Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
Turnyro apžvalga 1 ir 2 savaitės.

Birželio 25 dieną startavo VASAROS TAURĖS 2015 turnyro pirmasis etapas – grupės varžybos. Birželio 25, 30 ir liepos 2 dienomis 15-ka komandų, padalintų į „A“ ir „B“ grupes, jau spėjo sužaisti 12-ka rungtynių. Oficiali turnyro svetainė www.krepsinistau.lt pristato pirmųjų turnyro savaičių apžvalgą.

KK RIEŠĖ – VERKIAI 97:57 (31:14; 30:6; 21:17; 15:20)

Turnyro atidarymo rungtynėse susitiko „KK Riešės“ ir „Verkių“ ekipos. Karolis Laucė pirmasis pasižymėjo iš toli bei, pelnydamas pirmuosius taškus turnyre šią vasarą, išvedė „Verkius“ į priekį 3:0. Savo pirmų taškų ilgai laukti nereikėjo ir Riešės atstovams: kitos atakos metu Tautvydas Paliukėnas rezultatą išlygino 3:3. Startinis jaudulys itin ribojo turnyro debiutantų „Verkių“ veiksmus puolant, tačiau, nepaisant aktyvios varžovų gynybos, ši komanda antrą kartą įsiveržė į priekį 5:3. Augustinas Šuliauskas pelnė 4 taškus ir inicijavo spurtą 8:0, po kurio „KK Riešės“ persvara pasiekė 6 taškus 11:5. Labiau patyręs kolektyvas puikiai išnaudojo savo žaidėjų fizines savybes gynyboje spausdami varžovus ir po pirmo kėlinio savo pranašumą dar labiau padidino 31:14. „Verkių“ komandą, kuriai sunkiai sekėsi ne tik pelnyti taškus, tačiau ir pereiti į varžovų aikštelės pusę, nuo didelių nemalonumų gelbėjo pakiliai dvikovą pradėjęs aukštaūgis Karolis Laucė, ne tik rinkęs taškus, bet ir nekartą gelbėjęs savo komandos krepšį, kai baudos aikštelėje savo pranašumą bandė įrodyti „KK Riešės“ aukštaūgiai. Įsibėgėjusi „KK Riešės“ ekipa antrą ketvirtį pradėjo įtikinamu spurtu 21:0 (52:14) ir galutinai nubraukė visas „Verkių“ viltis į pergalę. Šaltakraujis ir „nepasimetęs“ kaip kiti jo komandos draugai Karolis Laucė pirmasis nutraukė debiutantų tuščią atkarpą, tačiau kėliniui artėjant prie pabaigos „Verkiai“ surinko vos 4 taškus ir įpusėjus šiai nelengvai dvikovai jų atsilikimas tapo 41 taškas 20:61. Trečią kėlinį atsiliekantys pradėjo labiau koncentruodamiesi į savo baudos aikštelės gynybą, tačiau kurį laiką be taškų pabuvę „KK Riešės“ atstovai prisitaikė prie pakitusios varžovų gynybos ir kelių tritaškių pagalba ne tik susigrąžino prarastą taškų skirtumą, tačiau jį dar ir padidino 69:26. Ketvirčiui einant į pabaigą „Verkių“ žaidėjai pagaliau ėmė agresyviau žaisti ir puolime, tai leido jiems vis dažniau priversti varžovus rinkti asmenines pražangas. Algirdas Rakšnys pataikė antrąjį komandos tritaškį, Karolis Laucė pridėjo baudos metimą 36:80, tačiau Alvydas Žarskus, „pasiautęs“ baudos aikštelėje, „Verkių“ vyrams neleido laimėti ir šio ketvirčio. Per 30 minučių dingusi įtampa leido „Verkiams“ atsitiesti, o pamažu į šios ekipos žaidėjų rankas atkeliavo ir žaidybinė persvara. Nepaisant milžiniško dvikovos pradžioje įgyto varžovų pranašumo iki galo žaidusi komanda nepalūžo ir 37:36 minimaliai laimėjo antrą rungtynių dalį. „KK Riešė“ dvikovos gale labai norėjo pelnyti 100-tąjį tašką, tačiau į krepšio pusę Vytauto Cicėno gana sėkmingai paleistas kamuolys neskrodė tinklelio ir komandai teko tenkintis 97 taškais.

Efektyviai bandžiusi žaisti „KK Riešės“ komanda šiose rungtynėse suklydo 19 kartų, tačiau 29 kartus klydę „Verkiai“ ir čia neturėjo kuo pasigirti. „Verkiams“ rimčiau pasipriešinti galingiems varžovams neleido ir mažas atsarginių žaidėjų indėlis. Penki nuo suolo kilę žaidėjai surinko tik 4 taškus (7,02%), kai „KK Riešės“ rezervas galėjo pasigirti 31 tašku (31,96%).

Pergalę pasiekusios „KK Riešės“ vadovas – treneris Ervinas Stankevič džiaugėsi, kad pirmosios rungtynės buvo lengvo pobūdžio, visi gavo pažaisti, o jo komandos pranašumą parodo rezultatas. Užbėgdamas įvykiams už akių ekipos iniciatorius paminėjo, kad jo komanda sieks tik pergalės ir antrajame susitikime prieš „Brolius Šaunuolius“, ir pripažino, kad laukia daug sunkesnės rungtynės nei su „Verkiais“.

Prie „Verkių“ debiuto turnyre 13-ka taškų prisidėjęs Marius Kazlauskas bandė įvardinti, kodėl „prisvilo“pirmasis blynas. Jo manymu, komanda nesugebėjo prisitaikyti prie „KK Riešės“ spaudimo, varžovai neleido žaisti pozicinio krepšinio, jei pavykdavo pereiti į puolimą, dažniausiai buvo metami skuboti metimai, po kurių komanda gaudavo lengvus taškus į savo krepšį. Sutrikusiems ir išsigandusiems žaidėjams pereiti į puolimą dažnai turėjo padėti aukšti žmonės, tai, Mariaus nuomone, nėra jų darbas. Aukštaūgio manymu, ir be varžovų spaudimo būtų sunku žaisti, nes jo ekipa kartu žaidė tik pirmą kartą.

KK RIEŠĖ: Tautvydas Paliukėnas 22, Augustas Šuliauskas 16, Alvydas Žarskus 14 (10 atk. kam.), Lukas Motiejūnas 13. VERKIAI: Karolis Laucė 20 (11 atk. kam.), Marius Kazlauskas 13, Ernestas Varakauskas 10.

94 – PAYSERA 72:84 (16:24; 10:21; 21:19; 25:20)

Dvikova tarp „Paysera“ ir „94“ komandų turėjo tapti birželio 25 dienos turo puošmena, tačiau „94“ į pirmasias turnyro rungtynes susirinko kukliausiai iš visų startavusių 8 ekipų ir neturėjo nė vieno atsarginio žaidėjo. Aukštu bei labai atletišku penketuku dvikovą pradėję Viliaus Jastremsko auklėtiniai, nepaisant to, kad drauge susirinko tik pirmą kartą, jau pirmajame kėlinyje rodė neblogą komandinį žaidimą, „vertė“ daug lengvų taškų iš po krepšio bei atitrūko 24:16. Be nominalių „centrų“ žaidę „94“ vyrukai labai brangino kamuolį, tačiau jų metimai buvo atliekami iš sunkių padėčių ir retai pasiekdavo tikslą, kai „Paysera“ ir toliau laikėsi savo plano laikyti „įtampą“ baudos aikštelėje bei „velniškai“ gerai pataikė dvitaškius. Po dar vieno nelengvo kėlinio „94“ ekipos penketukas atsiliko jau 26:45. Suprasdamas, kad pergalė jau kišenėje, Vilius Jastremskas antrojoje rungtynių dalyje leido pažaisti visiems savo žaidėjams ir, jei puolime komados žaidimo kreivė nekrito smarkiai žemyn, tai gynyboje susikalbėjimo trūkumas su kiekviena minute jautėsi vis labiau. Pajutę, kad varžovai vis palieka erdvės, „94“ žaidėjai ėmė aktyviau reikštis ne tik toliau nuo krepšio, kur efektyviai naudojo tolimus metimus, bet ir baudos aikštelėje bei mažais žingsneliais eidami pirmyn dvikovos pabaigoje sušvelnino savo atsilikimą iki galutinių 12-kos taškų.

„Paysera“, keliaudama pirmosios pergalės link, gerai išnaudojo turimą ūgio persvarą. Aukštaūgiai pelnė 45 taškus (53,57%), sugriebė 22 atšokusius kamuolius (visa komanda 46, varžovai tik 26) bei pataikė 19 dvitaškių iš 25 metų (76,00% taiklumas). Rungtynių eigos nugalėtojams nekomplikavo ir didelis klaidų skaičius, varžovams suklydus 10 kartų, „Paysera“ klydo 23. „Paysera“ per vieną ataką rinko vidutiniškai 1,09 taško, kai 8 atakomis daugiau surengę „94“ – 0,85. „94“ kolektyvas dažniau nei kas antrą ataką metė tolimus metimus.

„Paysera“ komandos vadovas Vilius Jastremskas pirmą savo naujojo „žaisliuko“ pasirodymą pakomentavo taip: „Buvo išties nelengvos rungtynės. Jautėsi nesusižaidimas, sudėtis nauja ir daugeliui dar reikia apsiprasti. Gerai, kad visas rungtynes kontroliavome situaciją ir visi pabuvojo aikštelėje“.

94: Dominykas Palšis 26, Arnas Arlauskas 15, Laurynas Zurza 12, Vladas Kolesnik 10. PAYSERA: Michailas Bedulskis 19 (10 atk. kam.), Ignas Ryla 17, Gytis Radzevičius 15 (10 atk. kam.), Paulius Joneliūnas 14, Martin Bedulskij 12.

BROLIAI ŠAUNUOLIAI – NEGERI 76:45 (14:13; 28:9; 15:10; 19:13)

Dvikovą tarp seniausiai egzistuojančių VASAROS TAURĖS 2015 turnyro komandų „Negeri“ pradėjo geros gynybos demonstracija ir spurtavo 4:0. Stebint „Brolių Šaunuolių“ žaidimą pirmosiomis minutėmis susidarė įspūdis, kad niekas nenori mesti į krepšį, o iš kamuolio „trynimo“ ir daugybės perdavimų, iš kurių 4-5 baigdavosi klaida, nieko gero išspausti nepavykdavo. Po Dariaus Jovaišos pirmųjų taškų skirtumas sumažėjo iki 2 taškų 2:4. „Negeri“ per keturias atakas prametė keturis kartus, tris iš jų iš toli. „Broliai Šaunuoliai“ taip pat pramėtė krūvą metimų ir kėlinį baigė pirmaudami vos vieno taško skirtumu 14:13. Tikriausiai mėnesio pertrauką tarp šio turnyro starto ir gegužę pasibaigusių SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS kovų komandos išnaudojo ne krepšiniui ir buvo matyti aikštelėje. Antrą ketvirtį „Negeri“ pradėjo taikliu dvitaškiu ir trumpam susigrąžino 1 taško pranašumą 15:14. Komandoms apsikeitus taikliais metimais tritaškį pataiko Marius Krukonis, „Broliams Šaunuoliams“ sugrąžindamas pranašumą 19:17. „Negeri“ iš toli nepataiko, tuo pasinaudoję ir kamuolius gynyboje susirinkę „Broliai Šaunuoliai“ spurtuoja bei pabėga į priekį 26:20. Ilgą laiką gynyboje gana kantriai dirbę „Negeri“ išskysta, nespėdami paskui bėgančius varžovus, ir, įpusėjus rungtynėms, atsilieka 22:42. Trečiasis ketvirtis prasideda „Brolių Šaunuolių“ puolėjo Tautvydo Beleškevičiaus dvitaškiu 44:22, tačiau Giedrius Kvakšys, visada pasižymintis kovingumu, pelno 3 taškus be atsako leisdamas savo komandai sumažinti atsilikimą iki padoresnio 19-kos taškų 25:44. „Negeriems“ atsiliekant 27:46 galutinį tašką padeda Darius Jovaiša. Komandos lyderis pataiko tritaškį per rankas, metimu iš po krepšio baigia eilinę komandos kontrataką ir, dar pridėdamas 2 baudos metimus, surenka greitus 7 taškus 53:27. Atsilikdami 32:57 „Negeri“ rankų nenuleidžia ir ketvirtajame kėlinyje, tačiau, nepaisant šiokio tokio pagyvėjimo puolime, nesugeba laimėti dar vieno ketvirčio.

Užtikrintą pergalę pasiekę „Broliai Šaunuoliai“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 54-23, o apie geresnį komandinį žaidimą daug kalba rezultatyvių perdavimų skaičius, t.y. 17 prieš 5.

Ketvirtą žygį VASAROS TAURĖS turnyre pradėję „Broliai Šaunuoliai“ pirmąsias rungtynes laimėjo antrą kartą. Pirmą pergalę turnyro starte šiai komandai pavyko pasiekti ir pernai. Įdomu tai, kad „BC Easy Shot“ komanda 2014-06-19 dieną taip pat buvo įveikta 31 taško skirtumu (79:48). „Brolių Šaunuolių“ įžaidėjas Marius Krukonis tapo žaidėju, sužaidusiu daugiausiai VASAROS TAURĖS turnyro rungtynių. Nuo 2011 metų turnyre dalyvaujantis gynėjas jau yra žaidęs 34 dvikovas.

BROLIAI ŠAUNUOLIAI: Darius Jovaiša 23 (11 atk. kam.), Gediminas Povilauskas 22 (16 atk. kam.), Marius Krukonis 11. NEGERI: Linas Stripinis 12, Gediminas Mateika ir Giedrius Kvakšys po 11.

REAKTORIAUS SMOGIKAI – SEX & BEER 106:42 (25:0; 25:6; 29:23; 27:13)

„Reaktoriaus smogikai“ dvikovą pradėjo vangiai ir per pirmąsias atakas negalėjo pelnyti taškų, gerų progų įsiveržti į priekį turėję „Sex & Beer” žaidėjai taip pat prametė „patogius“ metimus. Po Lauryno Kirlio dvitaškio ir tokios pat vertės Osvaldo Olisevičiaus dėjimo „smogikai“ įsibėgėjo ir per pirmą ketvirtį pelnė 25 taškus be atsako 25:0. Per 10 pirmųjų minučių naudingiausias praėjusios vasaros turnyro finalų žaidėjas Osvaldas Olisevičius per šį ketvirtį surinko 13 taškų. „Sex & Beer” sauso ketvirčio metu prametė 12-ka dvitaškių ir 4 tritaškius, puolime sugriebdami vos 2 atšokusius kamuolius. Antrą kėlinį „Reaktoriaus smogikai“ pradėjo be savo rezultatyviausio puolėjo, tačiau ir be jo komandos puolimas veikė tiksliai ir neužsikirsdamas. Ignas Juškevičius, Laurynas Kirlys ir Viktor Daukša pelnė po dvitaškį 31:0, o „Sex & Beer” ir toliau „šaudė“ pro šalį. Šiai komandai nepavyko „atsidaryti“ ir tada, kai Ugnių Stulginską nesportine pražanga sustabdė Darius Petrikas, abu baudos metimai skriejo pro šalį, o papildoma ataka baigėsi dar vienu pramestu metimu. Ignas Juškevičius, taikliai atsakęs į kiekvieną netaiklų varžovų metimą, padidino pirmaujančios komandos pranašumą iki 35. Julius Jonušas, prasidėjus 16-tajai rungtynių minutei, baudos metimu pelnė pirmuosius naujokų taškus 1:35. Pramesti varžovų metimai ir toliau leido „Reaktoriaus smogikams“ žaibiškai tolti. Į aikštelę grįžęs Osvaldas Olisevičius pelnė 9 taškus iš eilės 44:1, o „Sex & Beer” antrą kartą pasižymėjo tik baudos metimais 3:44. Kėliniui artėjant pabaigos link, turnyro debiutantai pataikė ir pirmą metimą iš žaidimo. Po Viliaus Radavičiaus tritaškio rezultatas tapo 6:48, o įpusėjus rungtynėms „Reaktoriaus smogikai“ pirmavo jau 50:6. Trečią kėlinį Viktor Daukša pradėjo dar vienu dvitaškiu 52:6, tačiau vis labiau įsidrąsino ir „Sex & Beer” žaidėjai, kurie atsakė dvitaškiu, o į Lino Valatkevičiaus tritaškį ir pirmuoju spurtu 5:0 (13:55). „Reaktoriaus smogikai“, turėdami pergalę savo rankose jau po pirmų 5 dvikovos minučių, šio ketvirčio metu nutarė „nemėsinėti“ sužeistų varžovų ir jiems suteikė labai daug laisvės gynyboje. Atviras krepšinis buvo priimtinas abejoms ekipoms, o kėlinio gale „Sex & Beer” netgi turėjo galimybę laimėti ketvirtį, visgi didesnę patirtį turintys oponentai –  Ignas Juškevičius ir Laurynas Kirlys (2 tritaškius) – pelnė 10 taškų ir prieš ketvirtą kėlinį savo pranašumą padidino iki „apvalaus“ 50-ties taškų. Paskutinę 10-ties minučių atkarpą, nes jokiais pratęsimais čia net nekvepėjo, Darius Petrikas pradėjo tritaškiu 82:29. Į tai „Sex & Beer” atsakė 4 taškais 33:82, tačiau gynyboje ir toliau sunkiai stabdė varžovų atakas. Perdavimo per visą aikštę iš Osvaldo Olisevičiaus sulaukęs Eduard Rogačiov iš pradžių pasižymėjo dvitaškiu, o kitos atakos metu pridėjo ir tritaškį 89:33. „Reaktoriaus smogikai“, nepaisydami „sutrūkinėjusios“ gynybos, iki pat rungtynių pabaigos išlaikė spartą atakuodami varžovų krepšį ir šventė įtikinamą pergalę.

„Reaktoriaus smogikai“ šiose rungtynėse atkovojo 56 atšokusius kamuolius bei atliko 26 rezultatyvius perdavimus, varžovai galėjo pasigirti tik 23 atkovotais kamuoliais ir 6 perdavimais. Dar didesnę prarają naršant po statistikos protokolą galima buvo pamatyti metimų iš žaidimo taiklumo grafoje. „Smogikai“ pataikė 57,31% metimų, „Sex & Beer” – 25,00%.

REAKTORIAUS SMOGIKAI: Osvaldas Olisevičius 31 (12 atk. kam.), Ignas Juškevičius 16 (15 atk. kam.), Laurynas Kirlys 14, Linas Valatkevičius ir Viktor Daukša po 10. SEX & BEER: Vilius Radavičius 12, Jonas Savickas 9.

BOBLBEE.LT – REZULTATAS 42:46 (8:12; 18:12; 6:10; 10:12)

Birželio 30 dienos pirmosiose rungtynėse susitiko dvi panašaus pajėgumo ekipos. Pirmieji po Eduardo Gebenio metimo iš po krepšio į priekį 2:0 įsiveržė „Boblbee.lt“, „Rezultatas“ po 2 atakų, kurios baigėsi pramestais tolimais metimais, taip pat pelnė savo pirmuosius taškus šią vasarą. Po Manto Marozo tritaškio rezultatas tapo 3:2. Pirmojo ketvirčio pabaigoje „Rezultatui“ pavyko įgyti 4 taškų persvarą 12:8, tačiau „Boblbee.lt“ nuolatos alsavo į nugarą priversdami varžovus vaikiškai klysti. Antrą ketvirtį „Boblbee.lt“ pradėjo sėkmingiau už varžovus ir, sužaidus pusantros minutės, rezultatas tapo lygus 12:12. Mantas Morozas pataikė iš vidutinio nuotolio vėl grąžindamas „Rezultatą“ į priekį 14:12, tačiau gerėjanti oponentų gynyba išderino šios komandos veiksmus puolime, kol galiausiai ekipai iš rankų ištrūko iniciatyva. Daugiau pastangų ir noro per antrą ketvirtį parodę „Boblbee.lt“ žaidėjai po 20 minučių įsiveržė į priekį 26:24. Trečią kėlinį agresyviau pradėję „Rezultato“ žaidėjai po Andriaus Aramino baudos metimų įsiveržė į priekį 30:28, tačiau netrukus pavojingiausias varžovų puolėjas Vitold Voitukovič rezultatą dar kartą išlygino 30:30. Puikiai gynyboje dėl kamuolių kovoję, o puolime draugiškai besidalinę kamuoliu „Rezultato“ krepšininkai vis dažniau rasdavo skylių varžovų gynyboje, kuriems, norint neleisti pelnyti taškų, telikdavo kirsti per rankas. Per trejas atakas metę 6 baudos metimus „Rezultato“ žaidėjai nutolo 34:30, tačiau Eduardas Gebenis, besibaigiant kėliniui, dar spėjo šią persvarą sumažinti iki 2 taškų 32:34. Rungtynių eiga ir rezultatas žadėjo įdomų lemiamą ketvirtį. „Rezultato“ žaidime, prasidėjus paskutiniam „raundui“, ima trūkti drausmės ne tik puolime, tačiau ir gynyboje, nepaisant to, po Viktoro Azarkovo ir Nikolajaus Majevskio metimų komanda spurtuoja 4:0 (38:32). Patikimai dėl kamuolių kovojęs aukštaūgis Majevskis uždirba penktą asmeninę pražangą ir, nors jį gynyboje vėliau puikiai pavaduoti sekasi Donatui Vitkauskui, iš pradžių „Rezultato“ baudos aikštelėje varžovams pavyksta atrasti daug skylių ir jomis pasinaudoti. Po puikios „Boblbee.lt“ atkarpos, kai atakų smaigalyje atsidūręs Vitold Voitukovič vienas ant savo pečių tempia komandos vežimą, rezultatas dar kartą šiose rungtynėse tampa lygus 39:39. Po Andriaus Aramino baudos metimo „Rezultatas“ jau priekyje 40:39, o netrukus pagaliau iš toli pataikęs (1/9 tritaškiai) Viktoras Azarkovas savo komandos persvarą didina iki 4 taškų 43:39. Donatas Vitkauskas puikiai ginasi, tačiau „Boblbee.lt“ pataiko dvitaškį su varžovų pražanga ir sumažina atsilikimą iki 2 taškų 41:43. Per likusį rungtynių laiką aikštelėje „Boblbee.lt“ žaidėjams pritrūksta šaltų nervų, ekipos žaidėjai atlieka skubotus metimus, o Justinas Meidus taikliais baudos metimais priartina „Rezultatą“ prie pirmosios pergalės 45:41. Per likusį laiką abiejų komandų žaidėjai po kartą stoja prie baudos metimų linijos 46:42. „Boblbee.lt“ paskutinėmis sekundėmis dar bando mažinti skirtumą, tačiau visi trys metimai per varžovų krepšio apgultį tikslo nepasiekia.

Abi komandos šiose rungtynėse prastai atakavo iš toli. „Rezultatas“ 13/23 (13,04%), „Boblbee.lt“ 1/9 (11,11%). Pergalę pasiekusi komanda buvo agresyvesnė: metė 16 baudos metimų, pataikė 11, taip pat 43-28 laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių.

BOBLBEE.LT: Vitold Voitukovič 13, Eduardas Gebenis 10 (12 atk. kam.). REZULTATAS: Viktoras Azarkovas 12, Mantas Marozas 10.

(NE)RIMTA KOMANDA – FABINIAI 48:90 (13:24; 12:30; 13:18; 10:18)

„Fabiniai“ pirmą savo vasaros dvikovą pradėjo puikiai išnaudodami ūgio persvarą po krepšiu. Po Ugniaus Lunecko 4 lengvų taškų iš po krepšio ši komanda pradėjo spurtą 9:0. Pirmuosius taškus ketvirtą rungtynių minutę pelnę „(Ne)Rimta Komanda“ įgijo pasitikėjimo ir, nors varžovų krepšį atakavo labai nedrąsiai, 5 minučių atkarpą pralaimėjo tik 11:13. Pirmaudami 24:13 „Fabiniai“ labai užtikrintai pradėjo ir antrą ketvirtį, po Simo Liepinaičio dėjimo jų pesvara šoktelėjo iki 15 taškų 28:13. Trumpam sustabdę varžovų bėgimą „(Ne)Rimta Komanda“ žaidėjai surengė ir savo pirmąjį rimtesnį spurtą 5:0, taip sumažindami atsilikimą iki 10-ties taškų 18:28. Šiai iš vyresnio nei varžovai amžiaus vyrukų sukomplektuotai komandai sunkiai sekėsi išspręsti Pauliaus Leščinsko problemą, „Fabinių“ naujokas rinko komandai lengvus taškus. Įsibėgėję „Fabiniai“ ketvirčiui artėjant prie pabaigos surengė dar vieną spurtą (9:0), kurio metu net 7 taškus iš per visas rungtynes surinktų 12-kos į savo sąskaitą „susižėrė“ Laimonas Brazauskas. Puolime „Fabiniai“ neturėjo jokių bėdų ir po didžiosios petraukos, tačiau po krepšiais net pajudėti negalėję varžovai ėmė vis dažniau bandyti laimę tolimais metimais. Pataikę jų tris įpusėjus ketvirčiui truputį sumažino savo atsilikimą. Po Lauryno Ralio tritaškio kėlinio gale Fabijoniškių atstovų pranašumas pasiekė 34 taškų ribą 70:36. „(Ne)Rimta Komanda“ žaidėjai šį atsilikimą dar sumažino dvitaškiu, tačiau gynyboje pražiopsojo Ugnių Lunecką, kuris lengvai pataisė netaiklų komandos draugo metimą 72:38. Laimėję rungtynes jau pirmojoje jų pusėje ketvirto kėlinio metu „Fabiniai“ nepersistengė, tačiau varžovams užduotis užpulti krepšį visai nepalengvėjo. „(Ne)Rimta Komanda“ per 10 minučių surinko vos 10 taškų, sužaisdama nerezultatyviausią kėlinį, ir turėjo pripažinti totalinį vienų iš „A“ grupės favoritų pranašumą.

„Fabiniai“ šiose rungtynėse dėl didelio noro žaisti efektyviai suklydo net 24 kartus (varžovai 27), tačiau įtikinamai pranašesni buvo visose kitose statistikos kategorijose. Nuo suolo kilę Fabijoniškių komandos žaidėjai šį kartą surinko 43 taškus (47,77%), „(Ne)Rimta Komanda“ rezervinių žaidėjų indėlis 12-ka taškų (25,00%).

(NE)RIMTA KOMANDA: Povilas Mikšys 14, Karolis Ambrazaitis 10. FABINIAI: Paulius Leščinskas 23, Laimonas Brazauskas ir Simas Liepinaitis (10 rez. perd.) po 12, Laurynas Ralys 11, Mindaugas Mikailionis 10.

SIETUVA 23 – REAKTORIAUS SMOGIKAI 72:84 (12:27; 17:21; 27:15; 16:21)

Birželio 25 dieną lengvą pergalę pasiekusių „Reaktoriaus smogikų“ birželio 30 laukė daug rimtesnis išbandymas „Sietuva 23“. Po Evaldo Rastenio metimo pastaroji komanda įsiveržė į priekį 2:0, šią persvarą SEKMADIENIO KREPŠINIO LYGOS paguodos turnyro nugalėtojai išlaikė ir komandoms apsikeistus tiksliomis atakomis 6:4. „Reaktoriaus smogikai“, suderinę taikiklius, netrukus spurtavo 11:0 pabėgdami į priekį 15:6. Evaldas Rastenis pataikė dvitaškį 8:15, tačiau, matydama, kad gynyba šlubuoja, „Sietuvos 23“ komanda po dar vieno varžovų tritaškio paprašė minutės pertraukėlės. Po jos Tomas Jasiulis centravo ir sumažino „sietuviečių“ atsilikimą iki 8 taškų 10:18, tačiau Lauryno Kirlio ir Eduard Rogačiov tolimi „šūviai“ leido „smogikams“ vėl lengviau atsikvėpti 24:10. Žygimantas Kosarevas „Sietuvos 23“ atsilikimą dvitaškiu sumažino iki 12 taškų 12:24, tačiau įsimėčiusių varžovų ataką tritaškiu kėlinio gale baigė Linas Valatkevičius 27:12. Susikrovę saugų atotrūkį „Reaktoriaus smogikai“ neatsipalaidavo ir po dar vieno Lino Valatkevičiaus taiklaus tolimo metimo įgijo 18-kos taškų persvarą 32:14. Ketvirčiui persiritus į antrąją pusę „Reaktoriaus smogikai“ pirmavo 35:19. Po Deivido Aukštuolio tritaškio „sietuviečiai“ trumpam atsitiesė puolime 35:22, tačiau trūkinėjanti gynyba varžovams leido pelnyti 5 taškus be atsako 40:22. Žygimantas Kosarevas su Ignu Juškevičiumi apsikeitė dvitaškiais, o pastarasis, išviliojęs Tomą Jasiulį prie tritaškio, tokios vertės metimu atsakė ir iš toli prieš tai pataikiusiam Evaldui Rasteniui 45:27. Įpusėjus rungtynėms Evaldas Rastenis sumažino „Sietuvos 23“ atsilikimą iki 16 taškų 29:45, tačiau „Reaktoriaus smogikų“ tritaškių lietų pratęsė Darius Petrikas, ketvirtį baigdamas tritaškiu 48:29. Trečiąjį ketvirtį „Sietuva 23“ pradeda spurtu 7:0, kurį baigia tritaškį nuo lentos pataikęs Tomas Jasiulis 36:48. Užbuksavusių „Reaktoriaus smogikų“ tuščią atkarpą Linui Valatkevičiui pavyksta nutraukti pasižymint nuo baudos metimų linijos 50:36, tačiau naudingai ketvirtį pradėjęs Žygimantas Kosarevas pataiko iš toli 39:50 atgaivindamas savo naujosios komandos viltis. Visada kovingai nusiteikęs Linas Valatkevičius dar kartą padidino saviškių persvarą 52:39, tačiau puikiai kamuolį skirstę „sietuviečiai“ vėl nesunkiai rado skylių varžovų gynyboje bei pasiuntė iš eilės du tritaškius 45:52. „Reaktoriaus smogikus“ iš duobės traukęs Valatkevičius pelnė du taškus su varžovo pražanga, tačiau, ekstra metimui nepasiekus tikslo, skirtumas padidėjo iki 7 taškų 54:47. Po 7-tojo iš eilės Evaldo Rastenio taško šiame kėlinyje „Sietuvos 23“ prie varžovų priartėjo per 5 taškus 49:54, tačiau trumpa duobelė varžovams leido vėl lengviau atsipūsti 61:49. Žygimantas Kosarevas, pamatęs laisvą koridorių „smogikų“ baudos aikštelėje, jį išnaudojo kaip pakilimo taką bei efektingu dėjimu sumažino savo komandos atsilikimą iki 10 taškų 51:61. Atsilikdami tais pačiais 10-čia taškų „sietuviečiai“ kėlinį baigė tolimu metimu 56:63 –  pasižymėjo Tadas Gečys. Ketvirtasis ketvirtis prasidėjo apylygiai, tačiau iš eilės du tritaškiai, kuriais „smogikai“ atsakė į „sietuviečių“ dvitaškius, leido grupės lyderiams vėl lengviau atsipūsti 71:63. Žygimantas Kosarevas dar pataikė iš toli 66:71, taip atgaivindamas į žaidimą antrojoje rungtynių pusėje su trenksmu grįžusios savo komandos viltis apie pergalę, tačiau nuovargis ir mažesnė rotacija lėmė, kad tai buvo vienas iš paskutinių komandos pasipardymų, - ji pralaimėjo 72:84, nors po pirmų 10-ties minučių atrodė, kad jai teks tapti dar vienu lengvu antrą pergalę pasiekusių varžovų grobiu.

„Reaktoriaus smogikai“ šiose rungtynėse pataikė 48,00% mestų tolimų metimų (12/25). Būtent tolimų metimų pagalba šiai komandai ne tik pavyko susikrauti persvarą, bet ir atsitiesti, kai varžovai buvo pagavę „ritmą“. Įdomu tais, kad praėjusią vasarą turnyrą laimėję „Reaktoriaus“ vyrai antrą turnyro dvikovą taip pat žaidė su „Sietuva 23“ bei ją laimėjo 88:72. Pernai ir šiemet „sietuviečiai“ dvikovą baigė savo sąskaitoje turėdami 72 taškus. Ir tada, ir dabar „Reaktoriaus smogikai“ lemtingą persvarą susikrovė per pirmuosius du ketvirčius.

SIETUVA 23: Žygimantas Kosarevas ir Evaldas Rastenis po 21, Tomas Jasiulis 17. REAKTORIAUS SMOGIKAI: Osvaldas Olisevičius 24 (12 atk. kam.), Laurynas Kirlys 20 (4/6 tritaškiai), Linas Valatkevičius 17, Ignas Juškevičius 13.

BC PAGIRIAI – ASSECO – VKM 76:75 (15:18; 19:19; 19:16; 23:22)

Vieni iš grupės favoritų „Asseco – VKM“ dvikovą prieš „BC Pagirius“ pradėjo taikliu tritaškiu 3:0. Pirmajam jaunos ekipos gretose pasižymėti pavyko Kristupui Totoriui. „BC Pagiriams“ pirmosios rungtynių minutės nežadėjo nieko gero: Pagirių atstovai niekaip negalėjo įveikti varžovų gynybos bei buvo priversti savo atakas baigti labai sunkiais metimais. Po Margirio Normanto dvitaškio, baigusio pasimėtimą iš tritaškių, „Asseco – VKM“ įgijo 5 taškų persvarą 5:0. „BC Pagiriams“ pabandžius pažaisti per priekinę liniją Valdemar Lodziato pelnė pirmuosius taškus 2:5. „Asseco – VKM“ vėl sugebėjo apsiginti, o Rytis Meškauskas pataikė savo pirmą tolimą metimą 8:2. Pagirių atstovai situacijos nedramatizavo ir kantriai laikėsi savo žaidimo plano, komandai apsigynus pavyko kontratakuoti ir po atkarpos 6:0 rezultatas trumpam tapo lygus 8:8. Po 4 iš eilės puolėjo Vytauto Saulio taškų „Vilniaus krepšinio moklyklos“ auklėtiniai vėl kuriam laikui pabėgo į priekį 12:8, tačiau didesnės persvaros šiai komandai pasiekti neleido gerai veikusi „BC Pagirių“ gynyba. Ketvirčio pabaigoje „Asseco – VKM“ žaidėjai pirmavo 16:15, puikiai išnaudojo laiką paskutinei atakai. Vytautas Saulis „sutraukė“  varžovų gynėjus bei surado Justą Jankauską, kurio dvitaškis ekipos pranašumą padidino iki 3 taškų 18:15. Antrąjį ketvirtį aikštelėje vaizdas nesikeitė, komandos daugiausiai taškų rinko išnaudodamos viena kitos klaidas gynyboje bei kontratakų metu. Rungtynėms artėjant prie pirmosios jų pusės pabaigos „Asseco – VKM“ savo rankose turėjo 5 taškų persvarą 37:32, tačiau Nerijus Pigaga, sėkmingai užbaigęs vieną iš trijų savo komandos paskutinių atakų, išlygino antrojo ketvirčio rezultatą 19:19, palikdamas varžovams tą pačią 3 taškų persvarą, kurią jie turėjo po pirmųjų 10 minučių. Trečiasis įdomių rungtynių kėlinys prasidėjo Ryčio Meškausko dvitaškiu 39:34. Lukas Buitkus sudėtingu metimu netrukus šį skirtumą l sumažino iki 3 taškų 36:39. „Asseco – VKM“ geraI gynėsi, tačiau puolime taškus rinkti sugebėjo vienintelis Rytis Meškauskas. Po šio gynėjo 6-tojo iš eilės taško šiame kėlinyje rezultatas tapo 43:38. Netrukus savo šlovės minučių sulaukė ir „BC Pagirių“ krepšininkai. Lukas Buitkus pataikė tritaškį su varžovo pražanga ir, vienos atakos metu pelnęs 4 taškus, savo komandos atsilikimą sumažino iki 42:43. „Asseco – VKM“ puikiai išnaudojo kontratakas. Margiriui Normanui pelnius dvitaškį bei Povilui Brazauskui pridėjus taiklų metimą su varžovo pražanga, šios jaunos ekipos persvara žaibiškai pasiekė 6 taškų atžymą 48:42. Matydamas, kad komanda krenta į duobę, o varžovų gynyba jam palieka truputį laisvės metimams, Lukas Buitkus ėmėsi iniciatyvos taip surinkdamas 6 taškus iš eilės ir dar kartą rungtynėse atstatydamas lygybę 48:48. Per likusį ketvirčio laiką „BC Pagiriai“ atitinkamai dvitaškiu ir tritaškiu atsakė į sėkmingas varžovų atakas 53:53. Gero, azartiško krepšinio dozę visi stebėję šią lygią dvikovą gavo ketvirtajame kėlinyje, kurį komandos pradėjo nuo nulio, nes nė viena nebuvo įgijusi pranašumo. Vytautas Saulis išnaudoja savo fizinę jėgą ir, prasibrovęs prie „BC Pagirių“ krepšio, pelno 2 taškus 55:53, tačiau netrukus jį pašokdina ir priverčia prasižengti Lukas Buitkus ir baudos metimų pagalba vėl atstato lygybę 55:55. Vytautas Saulis pelno 3 taškus, pataikydamas dvitaškį su pražanga, „Asseco – VKM“ vėl priekyje 58:55. Paleidę varžovus į priekį „BC Pagiriai“ nesutrinka, varžovų baudos aikštelėje esančias sklyles išnaudoja spurtui 7:0. Įsiveržę į priekį 62:58 „pagiriečiai“ baudžiami tolimu metimu 61:62. Pasižymi puolėjas Karolis Bakanauskas, įsitraukęs į žaidimą antrojoje rungtynių pusėje. „BC Pagirių“ gynyba gerėja su kiekviena varžovų ataka, po Valdemar Lodziato dvitaškio 66:63, priekyje ir toliau Pagirių atstovai. Nebijantis imtis iniciatyvos Karolis Bakanauskas, kėliniui persiritus į antrąją pusę, visą varžovų darbą gynyboje nubraukia dviem taikliais tritaškiais ir grąžina populiariausią šiose rungtynėse 3 taškų persvarą „Asseco – VKM“ komandai 69:66. Visą laiką komandos žaidimui vadovavęs Justas Urmanavičius pats bando užbaigti komandos atakas ir pelno 5 taškus be atsako, išvesdamas „BC Pagirius“ į priekį 71:69. Margiris Normantas pataiko dvitaškį, o po minutės pertraukėlės prideda ir papildomą tašką baudos metimu 72:71. Lukas Buikus pelno 22 tašką 73:72 ir „BC Pagiriai“ vėl priekyje. „Asseco – VKM“ bėdos, tvarkantis su varžovais baudos aikštelėje, nesibaigia, Valdemar Lodziato vėl priverčia jaunimą pažeisti taisykles ir įmeta vieną baudos metimą 74:72. Norėdami tinkamai paruošti savo svarbią ataką, „Vilniaus krepšinio mokyklos“ auklėtiniai paprašo minutės pertraukėlės. Trumpas pasitarimas leidžia komandai surengti puikią ataką, kuri baigiasi Kristupo Totoriaus 4-tu taikliu tritaškiu šiose rungtynėse 75:74. Puolimo planą dvikovos favoritai parengė puikiai, tačiau neįvertino fakto, kad varžovai turės laiko atsakymui ir teks apsiginti. „BC Pagirių“ gynėjas Justas Urmanavičius kaip „nematomas“ žmogus bėga aikštelės kraštu ir pataiko, kaip paaiškejo po kelių minučių, lemiamą dvitaškį 76:75. Turėdami sekundžių išsigelbėti „Asseco – VKM“ vaikinai surengia dar vieną pasitarimą, tačiau Kristupui Totoriui nepavyksta komandos išgelbėti nuo pirmo pralaimėjimo. Tokio atkaklumo dvikovų VASAROS TAURĖS turnyruose jau seniai nematėme, o pagiriamųjų žodžių dėl birželio 30 dienos vakaro „deserto“ nusipelno api ekipos.

„BC Pagiriai“ pirmą pergalę pasiekė išnaudoję savo pranašumą baudos aikštelėje, komanda metė daugiau metimų (11/14 prieš 7/8), taip pat atkovojo daugiau atšokusių kamuolių 38-25. Abi komandos pataikė 38,46% mestų tritaškių, tačiau „Asseco – VKM“ pataikė ir išmetė jų dvigubai daugiau (10/26).

Didžiausias krūvis šiose rungtynėse teko starto penketo žaidėjams. „BC Pagirių“ penketukas pelnė 71 tašką, „Asseco – VKM“ – 56.

BC PAGIRIAI: Lukas Buitkus 22, Valdemar Lodziato 17 (18 atk. kam.), Nerijus Pigaga 14, Justas Urmanavičius 13. ASSECO – VKM: Rytis Meškauskas 17 (7/10 dvitaškiai), Margiris Normantas 15, Kristupas Totoris 14, Vytautas Saulis 10 (8 rez. perd.).

SIETUVA 23 – SEX & BEER 67:74 (20:18; 20:16; 14:18; 13:22)

Liepos 2 dienos rungtynių ciklą pradėjo pirmosiose savo rungtynėse ginančių turnyro nugalėtojų titulą „Reaktoriaus smogikų“ jėgą pajutusius „Sex & Beer” bei „Sietuvos 23“ komandos. Jei prie pirmosios komandos prisijungė Paulius Jasukaitis ir Vilius Ankėnas nežaidę pirmų turnyro rungtynių, tai „Sietuva 23“ šį kartą atvyko be trijų „Reaktoriaus smogikams“ daug bėdų kėlusių žaidėjų Rastenio, Jasiulio ir Aukštuolio. Išsilyginusius jėgos lėmė, kad „Sietuva 23“ po pirmų 10-ties minučių turėjo tik trapią 2 taškų pervarą 20:18. Antrą ketvirtį Žygimantas Kosarevas pradeda nesunkiai įveikdamas „Sex & Beer” ekipos gynybą 22:18, tačiau netrukus pastaroji komanda spurtuoja ir po Pauliaus Jasukaičio baudos metimo minimaliai įsiveržia į priekį 23:22. Ugniui Stulginskui pridėjus dar vieną dvitaškį „sietuviečiai“ pakylą kuriam laikui užleidžia varžovams 25:22. Tadas Gečys prisiminęs, kad moka pakeisti lyderius kurie nelanko rungtynių tritaškiu rezultatą išlygina 25:25. Nors Jonas Savickas dar kartą „sekso ir alaus“ mėgėjus iševeda į priekį 27:25 „Sietuvos 23“ žaidėjai pamažu susigrąžina užleistas pozicijas ir įpusėjus rungtynėms savo pranašumą pasididina iki 6 taškų 40:34. Trečio kėlinio metu puolime „Sietuvos 23“ ekipai užtenka ryškiai iš kitų komandos draugų išsiskiriančių Žygimanto Kosarevo ir Tado Gečio pastangų, tačiau gynyboje dažniausiai po krepšiu ši komanda neišvengia problemų. Paulius Jasukaitis kėlinio gale puikiai išnaudoja likusias sekundes ir pataikydamas sudėtingą tritaškį su sirena sumažina „Sex & Beer” atsilikimą iki 2 taškų 52:54. Aukšta nata baigęs, aukšta ir pradėjo. Po Pauliaus Jasukaičio tritaškio „Sex & Beer” jau priekyje 55:54. Įsimėtęs snaiperis „siaučia“ po dar vieno jo tolimo metimo „sietuviečių“ deficitas 2 taškai 56:58. Supratęs, kad vėl reikia „traukti“ savo ekipą Žygimantas Kosarevas imasi iniciatyvos, prametęs tritaškį padeda komandai apsiginti ir dvitaškiu lygina rezultatą 58:58. „Sex & Beer” pataikę baudos metimą įsiveržia į priekį 59:58, tačiau ši komanda varžovų rūpesčių tuo dar nebaigia. Paulius Jasukaitis pataiko tritaškį su Žygimanto Kosarevo pražanga 62:58. Puolėjas nelabai nori sutikti su tuo, kad lietė varžovo ranką, tačiau diskutuoti nėra kada, reikia veikti, tą šis žaidėjas ir daro grąžindamas varžovui skolą bei pataikydamas 3 savo tritaškį 61:62. „Sex & Beer” atakos metu prieš tai 34-tą tašką pelnęs „sietuviečių“ lyderis penktą kartą pažeidžia taisykles, o už jo manymu antrą iš eilės nepelnytą pražangą pastabų teisėjams negailėjęs žaidėjas komandos suoleliui uždirba dar ir techninę pražangą. Žygimantas Čiurinskas pataiko tris baudos metimus 65:61. „Sex & Beer” dar kartą gauna teisę į du baudos metimus, tačiau tuo nepasinaudoja ir yra baudžiami, tritaškį pataiko iniciatyvos priverstas lemiamu rungtynių momentu imtis Tomas Matuliukštis 64:65. Po 3 varžovų taškų, pasižymi ir Tadas Gečys 66:68, tačiau varžovai pataiko taip pat gerindami savo padėtį 70:66. Varžovus privertęs pažeisti taisykles Matuliukštis pataiko pirmą baudos metimą, tačiau gera kova dėl atšokusio kamuolio leidžia „Sietuvos 23“ komandai varžovų krepšį atakuoti dar du papildomus kartus, deja netaikliai. Spaudžiami laiko atsiliekantys prasižengia, o Ugnius Stulginskas pataiko tik pirmą baudos metimą 71:67, tačiau iš šios situacijos jo komandos draugas atkovojęs kamuolį išpaudžia maksimalę naudą ir pelno su lengvus taškus iš po krepšio 73:67. „Sietuviečiai“ prameta lemtingą tritaškį, o Jonas Savickas pataikydamas vieną baudos metimą iš keturių įtvirtina netikėtą, tačiau labai reikalingą jo ekipai pergalę „B“ grupėje.

„Sex & Beer” šiose rungtynėse nesugebėjo sustabdyti daugiau nei pusę taškų surinkusio „Sietuvos 23“ ekipos lyderio Žygimanto Kosarevo, tačiau kantriai išlaukė savo momento „užmėtė“ varžovus tritaškiais taip pat išnaudodami ir emocinę persvarą. „Sietuvai 23“ šį kartą koja pakišo netik lyderių trūkumas bei mažas atsarginių žaidėjų indėlis, bet ir tragiškai prastai mesti baudos metimai (5/13).

SIETUVA 23: Žygimantas Kosarevas 34 (14 atk. kam.), Tadas Gečys 17, Tomas Matuliukštis 12. SEX & BEER: Paulius Jasukaitis 26 (6/13 tritaškiai), Žygimantas Čiurinskas 14 (12 atk. kam.), Jonas Savickas 11, Remigijus Guiga 10.

PAYSERA – BOBLBEE.LT 106:46 (31:16; 21:6; 25:7; 29:17)

„Paysera“ dvikovą pradėjo į aikštelę įleisdama tokį penketuką, kuris gėdos sau neprisidarytų ir „Nacionalinėje krepšinio lygoje“ (NKL), o tai nieko gero jau dvikovos pradžioje nežadėjo pirmą dvikovą 2 taškais „Rezultatui“ pralaimėjusiems „Boblbee.lt“ vyrukams. „Paysera“ puikiai skirstė kamuolį ir lengvai apsigindavo nuo varžovų atakų. Po Arno Kazlausko, Gyčio Radzevičiaus dvitaškių tritaškį pridėjęs Tomas Galeckas „oranžinių“ pranašumą padinimo iki 7 taškų 7:0. Pauliui Joneliūnui numušus kamuolį besileidžiantį į jo komandos krepšį pirmuosius taškus į savo sąskaitą įsirašė ir „Boblbee.lt“ ekipa. Po dar vieno Tomo Galecko tritaškio „Paysera“ persvara akimirksniu „užkilo“ iki 10 taškų 12:2. Ketvirčiui persiritus į antrą dalį „Paysera“ ėmė vis dažniau klysti, o tai lėmė bandymai sužaisti efektyviai. Pirmaujant 17:10 šiai ekipai pasižymėjo Justinas Ašmontas „Boblbee.lt“ deficitą sumažindamas iki vienženklio 12:17. Ignas Ryla pelnė 5 taškus be atsako 22:12, „Boblbee.lt“ atakas pavykdavo užbaigti tik Karoliui Jatulevičiui, tačiau gynyboje stabdyti rimtas varžovų pajėgas sekėsi labai sunkiai ir buvo pražiopsotas dar vienas spurtas (7:0) kėlinio gale 31:16. Iš „Paysera“ buvo laukta užtikrinto žaidimo ir antrajame kėlinyje, tačiau gynyboje viską puikiai tvarkę šios komandos žaidėjai puolime nebuvo tokie efektyvūs, kaip per pirmas 10 minučių. Daug tolimų metimų prametusius ir dažnai klydusius dvikovos favoritus iš „duobelės“ ėmė traukti veteranas Arnas Kazlauskas, su juo varžovai nesusitvarkė ir ketvirčiui įpusėjus atsiliko jau 22:42. Susikrovusi užtikrintą pervarą „Paysera“ tuo nepasitenkino ir surengė dar vieną galingą spurtą 10:0 (52:22). Atsipalaidavę favoritai pradėjo ir antrą rungtynių dalį, tačiau tačiau tai nesutrukdė jiems trečio ketvirčio pradėti dar viena sausa atkarpa 13:0 (65:22) prie kurios 7 taškais prisidėjo milžinas Paulius Joneliūnas. „Boblbee.lt“ puolime jautėsi labai prastai, daugelį metimų žaidėjai mesdavo, tik tam, kad kuo greičiau atsikratyti kamuoliu ir per daug nesistengdavo paieškoti patikimesnių atakos variantų. Sužaidus tris kėlinius „oranžinė“ gvardija priekyje jau buvo 77:29. Ketvirtas kėlinys turnyro favoritams kaip ir visos rungtynės buvo tik formalumas, tačiau per 10 likusių minučių „Paysera“ dar nutarė pasigerinti savo statistinius rodiklius. Šio ketvirčio metu puikiu žaidimu išsiskyrė Gytis Radzevičius dėjimais ir metimais iš po krepšio daužęs „Boblbee.lt“ gynybą į šipulius. Kėlinio antrojoje pusėje kai du tritaškius pataikė komandos sumanytojas Vilius Jastremskas nepasižymėję šiose rungtynėse liko vos du žaidėjai iš 9.

Abi komandos šiose rungtynėse suklydo net 57 kartus. „Boblbee.lt“ kamuolį prarado 30 kartų, „Paysera“ – 27. Patyrę pralaimėjimą 60-ties taškų skirtumu „Boblbee.lt“ žaidėjai varžovus visgi pranoko pagal vieną faktorių. Šios komandos žaidėjai kilę nuo suolo pelnė 32 taškus, „Payseros“ rezerviniai žaidėjai jų surinko 22.

Šiose rungtynėse galima buvo pastebėti labai retą reiškinį. „Boblbee.lt“ komandai varžovų didelė rotacija tapo nemažu pliusu, nes dažnas žaidėjų keitimas stabdydavo komandos spurtus.

PAYSERA: Gytis Radzevičius 29 (12/15 dvitaškiai), Ignas Ryla 23, Matas Budginas 14, Paulius Joneliūnas (18 atk. kam.) ir Arnas Kazlauskas (11 atk. kam.) po 13. BOBLBEE.LT: Karolis Jatulevičius 17, Justinas Ašmontas 10.

KK RIEŠĖ – BROLIAI ŠAUNUOLIAI 92:74 (30:14; 8:24; 28:15; 26:21)

Birželio 25 dieną abi komandos iškovojo po lengvą pergalę, o iš jų tarpusavio dvikovos galima buvo laukti gana įdomios kovos. Dvikovą komandos pradėjo netaikliais metimais, tačiau ilgai savo taikiklių nederino ir Tautvydas Paliukėnas su Vytenio Bajorūnu apsikeitė tritaškiais 3:3. Po antro iš eilės Tautvydo Paliukėno tritaškio „KK Riešė“ įsiveržė į priekį 6:3. Prie jaunėlio prisidėjęs Martynas Paliukėnas pataikė dar pora „bombų“ ir „Broliai Šaunuoliai“ įpusėjus ketvirčiui atsiliko jau 7:19. Matydami, kad reikalingas gynybos planas prieš tolimus varžovų metimus šios komandos žaidėjai paprašė minutės pertraukėlės. Po jos Antanas Urnikis pasižymėjo dvitaškiu 9:19, tačiau Augustas Šuliauskas prisijungęs prie brolių Paliukėnų taip pat pataikė iš toli 22:9. „Snaiperių“ konkurse sudalyvavo ir patyręs „lapinas“ Darius Jovaiša 12:22, tačiau po jo tritaškio „KK Riešė“ surengė dar vieną įtikinamą spurtą 8:0 (30:12). Nevengęs imtis iniciatyvos Antanas Urnikis pataikė dar vieną dvitaškį 14:30, o jo komandai pavykus apsiginti kėlinio Darius Jovaiša vos neužbaigė tolimu metimu. Iš labai toli paleistas kamuolys varžovų krepšio link skriejo labai gera trajektorija. Antras rungtynių kėlinys prasidėjo Antano Urnikio benefisu. Labai gerai prie varžovų gynybos prisitaikęs puolėjas prie komandos spurto 12:0 prisidėjo 7 taškais 26:30. „KK Riešės“ tuščią atkarpą tritaškiu nutraukė Augustas Šuliauskas, o po jo dar vieno dvitaškio metimo Riešės atstovų puolimas pajudėjo iš vietos 35:26. Pamatęs, kad varžovai lipa iš duobės Darius Jovaiša pataikė „bombą“ 29:35 ir vėl atgaivino „Brolių Šaunuolių“ viltis šiose rungtynėse. Iki didžiosios pertraukos likusias minutes aikštelėje geriau jautėsi „Broliai Šaunuoliai“ kurie po geros dar vienos atkarpos trečio kėlinio laukti išėjo atstatę dvikovoje lygybę 38:38. Matydami, kad varovai „kvėpuoja“ vis stipriau „KK Riešės“ žaidėjai trečią kėlinį pradėjo labai susikaupę. Po 6 taškų be atsako 44:38. Antanas Urnikis „Brolių Šaunuolių“ atsilikimą sumažino iki 4 taškų 40:44, tačiau Martynas Paliukėnas pelnė 5 taškus be atsako leisdamas „KK Riešei“ vėl pasijusti saugiau 49:40. Jovaišos ir Povilausko individualiais veiksmais „šaunuoliai“ dar kartą priartėjo prie oponentų 44:49. Kėliniui artėjant prie pabaigos laiku atsitiesę „KK Riešės“ žaidėjai pirmavo jau 10-čia taškų 58:48. Sutikti su tuo nenorėjęs „Brolių Šaunuolių“ atamanas Antanas Urnikis pataikė dar vieną tritaškį 51:58, tačiau nusileisdami varžovams fizine jėga „Broliai Šaunuoliai“ nepažabojo dar vieno varžovų spurto 8:0 (66:51). Atsilikdami 53:66 „broliai“ arba „šaunuoliai“ ketvirtą kėlinį Lukui Motiejūnui leido pradėti 5 taškais be atsako 71:53 ir galutinai atsiveikino su viltimis pakovoti dėl pergalės. Vytautas Cicėnas ir Lukas Motiejūnas savo geru žaidimu įrodė, kad „KK Riešė“ šį vakarą turi daugiau rezervų bei smarkiai prisidėjo prie svarbios komandos pergalės „A“ grupėje. Dvikvos pabaigoje 16-tą „KK Riešės“ tritaškį pataikė ir vidurio puolėjas Alvydas Žarskus užbaigdamas komandos pradėtą „snaiperių“ konkursą.

Abi komandos šiose rungtynėse metė 64 tritaškius, pataikė 26. „KK Riešė“ 16/41, „Broliai Šaunuoliai“ 10/23. Broliai Paliukėnai į „Brolių Šaunuolių“ krepšį pasiuntė 9 tolimus metimus ir praktiškai dviese nubraukė visą kapitalą kurį „Broliai Šaunuoliai“ susikrovė tolimų metimų pagalba. Rimčiau sukovoti „Broliams Šaunuoliams“ šį kartą sutrukdė trumpas suolas, ant kurio buvęs vienintelis Ričardas Jaksebaga pelnė vos 2 taškus ir paliko labai daug skylių gynyboje, kuriomis aukštaūgiai iš „KK Riešės“ puikiai naudojosi. Pergalę šventusios „KK Riešės“ rezervinių žaidėjų indėlis 26 taškai, o tai daug ką pasako apie „Brolių Šaunuolių“ didžiausią bėdą neleidusią sukovoti garbingiau.

KK RIEŠĖ: Martynas Paliukėnas 26 (5/6 tritaškiai), Tautvydas Paliukėnas ir Augustas Šuliauskas po 14, Lukas Motiejūnas ir Vytautas Cicėnas po 12, Alvydas Žarskus 10 (12 atk. kam.). BROLIAI ŠAUNUOLIAI: Darius Jovaiša 22, Gediminas Povilauskas 21 (13 atk. kam.), Antanas Urnikis 19.

VERKIAI – NEGERI 64:61 (10:17; 17:17; 20:15; 17:12)

Dvikovą ankščiau baigę „Broliai Šaunuoliai“ ir „KK Riešė“ pirmosiose grupės rungtynėse atitinkamai įveikė „Negerų“ ir „Verkių“ komandas, kurių keliai susitiko būtent šioje liepos 2 vakaro dvikovoje. Rungtynes geriau pradėjo „Negeri“, kurie įpusėjus nerezultatyviam ketvirčiui po Lino Stripinio dvitaškio pirmavo 8:3. Gera gynyba leido šiai komandai rengti daugiau atakų, tačiau nevisada jas pavykdavo baigti taikliais metimais ir be klaidų. Giedriui Kvakšiui dar kartą trūktelėjus savo ekipą į priekį 10:3 „Verkiai“ atsakė baudos metimu 4:10. Po krepšiu daug laisvės gavęs Linas Stripinis dar kartą pasinaudojo savo fizine jėga ir „įvertė“ iš po krepšio 12:4 vis labiau į kampą spausdamas „Verkių“ žaidėjus. Naujai suburtos komandos žaidėjai pakilios varžovų pradžios neišsigando. Karolis Laucė ir Ernestas Varakauskas deficitą nukirpo per pusę iki 4 taškų 8:12. Antrą savo tolimą metimą iš eilės prametė „Fabinių“ marškinėlius į „Negerų“ iškeitęs šią vasarą Arnoldas Juchnevičius, tačiau laiku ir vietoje pasirodęs Linas Stripinis vėl padidino savo komandos akcijas 14:8. Pralaimėję pirmą ketvirtį 10:17 „Verkiai“ antrajame varžovams neleido kelti savo vertės, o patys neįmetę nė vienu tašku daugiau įpusėjus rungtynėms atsiliko tais pačiais 7 taškais 27:34. Trečią kėlinį „Negeri“ pradėjo taikliais atsakymais į kiekvieną „Verkių“ aukštaūgio Karolio Laucės metimą, jam pelnius 7 taškus savo komandai, niekas nepasikeitė, nes tiek pat „akių“ surinko ir jo varžovai 34:41. Ketvirčiui artėjant prie pabaigos „Verkiai“ kantriai dirbdami aikštelėje „pasigavo“ varžovus 41:43. Padėtį pagerinti „Negeriems“ sugebėjo dar sugebėjo Arnoldas Juchnevičius, po jo tritaškio „Negerų“ pranašumas vėl pasiekė saugesnę ribą 46:41, tačiau Karoliui Laucei pataikius baudos metimą, o iš toli pasižymėjus Ernestui Varakauskui „Verkiai“ atsiliko minimaliai 45:46. Justas Sarapas tritaškiu pagalba dar kartą „patempė“ savo draugus į priekį 49:45, tačiau dar du taškus pridėjęs Varakauskas 47:49 prieš ketvirtą kėlinį paliko daug neatsakytų klausimų. „Negeri“ ilgai užsibūdavo prie „Verkių“ krepšio, tačiau tai jiems neatnešė greitos naudos, trys ilgos komandos atakos iš eilės baigėsi nesėkmingai. Po Mariaus Dubininko tritaškio ir Lino Stripinio eilinio metimo iš po krepšio „raudonieji“ atsitiesė 54:47, susigrąžindami po 20 minučių turėtą pranašumą. Pagerinę savo gynybą „Verkiai“ taip pat sulaukė šlovės minutės. Haroldas Zenkovas ir Marius Kazlauskas atsilikimą sumažino iki 3 taškų 51:54. Kelis tritaškius kėlinio pradžioje pramatęs Juchnevičius pasitaisė ir pataikė tritaškį 57:51, tačiau Mariui Kazlauskui dar kartą pavyko pataikyti iš vidutinio nuotolio 53:57 ir atgaivinti komandos tikėjimą savo jėgomis. Rungtynėms artėjant prie pabaigos „Verkiai“ įsiveržė į priekį 62:59, tačiau Giedrius Kvakšys skirtumą sumažino iki minimumo 61:62. „Negeri“ spaudžiami varžovų į kampą buvo priversti pažeisti taisykles. Su atsakomybe kritusia ant jo pečių puikiai susitvarkė „Verkių“ naujokas Haroldas Zenkovas. Debiutavęs šiose rungtynėse lengvasis kraštas pataikė 2 baudos metimus 64:61 pelnydamas 13-tąjį savo tašką. „Negeri“ turėjo pakankamai laiko paskutiniam metimui, tačiau po minutės pertraukėlės taikliu metimu jo neišnaudojo ir leido turnyro debiutantams pasiekti sunkią istorinę pergalę.

Puolime „Negeri“ žaidė drausmingiau ir už varžovus rečiau klydo (10-22), tačiau pralaimėta kova 24-48 dėl atšokusių kamuolių buvo lemtinga. „X-faktorius“: Tik šiose rungtynėse prie „Verkių“ kolektyvo prisijungęs Haroldas Zenkovas pelnė 13 taškų (5/7 metimai) bei naudingumu (17 naud. balai) nusileido tik dominavusiam po krepšiais Karoliui Laucei (21 naud. balas).

VERKIAI: Karolis Laucė 21 (19 atk. kam.), Haroldas Zenkovas 13, Ernestas Varakauskas 12. NEGERI: Linas Stripinis 20, Arnoldas Juchnevičius 12.

REKORDAI PASIEKTI PER 12-KA PIRMŲ RUNGTYNIŲ:

Daugiausiai naudingumo balų: Osvaldas Olisevičius „Reaktoriaus smogikai“ (44).

Daugiausiai pelnytų taškų: Žygimantas Kosarevas „Sietuva 23“ (34).

Daugiausiai atkovotų kamuolių: Karolis Laucė „Verkiai“ (19).

Daugiausiai rezultatyvių perdavimų: Simas Liepinaitis „Fabiniai“ (10).

Daugiausiai perimtų kamuolių: Ignas Ryla „Paysera“ (6).

Daugiausiai blokuotų metimų: Paulius Joneliūnas „Paysera“ (4).

Daugiausiai pataikytų tritaškių: Paulius Jasukaitis „Sex & Beer” (6)

TURNYRO NAUJIENOS FACEBOOK PUSLAPYJE!!!

{jcomments on}

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.