Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 13-ojo turo apžvalga!!!

SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS reguliarusis sezonas artėja prie finišo tiesiosios, tačiau situacija turnyrinėje lentelėje ir toliau išlieka įtempta. Po vasario 10 dienos turo komandoms lieka žaisti po 3-4 rungtynes, vienas iš jų pergalės kels į viršų, kitas, kaip bebūtų gaila pralaimėjimai, stums žemyn.

Komandų, kurioms šiuo metu nereikalingos pergalės, lygoje nėra, todėl kiekvienose rungtynėse jos pasiryžusios kovoti ir draskytis negailėdamos jėgų ir sveikatos.

Visų penkių vasario 10 dienos dvikovų svarbiausius akcentus rasite tradicinėje lygos įvykių suvestinėje.

Negeri – Zarasai 61:53

Kovingai nusiteikę „Zarasų“ krepšininkai kibo į atlapus „Negeriems“, tačiau galiausiai liko nieko nepešę. Intensyviose, įdomiose ir emocingose rungtynėse 10 pergalę 2018/2019 metų sezone iškovojo turnyrinės lentelės lyderių poziciją nuo sezono starto išlaikantys „Negeri“.

Viena įdomesnių akistatų iš penkių suplanuotų vasario 10 dieną laukė aikštelėje pasirodžius „Negerų“ bei „Zarasų“ komandoms. Zarasų krašto atstovai dvikovą pasitiko turėdami trijų pergalių seriją, „Negerų“ ji buvo tris kartus ilgesnė (9-0).

„Zarasai“ šiuo metu yra SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS TOP6 komanda ne tik pagal rezultatus, tačiau ir turimą sudėtį bei atskirų žaidėjų meistriškumą, todėl lygos lyderiai po kelių savaičių pertraukos vėl sulaukė rimtesnio pasipriešinimo.

Lygi ir įtempta kova užvirė nuo pat pirmųjų susitikimo minučių, o „Zarasai“ į priekį 7:6 įsiveržė, kai savo atakas užbaigti patikėjo Kęstučiui Bagdanavičiui. Įpusėjus pirmajam kėliniui minimaliai 10:9 pirmavo jau „Negeri“, tačiau priekyje buvusi komanda keitėsi dar ne kartą. Įdomu tai, kad per 3,5 minučių atkarpą niekas nepirmavo daugiau nei tašku.

Prasidėjus paskutinei ketvirčio minutei fortūna šypsojosi zarasiškiams. Šie pirmąjį rungtynių kėlinį laimėjo 16:14.

Antrojo kėlinio pradžioje Giedrius Kvakšys pelnė du taškus su varžovų pražanga, pridėjo taiklų baudos metimą, po kurio 17:16 vėl pirmavo šio sezono lyderiai. „Zarasų“ atakos vienu metu buvo kiek įstrigusios, tačiau „Negeri“ iš to nieko nelaimėjo. Kaip ir pirmojo metu kova vyko taškas į tašką.

Prasidėjus 16-tai susitikimo minutei Andriaus Kvakšio drąsūs sprendimai leido „Negeriems“ įgyti 4 taškų persvarą, tačiau į atlapus rimtai lyderiams įsikibę zarasiškiai greitai atstatė lygybę 24:24.

Ketvirčio pabaigoje Kęstučio Bagdanavičiaus tritaškis „Zarasus“ grąžino į priekį 29:28. „Negeri“ turėjo laiko nusverti svarstykles savo naudai, tačiau jo produktyviai neišnaudojo.

Po 20 minučių minimaliai pirmavo „Zarasų“ kolektyvas, apibendrinus du pirmus kėlinius galima buvo teigti, kad jų nepako tam, kad kurie nors būtų užčiuopę varžovų silpnųjų vietų.

Po didžiosios pertraukos greitai, tačiau tik trumpam, „Negeri“ atitrūko 4 taškais, o labiau sezono lyderių pranašumas ryškėti ėmė tada, kai krepšys atsirišo Arnoldui Juchnevičiui. Šį sezoną snaiperis niekaip nesuderina savo taikiklio (25,81% tritaškiai), tačiau toliau aikštelėje bando daryti tai, ką geriausiai moka, ir anksčiau ar vėliau jis dar nubaus ne vieną varžovą. Šį kartą prametęs penkis tolimus metimus pirmoje rungtynių pusėje jis dviem taikliais leido „Negeriems“ pabėgti ir trečiojo kėlinio viduryje įgyti 7 taškų pranašumą.

Likus žaisti daugiau nei minutę „Zarasai“ buvo kiek arčiau 39:42, tie patys 3 taškai (43:46) ekipas skyrė ir po kėlinio pabaigą skelbiančios sirenos. Didelio „Negerų“ komandos žaidėjų nepasitenkinimo kėlinio gale sulaukė rungtynių arbitrų sprendimas nefiksuoti nesportinės pražangos Gediminą Astrauską kietai stabžiusiam Mantvidui Blinstrubui. Šio epizodo metu „Negerų“ gynybos ramstis skausmingai krito ant parketo ir vienu metu atrodė, kad šis kritimas gali turėti skaudžių pasėkmių.

Lemiamo ketvirčio metu aikštelėje vyravo fiziniu kontaktu paremtas krepšinis, o likus žaisti 5 minutes 50:45 priekyje buvo labiau apsukas didinę „Negeri“.

Po Andriaus Kvakšio dvitaškio „2+1“ situacijoje ir sėkmingo Gediminui Astrauskui epizodo, kai pavyko taip pat išprovokuoti varžovą pažeisti taisykles, „Negerų“ persvara šoktelėjo iki 9 taškų, o netrukus galutinį tašką padėjo tritaškį pataikęs Gediminas Mateika (57:45).

Per likusį rungtynių laiką nieko įdomaus nenutiko, tačiau kiek emocingiau nei įprastai į arbitrų darbą ir savo komandos draugų veiksmus reagavęs Giedrius Kvakšys dar spėjo užsidirbti dvi technines pražangas bei rungtynes baigė anksčiau nei nuskambėjo finalinė sirena, skelbianti eilinę jo prieš 10 sezonų įkurtos ekipos pergalę.

Negeri: Gediminas Mateika 17, Arūnas Liudvinavičius 12, Arnoldas Juchnevičius 11, Gediminas Astrauskas (16 atk. kam.) ir Giedrius Kvakšys po 8 / Zarasai: Kęstutis Bagdanavičius 29 (12 atk. kam.), Andrius Predkelis 13;

MF – RRKK&Bendorėliai 50:43

Gerą gynybą demonstravę Bendorėlių atstovai strigo prie varžovų krepšio ir dar kartą nepasinaudojo galimybe iškovoti pirmąją pergale šiame sezone. Lygos autsaideriai pirmą kartą šį sezoną vertėsi be savo puolimo lyderio Valdo Vyšniausio (16,00 taškų vid.), tačiau jo vaidmenį gana sėkmingai perėmė maloniu turo atradimu tapęs aukšatūgis Laurynas Bakutis. Vienas iš vyresnių lygos žaidėjų (41 m.) surinko 17 taškų ir atkovojo 11 atšokusių kamuolių (16 naud. bal.).

Sezoną keturiomis pergalėmis pradėję studentai įstrigo. Vasario 3 dieną „O.P.A.“ komandai buvo nusileista rezultatu 52:60, ši nesėkmė buvo jau penkta iš eilės. Tai nieko gero prieš devintą dvikovą nežadėjo Bendorėlių atstovams, kurie šį sezoną jau buvo suklupę aštuonis kartus (0-8).

Studentai po kiekvieno turo turnyrinėje lentelėje ritosi žemyn, todėl pergalė prieš beveik metus laimėti negalinčius lygos autsaiderius jiems buvo reikalinga kaip oras. Tiesa, šie startavo labai gerai ir tą orą buvo linkę pagadinti…

Po 5 Lauryno Bakučio taškų „MF“ atsiliko 4:10. „RRKK&Bendorėliai“ patikimai gynėsi, rinko taškus ne tik iš po krepšio, tačiau ir pataikė iš toliau.

Įpusėjus kėliniui studentai kurį laiką dar buvo besivejančių vaidmenyje, tačiau po Benedikto Jonuškos tritaškio 11:10 sugebėjo įsiveržti į priekį.

Labai įdomaus ir Bendorėlių atstovams vieno produktyvesnių kėlinių šį sezoną pabaigoje „MF“ persvara jau siekė 4 taškus (14:10), tačiau Šarūnas Jankauskas dar spėjo įmesti tritaškį labai reikalingą tritaškį (13:14).

Antrąjį kėlinį, kaip ir pirmąjį, sėkmingiausiai iš 10-ties aikštelėje tuo metu buvusių krepšininkų pradėjo Laurynas Bakutis. Aukštaūgio dėka „RRKK&Bendorėliai“ dar kartą atsidūrė priekyje (17:14).

„MF“ ilgą laiką derino savo stygas, jas įtempus orkestras skambėjo gražiau, o Bendorėlių atstovai labai nelaiku nutilo. Komanda kelis kartus neapsigynė, o neapsaugojus savo tvirtovės nebuvo lengva svečiuotis studentų aikštelės pusėje. Nejauku palikti namus atvertais langais bei durimis. Po geros atkarpos, kai pavyko susikrauti dviženklią persvarą, „MF“ kolektyvui pavyko pirmą rungtynių dalį laimėti 32:21. Būtent 11-kos taškų pranašumas ir buvo didžiausias, kurį pavyko įgyti pirmoje dvikovos dalyje.

Trečiasis kėlinys buvo nerezultatyvus, jo metu abi „konflikto“ dalyvės pačios nesistengė žaisti gerai, tačiau to daryti neleido ir savo varžovams. „MF“ vienu metu buvo įgiję rekordinę 14-kos taškų persvarą (39:25), tačiau vėliau kiek atleido vadžias ir dalį darbų pasiliko ketvirtajam kėliniui (41:29).

Lemiamo ketvirčio pradžioje nei jėgų santykis aikštelėje, nei rezultatas švieslentėje per daug nesikeitė. Tokios pat tendencijos buvo matomus ir jam įpusėjus (46:36). Kai atrodė, kad viskas bus taip, kaip ir turėtų, t.y. laimės aukščiau turnyrinėje lentelėje esantys „MF“ studentai, Bendorėliai turėjo kitų minčių.

„RRKK&Bendorėlių“ krepšininkai sustygavo gynybą; kai apsigina, jie gali ir pulti, nors dažniausiai šį sezoną viską bando daryti atvirkščiai. Komanda turi ribotas galimybes puolime, todėl bandymai varžytis su toliau pagal šį aspektą pažengusiais varžovais kainuoja tikrai daug.

Kai Bendorėlių atstovai žaidė taip, kaip ir derėtų pagal jų galimybes, „MF“ stovykloje kilo nedidelė panika. Skirtumui ištirpus iki 6 taškų (46:40) buvo paprašyta minutės pertraukėlės.

Prasidenant priešpaskutinei rungtynių minutei „RRKK&Bendorėliai“ priartėjo dar labiau 42:46. Po to, kai pastaroji komanda apsigynė ir nesugebėjo per 24 sekundes surengti atakos, lemiamą žodį tarė „MF“ puolėjas Dominykas Stankevičius, pataikydamas labai svarbų dvitaškį (48:42).

Per likusį laiką (30 sekundžių) stebuklas neįvyko, „MF“, kaip ir galima buvo tikėtis, nutraukė nesėkmių seriją. „RRKK&Bendorėliai“ toliau lieka turnyrinės lentelės dugne. Šį kartą už norą kovoti komandos peikti tikrai negalima.

MF: Dominykas Stankevičius 16, Domantas Želvys 10, Benediktas Jonuška 8 / RRKK&Bendorėliai: Laurynas Bakutis 17 (11 atk. kam.), Raimundas Umbrasas 8;

TG Sokol – BC Ponai 67:57

„BC Ponai“ antrajame savo sezone dabar išgyvena juodžiausią atkarpą. Komandos gynyba išsiderino, o ketvirta iš eilės nesėkmė gerokai komplikuoja padėtį turnyrinėje lentelėje. Šį kartą į pralaimėjimų liūną įtrauktą ekipą įveikė daugiau nei tris kėlinius keturiese žaidę „TG Sokol“ krepšininkai. Vieni iš sezono favoritų rungtynėms registravo penkis žaidėjus, o traumą patyrus Tadui Girniui, neturėjo kito pasirinkimo kaip tik tęsti kovą varžovams turint aikštelėje vienu žaidėju daugiau. Varžovų negandomis „BC Ponai“ nepasinaudojo, priešingai, bičiulio čiurnos trauma, kurį jį iš rikiuotės eliminuoja bent mėnesiui, „sakalus“ mobilizavo ir jie visą darbą atliko dar iki didžiosios pertraukos.

Vasario 10 dieną įvyko pirmasis „BC Ponų“ ir „TG Sokol“ tarpusavio susitikimas. Jo praėjusį sezoną lygoje debiutavę ponai bei 11-tą skaičiuojantys sakalai sulaukė į savo krepšį praleisdami mažiausiai taškų. „TG Sokol“ vidutiniškai praleisdavo po 49,13 taško, o „BC Ponai“ 0,09 taško daugiau (49,22). Už šių ekipų nugaros rikiavosi lygos lyderiais tapę „Negeri“ (49,44).

Tado Burmono vedami „BC Ponai“ ilgą laiką laikėsi pagirtinai. Prasidėjus 6 rungtynių minutei Tadas Orentas ir Valdemar Lodziato keitėsi taikliais metimais. Po jų rezultatu 11:10 pirmavo ponai.

Tadas Girnius gražiai suklaidinęs varžovus pelnė du taškus iš po krepšio (12:11), tačiau netrukus kovodamas dėl atšokusio kamuolio nesėkmingai nusileido ant parketo ir susižeidė čiurną.

„TG Sokol“ iki pirmojo kėlinio pabaigos likus kiek mažiau nei keturioms minutėms liko žaisti keturiese, nes rungtynėms registravo tik penkis žaidėjus.

Komandos draugo trauma sutelkė komandą, o pavojingą aukštaūgių duetą su Tadu Girniumi sudarantis Valdemar Lodziato dar nutarė padirbėti už du. „BC Ponų“ gynyba tokiai įvykių kaitai nebuvo pasirengusi, todėl daugiausiai Valdemar Lodziato ir Karol Ruselevič indėlio puolime dėka „sakalai“ ketvirtį laimėjo dvigubai 22:11.

„TG Sokol“ neturėjo kito pasirinkimo, papildomų opcijų, tačiau tai nesuteikė jokių papildomų lengvatų „BC Ponams“. Keturiese žaidę varžovai toliau siautė aikštelėje ir nuolat didino atotrūkį. Šis po dviejų kėlinių siekė jau 16-ka taškų (41:25). Artėjant didžiajai pertraukai „BC Ponai“ buvo kiek apmažinę skirtumą, kai pataikė reikalingus tritaškius, tačiau varžovų pasiūlytas tempas šį kartą tapo pražūtingu.

„BC Ponai“ į savo krepšį per du kėlinius praleido 41 tašką, o tai tik 8 mažiau nei jų gynybos rodikliai iki šios dvikovos. Tai daug pasako apie ne kartą komandą gelbėjusį žaidimo elemento prastą veikimą šiose rungtynėse.

„TG Sokol“, neturėdami jokios rotacijos, žaidė racionalų krepšinį, ilgos atakos ir taiklūs metimai atakų gale smarkiai kirto per „BC Ponų“ tikėjimą savo jėgomis. Stengiesi, eikvoji jėgas 18-22 sekundes ir gauni taškus, tai veikia...

Didelį darbą pirmoje rungynių pusėje nuveikę „TG Sokol“ krepšininkai trečiojo ir ketvirtojo kėlinio metu jau nebuvo tokie energingi, tačiau žaisdami logiškai apgalvotą žaidimą gerai prisitaikė prie situacijos ir visą laiką turėjo solidų pranašumą. Jis vienu metu siekė ir 20 taškų ribą (60:40,) kurią iki galo kovoti bandę ponai dar nukirto per pusę (57:67).

„BC Ponams“ tai buvo vienos iš prastesnių rungtynių gynyboje šį sezoną, tačiau pulti prieš keturis varžovus bent jau po didžiosios pertraukos sekėsi pakankamai gerai.

„TG Sokol“ pasirodymus šį sezoną kol kas vertinti buvo galima dvejopai. Rezultatas 7 pergalės per 9 dvikovas – geras, tačiau pažvelgus į pavardes ekipos sudėtyje apie vienų iš lygos favoritų rodomą žaidimą nieko panašaus pasakyti negalima. Komanda dažnai klysta (17,00), prastai meta baudos metimus (44,44%), o bandymai taškus rinkti per aukštaūgius puolimą daro nuobodžiu.Tikslai ambicingi, tačiau pavasaris „TG Sokol“ komandai dažnai būna sunkus.

TG Sokol: Nerijus Pigaga 21, Karol Ruselevič 16, Artūras Jankvoskis (13 atk. kam.) ir Valdemar Lodziato (18 atk. kam.) po 14 / BC Ponai: Tadas Burmonas 12, Tomas Janušauskas ir Lukas Beržinskas po 10;

Tores – Broliai Šaunuoliai 50:80

„Tores“ atskirais rungtynių momentais demonstravo anksčiau jų vizitine kortele buvusį kovingumą, tačiau po didžiosios pertraukos aikštelėje jau dominavo Gedimino Povilausko bei Manto Statausko vedami „Broliai Šaunuoliai“. Gediminas Povilauskas šiose rungtynėse surinko trigubą dublį (18 tšk., 20 atk. kam., 14 rez. perd.) ir vienu efektyvumo balu pagerino lygos sezono efektyvumo balų rekordą (47). Naudingiausias lygos žaidėjas šį sezoną vos kartą dvikovą baigė nesurinkdamas bent 44 naudingumo balų. Sėkmingiausias rungtynes naujoje komandoje sužaidė Mantas Statauskas, anksčiau „Reaktoriaus smogikų“ bei „Tores“ komandose žaidęs gynėjas į „Tores“ krepšį sumetė 36 taškus (14/17 dvitaškiai) - tai šio sezono „Brolių Šaunuolių“ komandos rekordas. Už Mantą Statauską tarp čempionų titulą ginančios komandos narių šį sezoną rezultatyviau nežaidė niekas.

Pastaruosius kelerius sezonus „Tores“ nerodo gero krepšinio ir nekovoja dėl aukščiausių pozicijų, todėl prie lygos per pastaruosius 5-6 metus prisijungęs jaunimas vargu ar girdėjęs, kad kažkada seniai į SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGĄ pakovoti dėl trofėjaus atvyko ne tik „Broliai Šaunuoliai“, jį laimėję ir praėjusį sezoną, tačiau ir „Tores“. Šių komandų susidūrimai būdavo įdomūs, atkaklūs ir laukiami, o dabar tapo eilinėmis rungtynėmis, kurių favoritais visada laikomi „Broliai Šaunuoliai“. Šie per 11 tarpusavio rungtynių buvo iškovoję 6 pergales ir patyrę 5 pralaimėjimus, o „Tores“ jų įveikti nesugeba nuo 2011 metų.

Iš tų, kurie dalyvavo ne vienoje principinėje akistatoje, „Tores“ komandai vasario 10 dieną smarkiai trūko Eriko Augūno bei Marek Pščolovski. Pirmasis žaidėjas - ilgametis komandos gynybos ramstis, antrasis – ne tik vis dar pagrindinis įžaidėjas, tačiau ir emocinis lyderis. Sau dublerio taip ir neradęs Marek Pščolovski dėl kovingumo ir noro stokos po šių rungtynių ant auklėtinių pykti nebūtų turėjęs teisės, nes, nepaisant didelio (30 taškų) skirtumo, didžiąją rungtynių dalį vyko aktyviomis mikro dvikovomis dėl geresnių pozicijų išsiskyrusi kova.

Rungtynes taikliu metimu pradėjo „Tores“ marškinėlius dar praėjusį sezoną vilkėjęs Mantas Statauskas (2:0), tačiau jau atsakomosios atakos metu buvęs jo ekipos draugas Darek Orševski pasižymėjo tritaškiu ir išvedė į priekį savo ekipą 3:2.

Per pirmąsias penkias rungtynių minutes priekyje buvusi komanda keitėsi dar penkis kartus, vėliau dar tris kartus (15:15; 17:17 ir 19:19) rezultatas buvo lygus. „Tores“ ekipai iki pilnos laimės trūkdavo vieno kito taiklaus tolimo metimo, „Broliams Šaunuoliams“ netrūko nieko, tačiau tik tada, kai kamuolys atsidurdavo maestro Gedimino Povilausko rankose.

Besibaigiant pirmajam kėliniui „Broliai Šaunuoliai“ pirmavo 23:19, tačiau rungtynių arbitras įskaitė (22:23) gal kiek ir pavėluotą Zbignev Dubovski metimą iš kitos aikštelės pusės.

Antrojo kėlinio pradžioje aikštelė vėl buvo panaši į mėsmalę: daug kontakto, grumtynių ir kietos kovos. „Broliai Šaunuoliai“ pirmąsias penkias šio kėlinio minutes pirmavo 1-3 taškais, o vėliau įgijo ir kiek didesnį pranašumą, kai rezultatyviais perdavimais komandos draugus apdalino ir pats taškus rinko Gediminas Povilauskas. Įpusėjus rungtynėms švieslentėje degė šaunuoliams parankus rezultatas 38:32.

Nors rungtynių eiga diktavo viena, nutiko kita. „Broliai Šaunuoliai“ privertė „Tores“ komandą žaisti chaotišką krepšinį, o pasipylus klaidoms nepavyko nei apsiginti, nei rinkti taškų. Čempionai kėlinį sužaidė kaip iš natų (22:6) ir, galima sakyti, galutinai sudėliojo viską į savo vietas 58:38. Komandinį krepšinį žaidę „Broliai Šaunuoliai“ po didžiosios pertraukos demonstravo aukšto lygio krepšinį, tačiau iki tol, kol galėjo pasismaginti, reikėjo padirbėti iš peties. Galingas trečiasis kėlinys buvo savotiškai užprogramuotas viso to, ką aikštelėje komandos atliko iki didžiosios pertraukos. „Tores“ lygioje kovoje vargo, o „Broliai Šaunuoliai“ kiek pasitaupė, kai daug darbų už likusius keturis komandos draugus aikštelėje padarydavo Gediminas Povilauskas. Jo indėlis puikiai matomas ir efektyvumo balų suvestinėse.

Sužaidus 3 minutes Vytenis Bajorūnas pataikė antrąjį savo tritaškį ir padidino komandos persvarą iki 23 taškų (65:42). Vienintelis brolių atstovas, žaidęs 2009 metais pirmosiose komandų tarpusavio rungtynėse, šiame sezone iki šių rungtynių buvo pataikęs vos vieną metimą.

Į tokį „Brolių Šaunuolių“ išpuolį lygiai taip pat atsakė Aleksandr Lipnevič (45:65), tačiau tai, kas vyko toliau, „Tores“ norėtų pamiršti. Įsibėgėję „Broliai Šaunuoliai“ likus žaisti 4 minutes pirmavo jau 30-ties taškų persvara, o ekipos krepšį rungtynių gale dažniausiai atakavo ne kas kitas, o buvęs komandos žaidėjas Mantas Statauskas.

Tores: Zbignev Dubovski ir Grzegož Jasinskij po 13, Darek Orševski 10 / Broliai Šaunuoliai: Mantas Statauskas (14/17 dvitaškiai), Gediminas Povilauskas 18 (20 atk. kam., 14 rez. perd.), Marius Rimošaitis 10;

Inwido – Šaras sugriovė Marčėlą 43:67

Trumpa krizė ar „Inwido“ pasakos pabaiga? Toks klausimas tikriausiai kilo daugeliui užmetus akį į šio sezono išsišokėlių pastarųjų kelių rungtynių rezultatus. Per pirmąsias septynias dvikovas vos kartą „Negeriems“ nusileidę rezultatu 54:57, dvi paskutines dvikovas „Inwido“ krepšininkai pralaimėjo vidutiniškai 23,50 taškų skirtumu. Per šias dvikovas komanda rinko tik po 41,50 taško, o rungtynėse su „Šaras sugriovė Marčėlą“ vienas iš lyderių Vitalijus Afanasjevas pirmą kartą per du sezonus aikštelę paliko nepelnęs taškų. Šį sezoną po 13,78 taško renkantis žaidėjas prametė 9 metimus iš žaidimo ir du baudos metimus bei iš viso surinko (-11) naudingumo balų.

Po užtikrintos pergalės „Šaras sugriovė Marčėlą“ idėjinis vadas Petras Jasiūnas savo bičiuliams akcentavo, kad jų komandos dabartinė pozicija nėra ta, kurią jie galėtų užimti. „Inwido“, kuri neturėjo rungtynėse jokių šansų, šiuo metu užima ketvirtą vietą turnyrinėje lentelėje.

Paskutinės vasario 10 dieną į aikštelę žengė „Inwido“ ir „Šaras sugriovė Marčėlą“ komandos. Labiausiai stebinusi ir labiausiai nuvylusi ekipos. Prieš sezoną buvo galima tikėtis, kad šias komandas vienu ar kitu laikotarpiu turnyrinėje lentelėje skirs bent 3 pergalės, tačiau daugelis, matyt, įsivaizdavo, kad komandos bus išsidėsčiusios kita tvarka.

Abi komandos lygoje debiutavo 2017/2018 metų sezone, jų pasirodymai sezono starte skyrėsi kaip diena ir naktis. „Šaras sugriovė Marčėlą“ startavo 6-0, „Inwido“ 0-11 (!). Visgi tarpusavio rungtynėse buvo šiokių tokių netikėtumų, „Inwido“ rimčiau vertintiems varžovams pralaimėjo tik 50:53. Tai buvo vienos iš retesnių rungtynių kuriose, „Inwido“ turėjo šansų pasiekti pergalę...

Nauja diena - nauja istorija, o ši linksmiau prasidėjo „Inwido“ varžovams, kurie pirmąjį ketvirtį laimėjo net 12:2. „Šaras sugriovė Marčėlą“ kibiai gynėsi, puolime stengėsi žaisti veržliai ir agresyviai, o tam, panašu, šiuo metu ketvirta lygos komanda nebuvo pasiruošusi. Komandai, kuriai vienintelius du taškus per 10 minučių dar rungtynių pradžioje pelnė Edvardas Žilinskas, sunkiausiai sekėsi sugaudyti Liną Einikį. Šis talentingas puolėjas puikiai pradėjo sezoną, tačiau pastaruoju metu buvo pritilęs.

Petro Jasiūno ir Nojaus Vaikšnoro geri perdavimai, pavyzdinga kova dėl atšokusių kamuolių net ir neturint ūgio persvaros leido „Šaras sugriovė Marčėlą“ komandai dominuoti ir antrajame kėlinyje, tačiau sužaidus jame porą minučių užsikūrė ir „Inwido“. Atkarpą 0:16 pralaimėję „mėlynai – balti“ po Nojaus Vaikšnoro tolimo metimo dar atsiliko 3:21, tačiau ketvirtį baigė turėdami jau tik 12-kos taškų deficitą (14:26).

Pirmuosius du kėlinius „Šaras sugriovė Marčėlą“ demonstravo gerą komandinį krepšinį, o „Inwido“ puolime laikėsi ant dviejų vyrų pečių. Edvardas Žilinskas pelnė 10, o Žilvinas Mackevičius pridėjo dar keturis.

Po beviltiško pirmojo kėlinio „Inwido“ prieš didžiąją pertrauką atsitiesė, tačiau naujų duobių ilgai laukti neteko. „Inwido“ nesugebėjo sugaudyti vikrių ir drąsių varžovų, organizuodami savo puolimą strigo. Blogiausias sezono rungtynes žaidė Vitalijus Afanasjevas, pritilo Edvardas Žilinskas, o likę jų ekipos draugai atrodė kiek sutrikę.

Prasidėjus 25 minutei Ramūnas Ribokas pataikė tritaškį, po jo rezultatas 17:40, o dar po kelių minučių beviltiško krepšinio iki 27 taškų skalės šoktelėjęs deficitas. Žilvino Mackevičiaus agresyvumas ir penki pelnyti taškai leido „Inwido“ per tris kėlinius sukrapštyti 23 taškus, tačiau jų pralaimėjimas prieš žemiau turnyrinėje lentelėje esančius „Šaras sugriovė Marčėlą“ jaunuolius nekėlė jokių klausimų.

Dešimt minučių ketvirtajame kėlinyje buvo tik formalumas. Nuo pat pirmojo kėlinio tvirtai iniciatyvą į savo rankas perėmę 1997 metų kartos atstovai paskutiniame ketvirtyje vienu metu pirmavo 29 taškais, tačiau susitkimui artėjant prie pabaigos kiek atsipalaidavo ir leido varžovams priartėti 43:67.

Ketvirtojo kėlinio metu „Inwido“ stovykloje prabilo ir daugiau žaidėjų šalia Žilvino Mackevičiaus atskirais momentais apčiuopiamos naudos davė Emilis Žilinskas ar Nerijus Giedraitis.

Inwido: Edvardas Žilinskas ir Žilvinas Mackevičius po 13 / Šaras sugriovė Marčėlą: Linas Einikis 19 (11 atk. kam.), Nojus Vaikšnoras 18, Petras Jasiūnas 14;

Turo žaidėjas

Turnyrinė lentelė / Likę varžovai / Pergalių – pralaimėjimų serijos

#

Komanda

W/L

Likę varžovai

Pergalių – pralaimėjimų serijos

1 (3)

Negeri

10-0

BC Ponai

TG Sokol

O.P.A.

Laimėjo 10

Ilgiausia pergalių serija: 10

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 0

2 (1)

Broliai Šaunuoliai

7-2

Visad gatavs

Inwido

MF

Meridianas

Laimėjo 2

Ilgiausia pergalių serija: 5

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 2

3 (2)

TG Sokol

7-2

Tores

Meridianas

Negeri

Zarasai

Laimėjo 3

Ilgiausia pergalių serija: 3

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 1

4 (14)

Inwido

6-3

Broliai Šaunuoliai

Meridianas

KK Alkani

RRKK&Bendorėliai

Pralaimėjo 2

Ilgiausia pergalių serija: 5

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 2

5 (4)

KK Alkani

5-4

Meridianas

Visad gatavs

Šaras sugriovė Marčėlą

Inwido

Laimėjo 1

Ilgiausia pergalių serija: 2

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 2

6 (8)

Zarasai

5-5

MF

BC Ponai

TG Sokol

Pralaimėjo 1

Ilgiausia pergalių serija: 3

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 4

7 (6)

MF

5-5

Zarasai

Šaras sugriovė Marčėlą

Broliai Šaunuoliai

Laimėjo 1

Ilgiausia pergalių serija: 4

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 5

8 (5)

Šaras sugriovė Marčėlą

4-5

MF

KK Alkani

RRKK&Bendorėliai

Tores

Laimėjo 2

Ilgiausia pergalių serija: 2

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 2

9 (7)

O.P.A.

4-5

RRKK&Bendorėliai

Visad gatavs

Tores

Negeri

Laimėjo 3

Ilgiausia pergalių serija: 3

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 3

10 (11)

Meridianas

4-5

KK Alkani

TG Sokol

Inwido

Broliai Šaunuoliai

Laimėjo 1

Ilgiausia pergalių serija: 2

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 3

11 (10)

Tores

3-6

TG Sokol

RRKK&Bendorėliai

O.P.A.

Šaras sugriovė Marčėlą

Pralaimėjo 3

Ilgiausia pergalių serija: 2

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 3

12 (12)

BC Ponai

3-7

Negeri

Zarasai

Visad gatavs

Pralaimėjo 4

Ilgiausia pergalių serija: 2

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 4

13 (9)

Visad gatavs

2-7

Broliai Šaunuoliai

KK Alkani

O.P.A.

BC Ponai

Pralaimėjo 2

Ilgiausia pergalių serija: 1

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 4

14 (13)

RRKK&Bendorėliai

0-9

O.P.A.

Tores

Šaras sugriovė Marčėlą

Inwido

Pralaimėjo 9

Ilgiausia pergalių serija: 0

Ilgiausia pralaimėjimų serija: 9

Pastaba: vieta (vieta po reguliaraus sezono kurią lygos apžvalgininkas Audrius Uziala komandoms prognozavo prieš sezoną)

Sezono rekordai

Pelnė daugiausiai taškų: Vytautas Saulis (TG Sokol) – 44;

Atkovojo daugiausiai kamuolių: Gediminas Povilauskas (Broliai Šaunuoliai) – 24;

Atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų: Vygantas Versockas (Visad gatavs) – 15;

Daugiausiai kartų perėmė kamuolį: Mantas Kazlauskas (Broliai Šaunuoliai) – 9;

Blokavo varžovų metimų daugiausiai metimų: Augustinas Stropus (RRKK&Bendorėliai) – 6;

Pataikė daugiausiai dvitaškių: Darius Dūdėnas (Broliai Šaunuoliai) – 15;

Pataikė daugiausiai tritaškių: Vytautas Saulis (TG Sokol) – 8;

Pataikė daugiausiai baudos metimų: Raimondas Sadkauskas (Negeri) – 11;

Surinko didžiausią naudingumo balų skaičių: Gediminas Povilauskas (Broliai Šaunuoliai) – 47;

Daugiausiai dvigubų dublių: Almantas Stankevičius (Meridianas) ir Valdemar Lodziato (TG Sokol) – 6;

Daugiausiai trigubų dublių: Gediminas Povilauskas (Broliai Šaunuoliai) – 2;

Gražiausi epizodai

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.