Krepšinio lyga Vilniuje - krepsinistau.lt
Bendraukime skype    facebook zaideju_birza
Prisijungti
5 savaitės apžvalga

Liepos 22-24 dienomis buvo žaidžiamos dar 12 „Vasaros taurės 2014” grupių etapo rungtynių, po kurių šis etapas nenumaldomai artėja prie finišo tiesiosios. 

Pasibaigus grupių varžyboms kovą dėl turnyro apdovanojimų tęs pajėgiausiųjų dvyliktukas, po 4 geriausias komandas į atkrintamąsias varžybas pateks iš „A“, „B“ ir „C“ grupių, likusios ekipos savo pasirodymą šią vasarą baigs.

Oficialus turnyro tinklalapis krepsinistau.lt kaip ir kiekvienos savaitės pabaigoje pristato savaitės įvykių suvestinę. Šį kartą daugelyje rungtynių pergales šventusios komandos nesunkiai įrodė savo pranašumą, todėl daugiau dėmesio skirsime turnyrinių lentelių analizei.

A – grupė:

BC MEDELYNAS 5/0 – liko žaisti su „BC Afterparty“ ir „KK Riešės“ komandomis

Per 5 savaites grupės varžybų pamatėme galingą ir užtikrintą „BC Medelyno“ komandos žaidimą, kuris nė vienam varžovui nesuteikė didelių vilčių, kad būtų galima laimėti rungtynes prieš šią gerai sukompletuotą ekipą. Šiuo metu „BC Medelynas“ jau yra užsitikrinęs vietą aštuntfinalyje, per likusias dvi varžybas komandai iki garantuoto teisiausio kelialapio į ketvirtfinalį trūksta vos vienos pergalės. Matydami komandos pasirodymus ir padarę prielaidą, kad „BC Medelynas“ pagaliau sužais žemiau savo galimybių bei su visa pagarba jų likusiems varžovams, kurie bandys kibti į atlapus, tikrai nesitikime grupės varžybose sulaukti šios turnyro favoritės nesėkmės.

WTST 4/1 – liko žaisti su „Judam“ ir „BC Afterparty“ komandomis

Neblogai mirtininkų grupėje besijaučianti „WTST“ komanda dar turi teorinių galimybių nepatekti į aštuntfinalį, tačiau jos labiau teorinės nei realios, kad neliktų jokių abejonių „WTST“ liepos 30 dieną privalo įveikti „Judam“ komandą, tai stebint paskutinių savaičių įvykius ir komandų žaidimą neatrodo sudėtinga užduotis.

BC AFTERPARTY 3/1 - liko žaisti su „BC Medelynu“, „Tores“ ir „WTST“ komandomis

Lengva nebus, tačiau viskas „BC Afterparty“ žaidėjų rankose: teoriškai komanda gali laimėti visas likusias dvikovas ir užimti pirmąją vietą „A“ grupėje, tačiau ji taip pat gali patirti ir tris nesėkmes, kurios šią komandą teoriškai gali palikti už atkrintamųjų varžybų borto, kad netikėtumų nebūtų, „BC Afterparty“ privalės laimėti prieš „Tores“ komandą, kuri, įveikusi „BC Versus“ bei „BC Pagirius“ ir laimėjusi tarpusavio dvikovą, visų trijų nesėkmių atveju „BC Afterparty“ nuskandintų galutinai, nes komanda yra pralaimėjusi ir „KK Riešei“, kuri šiuo metu turi taip pat tris pergales, didelę reikšmę tokiu atveju vaidintų ir tarpusavio rungtynių su „Tores“ skirtumas.

KK RIEŠĖ 3/2 - liko žaisti su „BC Medelynu“ ir „Judam“ komandomis

„KK Riešės“ komanda už atkrintamųjų varžybų borto likti gali, tačiau situacijos komandos žaidėjams dramatizuoti nereikia, dvikova su „BC Medelynu“ komandai nebus labai pražūtinga su sąlyga, kad komanda neprisižais rungtynėse su „Judam“.

JUDAM 2/3 - liko žaisti su „WTST“ ir „KK Riešės“ komandomis

„Judam“ komanda, kuri patyrė didžiausią nesėkmę per keturių metų „Vasaros taurių“ istoriją, šią savaitę tikriausiai jaučiasi nepergeriausiai, tačiau ir smarkiai sužeistas kolektyvas nors ir nedidelių, tačiau šiokių tokių šansų patekti į kitą etapą turi. Tereikia įveikti „KK Riešės“ ekipą, sulaukti jos pralaimėjimo prieš „BC Medelyną“ ir palaikyti „BC Afterparty“, kad ji bent vienose rungtynėse iškovotų pergalę. Sunkiai tikėtinas scenarijus, tačiau egzistuoja ir toks, kad kelios komandos turės savo sąskaitoje po 3 pergales ir 4 pralaimėjimus, tada reikės žiūrėti ir tarpusavio dvikovų rezutatus, o kuriai komandai pasiseks geriausiai, šiuo metu atsakyti sunku, nes variantų tikrai daug.

PAGIRIAI 1/4 - liko žaisti su „Tores“ ir „BC Versus“ komandomis

„BC Pagiriai“ tikrai gali laimėti likusias dvikovas, tačiau to komandai tikriausiai bus per mažai. Iki šiol komanda nusileido visoms aukščiau esančioms ekipoms, kurios teoriškai kaip ir patys „BC Pagiriai“ gali turėti tris pergales, tiesa, komanda laimėjo 78:69 prieš „Judam“, tai suteiktų vilčių, jei būtų skaičiuojami tarpusavio santykiai rungtynėse tarp „Judam“, „BC Pagirių“ ir „KK Riešės“.

BC VERSUS 1/4 - liko žaisti su „Tores“ ir „BC Pagirių“ komandomis

Kaip ir „BC Pagiriai“ abi rungtynes laimėti gali ir „BC Versus“ kolektyvas, tačiau patekti į kitą etapą ekipa jau neturi jokių šansų. Komandai būtų gerai, jei abu kartus pralaimėtų „KK Riešė“, kurią „BC Versus“ įveikė 61:54, tačiau tokiu atveju trims komandoms turint pergalių/pralaimėjimų santykį 3/4 komandos situacija nebūtų pati geriausia ir kelialapis į kitą etapą atsivertų „Judam“ komandai.

TORES 0/4 - liko žaisti su „BC Versus“, „BC Pagirių“ ir „BC Afterparty“ komandomis

„Tores“ komanda pralaimėjo 4 rungtynes iš eilės ir jie vieninteliai „A“ grupėje lieka be pergalių, tačiau, kaip ir bebūtų keista, komanda visų vilčių žaisti aštuntfinalyje dar nėra praradusi. Komandai tereikia laimėti visas tris likusias dvikovas, sulaukti „BC Afterpartį“ trijų pralaimėjimų iš eilės ir tikėtis, kad „KK Riešė“ į savo sąskaitą įsirašys 4 pergalę, o „Judam“ dar du pralaimėjimus. Vilčių mažai, tačiau jų dar yra, net ir silpniausios grupės komandos rankose.

STARTAS – KK AVEDUS 61:45 (Vitold Voitukovič 23 / Simonas Bakšys 14, Paulius Katilius ir Linas Zasimavičius po 10).

Po pralaimėjimo „Sietuvai 23” liepos 17 dieną „Starto“ komanda atsitiesė rungtynėse su „KK Avedus“ ir iškovoję gyvybiškai reikalingą pergalę išsaugojo šansus patekti į aštuntfinalį, tuo pačiu priartindami „KK Avedus“ komandai turnyro pabaigą. Dvikovos pradžia sėkmingiau klostėsi „KK Avedus“ komandai, kurie greitai įsiveržė į priekį 5 taškų persvara, tačiau savo priekinės linijos pranušumu puikiai pasinaudoję „Starto“ vyrukai įsibėgėjo ir jau po dviejų kėlinių turėjo 8 taškų persvarą. „KK Avedus“, kurių dar laukia dvikova su „C“ grupės lyderiais „KK Reaktoriaus“ žaidėjais, nieko nepakeitė ir vėliau bei patyrė jau ketvirtą nesėkmę šią vasarą.

B – grupė:

PLATINUM 945/0 - liko žaisti su „Broliais Šaunuoliais“

Komanda vietą aštuntfinalyje jau turi, tačiau iki tiesioginio bilieto į ketvirtfinalį taip pat trūksta nedaug. Komandai liko vienos rungtynės prieš „Brolius Šaunuolius“, pergalės atveju komanda lieka pirma, pralaimėjus turės stebėti, kaip seksis „Broliams Šaunuoliams“ ir „Sanariams“ tarpusavio dvikovoje bei palaikyti „Sanarius“, kuriuos komanda jau yra įveikusi gana nemažu skirtumu.

BROLIAI ŠAUNUOLIAI 4/0 - liko žaisti su „Platinum 94“ ir „Sanarių“ komandomis

Praėjusią vasarą su bronziniais medaliais ant krūtinės baigę „Broliai Šaunuoliai“ šią vasarą turi dar pajėgesnę sudėtį, komandą sustiprino įžaidėjas Marius Krukonis bei du puolėjai Janas Jurgo bei Karolis Kvederavičius, žinant, kad „Broliai Šaunuoliai“ visada puikiai žaidžia turnyro pabaigas, jų šuolio jaunesni varžovai dar gali sulaukti, tačiau nepralaiminti komanda ir dabar jau yra pakankamai didelė grėsmė „B“ grupėje. Turėdama dvi rungtynes atsargoje „Brolių Šaunuolių“ komanda jau turi garantuotą vietą aštuntfinalyje, tačiau, matyt, dar bandys pakovoti dėl pirmosios vietos grupėje ir nušluostyti nosis jaunimui.

SANARIAI 3/1 - liko žaisti su „KK Maidano“ ir „Brolių Šaunuolių“ komandomis

Išskyrus pirmąją dvikovą turnyre, kai buvo nusileista „Platinum 94” ekipai, likusius tris kartus „Sanariai“ labai lengvai susitvarkė su varžovais, tačiau net ir demonstruodami puikų žaidimą jie negali būti tikri, kad jiems pavyks užimti pirmą ar antrą vietą grupėje. Pralaimėjimo „KK Maidano“ komandai atveju suklibėtų ir trečios vietos kėdė, ant kurios šiuo metu ir sėdi komanda. Pats liūdniausias scenarijus, kuris gali nutikti „Sanariams“, yra du pralaimėjimai ir galutinis santykis 3/3.

KK MAIDANAS 1/2- liko žaisti su „Sanarių“, „BC Spartos“ ir „Meridiano“ komandomis

Mažiausiai „B“ grupėje rungtynių sužaidusi „KK Maidano“ komanda viską šiuo metu laiko savo rankose. Komandai privalu laimėti žūtbūtines rungtynes prieš „BC Spartą“, kuriose veikiausiai ir bus nulemtas paskutinio kelialapio į aštuntfinalį likimas. Negalima atmesti ir „KK Maidano“ pergalės prieš „Sanarius“, ši pergalė, jei būtų laimėtos ir likusios rungtynės prieš „Spartą“ ir „Meridianą“, jaunai komandai galbūt net leistų pakilti aukščiau nei ketvirta vieta, tačiau skambi pergalė, jei ir būtų pasiekta, nublanktų, jei komanda pralaimėtų „BC Spartai“.

BC SPARTA 1/3 - liko žaisti su „KK Maidano“ ir „BC Easy Shot“ komandomis

„BC Sparta“ pirmosiose rungtynėse sutriuškino „Meridianą“ ir tuo ekipos blykstelėjimas baigėsi, šiuo metu komanda yra labai nedėkingoje situacijoje, tačiau viską dar gali pataisyti. Komandai dar yra likę šansų užimti ketvirtą vietą „B“ grupėje. Ko reikia? Pirmiausiai įveikti „KK Maidaną“ ir „BC Easy Shot“.

BC EASY SHOT 0/4 - liko žaisti su „Meridiano“ ir „BC Spartos“ komandomis

MERIDIANAS 0/4 - liko žaisti su „BC Easy Shot“ ir „KK Maidano“ komandomis

„BC Easy Shot“ ir „Meridianas“ šią vasarą pirmą kartą debiutavo turnyre ir iki šiol dar nesugebėjo rimčiau pasipriešinti nė vienai iš aukščiau esančių ekipų. Abi komandos liepos 29 dieną savo jėgas išbandys tarpusavyje ir įrodys, kuri iš jų šią vasarą buvo stipresnė. Po šios dvikovos teorinių vilčių nustebinti visus ir patekti į aštuntfinalį vilčių turės vos viena, kitai liks tik paskutinės garbės rungtynės grupėje. „BC Easy Shot“ įveikti net ir šlubuojančią „BC Spartos“ komandą turi tik miglotas galimybes, kaip ir „Meridianas“ įveikti „KK Maidano“ jaunimą, todėl veikiausiai su šioms pirmus žingsnius krepšinyje žengusiomis ekipomis atsisveikinsime.

C – grupė:

KK REAKTORIUS 5/0 - liko žaisti su „KK Avedus“

„KK Reaktorius“ užtikrintai įveikė visas komandas, kurios šios komandos kelyje jau buvo pasimaišiusios, todėl savo rankose kelialapį į ketvirtfinalyje jau turinti komanda paskutinėje dvikovoje turi netgi prabangą patirti pralaimėjimą, tačiau, kad tai nutiks, sunku tikėtis iš komandos, kuri kol kas neturėjo bėdų, net su „Fabiniais“.

FABINIAI 2/1 - liko žaisti su „Sietuvos 23“, „SK Rajos“ ir „Starto“ komandomis

Komanda „KK Reaktoriui“ pralaimėjo triuškinanamai, tačiau tikėtis, kad „Fabiniai“ ir toliau rinks vien pralaimėjimus neverta, visgi komanda, nenorėdama sugadinti dėkingos situacijos, turėtų tinkamai įvertinti visus likusius varžovus, net ir iš pažiūros atrodančius nepavojingais.

SIETUVA 23 3/1 - liko žaisti su „Fabinių“ ir „Blue Bridge“ komandomis

Komanda savo sudėtyje turi vos kelis žinomus žaidėjus, tačiau kol kas demonstruoja žaidimą, kuris bent jau „C“ grupėje yra vertas vietos aštuntfinalyje, komanda gali tinkmamai pasipriešinti „Fabiniams“, o jei pasiseks, net ją įveikti, likusį varžovą „Blue Bridge“ komanda turėtų įveikti, visgi „Sietuva 23” bus pralaimėjusi abi dvikovas aštuntfinalyje, nes jai ir trijų pergalių pakanka.

STARTAS 2/2 - liko žaisti su „Blue Bridge“ ir „Fabinių“ komandomis

Saugiai šiuo metu ketvirtoje „C“ grupės pozicijoje įsitaisiusi „Starto“ komanda yra atsidūrusi geresnėje situacijoje nei dar trys komandos „SK Raja“, „KK Avedus“ ir „Blue Bridge“, tačiau jiems dar reiktų laimėti bent prieš „Blue Bridge“.

SK RAJA 2/3 - liko žaisti su „Fabiniai“

„SK Raja“ paskutines grupės rungtynes žais prieš pajėgią „Fabinių“ komandą, o pralaimėjimas ją paliktų už aštuntfinalio borto. Galima tikėtis, kad druskininkiečiai mes iššūkį „Fabiniams“, tačiau ar jie pajėgūs įveikti tokio kalibro komandą? Atsakymas paprastas: jei neįveiki varžovų – baigi savo pasirodymą, jei įveiki – išsaugai šansus, tačiau tada reikia laukti ir „Blue Bridge“ pergalės prieš „Startą“. Šios rungtynės vyks keliomis dienom ankščiau, todėl „SK Raja“ jau žinos šių rungtynių tikrąją reikšmę.

KK AVEDUS 1/4 - liko žaisti su „KK Reaktoriumi“

„KK Avedus“ komanda, iki šiol įveikusi vos vieną varžovą, neturi galimybių prasibrauti į aštuntfinalį. Pirma, įveikti „KK Reaktorių“ nėra didelių galimybių net ir sužaidus fantastiškai gerai, antra, aukščiau esančios komandos jau turi po dvi pergales, o „KK Avedus“ nė vienos iš jų taip ir neįveikė.

BLUE BRIDGE 0/4 - liko žaisti su „Starto“ ir „Sietuvos 23“ komandomis

Pergalių rakto nerandanti „Blue Bridge“ komanda teoriškai gali laimėti abi likusias dvikovas, nors tą padaryti nebus lengva, tačiau, įveikusi „Starto“ ir „Sietuvos23“ komandas, ji veikiausiai pati neišsigelbėtų, o į kitą etapą išvestų „SK Rają“, jei trys komandos „Blue Bridge“, „Startas“ ir „SK Raja“ turėtų po 2 pergales ir 4 pralaimėjimus.

SANARIAI – BC EASY SHOT 109:55 (Lukas Poniškaitis 26, Gediminas Žalalis 23 (11 atk. kam.), Deividas Kumelis ir Matas Budginas po 18, Tomas Lekūnas 14 / Marius Kazlauskas 17).

Dvikovą „Sanariai“ pradėjo demonstruodami labai universalų puolimą, kurio varžovams sustabdyti nepavyko jau nuo pirmųjų rungtynių minučių. Po pirmojo kėlinio „BC Easy Shot“ deficitas buvo jau 11 taškų, o po tragiško antrojo jis pasiekė rekordinę 30 taškų žymą 27:57. Patys sumažinę savo renkamų taškų skaičių per kėlinį iki 21, „Sanariai“ gynyboje trečio kėlinio metu visiškai sustabdė varžovų atakas ir savo pranašumą, kuris ir taip nekėlė abejonių, padidino dar labiau. Iki 45 taškų. Ketvirtą kėlinį „Sanariai“ apie lengvesnį gyvenimą varžovams leido tik pasvajoti. Iki rungtynių pabaigos likus 2 minutėms pirmaujanti komanda priekyje buvo 96:48. Eivydas Saulis pataikė dvitaškį 98:48 ir iniciavo dar vieną savo komandos spurtą, kurį pratęsė tris tolimus metimus iš eilės per 19 sekundžių pataikęs Deividas Kumelis 107:48, tačiau kitoje atakoje pusę savo per visas rungtynes pelnytų taškų žaibiškai surinkęs gynėjas nepastebėjo per jį atskrendančio Mariaus Kazlausko, kuris efektingu dėjimu papuošė šios dvikovos pabaigą ir pradėjo savo komandai sėkmingiausią rungtynių atkarpą 7:0. Dvikova intrigos atžvilgiu nebuvo įdomi, tačiau Marius Kazlauskas iš „BC Easy Shot“ ir „Sanarių“ lėktuvėlis Matas Budginas savo dėjimais prasklaidė dvikovą stebėjusių žiūrovų nuobodulį.

MERIDIANAS - PLATINUM 94 47:91 (Deimantas Martinkėnas 14 (10 kld.) / Domantas Juraitis 21, Artūras Makovskis 20 (13 atk. kam.), Agnius Savičiūnas ir Dominykas Palšis (16 atk. kam.) po 19, Paulius Naraškevičius 12).

„Meridianas“ kaip ir visos keturios liepos 22 dieną pralaimėjusios komandos savo dvikovą pradėjo neblogai. Po pirmojo kėlinio komandą nuo varžovų skyrė vos 7 taškai 12:19, o daugiausiai žalius marškinėlius vilkinčiai komandais sunkumų pridarė nuo pat dvikovos pradžios po krepšiais karaliauti pradėjęs Artūras Makovskis ir kelis tolimus metimus iš eilės pataikęs Agnius Savičiūnas. Nors „Platinum 94” šį kartą turėjo vos penkis žaidėjus, kuriuos ir registravo rungtynėms, varžovams jokių nuolaidų nedarė ir jau per antrąjį kėlinį galutinai nuskandino „Meridiano“ ekipą 50:20. Trečią kėlinį atsiliekanti „Meridiano“ komanda varžovams bandė rodyti nagus ir ketvirtį pralaimėjo vos 16:20, tačiau nedaug jėgų išsaugoję ketvirtajam, jame vėl varžovams nusileido dviženkliu taškų skirtumu 11:21. Šiose rungtynėse „Platinum 94” patikimai kovojo dėl atšokusių kamuolių tiek po savuoju, tiek po varžovų krepšiu (46-32), o iškovoti eilinę pergalę triuškinamu skirtumu nesutrukdė net ir didžiausias klaidų skaičius šią vasarą: komanda suklydo 21 kartą.

BROLIAI ŠAUNUOLIAI – KK MAIDANAS 69:52 (Darius Jovaiša 19, Aurimas Kleveckas 15, Janas Jurgo (11 atk. kam.) ir Marius Krukonis po 14 / Laurynas Jasionis 24 (5/7 tritaškiai), Dainius Rinkevičius 11).

„Broliai Šaunuoliai“ pirmosiose savaitės rungtynėse šventė pergalę ir žengė didelį žingsnį link to, kad komanda trečią vasarą vėl matytume kovojančią atkrintamosiose varžybose. Ambicingai nusiteikusi „KK Maidano“ komanda vyresniems varžovams jau rungtynių pradžioje pasiūlė didelę rungtynių spartą, o daugiausiai tolimų metimų dėka pirmą ketvirtį laimėjo 15:12. „Broliai Šaunuoliai“ po truputėlį gerino savo gynybą ir jau antrajame ji ėmė veikti vis geriau, visgi gynyba buvo vienintelis žaidimo komponentas, kurį šio turnyro senbuviai sugebėjo pataisyti dar iki didžiosios pertraukos. Po 20 minučių „Broliai Šaunuoliai“ pirmavo 24:23. Gana gerai iš toli pataikę „KK Maidano“ žaidėjai trečio kėlinio metu dar kėlė nemažą grėsmę varžovams, kurie tikrai negalėjo atsipalaiduoti ir leisti sau prabangos klysti lygiose vietose, po dar vieno atkaklaus ketvirčio praėjusios vasaros atradimu tapusi „Brolių Šaunuolių“ ekipa pirmavo 41:37. Rezultatas rodė, kad ketvirtasis kėlinys gali padovanoti puikų reginį ir atkaklią kovą iki paskutinių dvikovos sekundžių, tačiau jaunimas perdegė ir jau ketvirto kėlinio pirmojoje pusėje į varžovų rankas pilnai atidavė žaidybinę iniciatyvą, pamatę, kad varžovai „užbuksavo“, labiau patyrę žaidėjai surengė kelis įtikinamus spurtus ir įveikė jaunus varžovus jų pačių ginklu: greitu žaidimu, nors dvikovos pradžia rodė, kad bėgdami koja kojon su „KK Maidano“ jaunuoliais „Broliai Šaunuoliai“ turės rimtų problemų.

WTST – BC PAGIRIAI 68:60 (Laurynas Samėnas 22, Gediminas Kieras 14 / Arvydas Dakinevičius 20, Justas Urmanavičius 17, Nerijus Pigaga 15).

Kovingumą vėl pademonstravusi „BC Pagirių“ komanda neblogai priešinosi, bet neatsilaikė prieš vieną stipriausių „A“ grupės ekipų „WTST“, kurios gretose debiutavo pirmojo „Vasaros taurės“ turnyro nugalėtojas Gediminas Kieras. „WTST“ krepšininkai bent kelių taškų persvara pirmavo visą rungtynių laiką, bet „BC Pagirių“ krepšininkai pavojingai alsavo į nugarą. Po pirmojo kėlinio „WTST“ gana pavojingai nutolo 20:13, bet per antrąjį nepaprastai pasiaukojančiai gynyboje žaidę jų varžovai pavojingai priartėjo ir į didžiąją pertrauką išėjo atsilikinėdami tik 28:31. Trečią kėlinį „WTST“ pademonstravo geriausią žaidimą šiose rungtynėse ir nutolo 59:43. Toks deficitas „BC Pagiriams“ buvo sunkiai įveikiamas, nors ekipai pavyko grįžti į žaidimą bei laimėti 17:9, ketvirtą kėlinį dar labiau prisivyti varžovus paprasčiausiai pritrūko laiko. „WTST“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 37-24, o varžytuvės klaidų eilutėje buvo laimėtos 10-23, tai ir buvo svarbiausi komponentai, kurie trukdė „BC Pagiriams“ dar labiau užsikabinti šioje dvikovoje.

BC VERSUS – BC AFTERPARTY 52:83 (Remigijus Golubevas ir Laurynas Valūnas po 10 / Rytis Meškauskas 23, Vytautas Saulis 16, Dominykas Rakauskas ir Tomas Zaleckas po 14).

Prieš 6 dienas „BC Afterparty“ komanda patyrė pirmąją nesėkmę turnyre nusileisdama permainingose varžybose „KK Riešės“ kolektyvui. Nenorėdami gadinti situacijos mirtininkų grupėje („A“ grupė), vaikinai buvo rimtai nusiteikę šioms rungtynėms, tačiau vyriausia turnyro komanda „BC Versus“ du kėlinius neleido „BC Afterparty“ žaidėjams jaustis padėties šeiminkais. Pirmą kėlinį abi komandos pradėjo nuo aktyvios gynybos. Pirmi varžovų krepšį atrišo dvikovos favoritai „BC Afterparty“, kurie, po Ryčio Meškausko dvitaškio, įsiveržė į priekį 2:0. „BC Versus“ komandos gynyba jau sekančioje atakoje pražiopso Vytautą Saulį, kurį nesportine pražanga stabdo Tomas Markūnas. Vytautas Saulis pataiko vieną metimą iš dviejų, o papildomą ataką pats sėkmingai užbaigia galingu dėjimu 5:0. Toliau nutolti „BC Afterparty“ komandai nepavyksta, nes jų gynyba ima trūkinėti ir „BC Versus“ tuo vis dažniau ima naudotis. Įpusėjus ketvirčiui geriau sekasi „BC Versus“ komandai, tačiau ketvirčio gale komanda vėl turi 4 taškų deficitą, kurį sėkmingos paskutinės atakos kėlinyje dėka pavyksta sumažinti iki vieno dvitaškio metimo 15:17. Antrą kėlinį aikštelėje vyrauja gynybinis krepšinis, kuris yra parankus vyresnio amžiaus „BC Versus“ komandai, savo stichijoje atsidūrusi komanda prieš antrą rungtynių dalį nuo varžovų atsilieka minimaliai 29:30. Po 20 minučių kovos puikiai atsilaikęs „BC Versus“ kolektyvas užbuksuoja trečiajame kėlinyje, kai varžovai savo baudos aikštelėje išrikiuoja savo aukštaūgių pajėgas. Gera gynyba „BC Afterparty“ komandai leidžia rengti greitas atakas, kurios vis rečiau pilnomis pajėgomis į gynybą grįžtantiems varžovams tampa pražūtingomis. Per vieną kėlinį visus intrigos debesis išklaidę vieni iš „A“ grupės favoritų prieš ketvirtąjį ketvirtį priekyje jau 52:36. Paskutinio ketvirčio metu pirmaujančios komandos apsukos dar pakyla: komanda pelno 31 tašką, varžovams leisdama įmesti vos 16 ir švenčia užtikrintą pergalę gerokai apsunkindama „BC Versus“ komandai šansus būti aštuntfinalyje.

KK REAKTORIUS – FABINIAI 79:53 (Osvaltas Olisevičius 17, Karolis Petrukonis 16 (10 atk. kam.), Eduardas Rogačiovas 12 / Arnoldas Juchnevičius ir Laurynas Kirlys po 15).

Iki šios dvikovos abi komandos žygiavo be pralaimėjimų ir tikriausiai daugelis laukė, kad „Fabiniai“, jei ir neįveiks „KK Reaktoriaus“, tačiau bent jau pasipriešins, tačiau, deja, komanda šiose rungtynėse neprilygo varžovams ir atsitiesė tik ketvirtajame kėlinyje, kuriame „KK Reaktorius“ jau neabejojo savo užtikrinta sėkme ir dėl šios priežasties sumažino apsukas. Grupės vienvaldžiais lyderiais po šių rungtynių tapę ir užsitikrinę vietą ketvirtfinalyje „KK Reaktoriaus“ žaidėjai dvikovą pradėjo 4:0, o pirmąjį kėlinį baigė turėdami 10 taškų skirtumą, kurį prieš antrąją rungtynių dalį padidino iki 18 taškų. „Fabiniai“ jokių atsigavimo ženklų nerodė ir po didžiosios pertraukos: kėlinį vėl pralaimėjo. Šį kartą 12:21. Į akis per 30 pirmų minučių labiausiai krito totalus „KK Reaktoriaus“ pranašumas baudos aikštelėje, tai puikiai įliustravo Karolio Petrukonio du galingi dėjimai ir šio kėlinio pabaigoje. „KK Reaktorius“, varžovams leisdamas atkovoti vos 22 kamuolius, pats jų atkovojo daugiau nei dvigubai 49, visgi ketvirtą kėlinį pirmaujanti komanda leido lengviau atsitiesti „Fabiniams“, kurie 22:21 jį laimėjo.

JUDAM – BC MEDELYNAS 54:168 (Mantas Marozas 16 (4/6 tritaškiai), Viktoras Azarkovas 13 / Darius Tarvydas 54 (15 atk. kam., 14/16 dvitaškiai, 8/15 tritaškiai, 70 naud. balai), Martynas Paliukėnas 51 (10 rez. perd., 15/16 dvitaškiai, 7/11 tritaškiai, 63 naud. balai), Deimantas Pavlovskis 23, Michailas Bedulskis 18 (11 atk. kam.), Dainius Novickas 15 (12 perimt. Kam.)).

Rezultatyvumo, rezultatyvumo per kėlinį, didžiausiu skirtumu laimėtų rungtynių rekordus šią vasarą dar sykį pagerinusi „BC Medelyno“ komanda „Judam“ komandai suruošė tikrą „pogromą“. Apie dvikovos eigą, kurią Martynas Paliukėnas pradėjo trimis iš eilės galingais dėjimais, kalbėti neverta, nes viskas, kas vyko aikštelėje 40 rungtynių minučių buvo daroma pagal vienos komandos taisykles. Po 1 kelinio „Judam“ atsilikinėjo 24 taškais, o po trijų 115 taškų jau savo sąskaitoje turėjęs „BC Medelynas“ užtikrinčiau nei užtikrintai pirmavo 80 taškų persvara. Per likusias 10 minučių, kurių „Judam“ komanda veikiausiai norėjo, kad nebūtų, turnyro lyderiai pelnė 53 taškus, tai yra vos vienu tašku mažiau nei visas varžovų puolimo indėlis šiose rungtynėse. Naudingumo rekordą pagerinęs Darius Tarvydas šioje dvikovoje surinko 70 efektyvumo balų, jam pavyko surinkti 54 taškus: lygiai tiek, kiek visai varžovų komandai, skirtumas tik tas, kad iš žaidimo 71% taiklumu atakavusiam puolėjui juos surinkti prireikė gerokai mažiau metimų nei visai „Judam“ komandai.

BC SPARTA – BROLIAI ŠAUNUOLIAI 57:86 (Marius Dubininkas 15, Mindaugas Staniulis 14, Darius Čiūta 12 / Darius Jovaiša 26 (6/10 tritaškiai), Marius Krukonis 20, Karolis Kvedaravičius 14, Darius Dūdėnas 12).

Praėjusios vasaros prizininkai „Broliai Šaunuoliai“ įsibėgėjo: šį kartą vieni iš „B“ grupės favoritų nepasigailėjo „BC Spartos“ ir šventė antrąją triuškinamą pergalę šį sezoną. Taikliau atakavę iš dviejų taškų zonos „Broliai Šaunuoliai“ į priekį įsiveržė jau pirmajame kėlinyje 26:15, o po antrojo, kuriame „BC Sparta“ gynyba ir toliau nerado vaistų nuo gerai veikiančio „Brolių Šaunuolių“ puolimo, skirtumas šoktelėjo 17 taškų. Po didžiausios pertraukos „Brolių Šaunuolių“ puolimas varžovams tapo ne toks skausmingas, tačiau kas iš to, kai pats per 10 minučių nesurenki net 10 taškų. Prasčiausias abiem komandom ketvirtis baigėsi 11:7 „Brolių Šaunuolių“ laimėjimu. Ketvirtajame kėlinyje visas rungtynes pirmavusi komanda parodė, kad trečiajame kėlinyje buksavęs puolimas buvo tik trumpas stabtėlimas ir toliau tvarkingai kamuoliu besidalinusi komanda pasiekė ketvirtąją užtikrintą pergalę iš eilės „B“ grupėje nustumdama varžovus ant bedugnės krašto.

BLUE BRIDGE – SK RAJA 31:59 (Mindaugas Maraulas 9 / Povilas Gaidys 22 (14 atk. kam.), Darius Lenkauskas 15, Paulius Pacevičius 14).

Pirmosiose dienos rungtynėse svečiai iš Druskininkų „SK Raja“ vargo su „Blue Bridge“ turėjo vos du kėlinius, po pirmojo ketvirčio druskininkiečiai pirmavo tik 13:9, o po antrojo, kuris buvo paženklintas nesėkmingų atakų virtine, jų pranašumas šoktelėjo vos iki 6 taškų 22:16. Nuo pat dvikovos pradžios žaisti bandę komandiškai „SK Rajos“ žaidėjai jau po didžiosios pertraukos „uždusino“ varžovus savo klampioje gynyboje, be pergalių žengianti komanda varžovų krepšį atakavo tragiškai, tai lėmė, kad daug jėgų antrajai rungtynių daliai pasilikę svečiai susikrovė saugią 18 taškų persvarą, kurią, ketvirtą kėlinį sužaidę puikiai, padidino dar 10 taškų. Vienintelis įdomus dalykas, kuris krito į akis stebint šią dvikovą, yra tai, kad tikrai pajėgius aukštaūgius Povilą Gaidį ir Povilą Pacevičių turinti „SK Rajos“ komanda kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 30-31. Antroji pergalė šią vasarą Druskininkų atstovams išsaugojo šansus kovoti dėl vietos aštuntfinalyje.

KK RIEŠĖ – TORES 74:54 (Lukas Motiejūnas 17, Rokas Balberius ir Paulius Čėsna po 12, Žygimantas Kosarevas 10 / Adas Praprovas 23, Erikas Augūnas ir Zbigniev Dubovski po 10).

Praėjusią vasarą „Tores“ ir „KK Riešės“ keliai taip pat susikirto grupės varžybose, įdomus sutapimas, kad toji dvikova vyko lygiai prieš metus (be vienos dienos), o rungtynės klostėsi itin atkakliai ir dramatiškai. Po pirmojo kėlinio „Tores“ komanda tada pirmavo 15:11, tačiau jau prieš didžiąją petrauką rezultatas tapo lygus 22:22, trečią kėlinį vėl laimėjo „Tores“, bet ketvirtą „KK Riešė“ rezultatą išlygino ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą. Niekas nenorėjo pralaimėti, todėl prireikė ir antrojo pratęsino, per kurį jaunesnė „KK Riešės“ komanda pasiekė pergalę 79:71.

Šiais metais „Tores“ taip pat geriau pradėjo rungtynes bei laimėjo pirmąjį kėlinį 18:16, „KK Riešės“ žaidime trūkusios drausmės padaugėjo antrojo kėlinio metu, tačiau gintis nuo ribotas puolimo galimybes turinčios komandos (komanda puolime verčiasi tik aukštaūgiais, todėl žaidimas labai nuspėjamas ir statiškas) jaunimui nesisekė, visgi sujudinę savo puolimą „KK Riešės“ žaidėjai prieš didžiąją pertrauką pagavo ritmą ir pabėgo į priekį 37:33. Skirtumas nebuvo toks didelis, kad išgąsdintų „Tores“ komandą, tačiau viskas įvyko priešingai: jaunimas pajuto, kad šiandien yra pajėgesni, pradėjo žaisti greičiau ir agresyviau, patys nesuteikdami per daug erdvės prieš ketvirtą kėlinį susikrovė 15 taškų persvarą. Ketvirtasis kėlinys tapo formalumu, „KK Riešė“ nemažino apsukų, o „Tores‘ komandai ėmė trūkti jėgų, komandos akivaizdų pranašumą puikiai iliustravo ir Žygimanto Kosarevo efektingas dėjimas per varžovą. „KK Riešė“ atliko 19 rezultatyvių perdavimų, „Tores“ – vos 7, jaunimas klydo 14 kartų, „Tores“ – 27. Šią vasarą „Tores“, prieš kelias savaites pasipildę Adu Praprovu, suformavo startinį penktetuką, tačiau ant atsarginių suolelio komandoje didelė praraja, kai tenka keisti penketo žaidėjus, nes išsiderina visos žaidimo grandys tiek puolime, tiek gynyboje. Ypatingai sunku gynėjų linijai, kurią sudaro vos du žaidėjai Marek Pščolovski ir Zibgnev Dubovski, šie du žaidėjai neturi jokių keitimų, o pastarasis, šią vasarą gavęs šansą žaisti starto penkete, dar nėra pasiruošęs tapti taškus renkančiu komandos lyderiu kaip tai anksčiau darydavo komandoje žaidę kiti metikai.

SIETUVA 23 – SK RAJA 67:59 (Evaldas Rastenis 27 (10 atk. kam.), Deividas Aukštuolis 21 / Paulius Pacevičius 23, Povilas Gaidys 22 (14 atk. kam.), Darius Lenkauskas 12).

Dvikova prasidėjo abiejų komandų nesėkmingų atakų virtine, tiesą sakant, ir metimų komandos per tą atkarpą atliko po vieną, nes visi bandymai kažką sukurti baigdavosi klaidomis. Povilas Gaidys, kuris tik rungtynių dieną prisijungė prie „SK Rajos“, pirmasis sugebėjo pasižymėti paskutinėse savaitės rungtynėse: aukštaūgis pataikė dvitaškį, tačiau, kai pasisekė vieniems, ir kitus aplankė sėkmė po Evaldo Rastenio dvitaškio 2:2. Po Rastenio antrojo iš eilės sėkmingo metimo „Sietuva 23“ spurtavo 5:0, tačiau Darius Lenkauskas du kartus prasiveržė po varžovų krepšiu ir atstatė taškų svarstykles į Druskininkų komandai naudingą pusę 6:5. „SK Rajos“ zoninė gynyba veikė pakankamai gerai, tačiau varžovai, turintys neblogų metikų, per pirmąsias 10 minučių sugebėjo pabėgti į priekį 23:16, nors beveik visą pirmąjį kėlinį vyko panašaus pajėgumo varžovų dvikova. Antrąjį kėlinį Evaldas Rastenis pradeda taikliu tritaškiu ir „Sietuva 23“ dar grėsmingiau nutolsta 26:16. „SK Raja“ varžovų bandymus nutolti dar labiau žlugdo ir toliau gerai veikiančia gynyba, įveikti druskininkiečius „Sietuvos 23“ žaidėjams pavyksta arba retų greitų kontratakų dėka, arba individualiais veiksmais, kurie dažniausiai baigiasi metimais iš tolimesnių distancijų. Po įdomių dviejų kėlinių 37:29 priekyje vilniečiai. Trečią kėlinį „SK Raja“ demonstruoja kovingumą bei charakterį. Atvykę vos penkiese jie ne tik pasiveja varžovus, tačiau prieš ketvirtą kėlinį pralenkia 50:48. Gera gynyba, puikus aukštaūgių Pauliaus Pacevičiaus ir Povilo Gaidžio žaidimas per šį ketvirtį nepaliko šansų „Sietuvos 23“ kolektyvui. Ketvirtą kėlinį atidaro ne kas kitas, o Evaldas Rastenis, po kurio žaibiško metimo rezultatas tampa 50:50, o po komandos naujoko Pauliaus Macijausko baudos metimo „Sietuva 23“ po šiokios tokios petraukos vėl priekyje 51:50, nors ir neilgam. Paulius Pacevičius, pataikęs du baudos metimus, veda savo komandą į priekį 52:51. Tokios taškų lenktynės truko iki lemiamo ketvirčio vidurio, likusi kėlinio dalis priklausė „Sietuvos 23“ komandai, kuri puikiai sužaidė atkarpą ir išsaugojo daugiau jėgų rungtynių galui nei „SK Rajos“ penketukas.

{jcomments on}

 
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius.
Plačiau apie tai: privatumo politika.