Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 18-ojo turo apžvalga!!!

Kovo 17-tą dieną buvo sužaisti paskutiniai penki SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS reguliaraus sezono susitikimai, po kurių paaiškėjo galutinė komandų rikiuotė, „didžiosios taurės“ ketvirtfinalio poros bei „mažosios taurės“ turnyro dalyvių startinės pozicijos grupėse.

Oficialus lygos tinklalapis www.krepšinistau.lt pristato tradicinę SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS suvestinę, kurioje rasite visų penkių kovo 17 dienos rungtynių apžvalgas.

Negeri – O.P.A. 76:54

Vienos iš „didžiosios“ taurės ketvirtfinalio porų repeticija vyko be kertinių komandų aukštaūgių. Reguliaraus sezono paskutinę dvikovą praleido Gediminas Astrauskas, Rapolas Čepė, Ramūnas Jozonis ir LeBron‘o režimą įjungęs Artūras Pūkys. Tai, kad komandos kovo 17 dieną varžėsi ne stipriausių sudėčių palieka papildomos intrigos prasidedant bilietų į finalo ketvertą medžioklei.

„Negeri“ kovo 10 dieną rezultatu 67:54 įveikė „TG Sokol“, pasiekė 12-tą pergalę šiame sezone ir užsitikrino reguliaraus sezono nugalėtojų karūną. Dvikova prieš „O.P.A.“ sezono lyderiams nebuvo svarbi, tačiau atsirado puiki galimybė žaisti be jokios įtampos ir surengti savotišką generalinę repeticiją prieš ketvirtfinalio etapą, kurio per 9 sezonus „Negeri“ dar nebuvo įveikę.

Savo ruožtu „O.P.A.“ niekada dar nebuvo įveikusi „Negerų“, kuriems pralaimėjo visas tris ankstesnių sezonų dvikovas (54:80; 66:74; 56:58).

Paskutinė tarpusavio dvikova (56:58), vykusi 2017/2018 m. sezone, „O.P.A.“ komandai turėjo ypatingą reikšmę. Pastaroji komanda sezoną pradėjo serija 7-0, o būtent „Negeri“ tą seriją nutraukė.

Apie antrą, o vėliau ir trečią gana greitą pasimatymą pirmos į aikštelę 18-ojo turo metu žengusios komandos dar nežinojo, nes „O.P.A.“ komandos likimas buvo ne tik jų pačių, tačiau ir „Tores“ bei „Šaras sugriovė Marčėlą“ kolektyvų rankose.

Prasidėjus rungtynėms norėjosi žiovauti, tačiau „O.P.A.“ spurtas 8:0 (11:3) pirmojo kėlinio viduryje „mieguistumą“ išsklaidė. Tai buvo geriausia į priekį pabėgusios ekipos atkarpa paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse...

Po minutės pertraukėlės „Negeri“ komandinių veiksmų dėka atsitiesė ir ketvirčio gale po Raimondo Sadkausko baudos metimų pirmavo 12:11. Baudos metimai buvo paskirti už nesportinę pražangą, „Negeri“ tęsė ataką, o savo klaidą ištaisęs Evaldas Pieslys perėmė kamuolį, pats nuskubėjo prie varžovų krepšio bei pataikė dvitaškį su sirena, leidusį „O.P.A.“ ketvirtį laimėti 13:12.

Antrajame kėlinyje „Negeri“ ėmė ryškinti komandinių veiksmų puolime teikiamus privalumus, tačiau „O.P.A.“ dar laikėsi pagirtinai. Pastaroji komanda susikurdavo progų metimams ne mažiau nei aukščiau turnyrinėje lentelėje esantys varžovai, o iki palankesnio rezultato jai trūko tik taiklių metimų. Situacijos, iš kurių buvo bandoma įmesti, buvo kone įdealios.

Sužaidus daugiau nei pusę antrojo kėlinio Evaldo Pieslio „2+1” leido „O.P.A.“ ekipai rezultatą išlyginti (25:25), tačiau tada „Negeri“ smogė iš peties. Kėlinį baigė spurtu 12:0 bei prieš antrą rungtynių dalį per labai trumpą atkarpą susikrovė dviženklį pranašumą (37:27).

Trečiajame kėlinyje komandų jėgų santykis kiek išsilygino, o jam artėjant prie vidurio „O.P.A.“ net priartėjo (34:40), tačiau ketvirčio gale džiazo davė Giedrius Kvakšys ir rungtynių favoritai prieš lemiamą kėlinį jau pirmavo 57:43.

Startavus ketvirtajam „O.P.A.“ trumpam „pasiklydo“ gynyboje, „Negeri“ tuo pasinaudojo ir pabėgo galutinai (63:43). Negalima sakyti, kad taip greitai subyrėjusi komanda nuleido rankas ir lengvai pasidavė, tačiau iki susitikimo pabaigos likus 2 minutėms reguliaraus sezono lyderiai vienu metu pirmavo ir 24 taškais (74:50).

Finalinė sirena fiksavo neginčijama „Negerų“ persvarą rezultatu 76:54. Kas laimės kitą kartą sužinosime jau artimiausių sekmadienių metu. „O.P.A.“ ir „Negeri“ sudarys vieną iš ketvirtfinalio porų, kur galima laukti gana įdomaus reginio.

Negeri: Raimondas Sadkauskas 17, Giedrius Kvakšys ir Arnoldas Juchnevičius po 16, Gediminas Mateika 13, Arūnas Liudvinavičius 10 / O.P.A.: Evaldas Pieslys 23, Andžej Šumskas 17;

Meridianas – Broliai Šaunuoliai 61:82

„Meridiano“ bandymai priešintis, Gedimino Povilausko dominavimu pasibaigusi ekipų veidą keičiančių lyderių mikro dvikova – toks buvo čempionų finišas reguliariajame sezone.

„Broliai Šaunuoliai“ planuoja apginti čempionų sostą ir jiems į visus kitus veiksnius kaip būsimi varžovai ar vieta po reguliaraus sezono nusispjauti. Varžovai bijo brolių, o šie veikiausiai bijo tik patys savęs. Dvikova tarp „Meridiano“ ir „Brolių Šaunuolių“ abiems jos dalyvėms jokios reikšmės neturėjo, čempionai rankose laikė bilietą į ketvirtfinalį, ant kurio parašyta „du“, „Meridianas“ galėjo likti 10-tas arba 11-tas, o tai siekiant vietos tarp keturių geriausių „mažosios“ taurės komandų taip pat neturėjo didesnės reikšmės.

Labiau nei skirtingo pajėgumo komandų pasirodymas šį kartą intrigavo mikro dvikova tarp labiausiai savo sėkmingu žaidimu komandų veidą keičiančių lygos krepšininkų Gedimino Povilausko bei Almanto Stankevičiaus.

Į rungtynes, kurios nieko nelėmė, abi komandos rinkosi kaip į šventę, gausiai. Truko vos kelių svarbesnių brolių bei „Meridiano“ įgulos narių.

Dvikovą komandos pradėjo labai energingai, žaidė greitai ir rezultatyviai. „Meridianas“ kovojo ir tą darė sėkmingai. Į priekį įsiveržusi komanda per pirmąsias 10 minučių keitėsi net 6 kartus. „Brolių Šaunuolių“ situaciją pačioje ketvirčio pradžioje gelbėjo keli Manto Kazlausko tritaškiai, o vėliau gal kiek ir nuo varžovų nusisukusi sėkmė.

Rezultatyvų kėlinį „Broliai Šaunuoliai“ galiausiai laimėjo 25:18, tam pakako vos kelių stipresnių atkarpų. Rezultatas po šio kėlinio tikrai būtų buvęs kitoks, jeigu gerai įžaidęs kamuolį „Meridianas“ būtų pataikęs bent jau tą, ką turėjo pataikyti. Metimų iš lanko šį kartą išsisuko tiek, kad bent pusė iš jų taiklių būtų leidusi išlaikyti absuliučią lygybę.

Mindaugo Žilinio pastangos renkant taškus antrojo kėlinio pradžioje nenuėjo šuniui ant uodegos, net ir varžovams didinant apsukas „Meridianas“ laikėsi pagirtinai 22:27. Vėliau sekė brolių spurtas 9:0 (36:22), galutinai nukreipęs rungtynes jiems naudinga linkme. Laivo įgula šioje atkarpoje šaudė tuščiais šoviniais, nors progų už klaidas gynyboje bausti čempionus turėjo.

Ketvirtį „Meridianas“ pralaimėjo 9:15 (27:40). Įdomu tai, kad šiose rungtynėse komanda prametė net 31 tritaškį, o kėlinyje, kuriame buvo prarasta dvikovos kontrolė, 8.

Po didžiosios pertraukos darbo ėmėsi Gediminas Povilauskas, o vienu metu 9:0 sputravę čempionai pirmavo jau 23 taškais. „Meridianas“ ėmė skęsti, o varžovams uždarius vartus krepšio link liko vienintelė opcija puolime - tolimi metimai, kuriuos reguliaraus sezono finiše „žaliai – balti“ metė pakankamai gerai (27,91%). Skirtumas tik tas, kad galutinis pataikymo procentas buvo koreguotas ketvirtajame kėlinyje, į kurį „Broliai Šaunuoliai“ atsinešė 24 taškų pranašumą.

Ketvirtajame kėlinyje abi komandos bandė mėgautis krepšiniu, „Broliai Šaunuoliai“ daugiau dėmesio skyrė puolimui, šį kartą jiems pavyko atlikti net 32 rezultatyvius perdavimus, tačiau vėl neišvengta klaidų (21). „Meridianas“ savo ruožtu toliau laikėsi žaidimo plano ir atakavo iš toli. Galiausiai pavyko pataikyti ir pasiekti net šio sezono rekordą (12 tritaškių per dvikovą).

Rungtynės baigėsi rezultatu 82:61, tačiau buvo įdomios ir dinamiškos. „Broliai Šaunuoliai“ sieks apginti čempionų titulą, o „Meridianas“, parodęs tokį žaidimą „B“ grupėje, drąsiai gali planuotis kelionę į „mažosios“ taurės finalo ketvertą.

„Broliai Šaunuoliai“ šį kartą po didžiosios petraukos vėlavo į gynybą grįžti visu penketuku, tačiau vėluojantys vėliau sulaukdavo perdavimų į priekį ir rinko „Meridianą“ į dugną gramzdinusius taškus. Kiek nelogiškai atrodė ir pastarosios komandos bandymai greitinti žaidimą ir bandyti „Brolius Šaunuolius“ įveikti greičiu, galima manyti, kad sulėtinus tempą rungtynės galėjo baigtis bent jau pralaimėjimu kiek mažesniu skirtumu. Aišku, čia galima pagirti abi komandas už norą.

Grįžtant prie ekipos lyderių mikro dvikovos galima konstatuoti, kad puikų sezoną žaidžiantis Almantas Stankevičius (17 tšk., 6/19 metimai, 9 atk. kam., 5 rez. perd., 16 naud.) gavo į kaulus. Gediminas Povilauskas surinko galingą trigubą dublį bei pusšimtį naudingumo balų – tai yra jo šio sezono rekordas.

Meridianas: Mantas Zubrickas 21, Almantas Stankevičius 17, Mindaugas Žilionis 15 / Broliai Šaunuoliai: Gediminas Povilauskas 23 (23 atk. kam., 12 rez. perd.), Simas Liepinaitis 17 (14 rez. perd.), Mantas Kazlauskas 16, Egidijus Mažeika 11;

Inwido - RRKK&Bendorėliai 43:36

Iš turnyrinės lentelės dugno į „didžiosios“ taurės ketvirtfinalį – tokį šuolį per vieną sezoną atliko „Inwido“. Reguliarųjį sezoną ketvirtą vietą užėmusi ekipa baigė tarytum keliaudama laiku. Grįžta į debiutinį sezoną, kai ekipą lyg šiaurės elniai roges į priekį traukė Edvardas Žilinskas bei Vitalijus Afansjevas, o puolime buvo rodomas blankus žaidimas; žaista šį kartą buvo su lygos autsaideriais, kurie vertėsi net ne visais žaidėjais.

Rungtynes „Inwido“ pradėjo blankiai. Tokio TOP4 lygos komandos chaotiško krepšinio nelaukė ir Bendorėlių atstovai. Supratę, kad tai gali būti jų galimybė, pastarieji, vedini Lauryno Bakučio, atitrūko 6:1, o vėliau net 15:3 laimėjo pirmąjį kėlinį. Kai komanda, kuri greitai pradės kovą dėl vietos „didžiosios“ taurės finalo ketverte, per kėlinį į lygos autsaiderių krepšį įmeta tik tris taškus, net ir nenuvertinant pirmaujančios komandos, šiek tiek šokiruoja. „Inwido“ per 10 minučių pataikė vos vieną metimą iš žaidimo (1/15).

Antrajame kėlinyje sužaidus 4 minutes Edvardas Žilinskas nutraukė beveik kėlinį trukusią taškų sausrą, tačiau „RRKK&Bendorėlių“ vyrai tuo metu pirmavo rezultatu 18:5. Vėliau atakų smaigalyje vis dažniau atsirasdavo Vitalijus Afanasjevas, jam pelnius 4 taškus „Inwido“ situacija jau neatrodė tokia liūdna (11:18).

„RRKK&Bendorėlių“ kolektyvas po pirmosios susitikimo dalies pirmavo 20:11, o trečiąjį kėlinį pradėjo klaidomis ir netaikliais metimais, tokios gana trumpos atkarpos pakako, kad „Inwido“ užsikabintų ir net sugebėtų įsiveržti į į priekį. Po spurto 9:0 (24:22) taip ir atsitiko.

Bendorėlių atstovams 26 susitikimo minutė buvo lemtinga, vėliau jie taip ir nesugebėjo grįžti į priekį. Iniciatyvą į varžovų rankas per trumpą atkarpą atidavusi ekipa bandė greitai gelbėtis ir pradėjo žaisti tarytum artėtų finalinės sirenos gausmas, nors žaisti buvo likę dar bent pusantro kėlinio.

Kartą rezultatą pavyko išlyginti (26:26), tačiau ketvirtį „Inwido“ sugebėjo baigti būdama priekyje 32:26.

Nerezultatyvioms rungtynėms artėjant prie pabaigos „mėlinai – balti“ artėjo prie devintosios pergalės (38:29) bei ryžosi į kovą mesti daugiau rezervinių žaidėjų. Pora chaotiškų minučių „Inwido“ galėjo atsirūgti, nes Valdo Vyšniauskio ir Ryčio Varpučianskio tandemas užkūrė varžovams pirtį ir net atnešė vantų.

„RRKK&Bendorėliai“ atsiliko 36:38, tačiau daugiau nieko stebuklingo nesukūrė. Vitalijus Afanasjevas ėmėsi iniciatyvos, pelnė per minutę penkis taškus ir padėjo „Inwido“ pasiekti pergalę rezultatu 43:36.

Rungtynėse buvo įmesti du tritaškiai, po kartą pasižymėjo abi komandos, „Inwido“ tam išnaudojo 17, o „RRKK&Bendorėliai“ 16-ka bandymų. Bendorėlių atstovai lentą pralaimėjo 33-50. Net 20 kamuolių „mėlynai – balti“ sugriebė po varžovų krepšiu, tiesa, šis žaidimo komponentas suteikė tik minimalų pranašumą.

„Inwido“ šį kartą nepasinaujo ilgo suolo teikiamais privalumais, rezerviniai žaidėjai nesužaidė. „RRKK&Bendorėliai“ net 19-ka taškų mažiau nei varžovai pelnė tada, kai aikštelėje buvo Mindaugas Martinonis. Svarbaus žaidėjo pasirodymai keliose rungtynėse teikė vilčių apie jo atsigavimą, tačiau gali nutikti ir taip, kad daug laiko aikštelėje praleidžiantis krepšininkas šį sezoną ir neparodys visko, ką moka.

Inwido: Edvardas Žilinskas 16 (12 atk. kam.), Vitalijus Afanasjevas 15 (13 atk. kam.) / RRKK&Bendorėliai: Valdas Vyšniauskis 12;

Tores - Šaras sugriovė Marčėlą 64:68

Kovodami dėl devintos pozicijos turnyrinėje lentelėje „Tores“ vyrai tik per plauką neeliminavo „Šaras sugriovė Marčėlą“ iš „didžiosios taurės“ turnyro. Jaunos ekipos pergalę nulėmė kelios bombos susitikimo pabaigoje.

Debiutinį sezoną (2017/2018 m.) „Šaras sugriovė Marčėlą“ patyrė fiasko, nors pradžioje lyg ir nebuvo požymių, kad viskas pasisuks būtent taip. Praėjęs sezonas – vienas prasčiausių komandos istorijoje buvo ir „Tores“ vyrams.

Šį sezoną abi komandos neišnaudojo visų savo kozirių, turėjo problemų su rotacija, o prieš paskutinę reguliaraus sezono dvikovą buvo priklausomos ir nuo „O.P.A.“ bei „Meridiano“ komandų pasirodymų.„Tores“ konkuravo dėl 9-11 vietos, o „Šaras sugriovė Marčėlą“ tik pergalės atveju galėjo patekti į „didžiosios“ taurės ketvirtfinalį kaip 7 arba 8 komanda.

„O.P.A.“ ir „Meridiano“ komandoms pralaimėjus, „Šaras sugriovė Marčėlą“ rungtynėse prieš „Tores“ tenkino pergalė bent vienu tašku, „Tores“ laimėję būtų likę ne 10-ti, o 9-ti.

Kova vyko lygi ir įtempta, o vienintelis pranašumas, kurį galima buvo įžvelgti skaičiuose pasibaigus rungtynėms, tai 25-13 laimėta kova dėl atšokusių kamuolių puolime. „Šaras sugriovė Marčėlą“, pasinaudoję antraisiais šansais, surinko 24 taškus, „Tores“ – tik 11-ka. Kitų skirtumų rasti būtų labai sunku.

Rungtynių pradžioje aikštelėje siautė tritaškius pataikę ir greičiau po varžovų krepšiu atsiradę „Šaras sugriovė Marčėlą“ žaidėjai (5:1; 10:3; 16:8). „Tores“ vėliau į tai atsakė 10 taškų be atsako bei pradėjo lygią kovą taškas į tašką.

Įpusėjus antrajam kėliniui „Šaras sugriovė Marčėlą“ dar padidino atotrūkį iki 5 taškų (25:20), tačiau varžovams vis sėkmingiau įveikiant jų gynybą rizika pralaimėti pirmąją rungtynių dalį buvo itin didelė.

Grzegož Jasinskij sulaukė gero perdavimo, pataikė dvitaškį ir „Tores“ po labai permainingų dviejų kėlinių jau buvo priekyje 35:34. Apie permainas puikiai pasako du skaičiai: rezultatas šiose rungtynėse 6 kartus buvo lygus, 9 kartus į priekį veržėsi vis kita aikštelėje kariaujanti pusė.

Po didžiosios pertraukos Viliaus Žuko ir Simono Večerskio energija gynyboje ir puikus darbas renkant taškus leido „Šaras sugriovė Marčėlą“ komandai kiek atsipūsti. Ji per penkias minutes atitrūko 43:38, o po Petro Jasiūno solo ir penkių taškų jau 48:38 (+10 rekordinė persvara).

Kai jaunuoliai pasijuto nuvertę kalnus, penktąjį bėgį įjungė „Tores“ komandos pagalbininkas Meirūnas Sutkus. Poroje dvikovų skyles baudos aikštelėje šį sezoną kamšęs aukštaūgis vienas pelnė 8 taškus, rezultatas pasikeitė žaibiškai (43:49), o ketvirčio pabaigoje situacijos nepakeitė ir keli ex marčiulioniukų tritaškiai.

„Šaras sugriovė Marčėlą“ prieš ketvirtąjį kėlinį buvo priekyje 52:49, tačiau iniciatyva šį kartą jau buvo „Tores“ komandos rankose.

Po Beno Lastausko baudos metimų rezultatas 54:49, tačiau „Tores“ toliau bėgti neleidžia, tritaškis, metimas įsiveržus į baudos aikštelę, bingo – rezultatas lygu 54:54. „Šaras sugriovė Marčėlą“ ieško vaistų minutės pertraukėlės metu.

Po trumpo pasitarimo daugiausiai Simono Večerskio dėka pavyksta vėl perlaužti rungtynes. Rezultatas 58:56, tačiau lieka dar kiek daugiau nei trys minutės, o greitai keičiantis įvykiams šansų laimėti turi abi stovyklos.

Visgi Nojus Vaikšnoras mano kitaip ir smeigia tritaškį, po antrojo, kurį pataiko Aistis Lemežis (66:60), „Šaras sugriovė Marčėlą“ nuo „didžiosios“ taurės ketvirtfinalio skiria jau mažiau nei dvi minutės. Įdomu, kad abi komandos šioje atkarpoje kūrėsi progas tolimiems metimams, tačiau pataikė tik jaunuoliai.

Likus kiek daugiau nei minutei „Tores“ dar bangė kabintis, tačiau Grzegož Jasinskij pelnyti taškai tik šiek tiek sumažino skirtumą (64:68).

Tores: Aleksandr Lipnevič 20, Meirūnas Sutkus 17, Grzegož Jasinskij (10 atk. kam.) ir Erik Bilkevič po 10 / Šaras sugriovė Marčėlą: Aistis Lemežis 22, Vilius Žukas 15, Simonas Večerskis 12 (12 atk. kam.);

TG Sokol – Zarasai 55:42

„TG Sokol“ įveikė „Zarasus“, tačiau toks rezultatas reiškia dar du karštus šių komandų „pasimatymus“. Abi komandos sudarys vieną iš ketvirtfinalio porų. Buvo spekuliacijų, kad gali būti bandymų žvalgytis į pusfinalyje laukiančius varžovus, tačiau 11-tą sezoną gyvuojanti komanda į avantiūras nesivėlė ir pirmojo trofėjaus link bandys brautis sunkesniu keliu. Įveikus „Zarasus“, pusfinalyje greičiausiai „Brolius Šaunuolius“, vėliau ir finalas nepasirodytų toks svarbus. Jei „sakalams“ pasiseks, pergalė bus saldi, tačiau pirmiausia teks koncentruotis į artimiausią varžovą – atletiškus ir fiziškai gerai pasirengusius zarasiškius.

Vytautas Saulis atvyko žaisti, o jo taiklių metimų įkvėpta „TG Sokol“ pabėgo 7:0. „Zarasų“ žaidėjai nepristaikė prie kibios varžovų gynybos, todėl daug klydo, metė nepatogius metimus. Po Karol Ruselevič tritaškio duobė tik gilėjo (2:10), tačiau pakako zarasiškiams surengti kelias kontratakas ir vaizdas aikštelėje iškart pasikeitė. Skirtumas sumažėjo iki 2 taškų, vėliau apskritai ištirpo (12:12), tada atėjo laikas vėl viską sustatyti į savo vietas. Nerijaus Pigagos tritaškiai ir Valdemar Lodziato taškai iš po krepšio leido ketvirtį laimėti 22:14.

Vytauto Saulio problemą „Zarasų“ gynėjai (daugiausiai Evaldas Mackevičius) neblogai sprendė ir antrajame kėlinyje, tačiau tokio lygio žaidėjo priežiūra reikalauja daug koncentracijos ir jėgų. Zarasiškių komandinio žaidimo gijas „sakalai“ ardė pagirtinai, todėl puolime daugiausiai tekdavo remtis individualiais gebėjimais. Kai ką pavyko išpildyti, kai ko ne, tačiau ežerų krašto atstovai lyg koks pasiutęs šuo bandė įsikibti varžovams į koją. Po 20 minučių gana daug jėgų pareikalavusios kovos „TG Sokol“ buvo priekyje 26:24.

Turėdami daugiau lygiaverčių žaidėjų „TG Sokol“ jau nuo trečiojo kėlinio pradžios ėmė spratinti žaidimą ir dar agresyviau gintis, pavyko laimėti kovą ir dėl atšokusių kamuolių. Įpusėjus ketvirčiui favoritų su sąlyga, jokių nešvarių žaidimų, pranašumas pasiekė dviženklę ribą (39:28). Po Vytauto Saulio baudos metimo ir Nerijaus Pigagos dvitaškio dviženklis pranašumas „sakalų“ rankose liko ir laukiant lemtingojo kėlinuko.

„TG Sokol“ žaidimą kiek išderino ir bandymai į žaidimą įtraukti visus rungtynėms registruotus žaidėjus. Komanda gerai žaidė vos keliose sezono rungtynėse, todėl jai reikia kuo greičiau įgauti bent jau optimaliausią šiai sezono fazei sportinę formą. Lygos senbuviai aikštelėje žiba ryškiau nei dauguma šio sezono komandų, tačiau popieriuje esanti sudėtis verčia laukti daugiau, geriau ir užtikrinčiau.

Kaip ir ankstesnius kelis kėlinius, ketvirtąjį „TG Sokol“ pradėjo atkarpa 5:0 (47:32), tuo metu „Zarasų“ stovykloje atsirado kiek panikos ir drausmės laikantis savo pasirinkto žaidimo plano ignoravimo apraiškų. Pagal tai, kas vyko aikštelėje, kaip tarpusavyje komunikavo zarasiškiai galima buvo suprasti, kad jie „poruotis“ norėjo tikrai ne su „sakalais“... Tiesa, tam buvo reikalinga pergalė.

Evaldo Mackevičiaus ir Eimanto Leipaus atakos kuriam laikui atgaivino „Zarasų“ viltis (39:47), tačiau įpusėjus ketvirtajam kėliniui „TG Sokol“ paprašė minutės pertraukėlės, sudėliojo paskutinius akcentus žaidime ir finišavo pasiekdami pergalę rezultatu 55:42.

„Zarasai“ kovojo garbingai, tai nuteikia optimistiškai, kad rimta kova vyks ir artmiausiu metu. Komandos gretas turėtų papildyti Kęstutis Bagdanavičiu, praleidęs kovo 17 dienos dvikovą, tačiau ežerų krašto atstovams būtina atlikti namų darbus. Pagrindinis uždavinys – greito puolimo stabdymas.

TG Sokol: Vytautas Saulis 20, Karol Ruselevič 11, Valdemar Lodziato 10 / Zarasai: Andrius Predkelis 12 (12 atk. kam.), Eimantas Leipus 10 (15 atk. kam.);

 

Turo žaidėjas

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.