Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 14-ojo turo apžvalga!!!

Reguliaraus sezono finiše liko keturi turai, po kurių geriausiųjų aštuntukas keliaus varžytis dėl SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS „didžiosios taurės“. Į TOP8 nepatekusios komandos turės galimybę kovoti dėl „mažosios taurės“ turnyro apdovanojimų.

Kol vienos ekipos dar laukia sporto dievų malonės ir į reguliaraus sezono dvikovas žiūri pro pirštus, jų konkurentės renka įskaitinius taškus. Vasario 17 dieną MRU mažojoje salėje galima buvo išvysti solidžių asmeninių pasirodymų, porą trilerių su laiminga pabaiga čempionams „Broliams Šaunuoliams“ bei pirmąją pergalę šį sezoną iškovojusius Bendorėlių atstovus. Likusiose dvikovose savo pranašumą įrodė turnyrinės lenetelės pirmajame šešetuke šaknis įleidusios „TG Sokol“, „Zarasų“ bei „KK Alkanų“ komandos.

KK Alkani – Meridianas 70:55

Beviltiškai 2:23 pralaimėtas antrasis kėlinys paskandino „Meridianą“. Norint plaukti aukštyn pastarajai komandai reikės stebuklo, nes reguliaraus sezono finiše komandos laukia ne patys parankiausi varžovai. Antrą kartą šį sezoną dvi rungtynes viena po kitos laimėję „KK Alkanų“ krepšininkai kyla į kovą dėl vietos ketvertuke; „Visad gatavs“, „Šaras sugriovė Marčėlą“ bei „Inwido“ varžovai, prieš kuriuos rodant tokį krepšinį galima laimėti ir be Deimanto Pavlovskio.

Pirmąją 14-to turo dvikovą sėkmingiau (5:0) pradėjo „KK Alkanų“ krepšininkai, tačiau sužaidus dvi minutes Almantas Stankevičius jau lygino rezultatą (5:5), o įpusėjus pirmajam kėliniui „Meridiano“ vyrai jau turėjo 5 taškų pranašumą (12:7).

Kėlinio gale „KK Alkani“ susikaupė ir po 10-ties minučių permainigos kovos įgijo mininalų pranašumą (16:15), nors tolimą metimą pataikęs Mantas Zubrickas dar kartą buvo grąžinęs „Meridianą“ į priekį 15:14. Labiausiai pastarosios komandos žaidime rungtynėms startavus trūko drausmės gynyboje.

Antrojo kėlinio pradžioje dvi minutes niekas negalėjo pelnyti taškų, tačiau „KK Alkanų“ komanda, išjudinta „2+1“ ataką baigusio Kęstučio Juonio, pirmoji susiderino savo taikiklius ir po dar dviejų minučių jau turėjo 8 taškų pranašumą (25:17). „Meridianas“ toliau darė daug klaidų gynyboje, tačiau dabar didesniu rūpesčiu „žaliai – baltiems“ tapo įstrigęs puolimas. Ketvirtį net 2:23 (!) pralaimėjusi komanda po poros labai skirtingų kėlinių - gero ir beviltiško - atsiliko 17:39. Justas Uleckas, pasinaudojęs komandos draugo užtvara, ketvirtį baigė tolimu metimu nuo lentos su jo pabaigą skelbiančia sirena.

Po didžiosios pertraukos „Meridianui“ nepavyko perimti iniciatyvos, priešingai, draugiškai kamuoliu besidalinę, o kai reikėdavo ir individualiais veiksmais taškus rinkę alkani tolo, o įpusėjus trečiajam kėliniui jau pirmavo 30-ties taškų skirtumu.

„Meridianui“ karts nuo karto pavykdavo surengti gerų atakų, kurių metu prie kamuolio prisiliesdavo bent trys žaidėjai, tačiau jų matėme tikrai mažiau nei tada, kai komanda laimėdavo arba varžovams mesdavo rimtesnius iššūkius. Kai laisvas skęsta, dažniausiai iniciatyvos imasi ekipos lyderis Almantas Stankevičius. Šios rungtynės nebuvo išimtis, gynybą ir puolimą cementuojantis aukštaūgis padirbėjo iš peties, o jo paties tritaškis iš 8 metrų prasidėjus paskutinei ketvirčio minutei leido priartėti 35:55.

Nuo „KK Alkanų“ tritaškių beveik tris kėlinius kentėjęs „Meridianas“ prasidėjus ketvirtajam ėmė šiuo ginklu efektyviai naudotis ir pats, didesnės intrigos atkurti nepavyko, tačiau vienu metu komandas jau skyrė tik 13-ka taškų (55:68).

Fantastišką dvikovą sužaidęs Almantas Stankevičius „Meridianui“ pelnė 19 taškų. Aukštaūgis taip pat atkovojo 13 atšokusių kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 7 kamuolius ir iš viso surinko 30 naudingumo balų. Visgi po 15,88 taško ir 13,75 atkovoto kamuolio vidurkius debiutinį sezoną lygoje fiksuojantis krepšininkas šį kartą aikštelėje labiau priminė komandos draugų kovos lauke paliktą vienišą riterį, kurio narsos rimtesniems žygiams nepakako. Krepšinio prasme „Meridianui“ tai buvo vienos iš prastesnių sezono rungtynių.

Pirmoji 2017 metų žiemą vykusi „žaliai – baltų“ ir „KK Alkanų“ dvikova pasibaigė pastarosios ekipos pergale rezultatu 58:44, tačiau prieš daugiau nei dvejus metus pirmoje rungtynių pusėje dominavo „Meridianas“. Po dviejų kėlinių 30:15 pirmavusi komanda vėliau trečiąjį kėlinį pralaimėjo 6:26 (!).

KK Alkani: Justas Uleckas 16 (7/10 metimai), Mindaugas Zalatoris 14, Kęstutis Juonys 11, Romuald Zemlianskij 10 / Meridianas: Almantas Stankevičius 19 (13 atk. kam.), Mantas Zubrickas 13;

 


Visad gatavs – Broliai Šaunuoliai 71:74

Beveik visą sudėtį surinkusi „Visad gatavs“ buvo arti sensacijos, tačiau lemiamu momentu pirmiausia nerado vaistų Dariaus Dūdėno bei Simo Liepinaičio duetui, antra, stokojo sėkmės, o galiausiai lemiamui metimui pasirinko ne patį geriausią sprendimą. Be keitimų žaidusių čempionų stovykloje solidžias rungtynes sužaidė ekipoje 11-tą sezoną žaidžiantis Andrius Jurkonis. Puolėjas pelnė 15 taškų ir atkovojo 9 atšokusius kamuolius, o jo pagalba šį kartą buvo labai svarbi.

Nuo 2010 metų, kai „Visad gatavs“ debiutavo lygoje, „Broliai Šaunuoliai“ laimėjo jau penktą tarpusavio dvikovą, tiesa, šį kartą kova vyko žymiai ilgiau nei anksčiau iki pat finalinio švilpuko. Kitos dvikovos buvo laimėtos 55:32, 86:64, 88:70 ir 104:74.

Rungtynių pradžioje sąlygas diktavo „Broliai Šaunuoliai“, tiksliau Darius Dūdėnas. Puolėjo vedami į priekį čempionai įpusėjus ketvirčiui pirmavo 9:3, vėliau, po Vytenio Bajorūno tolimo metimo, 12:3.

„Visad gatavs“ kurį laiką taikėsi su atsiliekančios ekipos vaidmeniu, tačiau pataikius kelis tolimus metimus pavyko perimti iniciatyvą ir gana sėkmingai išnaudoti savo privalumus. Po 10 minučių „Broliai Šaunuoliai“ vis dar pirmavo 16:15, tačiau iniciatyva jau priklausė čempionų varžovams, kurie kovingumą ir norą vertė jei ne pelnytais taškais, tai bent jau antrais šansais po netaiklių metimų. Atkovoti kamuoliai puolime šioje rungtynių fazėje buvo ryškus visada pasiruošusių pranašumas.

Antras kėlinys prasidėjo žygiavimu koja į koją, tačiau „Brolių Šaunuolių“ krepšininkai vis dažniau į gynybą turėdavo grįžti nesukūrę rezultatyvių atakų. Energija toliau spinduliavę ir ilgesnį suolą bandę išnaudoti „Visad gatavs“ krepšininkai įpusėjus kėliniui pirmavo 26:21.

Kėlinio gale „Broliai Šaunuoliai“ susikaupė, o galiausiai į Artiom Lisovskij tritaškį tokios pat vertės metimu atsakęs Andrius Jurkonis leido ketvirtį baigti su 2 taškų deficitu (31:33).

„Visad gatavs“ krepšininkai suprato, kad šios rungtynės yra puikus šansas ne tik iškovoti reikalingą įskaitinį tašką, tačiau ir pirmą kartą komandos istorijoje pranokti tituluočiausią šiuo metu lygoje žaidžiančią komandą.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Broliai Šaunuoliai“ išlygino rezultatą 33:33, tačiau į taiklų dvitaškį varžovai atsakė 6 taškais be atsako ir pabėgo 39:33.

„Visad gatavs“ galėjo kontroliuoti rungtynes, tačiau taip nenutiko. Vėl trūko šaltesnių galvų. Kai reikėjo lėtinti žaidimą, ilgiau palaikyti kamuolį, šios komandos žaidėjai ėmė labiau skubėti nei iki didžiosios pertraukos. Tritaškių šiose rungtynėse buvo mesta daugiau nei dvitaškių (43 prieš 42). Tiesa, toks atvejis šį sezoną yra pirmas ir vienintelis (Rungtynėse su „RRKK&Bendorėliais“ iš abiejų distancijų buvo išmesta po 35 metimus).

Rungtynių tempas buvo didelis, „Brolių Šanuolių“ žaidėjams vienu metu akivaizdžiai trūko kvapo. Čempionai neapsigynė, klydo ir net maksimaliai tuo nepasinaudoję varžovai likus žaisti 3 minutes iki trečiojo kėlinio sirenos susikrovė 11-kos taškų pranašumą, toks pats skirtumas komandas skyrė ir prieš lemiamą jų dalį (55:44).

„Visad gatavs“ racionalių sprendimų puolime trūko ir ketvirtajame kėlinyje, tačiau jame viską lėmė subyrėjusi kolektyvo gynyba. Darius Dūdėnas ir Simas Liepinaitis puikiai suprato, kuo gali baigtis šie čempionų pietūs ir puikiai išnaudojo savo individualų meistriškumą.

Ilgą laiką priekyje buvusių „Visad gatavs“ krepšininkų pranašumas iki minimumo sumenko, kai įpusėjus ketvirčiui Simas Liepinaitis pasižymėjo eiliniu reidu po varžovų krepšiu (58:59). Dar porą minučių komandoms besikeičiant taikliais metimais „Visad gatavs“ tarytum užmigo ir leido Andriui Jurkoniui pačiam susikūrus antrąjį šansą išlyginti rezultatą 64:64.

Iki finalinio švilpuko dar buvo likę dvi minutės, tačiau jau iniciatyva priklausė ne „Visad gatavs“ (66:66).

Įtampa aukščiausią tašką pasiekė po Donato Balandžio slalomo pirmiausiai per visą aikštę, o po to ir po varžovų krepšiu. Puolėjo dvitaškis leido kiek išsiderinusiai „Visad gatavs“ kariaunai įgyti svarbią 3 taškų persvarą 71:68.

Toliau aikštelėje vyko taktinė kova, po jos - minutės pertraukėlių maratonas. „Brolius Šaunuolius“ už ausų traukę Simas Liepinaitis ir Darius Dūdėnas savo atakas baigė išprovokavę varžovų asmenines pražangas, o taikliai metami baudos metimai (4/4) leido likus 9 sekundėms įgyti minimalią persvarą 72:71.

Kritinei atakai „Visad gatavs“ pasiruošė gerai, iki pilnos laimės trūko tik taiklaus Mindaugo Burbos metimo iš po krepšio. Po taktinės varžovų pražangos Simas Liepinaitis realizavo dar du baudos metimus tuo padidindamas „Brolių Šaunuolių“ persvarą iki 3 taškų (74:71).

„Visad gatavs“ liko 6 sekundės vilties, tačiau minutės pertraukėlės metu parengta ataka nebuvo taip gerai suplanuota kaip toji, iki kurios trūko tik taiklaus metimo. Šį kartą gerą dvikovą sužaidęs Dainius Strakšys išmetė kamuolį iš užribio Vygantui Versockui, o šis prastai įvertino situaciją ir nesusikūrė progos patogiam tolimam metimui.

Dramą išgyvenę čempionai šventė pergalę 74:71, o „Visad gatavs“ vyručiams šį kartą belieka nusirauti plaukus. Puikiu šansu pasinaudoti nepavyko.

Visad gatavs: Vygantas Versockas 17, Dainius Strakšys (13 atk. kam.) ir Donatas Balandis po 13, Artiom Lisovskij 11 / Broliai Šaunuoliai: Darius Dūdėnas 31 (11 atk. kam.), Simas Liepinaitis 21 (10 atk. kam.), Andrius Jurkonis 15;

 


RRKK&Bendorėliai – O.P.A. 71:59

Taikliausiai šiame sezone dvitaškius (57,50%) metę Bendorėlių atstovai švenčia. Sužaidus rezultatyviausią dvikovą (71) buvo įveikta „O.P.A.“ ir iškovota pirmoji pergalė sezone. Iki šių rungtynių „RRKK&Bendorėliai“ buvo pralaimėję 9 kartus iš eilės šį sezoną ir 14-ka įskaičiavus praėjusio pabaigą. „O.P.A.“ komandai tai buvo pirmoji nesėkmė žaidžiant prieš šią ekipą, įdomu ir tai, kad „RRKK“ (dabar „RRKK&Bendorėliai“) pirmas savo oficialias rungtynes 2015 metų spalio 11 dieną žaidė būtent prieš „O.P.A.“ bei pralaimėjo 52:77.

Komandų, kurių kelias šį sezoną buvo ne rožėmis klotas, susitikimą geriau pradėjo „RRKK&Bendorėlių“ žaidėjai (4:0), tačiau „O.P.A“ ilgai netrukusi prisiderino prie varžovų pasiūlytos gynybos ir jau pirmavo 5:4.

Įpusėjus pirmajam kėliniui Bendorėlių atstovai susigrąžino persvarą 10:7, „O.P.A.“ savo ruožtu kiek per daug skubėjo. Ketvirtį, kuriame ryškiau neišsiskyrė nei vienas kolektyvas, 15:13 laimėjo „RRKK&Bendorėliai“.

Nors į kovą stojo į TOP8 nepatenkančios komandos, noru ir nusiteikimu jos šį kartą pranoko ne vieną ten esantį kolektyvą.

Sužaidus dvi minutes antrajame kėlinyje šį sezoną dideliu nusivylimu tapęs Mindaugas Martinonis pataikė svarbų tritaškį leidusį Bendorėlių atstovams atitrūkti 20:13.

„O.P.A.“ deficitas pirmoje rungtynių pusėje vienu metu siekė ir 9 taškų atžymą, tačiau Artūro Pūkio ir Ramūno Jozonio individualus meistriškumas leido atsitiesti. Po ketvirčio, kurio gale produktyviai sužaidė ir Andžej Šumskas, Bendorėlių komandos persvara siekė tuos pačius du taškus kaip ir po pirmojo (29:27).

Kalbant apie sėkmę, jos stoka šį kartą skųstis negalėjo niekas, bent jau iki didžiosios pertraukos. Sudėtingų ir atakų pabaigose mestų metimų pataikė ir „RRKK&Bendorėlių“, ir „O.P.A.“ krepšininkai.

Po didžiosios pertraukos „O.P.A.“ iškart griebė jautį už ragų, žaibiški išpuoliai virto taškais, leidusiais susikrauti 8 taškų pranašumą. Rungtynių favoritai sunkiai, tačiau sėkmingai darbavosi prie savojo krepšio, efektyviai pereidavo į puolimą, priversdami Bendorėlių atstovus kurį laiką „kentėti“. Po Valdo Vyšniauskio tolimo metimo (32:37) „RRKK&Bendorėlių“ puolimo traukinys pajudėjo iš vietos, o varžovams teko prisiminti senas problemas. „O.P.A.“ ankstesniais sezonais dažniausiai neturėdavo bėdų gindami savo baudos aikštelę, tačiau juos varžovai užmėtydavo tritaškiais, po kelių taiklių iš eilės prasidėjus 26 susitikimo minutei varžovai jau buvo šalia 38:39.

Prie to, kad lygos autsaideriai greitai išlipo iš duobės, svariai prisidėjo ne tik ekipos lyderis Valdas Vyšniauskis, tačiau ir sėkmingai po varžovų krepšiu nardęs Karolis Lentinas.

Iniciatyvą į savo rankas tvirčiau perėmę „RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai trečiojo kėlinio gale jau buvo išlyginę rezultatą (43:43).

Sėkmingą ketvirtį, kuris baigėsi rezultatu 16:16, taikliu dvitaškiu su sirena baigė Laurynas Bakutis (45:43). Puikią progą metimui sukūrė akies krašteliu visiškai laisvą komandos bičiulį pastebėjęs Šarūnas Jankauskas.

Lemiamo ketvirčio pradžioje Bendorėlių atstovai pabėgo 49:43, tačiau Artūro Pūkio tritaškis, Andriaus Šimelevičiaus taiklus metimas greitos atakos metu atgaivino „O.P.A.“.

Komandoms pradėjus daugiau dėmesio skirti veiksmams puolime, aikštelėje matėme atvirtą krepšinį, kuris buvo kiek parankesnis Valdo Vyšniauskio ir Karolio Lentino tempiamai „RRKK&Bendorėlių“ komandai.

Įtampa neatslūgo likus žaisti ir lygiai pusę ketvirtojo kėlinio, po Ramūno Jozonio metimo iš po krepšio komandas skyrė vos taškas (57:58).

Tas pats Ramūnas Jozonis turėjo šansą, tačiau prametė du baudos metimus, o rezultatas po 2 minučių pakito (60:57) tik tada, kai du baudos metimus realizavo Bendorėlių atstovų persvarą padidinęs dvikovos atradimas Karolis Lentinas.

„O.P.A.“ atakos strigo, dar didesnė įtampa šios komandos stovykloje kilo, kai teisėjas nusprendė kamuolį atiduoti „RRKK&Bendorėlių“ krepšininkams. Karolis Lentinas, įsispaudęs tarp dviejų varžovų, kamuolį lietė paskutinis, todėl „O.P.A.“ vyrai galėjo jaustis kiek apgauti. Rungynių baigčiai šis epizodas jokios įtakos neturėjo, tačiau kol vieni dar gyveno jo nuotaikomis, kiti neįvertino situacijos ir grubiai suklydo gynyboje. Šarūnas Jankauskas gavo pakankamai erdvės bei pataikė gyvybiškai svarbų Bendorėliams tritaškį (63:57).

Nors buvo likę žaisti dar dvi minutės, daugiau už varžovus pasiekusi „O.P.A.“ šį kartą per daug skubėjo, o gynyboje atsilaikę varžovai žaibiškai pereidavo į puolimą bei bausdavo taikliais metimais iš po krepšio.

Likus žaisti minutę „RRKK&Bendorėliai“ jau turėjo 10-ties taškų persvarą 69:59, o nuaidėjus finaliniam švilpukui šventė pirmąją pergalę šį sezoną.

Pirmoji ir kol kas vienintelė pergalė Bandorėlių atstovų pozicijai turnyrinėje lentelėje jokios įtakos neturės, ši komanda ten nuo laipteliu aukščiau esančių „Visad gatavs“ vyrų atsilieka viena pergale. Komandai lieka žaisti su „Tores“, „Šaras sugriovė Marčėlą“ ir „Inwido“. Žaidimą kiek pagerinusi komanda gali tikėtis bent vienos pergalės, tačiau dabar svarbiausia koncentruotis ne į rezultatą, o į žaidimą. Jį pagerinus galima tikėtis vietos „mažosios taurės“ finalo ketverte. Atsigavimo ženklų rungtynėse prieš „O.P.A.“ jau rodė Mindaugas Martinonis (12 taškų, 5/6 metimai), puikią sportinę formą toliau demonstruoja Valdas Vyšniauskis ar Karolis Lentinas (11,67 tšk. vid.).

Jei RRKK&Bendorėlių“ komanda į TOP8 tikrai nepateks, tai „O.P.A.“, praradusi tašką prieš ekipą, kurią iki vasario 17 dienos įveikdavo visi, šiuo metu atsidūrė kryžkelėje. „Mažosios taurės“ turnyrą 2017/2018 metų sezone antrą kartą komandos istorijoje laimėjusi ekipa 9-ta (4/6), o likę varžovai „Visad gatavs“, „Tores“ ar „Negeri“ nėra patys parankiausi norint palypėti bent laipteliu. Visgi jeigu „O.P.A.“ nepateks į „didžiosios taurės“ turnyrą, reguliaraus sezono gale savo kailiu galės pajusti, kas jos lauktų užėmus 7 ar 8 vietą ketvirtfinalyje. Paskutinė dvikova bus žaidžiama prieš potencialius reguliaraus sezono nugalėtojus – „Negerus“.

RRKK&Bendorėliai: Valdas Vyšniauskis 27, Karolis Lentinas 15, Mindaugas Martinonis 12 / O.P.A.: Ramūnas Jozonis 18 (11 atk. kam.), Artūras Pūkys 16;

 


MF – Zarasai 55:70

Antrą kartą šį mėnesį geriausiu turo žaidėju išrinkto Kęstučio Bagdanavičius vedama „Zarasų“ komanda pirmą kartą istorijoje įveikė „MF“. Studentai iki šių metų vasario 17 dienos buvo laimėję abu susitikimus, įskaitant ir dramatišką 2017 metų „mažosios taurės“ bronzinį finalą.

„Zarasai“ rungtynes pradėjo atkarpa 8:0. Tikslūs perdavimai ir gerai veikusi gynyba stūmė šią ekipą į priekį. „MF“ atgijo, kai Tautvydas Palaima sėkmingai ėmėsi iniciatyvos. Po puolėjo tritaškio bei taiklių baudos metimų rezultatas iki pirmojo kėlinio pabaigos likus kiek mažiau nei penkioms minutėms tapo lygus 8:8.

Antroje ketvirčio pusėje Donato Garjonio ir Dominyko Stankevičiaus tritaškiai kiek pagyvino „MF“ puolimą ir leido ketvirtį laimėti 18:14, nors likus žaisti kiek daugiau nei minutę dar 12:11 pirmavo „Zarasai“.

Antrasis kėlinys prasidėjo taikliu „Zarasų“ kolektyvo tritaškiu (17:18), o sužaidus tris minutes Aivaras Karla taikliais baudų metimais išvedė savo komandą į priekį 21:20. Prasidėjus 16 dvikovos minutei puikiai savo krepšio saugumu pasirūpinę ežerų krašto atstovai ėmė bėgti ir vienu metu net turėjo dviženklį pranašumą (34:24). Artėjant didžiajai pertraukai komandų veiksmuose netrūko chaotiškų veiksmų.

Eimantas Leipus sužaidus vieną minutę trečiajame kėlinyje grąžino „Zarasams“ dviženklį pranašumą (38:27), o studentų bėdos bandant išvengti taškų iš po krepšio toliau nesibaigė. „MF“ dažniausiai demonstruoja solidesnę gynybą!

Pagrindine medikų galimybe puolime greitai tapo Dominyko Stankevičiaus tritaškiai, o „Zarasų“ turėta 13 taškų persvara ištirpo iki 6 (40:34).

„MF“ šį kartą metė daug tolimų metimų (29 per dvikovą), lygiai tiek buvo išmesta ir sezono pradžioje rungtynėse su „KK Alkanais“. Tiesa, toji dvikova vyko pagal studentams kiek parankesnį scenarijų ir galiausiai baigėsi užtikrinta pergale rezultatu 72:53.

„Zarasų“ komanda šį sezoną sugeba parodyti gero lygio krepšinį, tačiau dar negali to daryti visą rungtynių laiką. Bent jau trys pergalės, o gal ir keturios, šį sezoną išsprūdo iš rankų dėl šios priežasties.

„MF“ komandai beveik per pusę nukirpus turėtą persvarą zarasiškiai į tai suregavo rimtai. Karti patirtis duoda savų rezultatų, o pagerėjusi koncentracija gynyboje leido vėl pirmauti dviženkliu skirtumu 44:34.

Trečiojo kėlinio pabaigoje „MF“ deficitas pasiekė 15-kos taškų ribą. Miglius Dambrauskas pataikė tritaškį, Andrius Predkelis pridėjo tris baudos metimus ir tai buvo viena iš geriausių atkarpų, kurias šį sezoną „Zarasai“ žaidė po didžiosios pertraukos. Papildomos motyvacijos zarasiškiams šiose rungtynėse, matyt, suteikė ir tas skausmingas pralaimėjimas „mažosios taurės“ 2017 metų bronzinėse rungtynėse.

„MF“ komanda sezoną pradėjo puikiai, tačiau vėliau pateko į nesėkmių sūkurį ir per 7 paskutines dvikovas įveikė tik 14-tą vietą užimančius „RRKK&Bendorėlius“ (50:43). Šiuo metu 2017/2018 metų sezono finalo ketverto dalyviams trūksta geresnio komandinio žaidimo puolant ir didesnio kovingumo ginantis. Tai du kertiniai dalykai, kurie ne vieną sezoną lemdavo studentų sėkmę.

„MF“ ketvirto kėlinio pradžioje dar bandė kabintis į pergalę, tačiau energijos nepritrūkę varžovų priekinės linijos žaidėjai toliau šeimininkavo po studentų krepšiu ir iki pat finalinio švilpuko išlaikė tą persvarą, kuri buvo sukrauta per pirmąjį rungtynių pusvalandį (70:55).

Pažvelgus į rungtynių protokolą į akis labiausiai krenta pražangų bei baudos metimų skaičiai. „MF“ taisykles pažeidė 15 kartų ir metė 4 baudos metimus, „Zarasų“ ekipos rodikliai atitinkamai 4 ir 20. Kartais profesionalių ekipų treneriai akcentuodami šiuos skaičius nori atkreipti dėmesį į teisėjų netinkamą darbą, tačiau „MF“ bei „Zarasų“ komandų atveju didelį skirtumą lėmė būtent pastarosios ekipos agresyvumas. Netrūko situacijų, kai studentai taisykles pažeisdavo kiek pavėlavę ir zarasiškiai išprovokuodami pražangą pelnydavo ir taškus.

„Zarasai“ po pergalės „MF“ šiuo metu lenkia viena pergale, tai yra labai svarbu, nes dvi paskutines rungtynes teks žaisti prieš „BC Ponus“ ir „TG Sokol“. Bent vienos pergalės turėtų užtekti išliekant aštuntuke.

„MF“ situacija šiandien labai bloga. Komandos žaidimas yra išsiderinęs, o turnyrinėje lentelėje ji užima 7 vietą (5-6) balansuodama ties iškritimo iš „didžiosios taurės“ turnyro riba. Dvi paskutinės dvikovos su „Šaras sugriovė Marčėlą“ bei „Broliais Šaunuoliais“ pergalių nežada, todėl sukryžiavus pirštus teks laukti palankių rezultatų rungtynėse, kur kausis konkurenciją sudarančios ekipos.

MF: Dominykas Stankevičius 23, Tautvydas Palaima 7 / Zarasai: Kęstutis Bagdanavičius 29 (14 atk. kam.), Eimantas Leipus 13, Andrius Predkelis 12, Miglius Dambrauskas 10;

 


Tores – TG Sokol 52:83

Prioritetą KMT finalui skyrę „Tores“ krepšininkai kovoti dėl garbės delegavo penkis žaidėjus, tačiau iki didžiosios pertraukos likus dviem minutėms po arbitrų griežtų sprendimų aikštelę buvo priverstas palikti ir Vladislav Budko. Intrigos 11-tą sezoną lygoje žaidžiančių komandų rungtynėse nebuvo, nors „Tores“ nenuleido rankų ir po didžiosios pertraukos buvo sumažinę atsilikimą nuo 35 iki 18 taškų.

Senų pažįstamų rungtynes aukšta nata pradėjo praėjusį sezoną sakalu tapęs Paulius Daukantas bei „Tores“ komandos aprangą ankstesniais sezonais vilkėjęs Karol Ruselevič. Šio dueto vedama „TG Sokol“, sužaidus tris minutes, pirmavo tik 8:6, tačiau įjungusi dar aukštesnę pavarą ketvirtį baigė laimėdama atkarpą 20:4 (28:10).

Paulius Daukantas per pirmąjį kėlinį į „Tores“ krepšį sumetė 15-ka taškų, Karol Ruselevič pridėjo 10.

Antrojo kėlinio pradžioje „Tores“ toliau turėjo problemų stabdydama uragininį varžovų puolimą, po pastarosios ekipos sausos atkarpos 6:0 komandas jau skyrė 26 taškai.

Kaip matėme vėliau, „TG Sokol“ to nepakako. Nuo suolo puikiai į žaidimą įsiliejo Artur Tyševič, kuris vien per antrąjį kėlinį pelnė 16-ka taškų (16 taškų iš 23, kuriuos pelnė visa komanda).

Šį kartą didelių sunkumų renkantis į dvikovą turėjusių „Tores“ krepšininkų neužjautė niekas: nei tiesioginiai varžovai, nei rungtynių arbitrai, iki didžiosios pertraukos likus 2 minutėms iš aikštelės išviję vidurio puolėją Vladislav Budko.

Emocingai į viską, kas vyksta aikštelėje, šį sezoną dažnai reaguojantis aukštaūgis užsidirbo pirmiausiai techninę, o vėliau ir diskvalifikacinę pražangą, kai labai aktyviai reagavo į rungtynių arbitro sprendimą nefiksuoti kamuolio varymo taisyklės pažeidimo į greitą ataką pasileidusiam varžovui.

Įkaitęs Vladislav Budko savo komandos draugus paliko rungtynes tęsti keturiese, o dėl diskvalifikacinės pražangos pagal lygos nuostatus turės praleisti ir sekančią dvikovą pagal tvarkaraštį. „Tores“ komandai, kuri šį sezoną turi problemų su rotacija, aukštaūgio netektis gali būti labai skausminga.

Pasinaudoję chaotiška „Tores“ krepšininkų gynyba, kai šie liko keturiese, „TG Sokol“ vyrai įpusėjus rungtynėms pirmavo 51:16 (+35 rekordinė persvara šiose rungtynėse).

Dar prieš rungtynes buvo signalų, kad „Tores“ šiose rungtynėse sudalyvaus tik tam, kad būtų išvengta techninio pralaimėjimo, be didesnių ambicijų pakovoti dėl pergalės. Visgi už antrąją rungtynių pusę keturių pralaimėjimų seriją dabar jau turinčią komandą reikėtų pagirti.

Trečiąjį kėlinį „Tores“ laimėjo 21:10 ir sugebėjo atsilikimą sumažinti iki padoresnio 24 taškų. Trumpam ant žemės nutūpę „sakalai“ buvo produktyviai baudžiami tolimais metimais, kontratakomis ir net metimais iš baudos aikštelės prieigų žaidžiant pozicinį krepšinį.

Neblogai „Tores“ pradėjo ir ketvirtąjį kėlinį, sužaidus jame pora minučių ataką baigus tolimu metimu komandas jau skyrė tik 18-ka taškų. Per 12 minučių „TG Sokol“ persvara sumenko beveik dvigubai (nuo 35 iki 18 taškų).

Rungtynėms, kuriose intriga išgaravo jau pirmajame ketvirtyje, einant į pabaigą „TG Sokol“ surengė dar vieną spurtą 8:0 (83:52) bei šventė 6 pergalę tarpusavio susitikimų istorijoje. Šiuo metu seriją 6-4, o „TG Sokol“ laimėję 6 kartus iš eilės „Tores“ komandai SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE nepralaimi jau nuo 2011 metų lapkričio 27 dienos.

Pralaimėjimas 31 taško skirtumu dabar nėra prasčiausias „Tores“ komandos pasirodymas žaidžiant prieš „TG Sokol“; 2017 metų gruodžio 10 dieną buvo pralaimėta 36:70, o 2016 metų lapkričio 27 dieną net 48:85.

Žvelginat į tolimesnę reguliaraus sezono eigą, „Tores“ komandai lieka dvikovos su „RRKK&Bendorėliais“, „O.P.A.“ bei „Šaras sugriovė Marčėlą“. Visos trys ekipos įveikiamos, tačiau norint patekti į TOP8, tektų laukti ir parankiai susiklostančių dvikovų, kur žais konkurentai, baigčių.

Lygos senbuviai nemėgsta pralaimėjimų, ypač dideliais skirtumais, tačiau, nuriję karčią piliulę ir per likusį laiką iki reguliaraus sezono pabaigos išsprendę problemas rotacijoje, jie tikrai bus rimtas riešutas „mažosios taurės“ turnyre. Praėjusios ugnį ir vandenį komandos kartais laimi net taures...

Savų uždavinių reguliaraus sezono finišui turės ir „TG Sokol“, jų laukia „Meridianas“, Negeri“ ir „Zarasai“.

Tores: Tomas Ramanauskas 16, Viktoras Azarkovas 15 (10 atk. kam.), Vladislav Budko 10 / TG Sokol: Paulius Daukantas 23, Artur Tyševič 20 (10/13 dvitaškiai), Valdemar Lodziato (23 atk. kam.) ir Karol Ruselevič po 14;

 


Turo žaidėjas

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.