Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
Turnyro apžvalga, liepos 30 diena.

Liepos 30 dieną vyko priešpaskutinis grupių varžybų turas. Jo metu pergales iškovojo „Fabiniai“, „Asseco – VKM“, „Boblbee.lt“ ir „Paysera“.

„B“ grupėje likus 1 rungtynėms praktiškai aiški visa galutinė komandų rikiuotė. „Paysera“ (6/0) – 1, „Reaktoriaus smogikai“ (5/1) – 2, „Boblbee.lt“ (2/4) – 5, „Sex & Beer” (1/5) – 6, „Sietuva 23“ (1/5) – 7. Paskutinėse rungtynėse tarp „94“ ir „Rezultato“ paaiškės 3-4 vietos likimas. Laimėję lieka 3. „A“ grupė visoms komandoms likus žaisti po kartą aišku, kad „Fabiniai“ ir „KK Riešė“ žais rungtynes dėl 1-2 vietos, o „Negeri“ ir „(Ne)Rimta Komanda“ dėl 7-8. Vienintelės dvi komandos žinančios savo galutinę poziciją yra „BC Pagiriai“ (3 vieta) ir „Verkiai“ (6 vieta). Labai įdomi dvikova laukia tarp „Brolių Šaunuolių“ (3/3) ir „Asseco – VKM“ (3/3), laimėjusi tarpusavio dvikovą ekipa liks ketvirta ir pateks į pagrindinio turnyro ketvirtfinalį, pralaimėję tenkinsis MINI taurės varžybomis. Tiek ambicijų kupina „Asseco – VKM“, tiek tris kartus finalo ketvertą pasiekę „Broliai Šaunuoliai“ norės laimėti šią dvikovą todėl laukia labai intriguojanti kova.

PO DIDŽIOSIOS PERTRAUKOS ĮSIBĖGĖJĘ „FABINIAI“ SUMAŽINO „BC PAGIRIŲ“ AMBICIJAS

„BC Pagirius“ pergalė dvikovoje su „Fabiniais“ galėjo pakylėti aukščiau nei trečioji vieta, tačiau ketvirtą kėlinį komandos žaidimas išsiderino, o tai lėmė antrą ir didžiausią komandos pralaimėjimą šią vasarą 70:86 (23:24; 20:15; 14:21; 13:26).

Į dvikovą Fabijoniškių atstovai atvyko penkiese, o „BC Pagiriai“ be rezultatyviausio komandos žaidėjo Luko Buitkaus. Po Nerijaus Pigagos tritaškio „BC Pagiriai“ įsiveržė į priekį 3:0, o visai netrukus ir 5:0. Laimonas Brazauskas dvitaškiu sumažino „fabų“ atsilikimą 2:5, tačiau puikiai žaidusių Karolio Ruselevič ir Justo Poškevičiaus dėka „BC Pagiriai“ vis tvirčiau ėmė jaustis varžovų aikštelės pusėje 11:7. „Fabiniai“ nespėjo laiku grįžti į gynybą, tačiau kuriam laikui reikalus pataisė Vytautas Šulskis pelnęs 5 taškus iš eilės ir išvedęs savo komandą pirmą kartą į priekį 12:11. Po Karolio Ruselevič ir Justo Poškevičiaus metimų „BC Pagiriai“ atsitiesė 15:12, o įpusėjus kėliniui pirmavo 17:14. „Fabiniai“ neatkovojo kamuolių puolime, o varžovams greitai iš gynybos pergrupuojant pajėgas puolimui būdavo lėtesni. Povilas Kaminskas, Audrius Drabavičius taikliais metimais „Fabinių“ atsilikimą du kartus mažino iki minimumo, tačiau Nerijus Pigaga, kaip ungurys nardė po varžovų krepšiu ir vėl atstatydavo 3 taškų pranašumą. Iki pirmo ketvirčio galo likus minutei Laimonas Brazauskas pasižymėjo iš toli 21:21. „Fabiniai“ eilinį kartą pavėlavo į gynybą, pražiopsojo Karolį Ruselevič 23:21. Lemiamas žodis pirmame „raunde“ priklausė Pauliui Leščinskui, kuris tritaškiu išvedė „fabus“ į priekį 24:23.

Antras kėlinys prasidėjo eiliniais Karolio Ruselevič taškais išvedusiais „BC Pagirius“ į priekį 25:24. Toliau sekė trumpa atkarpa, kai „Fabiniai“ minimaliai iššokdavo į priekį, o „BC Pagiriai“ pataikydami vieną baudos metimą iš dviejų galimų rezultatą išlygindavo 29:29. „Fabiniams“ vis labiau koncentruojantis į savo krepšio gynybą, „BC Pagiriai“ ėmė mesti pro šalį, tačiau visa laimė varžovai tuo nepasinaudojo ir į priekį įsiveržė tik minimaliai 29:31. Šeštą kėlinio minutę 4 taškus iš eilės pelnęs Valdemar Lodziato padėjo Pagirių atstovams įgyti 3 ir kurį laiką išlaikyti 3 taškų persvarą. Povilas Kaminskas pelnė du taškus su pražanga 35:36, tačiau prametė baudos metimą ir nepasinaudojo galimybe išlyginti rezultatą. Puolėjo klaidą netrukus ištaisė Paulius Leščinskas, tačiau ir jam pavyko pataikyti nuo baudos metimo linijos tik antrą metimą 36:36. Komandos draugams patarimų negailėjęs Justas Urmanavičius, kaip peilis perskrodė varžovų gynybą 38:36, tačiau komandos gynyba pamažu išsiderino ir Paulius Leščinskas tuo pasinaudojęs vėl, šį kartą tritaškiu grąžino „Fabinius“ į priekį 39:38. Paskutinę rungtynių minutę „BC Pagiriai“ vėl sužaidė puikiai 43:39.

Lygi kova aikštelėje vyko ir po didžiosios pertraukos, įpusėjus trečiajam ketvirčiui rezultatas vėl tapo lygus 49:49. Iš toli pataikęs „BC Pagirių“ variklis Justas Urmanavičius išvedė komandą į priekį 52:49, tačiau likusias 5 minutes agresyviau baudos aikštelėje po varžovų krepšiu sužaidę „Fabiniai“ prieš lemiamą ketvirtį įgijo 3 taškų pranašumą. Ketvirtą kėlinį pradėję taikliu dvitaškiu „BC Pagiriai“ sumažino vėl atsilikimą iki minimumo. Šiuo metimu komandos svajonė aplenkti vienus iš grupės favoritų ir baigėsi, „Fabiniai“ žaisdami agresyviai, vieni kitiems negailėdami perdavimų į baudos aikštelę spurtavo 16:0 (76:59), būtent tokią persvarą pergalę šventusi komanda išlaikė iki rungtynių pabaigos, nors likusios 4 minutės vėl vyko taškas į tašką.

„Fabinius“ į pergalę vedė Vytautas Šulskis 24 taškai (11 atk. kam.), po 21 tašką surinkę Paulius Leščinskas ir Povilas Kaminskas. „BC Pagiriams“ Karolis Ruselevič pelnė 19 taškų, Justas Urmanavičius 14, didžiausiu netikėtumu tikriausiai varžovams dvikovos pradžioje tapęs Justas Poškevičius 12.
„BC Pagiriai“ paskutines grupės rungtynes žais su „Verkiais“, tačiau jau dabar yra aišku, kad komanda grupėje liks 3. „Fabiniai“ dėl pirmosios „A“ grupės pozicijos 2015-08-04 dieną kovos su „KK Rieše“.

„ASSECO – VKM“ TURĖJO VARGO SU BE PERGALIŲ ŽENGIANČIAIS „NEGERAIS“

„Negerų“ ekipai tai buvo paskutinės rungtynės, kuriose ji galėjo tikėtis iškovoti pergalę galėjusią ją pakelti aukščiau 7 vietos. Tuo tarpu „Asseco – VKM“ komandai vis dar galvojančiai apie pagrindinio turnyro ketvirfinalį tai buvo žūtbūtinės rungtynės išsaugant tokią galimybę. Jauna komanda pemainingose rungtynėse griebėsi šiaudo ir jas laimėjo 78:72 (16:22; 15:26; 31:16: 16:8). Norint žengti į ketvirfinalį dabar komanda rugpjūčio 4 dieną privalo įveikti „Brolius Šaunuolius“. Tą padaryti bus sunku, tačiau tikrai įmanoma.

Be Gedimino Mateikos, Giedriaus Kvakšio ir dar kelių netokių svarbių žaidėjų žaidę „Negeri“ rungtynes pradėjo labai gerai. Komanda jaunus varžovus pranoko greičiu ir po 6 minučių susikrovė 8 taškų persvarą 16:8. Per likusias 4 minutes „Asseco – VKM“ komandai suaktyvinus gynybą pirmaujančiai komandai nepavyko išvengti duobių, tačiau jos buvo labai nedidelės ir leido ketvirtį laimėti 22:16. Prasidėjus antrajam kėliniui „Negeri“ pirmu taikliu metimu susigrąžino 8 taškų persvarą 24:16, o įpusėjus ketvirčiui jau pirmavo 31:21. „VKM“ auklėtinius gelbėti pradėjęs Margiris Normantas pataikė tritaškį ir dvitaškį 26:33, tačiau ši gera atkarpa neišjudino jo ekipos. Tris minutes kaip iš natų „sugroję“ varžovai įpusėjus rungtynėms susikrovė taškų 17 taškų persvarą 48:31.

Antrą rungtynių dalį Arnoldas Juchnevičius „atidaro“ tritaškiu, leisdamas „Negeriems“ įgyti rekordinę 20-ties taškų persvarą 51:31, tačiau sužaidus po didžiosios pertraukoms komandoms 4 minutes, vaizdas aikštelėje ima radikaliai keistis. „Asseco – VKM“ spaudimas verčia „Negerų“ žaidėjus prarasti kamuoliu, kas jaunimui leidžia žaisti greitai ir dažnai kontratakuoti 43:54. Linas Stripinis dvitaškiu iš po krepšio padidina „Negerų“ pranašumą dar iki 13 taškų 56:43, tačiau dar vienas Margirio Normanto tritaškis mažina „VKM“ atsilikimą iki 10-ties 46:58. Prieš ketvirtą kėlinį iš saugios „Negerų“ persvaros buvo likę vos 2 taškai 64:62. Iš žaidimo ritmo išmušusio „Asseco – VKM“ spaudino ketvirto ketvirčio pradžioje „Negeriems“ pavyksta išvengi, po neblogos pradžios komanda pasididina persvarą iki 6 taškų 69:63. Pamatę, kad varžovai tolsta jaunuoliai surengia kelias sėkmingas atakas, pataiko dvitaškį Margiris, svarbų tolimą metimą pataiko Nojus Vaikšnoras 68:69 „Negeri“ priversti prašyti minutės pertraukėlės. Po trumpo atokvėpio daugiau nei minutę abi komandos negali surengti taškais besibaigiančios atakos. Privertęs varžovą pasimauti ant klaidinančio judesio svarbų dvitaškį pataiko Margiris Normantas po ilgos pertraukos išvesdamas „Asseco – VKM“ kolektyvą į priekį 70:69, o netrukus jis pats šį pranašumą padinina iki 3 taškų 72:69. Matydamas, kad geru nekvepia tritaškį pataiko Juchnevičius ir išlygina rezultatą 72:72. Svarbius metimus mokantis pataikyti Rytis Meškauskas , nepaisant vieno prasto pasirodymo šią vasarą dar syki pademonstruoja, kad yra komandos lyderis, po dviejų sėkmingų atakų komanda priekyje 75:72. „Asseco – VKM“ sugeba apsiginti, o pataisydamas draugo metimą Darius Mikalauskas komandos pranašumą pakelia iki 5 taškų 77:72. Per likusį laiką „Negeri“ stebūklo nesukuria, nors po 20 minučių atrodė, kad ši komanda suteiks pamokų kaip nereikia žaisti „Vilniaus krepšinio mokyklos“ auklėtiniams.

„Asseco – VKM“ nuo MINI taurės varžybų bent kuriam laikui išgelbėjo po 24 taškus surinkę Rytis Meškauskas ir Margiris Normantas. Nojus Vaikšnoras pridėjo 12, Darius Mikalauskas 10 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Negausiai vėl susirinkusių „Negerų“ stovykloje pirmais smuikais griežė trijulė Linas Stripinis (21 taškas ir 13 atkovotų kmauolių), Arnoldas Juchnevičius (18 taškų, 4/8 tritaškiai) bei Arūnas Liudvinavičius pelnęs 14.

„BOBLBEE.LT“ KOMANDAI PAVYKO IŠKOVOTI ANTRĄ PERGALĘ ŠIĄ VASARĄ

Prieš paskutines savo rungtynes „B“ grupėje „Boblbee.lt“ komanda turėjo šansą patekti ir pagrindinį turnyrą, to gausiai susirinkusi į rungtynes su „Sex & Beer” ekipa ir siekė.

Jei „Sex & Beer” prieš rungtynes rungtynes nagrinėjo varžovų žaidimą, turėjo apsigauti, nes rungtynių pradžioje „Boblbee.lt“ į priekį traukė šią vasarą dar nematytas aikštelėje puolėjas Česlovas Bieliauskas. Po šio žaidėjo tritaškio 5:0. „Seksui ir alui“ pasižymjus tritaškiu „Boblbee.lt“ debiutantas pridėjo dar 2 taškus 7:3 ir pradėjo dar vieną komandos spurtą 6:0 (11:3). Likus iki pirmo ketvirčio pabaigos 2 minutėms „Boblbee.lt“ pirmavo 17:8, o ketvirtį baigė būdami priekyje 21:8. Prie geros komandos pradžios svariausiai prisidėjo Česlovas Bieliauskas pelnęs net 13 komandos taškų.

Įsibėgėjus antrajam ketvirčiui snaiperio sugebėjimus pademonstravo „Boblbee.lt“ vidurio puolėjas Eduardas Gebenis, po antro jo tritaškio komanda įgijo 17 taškų persvarą 30:13. Jonas Savickas dvitaškiu šį skirtumą dar spėjo sumažinti besibaigiant kėliniui iki 13 taškų. Trečio kėlinio metu „Boblbee.lt“ nepaisant dažnų keitimų, kas galėjo komandą išmušti iš vėžių ėmė dar labiau tolti. Po trečio kėlinio metu aikštelėje pasirodžiusio Artūro Ramanovskio dviejų baudos metimų pirmaujanti komanda varžovų deficitą padino iki 20-ties taškų 46:26, o kėlinį baigė budama priekyje 49:26. Ketvirtą kėlinį Irmantas Čiginskas pradėjo tritaškiu 52:26 Pamažu įsibėgėjantys varžovai, dėl dažnų keitimų aikštelėje pasirodžius mažiau patirties turintiems prastėjanti gynyba neleido komandai totalaus dominavimo tęsti iki dvikovos pabaigos, puikiai finišavę „Sex & Beer” galutinį rezultatą sušvelnino iki 10 taškų 46:56 (8:21; 13:13; 5:15; 20:7).

Po šių rungtynių tapo aišku, kad viską ką galėjo padariusiems „Boblbee.lt“ reikia sulaukti „Sietuvos 23“ pergalės iš kart po šios dvikovos vykusiose rungtynėse bei tikėtis, kad „Rezultatas“ pralaimės „94“ rugpjūčio 4 dieną. Kaip pamatėme vėliau „Sietuva 23“ neprilygo „Payserai“, todėl „Boblbee.lt“ turėjo tenkintis 5 vieta „B“ grupėje. Į šeštą krito „Sex & Beer” (1/5), kurie laimėjo tarpusavio rungtynes prieš „sietuviečius“.

„Boblbee.lt“ komandai daugiausiai taškų 19 surinko Česlovas Bieliauskas, tačiau jo paslaugomis daugiau komanda nepasinaudos. Puolėjas grupėje spėjo sužaisti tik kartą. Varžovams 18 taškų surinko Remigijus Guiga.

„PAYSERA“ GRUPĖS VARŽYBAS BAIGĖ LENGVA PERGALE

Grupėje visas 6 pergales iškovojusi „Paysera“ savo pasirodymą joje baigė 92:53 (13:14; 28:8; 24:7; 27:24) sutriuškindama „Sietuva 23“ (1/5) kuri didžiausiai visų nuostabai „B“ grupėje užėmė paskutinę (7) vietą.

„Sietuva 23“ jau prieš šias rungtynes buvo praradusi šansus išvengti MINI VASAROS TAURĖS 2015 turnyro, o į dvikovą atvyko be daugelio svarbių žaidėjų, kas dar labiau apsunkino komandos galimybes kovoti dėl pergalių. Tiesa neoptimaliausios sudėties į paskutines liepos mėnesio rungtynes VASAROS TAURĖJE susirinko ir „Paysera“.

Dvikova prasidėjo Pauliui Joneliūnui dėjimu pataisius ekipos draugo netaiklų metimą 2:0. „Payseros“ vidurio puolėjo oponentas Marius Tenikaitis veržėsi iki galo ir rezultatą išlygino 2:2. Dar neteko matyti, kad VASAROS TAURĖS 2015 varžybose komanda visus savo pirmus taškus rinktų dėjimas, tačiau šį varkarą buvo pirmas kartas. Po Igno Rylos dėjimo pakilus iš vietos baudos aikštelėje „Paysera“ priekyje 4:2. „Sietuva 23“ baudos aikštelėje palikdavo daug skylių, jomis varžovai puikiai naudojosi bei nutolo 11:2. Visgi „Sietuva 23“ žaidime buvo ir teigiamų dalykų. Su dideliu azartu, kupinas energijos dvikovą pradėjęs Marius Tenikaitis gynyboje išrašė tris blokus Pauliui Joneliūnui, o po jo 4 taško komanda pradėjo lipti iš duobės 10:11. Iki rungtynių pabaigos likus minutei „Sietuva 23“ pirmą kartą įsiveržė į priekį 12:11, tačiau Modestas Gilys greitai svarstykles nusvėrė „Paysera“ naudai 13:12. Besibaigiant kėlinio laikui Deividas Aukštuolis uždirbo teisę į du baudos metimus, juos pataikęs vėl perverė rezultatą savo komandos naudai 14:13.

Antrą kėlinį Marius Tenikaitis pradėjo dvitaškiu 16:13, tačiau sužaidus 2 minutes šiame ketvirtyje Ignas Ryla persvėrė rezultatą vėl „Paysera“ kolektyvo naudai 17:16, o po jo dėjimo komanda po ilgesnio laiko įgijo ir didesnę nei vieno taško persvarą 19:16. Pauliui Joneliūnui padidinus „oranžinių“ persvarą iki 5 taškų „Sietuva 23“ paprašė minutės pertraukėlės, po jos Joneliūnas pridėjo dar ir taiklų baudos metimą 22:16. Deficitą mažinti „sietuviečiai“ suskubo tritaškiu pagalba, tačiau jie nekrito, atkovoti kamuolį po savuoju krepšiu darėsi vis sunkiau, o tai leido „Paysera“ žaidėjams įsiveržti į priekį 33:16 (spurtas 20:0). Pirma rungtynių dalis baigėsi „Payserai“ pirmaujant 41:22.

Paleidusi varžovus į priekį „Sietuva 23“ kentėjo ir po didžiosios pertraukos. Iki trečio kėlinio pabaigos likus 3 minutėms po Modesto Gylio tritaškio komandas skyrė 36 taškai 63:27. Per likusį laiką abi komandos pelnė tik po du taškus 65:29. „Paysera“ geriau pradėjo ir ketvirtą kėlinį, o vienu momentu komandas skyrė net 41 taškas, tačiau krepšinis be jokios gynybos parankus buvo jėgų pristigusiai „Sietuvos 23“ komandai, kurios gynėjas Deividas Aukštuolis „atsišaudė“ tritaškiais. Dažniausiai juos į priekį pabėgęs jis mesdavo net nelaukdamas į puolimą pasijungiančių savo komandos draugų.
„Paysera“ dvitaškius metė 22,47% taikliau, atkovojo 20 kamuolių daugiau ir atliko net 26 rezultatyvius perdavimus („Sietuva 23“ tik 8), o tai daug pasako apie „B“ grupės nugalėtojų ir autsaiderių jėgų skirtumą šiose rungtynėse.

„Paysera“ ekipai 20 taškų surinko Ignas Ryla, 19 pelnė dėjimais ketvirtą kėlinį pasimaginęs Paulius Joneliūnas. Įžaidėjas Dominykas Zupkauskas prie eilinės komandos pergalės pridėjo 18 taškų (6/10 tritaškiai), Modestas Gilys 15 taškų. „Sietuva 23“ komandai 46 taškus iš 53 surinko Deividas Aukštuolis ir Marius Tenikaitis. Įžaidėjo sąskaitoje 26, „centro“ 20 taškų.

KAIP BUS SUDAROMAS REITINGAS?

Lyginant dvi komandas atitinkamai „A“ ir „B“ grupėse užėmusias tą pačią vietą viską lems pergalių/pralaimėjimų skaičius, jeis santykis bus vietodas abiejų komandų, aukčiau liks ekipa turinti geresnį įmestų/praleistų taškų santykį. „A“ grupėje 8 vietą užėmę „Negeri“ arba „(Ne)Rimta Komanda“ automatiškai liks 15-toje vietoje, likusioms „A“ grupės komandoms lyginant jas su „B“ grupės komanda nebus įskaičiuotas su šia komanda.

1 – 2 vietas pasidalins „A“ ir „B“ grupių nugalėtojai. Galimos komandos: „Paysera“, „KK Riešė“ arba „Fabiniai“.
4 – 3 vietas pasidalins „A“ ir „B“ grupių antros komandos. Galimos komandos: „KK Reaktoriaus“, „Fabiniai“ arba „KK Riešė“.
5 – 6 vietas pasidalins „A“ ir „B“ grupėse trečią vietą užėmusios komandos. Galimos komandos: „BC Pagiriai“, „94“ arba „Rezultatas“.
7 – 8 vietas pasidalins „A“ ir „B“ grupėse ketvirtą vietą užėmusios komandos. Galimos komandos: „Broliai Šaunuoliai“ arba „Asseco – VKM“ ir „94“ arba „Rezultatas“.
9 – 10 vietas pasidalins „A“ ir „B“ grupių penktos komandos. Galimos komandos: „Broliai Šaunuoliai“ arba „Asseco – VKM“ ir „Boblbee.lt“
11 – 12 vietas pasidalins „A“ ir „B“ grupių šeštos komandos. Galimos komandos: „Verkiai“ ir „Sex & Beer”.
13 – 14 vietas pasidalins „A“ ir „B“ grupių septintos komandos. Galimos komandos: „(Ne)Rimta komanda“ arba „Negeri“ ir „Sietuva 23”.
15 vietą užims „(Ne)Rimta Komanda“ arba „Negeri“.

{jcomments on}

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.