių šios vasaros rungtynių.

MERIDIANAS – BROLIAI ŠAUNUOLIAI 33:78 (Aleksas Abraškevičius 14 / Darius Jovaiša 36, Andrius Jurkonis 13, Marius Krukonis 11 (11 rez. perd.)).

Daugelyje šios savaitės rungtynių trūko intrigos, jos buvo tik pirmajame kėlinyje ir dvikovoje tarp „Brolių Šaunuolių“ ir antrąsias rungtynes šią savaitę žaidusių „Meridiano“ vyrukų. Vangiai rungtynes pradėję praėjusios vasaros prizinikai per pirmąjį kėlinį sunkiai rinko taškus ir pelnė tik kuklius 9, tačiau varžovams sekėsi dar blogiau – jų jie surinko tik 6. Antrąjį kėlinį „Broliai Šaunuoliai“ ir toliau demonstravo gerą gynybą, tačiau, iškyrus vieną Mariaus Krukonio pelnytą metimą iš po krepšio, beveik dvejas minutes jie nieko daugiau nesugebėjo nuveikti, pirmasis taškų badą nutraukė savo paties netaiklų metimą pataisęs Andrius Jurkonis 13:6. Iš „miego“ prabusdami „Broliai Šaunuoliai“ užbaigdavo sėkmingai tik kas trečią akaką, tačiau tai nesutrukdė jiems sužaisti sausą atkarpą 8:0 (17:6). Įpusėjus kėliniui savo pirmuosius taškus antrajame ketvirtyje pelnė ir „Meridianas“ 8:17, tačiau Marius Krukonis, pataikęs tolimą metimą, iniciavo dar vieną sėkmingą atkarpą ir komandos ilsėtis išėjo „Broliams Šaunuoliams“ pirmaujant 26:10. Po didžiosios pertraukos abi komandos prisiminė, kad krepšinyje reikia pelnyti kuo daugiau taškų ir žymiai efektyviau ėmė rengti savo atakas, visgi pagerėjęs „Meridiano“ puolimas neguodė, nes varžovai taip pat ėmė pulti agresyviau. Po trijų banguotų ir gana ramių kėlinių „Meridianas“ jau buvo palaidojęs viltis į pergalę bei atsilikinėjo 22:50, o ketvirtajame kėlinyje „Broliai Šaunuoliai“ pademonstravo geriausius sugebėjimus ir rungtynes laimėjo nemenku 45 taškų skirtumu.

KK REAKTORIUS – SK RAJA 74:59 (Karolis Petrukonis 17, Gediminas Lukšys 14, Ignas Jackūnas 12 (10 atk. kam.) / Paulius Pacevičius 31 (10 atk. kam.)).

Pirmą kartą šią vasarą be savo lyderio Osvaldo Olisevičiaus žaidę „C“ grupės favoritai „KK Reaktorius“ šį kartą nežaidė taip galingai, kaip jau buvome įpratę. Dvikovoje su svečiais iš Druskininkų jie į priekį įsiveržė jau po pirmojo kėlinio, tačiau vėliau komandos apsukos nebuvo tokios didelės, kad traiškytų varžovus ir didintų persvarą taip, kaip prieš tai vykusiose trejose komandos rungtynėse. Šį kartą pasireikšti aikštelėje progą gavo visi žaidėjai, o komandos pergalę lėmė puikus priekinės linijos žaidėjų indėlis ne tik į komandos puolimą, tačiau ir į gynybą. Pagirti už tikrai neblogą žaidimą galima ir „SK Rajos“ ekipą iš Druskininkų, komanda, nors ir nusileido varžovų žaidėjams meistriškumu ir patirtimi, rodė tikrai gerai apgalvotą ir protingą krepšinį bei sužaidė kelias puikias atkarpas, kurių metu „KK Reaktoriaus“ žaidėjai net nespėdavo išsidėstyti gynyboje. Šią komandą galima įvardinti kaip šią savaitę geriausią žaidimą rodžiusią, tačiau pergalės nepasiekusią komandą, o žinant, kad žaista su tikrai stipriu varžovu, galime daryti išvadą, kad svečiai iš Druskininkų gali konkuruoti su daugeliu Vilniaus komandų, kurioms, kaip ir jiems, tai pirmieji žingsniai tokio pobūdžio turnyruose.

Savaitės atradimu galima laikyti „SK Rajos“ ekipos puolėją Paulių Pacevičių. Šis 188 cm ūgio puolėjas dvikovoje su galingą priekinę liniją turinčia „KK Reaktoriaus“ komanda pelnė 31 tašką, atkovojo 10 atšokusių kamuolių ir surinko 30 naudingumo balų.

{jcomments on}

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.