Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Paskutinių rungtynių rezultatai:
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS 12-ojo turo apžvalga!!!

Pirmasis vasario mėnesio turas (02-03) SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE išsiskyrė tuo, kad 5 pergales iš 5 šventė komandos, laimėjusios pirmą ir antrą susitikimo ketvirtį. Devintą pergalę iš tiek pat galimų iškovojo „Negeri“; „Zarasai“ ir „KK Alkani“ sustiprino pozicijas turnyrinėje lentelėje, „O.P.A.“ ir „Meridianas“ iškovojo po ketvirtąją pergalę bei įsitraukė į kovą dėl 7-9 vietų.

Oficialus SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS tinklalapis www.krepsinistau.lt pateikia tradicinę turo (vasario 3 dienos) įvykių suvestinę.

Visad gatavs – Zarasai 60:66

Keturis juodus kamuoliukus skrybėlės ištraukę „Zarasai“ perėjo prie baltų. Po keturių iš eilės nesėkmių ežerų krašto atstovai dabar yra pasiekę tris pergales paeiliui. Tai buvo trečioji „Zarasų“ krepšininkų pergalė tarpusavio rungtynėse prieš „Visad gatavs“. Ankstesnės buvo pasiektos kiek lengviau, 2016 metais laimėta 85:71, o 2017 dar lengviau 82:54.

Rungtynes „Zarasai“ pradėjo pelnydami 4 taškus be atsako. Tie patys keturi taškai dvikovos dalyvius skyrė ir Vygantui Versockui bei Migliui Dambrauskui apsikeitus taikliais tritaškiais (7:3).

„Visad gatavs“ rengė ilgas atakas, tačiau rasti klaidų varžovų gynyboje ilgą laiką taip ir nesugebėjo. Rimtą nusiteikimą demonstravę „Zarasų“ krepšininkai įpusėjus ketvirčiui pirmavo 11:5, buvo jie įgiję ir 7 taškų pranašumą, tačiau akimirkai atsipalaidavo ir ketvirčio gale sugebėjo išlaikyti tik minimalią persvarą (16:15).

Antrą kartą pabėgti (25:17) „Zarasai“ pabandė antrojo kėlinio viduryje, o varžovams bandant juos vytis sėkmingai žaidęs Kęstutis Bagdanavičius visada stabilizuodavo padėtį. Pirmą rungtynių pusę „Visad gatavs“ pralaimėjo rezultatu 29:34, o iki Vyganto Versocko tritaškio kėlinio gale zarasiškiai vienu momentu pirmavo jau ir 8 taškais.

Po didžiosios pertraukos visada pasiruošę bandė atsitiesti ir kurį laiką diktavo savo sąlygas, komandas tuo metu skyrė 1-3 taškai. Įtampa aukščiausią tašką pasiekė trečiojo kėlinio viduryje kai po Tumo Bajoro taiklaus metimo iš „Zarasų“ turėto pranašumo liko apskritas nulis (40:40).

Likus žaisti 4 minutes iki trečiojo kėlinio pabaigos „Zarasai“ vėl nutolo (44:40), o prieš lemiamą kėlinį įgijo 8 taškų persvarą (53:45).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Zarasai“ pirmavo 55:45, tačiau laiku prabilę „Visad gatavs“ snaiperiai greitai leido sumažinti atsilikimą per pusę (51:56).

Likus žaisti 5 minutes „Visad gatavs“ buvo labai arti (57:59), tačiau tuo nepasitenkino, po dar vieno taiklaus tritaškio pastaroji komanda pirmą kartą įsiveržė į priekį 60:59.

„Zarasai“ kontroliavo rungtynes, tačiau jų gale stokojo susikaupimo. Likus žaisti apie dvi minutes Kęstutis Bagdanavičius grąžino minimalią persvarą zarasiškiams (61:60), o dviejų likusių minučių atkarpą jo užkurta komanda laimėjo 5:0 (66:60).

Sunku paaiškinti kodėl „Visad gatavs“ pričiupę varžovus juos taip lengvai vėl paleido į priekį, tačiau 2 pergalės iškovotos per 9 rungtynes ne tas rezultatas kuris teikia didelių vilčių šią komandą antrą sezoną iš eilės pamatyti „didžiosios taurės“ ketvirtfinalyje.

Vietos aštuntuke siekiančių „Zarasų“ vasario 10 dieną laukia dvikova su „Negerais“, „Visad gatavs“ po sekmadienio pertraukos jau vasario 17 dieną kovos prieš „Brolius Šaunuolius“.

Visad gatavs: Dainius Strakšys 13, Artiom Lisovskij 12, Vygantas Versockas, Tumas Bajoras ir Donatas Balandis po 11 / Zarasai: Kęstutis Bagdanavičius 23 (12 atk. kam.), Miglius Dambrauskas 15 (13 atk. kam.);

Negeri – RRKK&Bendorėliai 56:43

Prieš rungtynes tarp „Negerų“ ir „RRKK&Bendorėlių“ komandų galima buvo juokauti, kad tokios dvikovos šį sezoną SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE dar nebuvo. Į aikštelę pirmą kartą aiškintis santykių žengė komandos, kurias turnyrinėje lentelėje skiria maksimalus laiptelių skaičius (13).

„Negeri“ sausį baigė be pralaimėjimų (8-0), o Bendorėlių atstovai be pergalių (0-7). „Negerų“ kolektyvas 2017/2018 metų sezone taip pat startavo 8-0 (!)

Ieškant ko nors pozityvaus šį sezoną rakto į pergalę niekaip nerandančios „RRKK&Bendorėlių“ komandos žaidime prieš akistatą su lygos lyderiais „Negerais“ į akis labiausiai krito solidus Valdo Vyšniauskio žaidimas. Puolėjas sausio mėnesį rinko po 22,50 taško ir per dvikovą pataikydavo vidutiniškai po 4 tritaškius (61,54% taiklumas).

„RRKK&Bendorėlių“ komanda su „Negerų“ kolektyvu per keturis sezonus susitiko tik pirmą kartą, tačiau nedaug trūko, kad šios rungtynės apskritai neįvyktų. Turnyro lyderiai penktojo žaidėjo (Tado Mickaus), kuriam tai buvo debiutinės rungtynės, sulaukė nuo tvarkaraštyje numatyto rungtynių starto prabėgus 6 minutėms. Jei „Negeri“ būtų pirmąją „pergalę“ Bendorėlių atstovams leidę įsirašyti be kovos, tai nebūtų pirmas kartas lygos istorijoje, kai žymiai pajėgesnė komanda autsaideriams dovanoja taškus būtent tokiu būdu.

„Negeri“ rungtynes pradėjo spurtu 7:0, o Bendorėliams pirmųjų taškų teko laukti beveik keturias minutes. Po Valdo Vyšniauskio baudos metimų atsidarius sąskaitą grįžo ir pastaruoju metu smarkiai šlubuojantis pasitikėjimas savo jėgomis. Būtent geras nusiteikimas 2017/2018 metų sezone leido komandai pateikti ne vieną staigmeną.

Įpusėjus pirmajam kėliniui „Negerų“ persvara ištirpo iki 2 taškų, tačiau po dar vieno spurto favoritų pranašumas šoktelėjo iki 10-ties taškų, toks jis išsilaikė ir nuaidėjus pirmojo kėlinio pabaigą skelbiančiai sirenai.

Antrojo kėlinio pradžioje porą minučių niekas negalėjo pelnyti taškų, tačiau vėliau „Negeri“ trijų minučių atkarpą laimėjo 11:2 (30:11) bei tokiu būdu sudėliojo visus taškus ant „i“.

Įpusėjus rungtynėms favoritai pirmavo 33:15, tačiau po didžiosios pertraukos pradėjo „taupytis“, o tuo pasinaudoję Bendorėlių atstovai dar spėjo pagerinti veiksmus puolime ir sužaidė gana solidų ketvirtį (29:50).

„RRKK&Bendorėliai“ pataikė vos 22,37% metimų, stebuklų nekūrė, tačiau kiek labiau nei įprastai šį sezoną brangino kamuolį, nedarė vaikiškų klaidų (6 kld. per rungtynes) ir per ketvirtąjį kėlinį nušlifavo galutinį rezultatą iki padoraus 43:56. „Negeri“ šį sezoną rungtynes laimi 20,56 taško skirtumu.

Bendorėlių atstovai turnyro lyderius atskiromis rungtynių atkarpomis sugebėjo įvelti į jiems parankų lėtesnį, klampų krepšinį ir gali didžiuotis tuo, kad be pralaimėjimų žengiantys varžovai į jų krepšį įmetė mažiausiai taškų šį sezoną (56).

„Negeri“ taip pat prasčiausiai šį sezoną metė tritaškius (3/16), atliko mažiausiai rezultatyvių perdavimų (9) bei metė mažiausiai baudos metimų (6).

Kaip bebūtų, greitai niekas šių rungtynių neatsimins. „Negeri“ garantuotai kovos dėl vietos „didžiosios taurės“ turnyro finalo ketverte, o „RRKK&Bendorėliai“ toliau sieks pirmosios pergalės. Tarp likusių penkių varžovių „MF“, „O.P.A.“, „Tores“, „Šaras sugriovė Marčėlą“ bei „Inwido“. Penkios komandos, kurioms svarbios pergalės, o dovanoti šio sezono autsaideriams jų niekas nelinkęs. Šiuo metu vienintelė be pergalių likusi lygos komanda jau negali svajoti apie „didžiosios taurės“ ketvirtfinalį, po dar kelių pralaimėjimų neliktų šansų ir pabėgimui iš 14-tos vietos.

Negeri: Giedrius Kvakšys 20, Gediminas Mateika 15 (12 atk. kam.), Rapolas Čepė 10 (18 atk. kam.) / RRKK&Bendorėliai: Valdas Vyšniauskis 13, Ramūnas Linkus 8;

BC Ponai – Meridianas 43:50

Turnyrinės lentelės kaimynus įveikęs „Meridianas“ plaukia pirmojo aštuntuko link. Šiuo metu 4 pergales per 9 dvikovas pasiekusi viena vyriausių lygos komandų su „O.P.A.“ bei „MF“ dalinasi 7-9 vietas. Jei šios trys komandos vienodą pergalių skaičių savo taupyklėse turėtų ir pasibaigus reguliaraus sezono kovoms, aukščiausią vietą tarp jų užimtų „MF“, o žemiausią būtent šiai komandai 19-kos taškų skirtumu tarpusavio dvikovą pralaimėjęs „Meridianas“.

Praėjusį sezoną „Meridianas“ per 13 dvikovų pasiekė 5 pergales, tačiau šį pakartoti geriausią ekipos pasiekimą SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOJE gali būti labai sunku. Reguliaraus sezono kovos artėja prie pabaigos, įtampos turnyrinėje lentelėje daug, o „žaliai – baltų“ kelyje laukia tokios komandos kaip „KK Alkani“, „TG Sokol“, „Inwido“ ar „Broliai Šaunuoliai“. Visos šios komandos po 12-ojo turo patenka į TOP6, todėl peršasi išvada, kad „Meridiano“ likusioje reguliaraus sezono dalyje laukia pats neparankiausias tvarkaraštis.

Po prieš savaitę gauto sprigto (45:75 pralaimėta „Negeriems“) „Meridiano“ vyrai atsitiesė greitai ir lenvai. Tokią prielaidą galima buvo daryti jau rungtynių su „BC Ponais“ pradžioje. Panašaus kalibro komandų akistatą „žaliai – balti“ pradėjo spurtu 5:0, o įpusėjus ketvirčiui jau pirmavo 10:3. Nerezultatyvus pirmasis kėlinys baigėsi 13:8 taip pat pirmaujant „Meridianui“. „BC Ponai“ varžovams nusileido kovingumu, ypatingai tas buvo matyti „50-50“ situacijose. Senukai griuvo ant kiekvieno kamuolio ir tai buvo jų rimtas koziris.

Antrajame kėlinyje „Meridiano“ gynyba veikė be priekaištų, o pasipylus tritaškiams 17-tą minutę komandas jau skyrė 13-ka taškų (27:14). Tolimi metimai davė gerą impulsą bei leido po dviejų ketvirčių atsiplėšti 29:14, nors pora minučių prie „BC Ponų“ krepšio buvo praleista tuščiai.

Dviženklį pranašumą po pirmosios dalies įgijusi komanda tritaškius metė dažniau nei dvitaškius, o tai jokia naujiena. Pagal šį „grafiką“ metimus „Meridianas“ metė jau šeštą kartą per devynias rungynes.

Po dviejų Dariaus Burbulio tritaškių sužaidus vos pusantros minutės po didžiosios pertraukos „BC Ponų“ situacija tapo labai sunki, nes sezoną neblogai pradėjusi komanda atsiliko jau 16:35. Intriga dingo, tačiau prie to prisidėjo netik „Meridianas“, tačiau ir sunkiai kamuolį įžaidę ponai. Vos tik pavyko trumpomis atkarpomis pademonstruoti komandinį žaidimą kuriuo varžovų pagarbą „BC Ponai“ ir pelnė sezono pradžioje viskas ėmė keistis į gerą, o deficitas prieš lemiamą kėlinį aptirpo iki 14 taškų.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje abi komandos buvo skirtingos fizinės kondicijos, „Meridiano“ krepšininkai atrodė kiek pavargę, o „BC Ponai“ greitesni bei vikresni, jie laimėjo daugiau mikro dvikovų ir baudos aikštelėje. Sužaidus tris minutes iš „žaliai – baltų“ trečiojo kėlinio pradžioje turėtos 19-kos taškų persvaros liko vos 10 (42:32). Po Tado Burmono taiklaus tritaškio padėtis žiūrint pro periskopą iš „Meridiano“ tapo dar sunkesnė (35:42).

Įpusėjus kėliniui Mindaugo Žilinio tritaškis visą rungtynių laiką priekyje buvusiai komandai grąžino ramybę, tačiau antroje rungtynių pusėje efektyviai taškus rinkę „BC Ponai“ neturėjo ką prarasti ir kažkiek rizikavo gynyboje.

Likus žaisti dvi minutes komandas skyrė 6 taškai (47:41), tačiau „Meridianas“ buvo priverstas nenuleisti rankų iki pat finalinės sirenos. „BC Ponai“ po klaikios rungtynių pradžios atsigavo ir kaip reikalas pakankino visą rungtynių laiką pirmavusius oponentus.

Nugalėtojus į priekį vėl vedė Almantas Stankevičius, šį kartą 22 efektyvumo balus surinkęs aukštaūgis rinko taškus (16), kovojo dėl atšokusių kamuolių (19) bei dalino perdavimus komandos draugams (6).

BC Ponai: Tadas Burmonas 14, Tadas Orentas ir Danielius Krikštaponis po 8 / Meridianas: Almantas Stankevičius 16 (19 atk. kam.), Darius Burbulys 12;

MF – O.P.A. 52:60

„Vienas lauke - ne karys“ arba kaip sezono rungtynes sužaidęs Tautvydas Palaima nepasipriešino keturiems muškietininkams, vilkėjusiems „O.P.A.“ marškinius.

„MF“ sezoną pradėjo keturiomis pergalėmis, tačiau, kaip matome dabar, būtent jos ir neleidžia studentams iškristi iš pirmojo aštuntuko. Pralaimėjimas „O.P.A.“ komandai buvo jau penktoji du mėnesius laimėti nesugebančių medikų nesėkmė.

Viščiukus skaičiuosime pasavasarį, tačiau dabar jų savo inkubatoriuje „MF“ turi lygiai tiek, kiek ir sezoną žymiai liūdniau pradėjusi „O.P.A.“. Abi komandos per 9 dvikovas yra pasiekusios po 4 pergales.

Antru bandymu prisitaikęs Tautvydas Palaima rungtynių pradžioje išvedė „MF“ į priekį 3:0, tačiau „O.P.A.“ grietai į tai sureagavo ir Donato Strakšio rezultatyvių atakų dėka perėmė iniciatyvą (8:5).

Pastaroji komanda žibėjo gynyboje, tačiau dažnai klydo ir to pakako, kad „MF“ visada būtų šalia (8:8; 10:10) arba labai nenutolusi.

Ryškios iniciatyvos niekas nerodė ir startavus antrajam ketvirčiui. Pirmiausiai pabėgti bandė „O.P.A.“, tada „MF“ ją pralenkė 23:19 įjungusi aukštesnį gynybos rėžimą.

Iki didžiosios pertraukos likus žaisti mažiau nei penkias minutes „O.P.A.“ kolektyvas pasižymėjo tritaškiu (22:23), o iš atsipūsti prisėdusio Artūro Pūkio lyderio estafetę perėmęs Evaldas Pieslys sužaidė galingą atkarpą (32:26).

Po didžiosios pertraukos „O.P.A.“ toliau žaidė be rungtynes užtikrintai pradėjusio Artūro Pūkio, o „MF“ greitas puolimas ekipos draugams greitai tapo rimtu iššūkiu. Kai tik studentai sužaisdavo greičiau, varžovai turėjo problemų. Laiku užsikabinęs „MF“ penketukas po kelių tolimų metimų trumpam grįžo į priekį 34:32.

Po Evaldo Pieslio tolimo šūvio bei Vytauto Račkausko taškų iš po krepšio kontratakuojant „O.P.A.“ atsitiesė, tačiau prieš ketvirtąjį kėlinį buvo reikalingas ypatingas susikaupimas ir pirmoje rungtynių pusėje rodyta gynyba.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „MF“ deficitas dar siekė 5 taškus, tačiau po kelių iš eilės Tautvydo Palaimos tritaškių prasidėjus 36 minutei studentai jau buvo priekyje 50:47.

Iki vasario 3 dienos tik po 3,67 taško rinkęs Tautvydas Palaima kėlė rimtą grėsmę „O.P.A.“ komandos gynybai, tačiau apsiginti patiems „MF“ krepšininkams lemiamu metu nepavyko.

Po Andriaus Šimelevičiaus ir Artūro Pūkio atakų 51:50, po „MF“ minutės pertraukėlės 58:50 ir likus žaisti minutę nugalėtojai aiškūs.

„O.P.A.“ vasario 17 dieną pergalių seriją galės pratęsti žaisdama prieš „RRKK&Bendorėlius“. Jau artimiausią sekmadienį varžydamiesi prieš tą pačią komandą pralaimėjimų seriją bandys nutraukti studentai.

MF: Tautvydas Palaima 27 (5/8 tritaškiai), Andrius Jaraševičius 9 / O.P.A.: Evaldas Pieslys 17, Artūras Pūkys 15 (10 atk. kam.), Donatas Strakšys 14 (15 atk. kam.), Andrius Šimelevičius 10 (11 atk. kam.);

Tores – KK Alkani 52:62

Rotaciją išplėtusi „Tores“ krito prieš kritiniais momentais tolimus metimus puikiai pataikiusį „KK Alkanų“ kolektyvą. Šiuo metu per 9 dvikovas 5 pergales iškovojusi „KK Alkanų“ komanda kartu su „Zarasais“ turnyrinėje lentelėje dalinasi 5-6 vietas. Tarpusavio rungtynėse pergalę rezultatu 57:49 šventė „KK Alkani“.

„KK Alkani“ ir „Tores“ pirmą kartą susitiko 2013 metų žiemą. Tada rezultatu 73:50 pergalę šventė vėliau 2015 ir 2016 metais varžovams bendru 5 taškų skirtumu nusileidę „Tores“ krepšininkai.

„KK Alkanų“ kolektyvas, laimėjęs du iš trijų tarpusavio susitikimus, favoritų statusą turėjo ir prieš vasario 3 dienos rungtynes, tačiau iki šiol ribotą rotaciją turėję varžovai paskutinį žiemos mėnesį pradėjo pasitelkdami keturis naujus žaidėjus. Du iš jų - Zbignev Dubovski ir Artur Žuravliov - „Tores“ vėliavos spalvas jau buvo gynę ir anksčiau.

Rungtynių eiga parodė, kad ateityje lygos senbuviai, turėdami ilgesnį suolą, tikrai pakels savo akcijas, tačiau šį kartą 25 naujokų pelnytų taškų pergalei nepakako. Noro ir pastangų buvo daug, tačiau „Tores“ nedemonstravo geros gynybos, o tam labiausiai trūko geresnio susikalbėjimo tarpusavyje. „KK Alkani“ tą puikiai matė, išnaudojo ir galiausiai pavertė svarbiais įskaitiniais taškais.

Susitikimo pradžioje geriau sekėsi „Tores“ komandai (6:2), tačiau vėliau „KK Alkani“ įsibėgėjo, išlygino žaidimą, minimaliai 15:14 laimėjo ir pirmąjį ketvirtį.

Energingas susitikimo pradžioje buvo geriausią sezono dvikovą žaidęs Karolis Marcinkus (4 taškai, 12 atkovotų kamuolių, 13 naud. bal.). Aukštaūgis iki šio susitikimo nežibėjo, dvikovos pradžioje jo aktyvūs veiksmai iš pusiausvyros išmušė „Tores“ vidurio puolėją Vladislav Budko, kuris vėl prisirinko bereikalingų, greitų asmeninių pražangų.

Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo geriau dėl atšokusių kamuolių kovoję „KK Alkani“. Po Mindaugo Zalatorio tolimo metimo komandas skyrė 8 taškai (25:17), o įpusėjus ketvirčiui „Tores“ jau atsiliko 10 taškų skirtumu.

„KK Alkani“ pirmąją rungtynių pusę laimėjo rezultatu 28:22, tačiau per daug atsipalaiduoti negalėjo. Jų persvarą nuo 11-kos taškų iki 6 „Tores“ greitai ištirpdė.

Rungtynių favoritai, suprasdami, kad su ilgesnį suolą nei įprastai turinčiais varžovais menki juokai, trečiąjį ketvirtį pradėjo susikaupę. Puiki gynyba leido kontratakuoti bei sužaidus vos dvi minutes po didžiosios pertraukos susikrauti 14-kos taškų pranašumą (36:22).

Į varžovų rezultatyvių atakų laviną „Tores“ atsakė atkarpa 7:2 (29:38), tačiau tada apie save priminė Mindaugas Zalatoris ir „KK Alkani“ vėl susigrąžino 14-kos taškų pranašumą.

Prieš lemiamą kėlinį „KK Alkani“ pirmavo rezultatu 48:35, vos tik jis startavo, jų persvara šoktelėjo jau iki 18-kos taškų. Ne ką mažiau (16-ka (55:39)) komandas skyrė iki finalinio švilpuko likus 5 minutėms.

Rungtynių pabaigoje „KK Alkanų“ puolimas neveikė, žaidėjai pavargo, ilgesnį suolą turėję ir rankų nenuleidę „Tores“ dar spėjo sumažinti deficitą.

Pergalę pasiekę „KK Alkani“ tritaškius šį kartą realizavo taikliau (36,00%) nei dvitaškius (32,50%).

Vasario 10 dieną alkani turės laisvą sekmadienį, „Tores“ lygoje 11-tą sezoną skaičiuojančių ekipų rungtynėse bandys priminti senus laikus čempionų titulą ginantiems „Broliams Šaunuoliams“.

Tores: Aleksandr Lipnevič 15, Meirūnas Sutkus 10 / KK Alkani: Mindaugas Zalatoris 22, Ovidijus Kriaunaitis 15;

Turo žaidėjas

 

 

2019/2020 M. SEZONAS

Rėmėjai

Reklaminis skydelis
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.