Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGA: 16 turo apžvalga

Kovo 1 dieną SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE pergales šventė favoritai. „KK Alkani“70:58 palaužė „Meridianą“, „MF“ daug fizinių jėgų pareikalavusiose kautynėse 72:89 krito prieš „Zarasus“.

Pergalių seriją (28 pergalės) tęsiantys čempionai prakaitavo žaisdami prieš vos vieną pergalę per pirmą etapą pasiekusius „Baltus Žirgus“. Rungtynių pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 6:5 (!). 

Ketvirtį kaip ir rungtynes 59:47 laimėjo „Negeri“.

Paskutinėse turo rungtynėse „TG Sokol“ rezultatu 89:58 sutriuškino „Inwido“. Saldus revanšas už netikėtą praėjusio sezono pralaimėjimą poros taškų skirtumu.

KK ALKANI - MERIDIANAS 70:58 (20:14; 14:12; 17:14; 19:18)

„KK Alkaniems“ (9/2) kurie rezultatu 77:72 įveikę „Brolius Šaunuolius“ užsitikrino mažiausiai trečią vietą, rungtynės prieš „Meridianą“ (3/8) nebuvo labai reikšmingos. Priešingai dėl šventos ramybės pergalė buvo reikalingesnė žaliai - baltiems.

Pastaroji komanda kovo 1 dienos turą pradėjo pirmoji ir tikrai negalėjo atmesti tikimybės, kad kelios teisioginių konkurentų rungtynės gali baigtis netikėtais rezultatais.

„Meridiano“ vyrai situaciją suprato ir rungtynėms prieš TOP3 komandą surinko optimalią sudėtį. „KK Alkani“ vėl vertėsi be Deimanto Pavlovskio. Gynėjui kaip ir dar keliems komandos žaidėjams per likusias dvi reguliaraus sezono dvikovas privaloma sužaisti bent po vienerias rungtynes.

Pirmosios kovo 1 dienos turo rungtynės prasidėjo alkanų 5 taškais be atsako (5:0), vėliau sužaidus pora minučių krepšys atsirišo ir „Meridianui“. Justas Grubevičius pasižymėjo metimu paskutinę atakos sekundę (2:5).

Rungtynėms tik prasidėjus buvo akivaizdu, kad „Meridianui“ rasti kelių prie varžovų krepšio sekasi sunkiai. „KK Alkani“ puolime viską sprendė tolimų metimų pagalba, po antrojo taiklaus jų persvara šoktelėjo iki 6 taškų (10:4). Abu tritaškius pataikė pastaruoju metu gerą sportinę formą demonstruojantis Romuald Zemlianskij.

Iki pirmojo ketvirčio pabaigos likus žaisti apie tris minutes Vytauto Dzindulio tritaškis alkanų persvarą kilstelėjo iki 9 taškų, o sunkiai situacijas metimams susikurdavę „Meridiano“ vyrai iškart suskubo prašyti minutės pertraukėlės.

„KK Alkani“ per pirmą kėlinį pataikė pusę mestų tritaškių (4/8). Būtent tolimi metimai ir lėmė, kad po pirmojo kėlinio ši komanda pirmavo 20:14.

Prasidėjus ketvirčio priešpaskutinei minutei „Meridiano“ deficitas siekė rekordinę jam 14-kos taškų ribą (20:6), tačiau tada tritaškį pataikė Mantas Zubrickas, dar vieną smeigė vos į aikštę žengęs Darius Burbulys ir taip buvo žaibiškai išsklaidyti virš jų stovyklos besikaupę juodi debesys.

Meridiano komanda iki šios rungtynių atakarpos buvo prametusi visus 10 tritaškių. Žinant, kad jų puolimo racijone tai labai svarbus ingridentas galima buvo daryti įžvalgą, kad KK Alkani kiek nuvertino varžovą... Pataikius 22 procentus metimų atsilikti 6 taškais nuo TOP3 komandos neblogas pasiekimas.

Antrojo kėlinio pradžioje „Meridiano“ gynyba nesugaudė varžovų metiko Romuald Zemlianskij, dar blogiau patiems sunkiai sekėsi rinkti taškus. Kamuolys ties tritaškiu sukosi vis gražiau, tačiau metimai deja vis skriejo pro šalį. Užbėgant įvykiams už akių reikėtų paminėti, kad įpusėjus antrajam kėliniui žaliai - balti buvo pataikę vos 2/23 tritaškius, o jam pasibaigus 4/34. Palyginimui „KK Alkani“6/15.

Iki didžiosios pertraukos likus keturioms minutėms atsiliekanti komanda kaip ir pirmojo kėlinio pabaigoje bandė užsikabinti, visgi šį kartą bandymas nebuvo toks sėkmingas. Po Almano Stankevičiaus gyvibiškai komadai reikalingo tritaškio atsilikimas ištirpo iki 6 taškų, tačiau varžovai iškart surengė kelias rezultatyvias atakas ir viskas grįžo į savo vėžes (32:21).

„Meridiano“ krepšininkų išsidėstymas puolime vis dažniau buvo toks pats, vienas žaidėjas „malasi“ baudos aikštelėje, o keturi skirsto kamuolį ties tritaškio linija.

Kiek netikėtą tritaškį paskutinę atakos sekundę pataikė Martynas Gudmanas (24:32), puolėjas iš toli meta retai, pataiko dar rečiau, todėl toks jo metimas sulaukė komandos draugų ovacijų ir įpusėjus dvikovai kiek pakėlė komandos emocinį foną (26:34). Aštuonių taškų deficitas žaidžiant prastai prieš TOP3 komandą fantastinis rezultatas. Tiesa „Meridiano“ žaidėjai į aikštelę niekada neina tam, kad pralaimėtų kuo mažesniu skirtumu. Šie vyrai kaip ir visi nori laimėti kiekvieną mačą, kiekvieną mikro dvikovą.

„Meridiano“ gynybai per du pirmuosius rungtynių kėlinius daugiausiai žalos pridarė Romuald Zemlianskij ir Vytautas Dzindulis. Jie surinko 23 savo ekipos taškus. Žaliai - baltiems be keitimų žaidęs Almantas Stankevičius pelnė 9 taškus, įdomu tai, kad kiti aštuoni komandos žaidėjai per pirmą rungtynių dalį daugiausiai pataikė po vieną metimą (pelnė po 2-3 taškus).

Trečią kėlinį taikliu tritaškiu pradėjo Almantas Stankevičius (29:34), o sužaidus tris minutes po didžiosios pertraukos „Meridiano“ komandos deficitas siekė jau tik tris taškus (33:36). Akivaizdu, kad pataikydama pastaroji komanda būtų turėjusi ne minusą, o panašų pliusą.

„KK Alkanų“ krepšininkai šį kartą kiek per daug norėjo parodyti savąjį , gal trečią vietą jau užsitikrinusi komanda kiek nuvertino varžovą, todėl demonstravo tokį neproduktyvų krepšinį, gal fiksuojant gerus rezultatus kažką aplankė ir žvaigdžių liga...

Pirmojo etapo pabaigoje komanda sukirto rankomis su 205 cm ūgio centru Mariumi Kazlausku, tačiau komandos perimetro žaidėjai jo visiškai neišnaudoja. Prisiminus kaip šis aukštaūgis „2x2“suko gindamas „ŠKK Šnapių“ spalvas įspūdis kol kas liko slogus. Reikėtų paminėti, kad pats aukštaūgis per tuos pora metų akivaizdžiai pridėjęs jėgos ir geriau moka valdyti savo kūną.

„KK Alkanų“ komanda nėra iš tų kuriai užsimerkę galime prognozuoti vieto finalo ketverte, net jeigu ji ir startuos iš TOP3 pozicijų. Akivaizdu, kad įsigijus tokį galingąginklą reikia išmokti su juo ir šaudyti.

„Meridianas“ gerai priešinosi po didžiosios pertraukos lygiai šešias minutes, vėliau „KK Alkanų“ komanda įgijo 10 taškų persvarą (47:37). Ji dominuojant po varžovų krepšiu Kęstučiui Juoniui buvo išlaikyta ir toliau (51:40).

Ne kartą teko šį sezoną matyti „Meridiano“ sugrįžimų, prisikėlimų ir atgimimų, todėl intrigos galima buvo laukti ir ketvirtajame kėlinyje.

Almantas Stankevičius jau jo pradžioje pataikė kelis tritaškius, tačiau prie „Meridiano“ krepšio toliau puotavo Kęstutis Juonys. Šis tvirtai sudėtas gynėjas padėjo atsišaudyti, o vėliau ir įgyti 13-kos taškų pranašumą. Įpusėjus kėliniui 59:46.

Antroje dvikovos pusėje „Meridiano“ metikai jau buvo įsibėgėję, todėl sužaisdami trumpas sėkmingas atkarpas nuolat varžovams lipo ant kulnų ir gadino nervus. Visgi per likusį laiką visą rungtynių laiką pirmavę alkani nesutriko ir varžovams tik kelis kartus leido sumažinti skirtumą iki vienženklio.

„Meridiano“ komanda per pirmą rungtynių pusę iš toli atakavo 12% taiklumu, antroje šis procentas šoktelėjo iki 30-ties su trupučiu.

Devintą pergalę įsirašę „KK Alkani“ antrajame etape bandys pabėgti iš trečios vietos, kai varžysis su „TG Sokol“ ir „Negerų“ ekipomis. „Meridiano“ ekipa drauge su „MF“ dabar laukia trečiojo brolio su kuriuo reikės kažkaip išsidalinti paskutinius du bilietus į play - offs.  

KK ALKANI: Romuald Zemlianskij 19 (10 atk. kam.), Vytautas Dzindulis 16 (11 atk. kam.), Kęstutis Juonys 15, Ovidijus Kriaunaitis 10 / MERIDIANAS: Almantas Stankevičius 24 (19 atk. kam.);

ZARASAI - MF 89:72 (24:14; 16:13; 15:22; 34:23)

Centrinėse turo rungtynėse susitiko „Zarasų“ (6/4) ir „MF“ (5/6) komandų krepšininkai. Ši dvikova buvo vienintelė iš keturių, vykusių kovo 1 dieną kurią laimėti buvopravartuabiems komandoms.

„Zarasų“ ir „MF“ komandų rungtynių baigties turėjo laukti ir toje pat valtyje sėdintys,tačiau kiek patogiau įsitaisę „BC Rytas Fans“ (6/4) ir „Brolių Šaunuolių“ (6/4) krepšininkai.

„Zarasų“ komanda rungtynėms registravo devynis žaidėjus, tuo tarpu „MF“ kolektyvas tik per plauką išvengė techninio pralaimėjimo (0:20). Taško atsidavimas be kovos studentams nebūtų jokia naujovė, tačiau šį kartą viską vaikinai galiausiai aiškinosi aikštelėje.

Matydami tik keturis varžovų žaidėjus darančius apšilimą „Zarasų“ krepšininkai kiek atsipalaidavo. Daugeliui jau buvo kilę minčių, kad penktas „MF“ taip ir neatsiras. Atsirado ir penktas, ir šeštas.

Vieni atsipalaidavo, kiti vos išvengė fiasko, todėl tokios nuotaikos aikštelėje virto labai chaotišku žaidimu. Abi komandos daugiau rėmėsi ne kažkokiais taktiniais sprendimais, o fizine jėga. Vieša paslaptis, kad „MF“ ir „Zarasų“ krepšininkai puikiai fiziškai pasiruošę ir daugelį komandų pranoksta ne gudrumu, o būtent fiziškumu.

Pirmajam kėliniui persiritus į antrą dalį po Deivido Maconkos tritaškio zarasiškiai jau pirmavo 13:4. Komandai 9 taškų persvarą sukrovė užtikrintas jos krašto puolėjų žaidimas. Kęstutis Bagdanavičius, Miglius Dambrauskas gana stabilūs buvo nuo sezono starto, o nuo vasario puikią sportinę formą demonstruoja ir Eimantas Leipus. Šis aukštaūgis galinga jėga su kuria reikia skaitytis visiems.

„MF“ saugodamiesi nuo metimų iš baudos aikštelės turėjo didelių problemų, nors noro ir užsispyrimo lipti ant lentos jiems tikrai netrūko. Šį kartą medikai neturėjo rotacijoje Pauliaus Andrijausko, Andriaus Misiūros ar Adomo Bieliausko, todėl galinėtis kitiems su komanda kurios varomoji jėga būtent ir yra centrai ir sunkieji kraštai tikrai nebuvo lengva.   

Pirmą kėlinį „Zarasų“ komanda laimėjo 24:14, ir tai pagal įvykius kurie vyko aikštelėje buvo dėsninga.

Antrąjį kėlinį kaip iš natų pradėjo Kęstutis Bagdanavičius. Be atsako pelnęs 7 taškus puolėjas zarasiškių persvarą padidino iki 17-kos taškų (31:14).

Įpusėjus ketvirčiui „MF“ atsiliko 18:33, tačiau artėjant didžiajai pertraukai kiek stabilizavo padėtį. Po įspūdingo Dominyko Stankevičiaus bloko padėjusio išvengti garantuotų taškų medikų deficitas po dviejų kėlinių siekė 13-kos taškų ribą.

„Zarasų“ pagrindinis įžaidėjas Andrius Predkelis dėl kojos traumos, toliau praleidžia rungtynes, todėl komanda dabar kiek įmanoma labiau stengiasi išnaudoti savo priekinę liniją. Andrius Predkelis patarimus komandos draugams dalina būdamas šalia aikštelės, todėl dažnai aikštelę persivaryti ir įžaisti kamuolį tenka puolėjams. Tas jų žaidimas Coast to Coast dabar leidžia laimėti, tačiau stabilumo kolektyvui trūksta.

Po puikios pirmosios rungtynių dalies „Zarasų“ komanda trečiojo kėlinio pradžioje susidūrė su rimtu iššūkiu. Įsismagino ir jų krepšio tinklelį ėmė svilinti Benediktas Jonuška.

Sužaidus šešias minutes po didžiosios pertraukos „Zarasų“ persvarą „MF“ ištirpdė iki minimumo 42:43. Per šią atkarpą Benediktas Jonuška pelnė 11 taškų, du pridėjo Dominykas Stankevičius.

Fantastiškai į rungtynes grįžusių medikų puolimas veikė be priekaištų, tačiau gynyboje ekipą kamavo tos pačios problemos. Niekas negalėjo sulaikyti varžovų krašto puolėjų.

Ant bato varžovams užmintį sugebėję „MF“ krepšininkai galiausiai rezultatą išlygino 47:47, kai tritaškį likus trims minutėms iki kėlinio pabaigos smeigė Dominykas Stankevičius.

„MF“ kovodami su ūgio persvarą ir ilgesnį suolą turinčiais varžovais atidavė daug jėgų, kad daugeliui žaidėjų trūksta kvapo buvo akivaizdu. Tuo trečiojo kėlinio gale zarasiškiai pasinaudojo ir susigrąžino iniciatyvą į savo rankas. Kaip dinamitas dar kartą sprogo Eimantas Leipus, jo kelios atakos iš eilės leido ketvirtį laimėti 55:49.

Lemiamo ketvirčio pradžioje „Zarasų“ persvara šoktelėjo iki 12-kos taškų (63:51), tačiau gynyboje perimetre ir toliau trūko susikaupimo. „MF“ komanda pataikė iš eilės tris tolimus metimus ir rezultatas iškart pasikeitė 60:65.

Daug jėgų pareikalavusiose gaudynėse „MF“ laikėsi iki pat ketvirtojo kėlinio vidurio (64:69), tačiau vėliau sėkmė nuo jų nusisuko galutinai. Daugiau jėgų turėję zarasiškiai atkarpą laimėjo 20:8 ir šventė pergalę garantavusią jiems mažiausiai 6-ąją vietą reguliariajame sezone.

Galutinis dvikovos rezultatas 89:72 šį kertą visiškai neatspindėjo jų siužeto. „MF“ komandai koją kišo gynyba, į savo krepšį praleisti 89 taškai trečias blogiausias rezultatas šį sezoną.

„Zarasų“ krepšininkai kovo 8 dieną ne tik sveikins savo moteris, tačiau dar turės sužaisti ir prieš „RRKK&Bendorėlius“. Šios rungtynės pačiai komandai tik formalumas, tačiau varžovai pasiekę pergalę liktų kovoti dėl vietos aštuntuke.

Antrajame etape „Zarasų“ komanda varžysis prieš „Brolius Šaunuolius“ ir „BC Rytas Fans“. Šios komandos išsidalins 4-6 vietas, o tai reiškia, kad dvi iš jų automatiškai sudarys ir vieną iš ketvirtfinalio porų.

„MF“kovos dėl 7-9 vietų, o tai reiškia, kad susiklosčius pačiam nepalankiausiam scenarijui komanda rizikuoja likti už atkrintamųjų varžybų borto. Viena varžovė grupėje tikrai bus „Meridiano“ komanda, antroji paaiškės po „RRKK&Bendorėlių“ ir „Zarasų“ ekipų rungtynių. Bendorėlių atstovų pergalės atveju jie tampa „MF“ varžovais, priešingu atveju juos pakeis „Inwido“.   

ZARASAI: Eimantas Leipus 29 (15 atk. kam.), Kęstutis Bagdanavičius 25 (12 atk. kam.), Miglius Dambrauskas 20 (10 atk. kam.)/ MF: Dominykas Stankevičius 27 (12 atk. kam.), Benediktas Junuška 21, Tomas Balčius 15;

BALTI ŽIRGAI - NEGERI 47:59 (5:6; 16:19; 10:16; 16:18)

„Negeri“ (11/0) pirmą etapą baigė blankia pergale prieš „Baltų Žirgų“ (1/10) ekipą, kuri vienintelę savo pergalę pirmajame etape, rezultatu 88:87, pasiekė prieš „Inwido“.

Čempionams laimėti prieš autsaiderius nebuvo jokios būtinybės, tačiau įspūdinga 27 pergalių seriją juos įpareigojo. „Negerų“ krepšininkai tikrai nenorėjo juodos dėmės šlovinguose istorijos metraščiuose.  

Sunku suprasti kas kovo 1 dieną „įlindo“ į praėjusį sezoną čempionais tapusių vyručių galvas, nes jų demonstruojamas krepšinis buvo apgailėtinas. Reikėtų suprasti, kad „Balti Žirgai“ nuo sezono pradžios tikrai progresavo, o rotacijoje turėdami centrą Paulių Liutiką yra mažiau pažeidžiami ir baudos aikštelėje... Visgi šį kartą čempionai žaidė prieš komandą kurią nuo jų turnyro lentelėje skiria skiria maksimalus įmanomas laiptelių skaičius.

Per pirmas dvi aišktelėje praleistas minutes abi komandos pataikė po vieną metimą, o įpusėjus pirmajam kėliniui „Negeri“ buvo įgiję vos taško persvarą 4:3.

„Baltų Žirgų“ komanda šį sezoną yra žaidusi ir geriau, tačiau šį kartą net ir turėdama trumpą suolą sėkmingai gadino nervų ląsteles čempionams.

Sunku tuo patikėti, tačiau pralaimėjimų skonį pamiršusi komanda pirmą kėlinį laimėjo 6:5. „Negeri“ per 10 minučių pataikė 3 metimus iš 17 (17%) ir suklydo 6 kartus. „Baltų Žirgų“ komanda atakavo 9% taiklumu, tačiau ir poros taiklių metimų (2/22) buvo per akis, norint sėkmingai žaisti prieš čempionus, kurie nepralaimi jau nuo 2018 metų balandžio mėnesio.

Sužaidus pora minučių antrajame kėlinyje rezultatas dar buvo lygus (8:8), tačiau tada į priekį šovė kiek kita komanda, nei galima buvo prognozuoti prieš dvikovą. „Baltų Žirgų“ jaunimas nepaisė autoritetų ir prasidėjus 16-tai susitikimo minutei pirmavo 14:8.

Vėliau „Negeri“ bandė perimti iniciatyvą, tačiau viskas jiems aikštelėje klostėsi labai sudėtingai. Galiausiai likus kiek mažiau nei trims minutėms iki didžiosios pertraukos rezultatas tapo lygus 16:16.

Kai atrodė, kad jau pavyko užčiuopti siūlo galą Paulius Liutikas pataikė į toli ir vėl į priekį žengė jaunimas 19:16.

Galiausiai blankiausią pirmąją rungtynių dalį šį sezoną pavyko laimėti 25:21. Kėlinio gale komandas skyrė taškas, o Raimondas Sadkauskas ketvirtį baigė tritaškiu. Tai buvo tik antras vieno iš komandos lyderių taiklus metimas per du ketvirčius.

Trečiojo kėlinio metu „Negeri“ pagerino kovą dėl atšokusių kamuolių, ypatingai gynyboje, o tai leido vargais negalais užkurti motorą...

Įpusėjus kėliniui čempionų persvara šoktelėjo iki 7 taškų (33:26), po dar pusantros minutės pirmą kartą įgijo ir dviženklę 37:27. „Baltų Žirgų“ komanda buvo priversta prašyti minutės pertraukėlės, jų žaidimas visiškai išsiderino.

Po trumpo pasitarimo jaunimas padėtį trumpam stabilizavo, trečias kėlininys baigėsi rezultatu 31:41.

Sužaidus kiek daugiau nei minutę lemiamo ketvirčio metu Paulius Liutikas „Baltų Žirgų“ deficitą paskutinį kartą šiose rungtynėse sumažino iki vienženklio (34:43), vėliau čempionų persvara tik didėjo, o po Arnoldo Juchnevičiaus taiklaus tritaškio jie įgijo rekordinę 17-kos (51:34).

Šis vienas iš keturių tritaškių (4/28) kuriuos pataikė visa komanda per keturis kėlinius galutinai palaidojo jaunųjų lygos debiutantų viltis apie išsigelbėjimą.

Per likusias dvi minutes iki finalinio švilpuko tolimą metimą pataikė Vaidotas Masas, du pridėjo Dainius Milius ir tokiu būdu „Baltų Žirgų“ kolektyvas kiek dar pakoregavo rezultatą savo naudai sėkmingai reguodamas į varžovų rezultatyvias atakas. Verta paminėti, kad šiose rungtynėse galingą dvigubą dublį ir 39 efektyvumo balus surinko Gediminas Astrauskas, sunku net suvokti toks galutinis rungtynių rezultatas būtų be jo šių rungtynių kontekste kosminio indėlio.

Autsaideriai skaudžių lyderių rimbų išvengė ir dabar ramiai gali ruoštis paskutinėms dviems savo debiutinio sezono rungtynėms. Vienais iš būsimų varožovų tikrai bus „BC Ponai“, antrojo komanda su kuria dar teks išmėginti jėgas bus „Inwido“ arba „RRKK&Bendorėliai“. Prieš „Inwido“ jaunimas yra iškovoję vienintelę pergalę šiame sezone.

„Negeri“ kuriuos tokios blankios rungtynės gal įkvėps įjungti play-offs režimą keliaus į „A“ grupę kur sutiks šį sezoną jau po kartą įveiktas „KK Alkanų“ ir „TG Sokol“ komandas. Abi jos tikrai kėsinsis į pirmąją vietą, todėl čempionų laukia pakankamai rimti iššūkiai.

BALTI ŽIRGAI: Paulius Liutikas 17 (17 atk. kam.), Dainius Milius 12 (11 atk. kam.) / NEGERI: Giedrius Kvakšys 17, Gediminas Astrauskas 16 (21 atk. kam.), Gediminas Mateika 14;

TG SOKOL - INWIDO 89:58 (32:15; 26:15; 18:12; 13:16)

„Inwido“ (3/8) praėjusį sezoną demonstravo fantastiškus rezultatus (4 vieta po reguliaraus sezono) ir tapo viena iš keturių komandų kuri sugebėjo įveikti „TG Sokol“ (9/2). Pergalę viso sezono išsišokėliais tapę mėlynai - balti pasiekė rezultatu 48:46. Sakalams tai buvo pačios nerezultatyviausios praėjusio sezono rungtynės.

Prieš kovo 1 dienos turą „TG Sokol“ buvo užsitikrinę mažiausiai trečią vietą pirmajame etape, tačiau noro atsirevanšuoti prieš komandą kuriai pergalės turnyrine prasme reikėjo net labiau nestokojo.

Rungtynės prasidėjo „TG Sokol“ komandos tritaškiais (6:0), tuo tarpu „Inwido“ savo pirmosios rezultatyvios atakakos buvo priversti laukti net dvi minutes. Tolimu metimu pasižymėjęs Vitalijus Afanasjevas persvarą nukirto per pusę 3:6.

Vėliau mėlynai - balti nesugaudė varžovų metikų ir jau pirmojo kėlinio viduryje ėmė skęsti. Dvylikos taškų deficitas (8:20) tuo metu nebuvo didžiausias „Inwido“ kolektyvo galvos skausmas. Pirmiausia varžovai lengvai susikurdavo idealias progas tolimiems metimams, antrą jų aukštaūgiai Edgar Kolendo ir Tadas Girnius fantastiškai dirbo gynyboje ir po varžovų krepšiu vien per pirmąjį kėlinį atkovojo beveik 70 procentų visų galimų atšokusių kamuolių.

Po abiems krepšiais dominavę sakalai pirmą kėlinį laimėjo rezultatu 32:15.

Antrajame ketvirtyje pilnai į varžovų rankas kontrolę atidavę „Inwido“ vyrai bandė dar bandė kabintis, tačiau jų bandymai atgaivinti rungtynes priminė mitą kaip Sizifas rideno akmenį. Galiausiai deficitas įpusėjus rungtynėms jau siekė 28 taškų ribą. Tas Sizifas buvo visus 15-ka komandos taškų per antrą kėlinį pelnęs Vitalijus Afanasjevas. Viso pastarasis žaidėjas per du pirmus susitikimo kėlinius pelnė 20 taškų ir vienu pralenkė varžovų puolimo lyderį Luką Buitkų. Šis sakalas per pirmą kėlinį buvo surinkęs savo komandai 13-ka taškų.

Rungtynių eigą šį kartą padiktavo labai prasta „Inwido“ komandos gynyba, varžovams kartais nebūdavo per sunku išsirinkti laisviausią žaidėją galintį ataką baigti taikliu metimu.

Po didžiosios pertraukos „Inwido“ stebuklų nesukūrė, o ir „TG Sokol“ viską išprendę per pirmus du kėlinius kiek sumažino apsukas.

Po trijų kėlinių revanšą pasiekę sakalai pirmavo 76:42, o rekoridinį 36 taškų pranašumą buvo įgiję iki finalinio švilpuko likus dviem minutėms kai Luko Buitkaus perdavimą taškais pavertė Karol Ruselevič (89:53).

„Inwido“ praėjusį sezoną palaužė „TG Sokol“, tačiau šį sezoną varžovai pasiekė revanšą beveik penkiolika kartų didesniu skirtumu (89:58).

Prasidėjus paskutinei minutei tritaškiu pasižymėjo Artūras Petkevičius, vėliau dvitaškį pridėjo Ramūnas Ribokas ir taip „Inwido“ neleido geras rungtynes sužaidusiems varžovams įgyti bent jau 40-ties taškų persvaros.

Kai rezultatas aiškus pataiko ir centrai.... Artūras Petkevičius pataikė pirmąjį tritaškį per du sezonus (1/10).

„TG Sokol“ pirmajame etape suklupę tik du kartus jau vasario mėnesį užsitikrino mažiausiai trečiąją vietą reguliariajame sezone. „Inwido“savo pasirodymą pirmajame etape baigė taip pat, tačiau dabar šios komandos žaidėjams tenka tapti „Zarasų“ kolektyvo fanais! Jei zarasiškiai pralaimės prieš Bendorėlių atstovus „Inwido“ krenta į 10-tą vietą, o tai reiškia, kad tolimesnės kelionės kryptis keičiasi radikaliai.

TG SOKOL: Lukas Buitkus 26, Gytis Badaška 18, Karol Ruselevič ir Tadas Girnius(15 atk. kam.) po 16, Paulius Daukantas 11/ INWIDO: Vitalijus Afanasjevas 27;

GERIAUSIAS TURO ŽAIDĖJAS

TURNYRINĖ LENTELĖ

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.